'Brexit biedt voordelen voor jeugd Ajax'

BartVeenstra, 24-06-2016 om 08:30, 80402 views, Diverse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Britse volk stemde donderdag over de toekomst van Groot-Brittannië en vrijdagochtend bleek dat de meerderheid heeft gekozen voor een 'Brexit'. Dit komt erop neer dat men het liefst zo snel mogelijk uit de EU wil. Voor enkele Nederlandse topclubs, waaronder Ajax, biedt de Brexit de nodige voordelen, zo schrijven diverse media.

In het verleden gebeurde het regelmatig dat jeugdspelers van Ajax al op jonge leeftijd vertrokken naar Engelse clubs. Zo komt Donyell Malen uit voor Arsenal, speelt Timothy Fosu-Mensah voor Manchester United en vertrok Javairo Dilrosun naar Manchester City. Bovendien verlaat Juan Familia-Castillo Ajax voor een avontuur bij Chelsea.

Dergelijke transfers lijken binnen afzienbare tijd niet meer mogelijk. De FIFA-regels schrijven namelijk voor dat spelers onder de achttien jaar niet van club mogen transfereren. Voor landen in de Europese Unie wordt echter een uitzondering gemaakt. Spelers in de EU mogen namelijk al vanaf zestienjarige leeftijd een transfer maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Ik vind dat jeugdspelers sowieso niet voor hun 18de weg mogen naar het buitenland. Het is bijna mensenhandel hoe het tegenwoordig gaat.
1 0
NouriVandeBeek
Er gaan heus wel goede regels voor het voetbal komen. Ik zie weinig veranderen.
0 0
RusselWestbrook
Om een soortgelijke situatie te creëren zou het VK het mogelijk moeten maken voor EU burgers om vrij te bewegen door en zich vrij te vestigen in het VK.

En dan hadden ze net zo goed in de EU kunnen blijven.

Dat EU spelers tussen 16 en 18 mogen transfereren is geen uitzondering die de FIFA gegeven heeft. Het is een uitzondering waar ze niet onderuit kunnen door de heersende wetgeving binnen de EU.
3 -4
Ajacied1989
Het vrije verkeer is natuurlijk maar een klein onderdeel van de EU. Dat is niet de expliciete reden waarom veel mensen voor een brexit hebben gestemd. Natuurlijk hadden ze beter in de EU kunnen blijven, maar de brexit is geen rationele beslissing geweest. Het is een weerspiegeling van de heersende moraal in het land, meer niet.
Uiteindelijk zal het VK allerlei verdragen sluiten waardoor er per slot van rekening niet zoveel veranderd en ik sluit niet uit dat ze de EU uiteindelijk niet eens zullen verlaten. Een storm in een glas water.
1 -6
HeinJan
Exact. Met Zwitserland gaat 't uitstekend en daarmee heeft de EU nog nooit problemen gehad. Ze hebben in ieder geval twee jaar om alles zo te regelen dat er voor het voetbal en zaken daaromheen niets verandert. De belangen van een aantal grote partijen, waaronder Engeland zelf, zijn zo groot dat het ondenkbaar is dat de PL substantieel zal veranderen. Er zal alles aan worden gedaan om de PL de grootste competitie te laten blijven.
0 0
RusselWestbrook
Ja heel leuk, maar Zwitsers onder de 18 mogen hier ook niet tekenen. Daar gaat dit over, jonge voetballers.

Wat betreft Zwitserland: nooit bij de EU gezeten. Economie is daar op gebouwd. De economie van het VK is wel gebouwd op de EU. Je kan niet gewoon zomaar even aar Zwitserland wijzen en zeggen dat het VK dat ook zo wel even kan doen. De schok is veel groter.

0 0
Ajacied1989
En jij weet ook wel dat Zwitserland met één beslissing ervoor kan zorgen dat Zwitsers dat wel mogen, maar ze willen het niet. Ze zijn er niet bij gebaat, dus is er geen enkele reden om dat te doen.

Met GB is dat niet anders. En zoals ik al zei: De kans is zeer aanwezig dat brexit niet eens doorgaat. Als-ie al doorgaat zullen ze zich alsnog conformeren aan een groot deel van de Europese regels en toetreden tot de EER of een vergelijkbare positie tov de EU innemen. Ze zijn daar nogal dwars, maar helemaal gek zijn ze ook niet.

Er waren nu al geluiden te horen dat dit eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Veel mensen wilden gewoon hun onvrede uiten, meer niet. Het is ook belachelijk om het beleid te laten bepalen door een referendum, waarbij ook nog eens een gewone meerderheid de doorslag geeft. Het is geen rationele beslissing geweest, maar een emotionele beslissing van de burgers. Geen van de politici uit GB gaat dit op z'n hals halen, let maar op.
1 0
Bensco
en hoelang gaat het duren voordat de FIFA naar de pijpen gaat dansen van de PL? ze maken al een uitzondering voor de EUFA wat eigenlijk elke vorm van logica uit de weg gaat dus die stap om de PL ook uit te zonderen is zo gemaakt.
0 -2
RusselWestbrook
Ben je nou serieus? Europese wetgeving wint het van de regelgeving van de FIFA. Heeft niks met uitzondering te maken, een sportbond kan gewoon niet wetgeving overrulen.
1 -1
ProfessorX
domme opmerking totaal niet onderzocht .
FIFA leg regeringen op om geen belasting te betalen , geen verantwoording voor wat buiten de stadions gebeurd , geen verantwoording over niets , maar ja jij lees nooit enkel afgeven !
kom nog bij dat regelwetgeving per land anders is owja 1 europa nee dus
1 -1
RusselWestbrook
Ja, als je het WK wilt organiseren wil de FIFA geen belasting betalen. Dat is gewoon hun eis.

Verwerpelijk, maar dat is niet hetzelfde. Belastingafspraken worden wel meer gemaakt met bedrijven, maar dat veranderd de wetgeving in een land niet, en al helemaal niet voor burