[Update] 'Ajax heeft contact opgenomen'

FinnDekker, 25-06-2016 om 21:27, 44719 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolas Lombaerts is momenteel geblesseerd en kan daardoor niet meedoen met 'zijn' België aan het EK in Frankrijk. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg heeft zodoende wel veel tijd om een transfer te regelen.

Het Nieuwsblad meldt namelijk dat hij uit Rusland wil vertrekken. De 31-jarige mandekker wil meer in de buurt van België gaan wonen, omdat zijn vriendin zwanger is. Van deze situatie zouden zowel PSV als Ajax willen profiteren. Lombaerts speelt al sinds 2007 in de Russische competitie.

PSV zou volgens het eerdergenoemde medium erg concreet zijn; de Eindhovenaren legden naar verluidt een bod neer van drie miljoen euro voor de ervaren achterhoedespeler. Ook vanuit België is er interesse, te weten van Anderlecht en Club Brugge, maar Lombaerts zou een buitenlandse competitie nog altijd prefereren.

In hoeverre de belangstelling van Ajax serieus genoemd kan worden, is nog de vraag. De Amsterdammers versterkten zich onlangs nog met de Colombiaanse Davinson Sanchez (20). Door het Eindhovens Dagblad werd de aanbieding van PSV reeds ontkracht, maar de interesse zelf niet.

Update - 21.27 uur
Ajax is inderdaad geïnteresseerd in Lombaerts. Althans, dat is wat Henk van Stee vertelt tegenover Voetbal International. Van Stee, technisch directeur van Zenit Sint-Petersburg, geeft aan dat zowel PSV als Ajax hebben geïnformeerd naar de verdediger. 'Marcel Brands heeft gedaan wat elke technische man zou doen: hij heeft bij ons geïnformeerd naar de situatie van Lombaerts. (...) Ook Ajax heeft, zij het via een tussenpersoon, contact opgenomen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
Hij schijt erg graag naar psv te willen, dat gegeven is al voldoende om hem niet te halen.
0 0
Daneman
Gewoon halen. Is volgens mij een van de weinige reeele keuzes als het gaat over:
- verdediger met ruime ervaring
- Kans groot is dat ie nog daadwerkelijk wat kan toevoegen, itt Heitinga. Dat was een blunder van de eerste orde
- Niet te duur is.

Ik heb nog niet zo'n goed gevole bij Riedewald. Als deze belg niet gehaald wordt is zijn de centrale verdedigers te jong en onervaren om ook maar iets te beteken in europa
0 0
Mark10
Haal dan gewoon Vermaelen. Daarnaast eventueel Jordan Lukaku
0 0
Jasper Keuper
Lukaku gaat waarschijnlijk naar psv, en vermaelen naar AS roma
0 0
Santiago
En Carrasco en Batshuayi
0 0
Bil
Ajax heeft interesse in de Kroaat Marko Pjaca. Op de international, in dienst van Dinamo Zagreb en tot zaterdag actief op het EK, zou zelfs een Amsterdams bod zijn uitgebracht.

Met dat nieuws komt het Engelse Sunday Telegraph. Pjaca was onlangs nog actief op het EK in Frankrijk, maar werd met Kroatië uitgeschakeld in de achtste finales tegen Portugal. Het is onduidelijk hoeveel geld Ajax heeft geboden op de 21-jarige aanvaller. Mogelijk houden de Amsterdammers rekening met een vertrek van Arek Milik, die momenteel zijn land vertegenwoordigt met Polen op het EK.
0 0
TotSpurs
Is al ontkracht. Hele journalist bestond niet.
0 0
EVH
AJAX heeft geen contact opgenomen. Een tussenpersoon heeft contact opgenomen. Dat is iets anders.
0 0
TotSpurs
Het niveau van de spelers waar we aan gelinkt worden is goed nu. Beter halen we ook wat daarvan binnen. Die Pjaca is dan wel lariekoek, maar Lombaerts en Kaputschka, dergelijke vind ik allemaal mooi nieuws.
1 0
AFCA.
Ajax heeft interesse in Farfan? Weet iemand hier meer over?
0 -4
Franciscos
Stop met het posten van informatie op AS die je hebt vergaard via Voetbal Zone en dat soort meuk a.u.b.
0 -5
AFCA.
Nou sorry hoor. Ik lees iets op VZ wat hier nog niet stond. Het spijt me dat ik geen contacten heb met Overmars en het dus van nieuws sites als voetbalzone moet hebben.
8 0
johnd
"nieuws"
0 0
GvanderK
Trek het je niet aan man
1 -1
Santiago
Die ex-psv'er? Bron?
0 0
samfromamsterdamxxx
Stond op vz dacht ik. In de wandelgangen... Dus ja
0 0
4EVERAJAX
beter een '4'! een 6 is voor mij nog steeds een rechtsmidden... R.de Boer bijvoorbeeld.
0 0
Flerenc
6 is de midmid en 8 en 10 de rechtsbinnen respectievelijk de linksbinnen
0 0
Schillo
Haha voor mij ook. De midden jaren '90 opstelling...
1 0
ST
Niks concreets
0 0
DaniAjax
Die Lombaerts is toch rete langzaam? Lekker ver van je goal verdedigen dan..
1 0
BaaszoeRoermond
heerrlijkk
0 0
BaaszoeRoermond
soery
0 0
Sam Badi
Zo zat dat zelfs je autocorrectie het niet begrijpt? :p
0 0
BaaszoeRoermond
:'-)
0 0
BaaszoeRoermond
:'-)
0 0
JohnDylan
Met Lombaerts en Veltman centraal achterin en Dijks en Tete als backs zou Ajax een goede verdediging hebben. Riedewald kan dan op '6' komen te spelen.
3 -6
wendoo9
Waar laat je Sanchez ????
1 0
ajax2004
Jij wilt hem meteen in de basis hebben????
2 -1
EVH
Ja.
0 0
Santiago
Ja
0 0
Santiago
Nou ben benieuwd. Elke vorm van ervaring is welkom. Je zou denken dat Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen een goed woordje kunnen doen.
2 -1
OntlastendeMiddenvelder
Hoe zit het met zijn blessuregevoeligheid?
0 0
EVH
Goed. Hij is lekker vaak geblesseerd.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
O gelukkig
0 0
AjaciedForLive
Anders dan alle andere azijnzeikers op deze site zou ik de komst van hem alleen maar toejuichen. Hij is een ervaren speler, zou een grote verbetering zijn aangezien de laatste verdedigende aankopen (viergever en van der hoorn). Verder maakt het de concurentie in de groep alleen maar groter. Dus hij is van harte welkom!
1 0
De_Realist
Kan Ajax niet ervaring scouten die niet 30 jaar of ouder zijn met de snelheid van een slak, we schieten er echt niks mee op. Eerst Heitinga, VdV, Huntelaar, en nu ook Lombaerts... :S
0 -8
Ajax#1900
Sorry hoor, maar je doet je naam er ook geen eer aan met zon domme comment. 9 van de 10 keer haal je een Zimlng als je iemand van 26 haalt, en dan heb je iemand met ervaring op de bank bij Mainz. Ik heb liever een zogenaamde trage slak met een Europa Cup op zn naam staan dan een Zimling/Schone/Viergever.
0 -1
WinstonWeed
/Heitinga
1 0
Ajax#1900
Ik schat Lombaerts toch wel hoger in dan Heitinga hoor, maar ging mij niet specifiek om het halen van Lombaerts. Wat mij betreft halen we niemand achterin. Eerst maar eens een paar goede aanvallers.
1 -1
gi0vanni
Dat kan want elke topspeler wil graag al voor zijn 30ste naar Ajax en dat ze dan wat minder verdienen en in een lagere competitie spelen is geen enkel probleem........
........ in FIFA 16. o.0
0 -1
mvdk
Zucht....
0 0
Intec
Je speelt teveel fifa
1 -2
DappreStryder
Van alle spelers die jij noemt is voorlopig alleen Heitinga aangetrokken en te licht bevonden. Je loopt gigantisch op de zaken vooruit en vervolgens ga je verwijten maken? Dit is echt debiel...
3 -2
AFCZlatan
Hoe zit het eigenlijk met de kanonnen die Overmars beloofd had? Hij zei 3 weken geleden dat er binnen 2 weken minimaal 2 kanonnen gekocht zouden zijn en we hebben er nu nog 0. Weet iemand trouwens al iets meer over Bailey?
1 -5
DappreStryder
Overmars zal Cassierra zien als kanon. Daarbij verwacht ik na het EK de verkoop van Milik en koop van kanon twee: Huntelaar.
0 -1
AFCZlatan
Denk je echt dat hij Cassierra als kanon ziet? Als 1 van de 2 al als kanon wordt gezien, wat ik mij niet kan voorstellen, dan zou ik zeggen Sánchez (gezien zijn ervaring in de Copa Libertadores).

Ik zou Bailey daarentegen wel als kanon zien. Die jongen is 18 jaar, maar ik zie hem wel als directe versterking en als speler die wij nog niet in de selectie hebben. Als ze hem kunnen contracteren en Milik kunnen behouden of Huntelaar binnen kunnen halen, dan is de transferperiode voor mij geslaagd!
1 0
Chesterson93
Nou ja, als je 10 op hem biedt, kan je ook gewoon 10 miljoen op Marko Pjaca bieden. Die kan je nog binnenhalen ook. Dát is een hele goede.
0 0
MSwertz92
Ik zat precies het zelfde te denken..
1 -2
TikkieTerugJaap
Lombaerts is toch veel te traag om als linksback te spelen? Want dan vertrekt Viergever dus. Lijkt mij erg onnodig dit, haal dan die Jordan Lukaku.
0 -1
Starring
Zozo, Marc Overmars gebruikt loopjongens.
0 0
Santiago
Van der Hoorn naar Swansea volgens Vi
0 0
Santiago
Verweij meldt het nu ook
0 0
Hugoboss92
PSV heeft 3 miljoen euro geboden afgelopen week (bron: Rik Elfrink, twitter)
0 0
Oliveira
Ik denk dat Ajax meer heeft aan een ervaren middenvelder of het liefst een aanvaller. Als Milik weggaat hebben we alleen nog die Colombiaan Cassierra en ik betwijfel dat het voldoende zal zijn aangezien hij vooralsnog niks heeft kunnen bewijzen.
0 -1
DappreStryder
Een ervaren middenvelder is niet nodig. Gudelj en Klaassen zijn daar voldoende. Twee spelers met de juiste mentaliteit en voldoende ervaring om een jongere speler bij de hand te nemen.
1 -2
JohnDylan
Het zou geweldig zijn als Ajax hem naar Amsterdam weet te halen. Hij is kwalitatief een versterking en heeft veel ervaring. Riedewald kan dan op '6' komen te spelen met Lombaerts en Veltman als centraal duo achterin. Als Veltman dan na het komende seizoen vertrekt heeft Sánchez een ervaren verdediger naast hem staan die hem kan sturen.
1 -2
ZeeuwseAjacied
Bosz gaat niet met Riedewald als 6 spelen.
2 0
Hillie99
Onderbouw eens?
Lijkt mij ook niet maar ben benieuwd naar je onderbouwing
0 -1
BrandjeXL
Bazoer gaat op zes spelen. Let maar op. Zie ik hem trouwens ook het liefst.
0 -1
Radikaal
Heeft Bazoer zelf ook eindelijk gezegd, toch?
Hij kwam van PSV omdat ie geen verdediger wilde worden en ik had steeds het idee dat ie afgelopen seizoen onder verdedigende taken uit probeerde te komen. Liet regelmatig zijn man lopen en liet het defensieve aan Gudelj over - of dat nou afspraak was weet ik niet, maar Gudelj heeft ook aanvallende kwaliteiten die er nauwelijk uit konden komen en FdB was zo weg van 'm, dat ie er mee weg kwam. Mij lijkt het een geboren 6, alls hij dat nu ook zelf door krijgt en er plezier in gaat krijgen, dan wordt het beest.
0 0
Sam Badi
Zo verwarrend, die 6... Hebben we het nou over een 6 in de punt naar achter of naar voren? Héél groot verschil.
0 0
ST
Een punt naar voren is nummer 10 ;)
0 0
RusselWestbrook
Punt naar achteren.
0 0
Sam Badi
Ik sta positief tegenover Riedewald op 6, dus dat is niet het probleem. Wel maak ik me zorgen over het verlies van snelheid in het centrum met Veltman ernaast (niet langzaam maar ook zeker niet snel). Wat is jou idee dan om dat tactisch op te vangen?
0 -2
Radikaal
Riedewald lekker een baas laten worden op CV.
1 0
Sam Badi
Ja dat is ook mijn idee, alleen als je Lombaerts haalt is men wat anders van plan lijkt me. Riedewald kan in een systeem met twee verdedigend zwakkere halven wel een rol spelen op de vm positie. Hangt allemaal van elkaar af, dat is wat ik in discussie wilde brengen. jammer dat niemand er inhoudelijk op in gaat.
0 0
Sam Badi
Ik kan me niet voorstellen dat Ajax meer aan hem zou hebben dan een slot op de deur als ze de laatste tien minuten ernstig onder druk komen te staan. Veel te traag om in deze ploeg basisspeler te worden.
0 -1
eros
3 miljoen?
Viergever (cb/lb) eruit Lombaerts (cb/lb) erin.
Daarnaast zal vdHoorn (helaas) wel vertrekken.

Dan heb je:
tete-veltman(Sánchez)-lombaerts(riedewald)-Dijks

Top verdediging!

Lombaerts kan centraal of linksback uit de voeten.
Riedewald centraal, links back of op '6'.
Ze zullen dus beide genoeg wedstrijden gaan spelen.
1 0
WyZynDeBeste
Kan ik me niet voorstellen. Bovendien vind ik de laatste linie sterk genoeg op dit moment.
0 0
DappreStryder
Is die ook. Hoogstens bij een vertrek van twee verdedigers goed om erbij te halen.
0 0
DappreStryder
Ik neem aan dat Ajax totaal niet concreet is. Voorlopig hebben wij ruim voldoende centrale verdedigers. Alleen bij een vertrek van twee centrale verdedigers (van Viergever, Veltman en Van der Hoorn) zie ik dit gebeuren. Voorlopig hebben wij met die drie plus Sanchez en Riedewald ruim voldoende opties. Dan is een reserveback voor links en, bij een vertrek van Van Rhijn, rechts belangrijker.
0 0
DoorenAFCA
Prima (ervaren) verdediger, maar hier heeft Ajax vrij weinig aan. Als we onder Bosz aanvallend gaan spelen moeten verdedigers met ruimte in hun rug kunnen voetballen. Lombaerts is nou niet echt bepaald de snelste...
2 0
HarryHarHar
Waar blijven de twee oh zo nodige kanonnen die beloofd zijn?... de eerste training is aanstaande en je hoor of ziet helemaal niks van het kader, ja twee Colombiaase (super)talenten zijn er aangetrokken, maar als je die afzet tegen wat er vertrekt dan zijn we er zeker nog niet sterker van geworden ten opzichte van vorig jaar!.. en dat was helemaal niks, nakkes, nada, of is het enige wat we van Overmars te horen krijgen.. dit is het, hier gaan we het mee doen!... ha ha dan kan de spertie weer uit de kast gehaald worden voor weer een jaar billen knijpen tegen de kleintjes!....
7 -9
AJAXZZZ
Je hebt gewoon gelijk.
En die spertie is lachen.
0 0
DappreStryder
Haha een halve maand terug of zo gaf hij al aan twee a drie versterkingen te kunnen presenteren. Voorlopig zijn er alleen talenten gehaald die waarschijnlijk eerst als reserve beginnen...
1 -2
markplas
Die moeten weer 3 jaar wennen aan het ajax spelletje
0 0
strafschop
Wie heeft wat aangegeven? En graag met bronvermelding.
0 0
DappreStryder
Haha op commando moet ik voor jou gaan zoeken naar bronnen, terwijl het hier ook op Ajaxshowtime heeft gestaan? Als je me alsnog niet geloofd, zoek het dan lekker zelf op. Overmars heeft het gezegd.
0 0
strafschop
"09 MEI 2016

Als de kater verwerkt is, gaat Ajax op zoek naar twee 'nieuwe kanonnen'. Dat zegt Ajax-watcher Mike Verweij die overigens vindt dat PSV terecht kampioen is geworden. "
0 0
Santiago
Kijk die video dan ook even he. 5:50 om precies te zijn. Daaruit kan je afleiden dat Overmars dat wel degelijk heeft gezegd.
0 0
3sterren
De duimpje-naar-benee-brigade is tijdens de komkommertijd erg actief. Zelf bij posts die louter waarheden bevat gaat het vingertje richting button.
Ik vraag me soms af of dat soort personen überhaupt wel in staat zijn een post van meer dan drie woorden begrijpend te lezen.
Ik geef je zelden een duimpje, maar die omhoog is van mij...

3 -5
CPLP
Jemig man, begin nou is niet gelijk te zeiken. Er zijn reeds twee versterkingen gehaald en ze zijn toch bezig? Tuurlijk had je al klaar kunnen zijn. Pik twee ervaren verdedigers van top oss op en je hebt ervaring. De transfers komen gewoon pas op gang na het EK, deal with it. Ze zijn al sneller dan andere jaren en voorlopig is er ook nog haast niets vertrokken.
2 -4
Jan Doedel
Ieder jaar beloftes........en we trappen er iederw keer weer in met z'n allen.....
1 -1
RusselWestbrook
Het zijn geen beloftes. Het zijn doelen die ze proberen te halen, maar jullie maken daar altijd beloftes van.

Beloftes kun je ook helemaal niet maken als je Ajax bent. Als je Real bent wel, want iedereen wil komen en je kan iedereem betalen.
5 -2
Raydo
Gek ook dat één tweetje van een journalist over 'kanonnen' (Overmars heeft dit nooit in het openbaar gezegd) zo'n eigen leven gaat leiden in de hoofden van mensen. En vervolgens wordt er gescholden op Overmars omdat hij niet waarmaakt wat zij in hun hoofd hebben.
1 -1
RusselWestbrook
Ja... Helemaal dit
1 0
Flerenc
Naast Boilesen en Heitinga is er nog niks vertrokken...
0 0
Suarez16_
Fischer? Ajax moet echt even af van de middelmaat zoals Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn of Viergever, Serero en Schone die behalve zijn trap ook (bijna) niks meer toevoegt. Haal die jurjus voor 3 ton op, lombaerts, bailly en nog een multifunctionele speler die op de vleugels en op het middenveld uit de voeten kan (Sneijder, qaizshasvilli of ziyech) en je hebt wat mij betreft de selectie rond. Verder de rest gewoon behouden en je hebt een prima selectie.
2 -1
Ferd
Fisher ?
0 0
Mokum31
Ah psv is er ook weer bij!
0 -2
amberjari
Deze keer andersom volgens mij. Interesse psv is al van paar weken terug. Maar geloof ook niet dat we écht interesse hebben eigenlijk.
0 0
Raydo
Lijkt me weer zo'n zaakwaarnemersgerucht of een naaiactie van Ajax om de prijs op de drijven voor PSV. Net als toen Ajax ging bieden op Guidetti.
0 0
Schillo
Waarschijnlijk voor het geval Veltman vertrekt
2 -1
Sasz25
Volgens mij is hij linksbenig dus zou zomaar voor linkerkant kunnen zijn
0 0
fanvooraltijd
zo gaat dat ,als je veel jonge spelers koopt is er geen geld meer voor de broodnodige ervaring.
2 -6
TheTruth
Off: Kijk eens, AZ snapt weet hoe je het spelletje moet spelen. 20 miljoen voor Janssen en als je dat niet wil betalen dan houden we hem zelf lekker nog een jaartje.
6 -3
AFCAsphere
Het is misschien slim, indien ze hem nog een jaar willen houden, maar onrealistisch als ze hem daadwerkelijk voor die prijs willen verkopen. Dat gaat natuurlijk geen enkele club neertellen voor een speler die een half jaar goed heeft gepresteerd.
0 -1
eros
Waarom niet?
Tottenham, Southampton (als pelle vertrekt), Schalke (als vervanger Huntelaar), PSG, Sevilla,...

Genoeg interesse.
Het zou mij ook niets verbazen als Leipzig straks voorbij komt. Die zijn ook aardig aan het inkopen.
1 -1
AFCAsphere
1) Het gaat hier om een speler uit de Eredivisie.
2) Het gaat hier om een speler die pas een jaar in de Eredivisie speelt, waarvan hij eigenlijk alleen de 2de seizoenshelft goed presteerde.
3) Hij kwam van Almere City voor een appel en een ei.
4) AZ heeft niet dezelfde status als dat Ajax heeft

€12 miljoen zie ik misschien nog gebeuren, maar twintig? Lijkt mij erg onwaarschijnlijk.
1 -1
eros
Het gaat om vraag en aanbod,...Genoeg gedesinteresseerde clubs, dus je kan vragen wat je wilt, en anders blijft hij.

Zou ajax ook eens moeten doen,...
Een Bazoer bij voorbeeld,... zou straks toch meer moeten opleveren als Depay heeft gedaan.

Daarnaast hebben ze in Engeland geld genoeg.
0 -2
Raydo
Internationale topclubs betalen niet voor 'talent', die willen mensen die er gelijk staan. Depay had al wat leuke dingen laten zien op het WK, dan stijgt zijn waarde omdat clubs dan meer zekerheid hebben dat hij mee kan met het niveau. Bazoer is voorlopig nog veel potentie, laat het zien bij Ajax en deels bij Oranje, maar voorlopig nog niet in de CL of in een eindtoernooi.
0 0
eros
Daarom moeten we hem zeker nog 1 (á 2) jaar behouden en dan pas verkopen.
0 0
Raydo
Eens.
0 0
AFCAsphere
Als AZ €20 miljoen vraagt voor een Eredivisie speler die een half jaar goed heeft gespeeld, maar de geïnteresseerde clubs een goedkoper (en wellicht beter) alternatief vinden, dan kan AZ wachten tot dat ze erbij neervallen, maar dan krijgen ze dat bedrag toch niet. Uiteindelijk loopt zijn contract af en dan gaat hij alsnog voor een veel lager bedrag weg.

Ben het verder wel eens dat Ajax meer geld voor zijn spelers moet vragen. Of wij dat gaat lukken is nog maar de vraag.
1 -1
ELNINO
Ik heb dan liever veltman...
10 0
Daneman
Dat klinkt goed. Ken hem helemaal niet maar een echt ervaren kracht.
0 0
suske
Ervaren is hij wel. Maar ook heel vaak geblesseerd. En ik geloof niet dat Ajax geïnteresseerd is. Volgens de Belgische media gaat hij naar Club Brugge.
0 0
MS22
Riedewald, Lombaerts, Sanchez(op termijn), Tete
Cillessen

Ijzersterk!
0 -8
TheTruth
Waar is Veltman!?
0 0
MS22
Veltman is voor mij basisspeler maar denk dat Sanchez hem miss uit de basis kan spelen. Ik verwacht dya dit ook het laatste seizoen bij Ajax is van Veltman. Sanchez moet binnen een jaar zijn plek overnemen mer De Ligt als Back up
0 -1
Ajax4life16
Veltman gaat nooit uit de basis. Die is gewoon te goed, als iemand zijn plek overneemt, is het omdat hij een transfer maakt
1 -1
suske
Maandag gewoon op de eerste training. Wat de toekomst breng wat hem betreft is koffie dik kijken.
1 -1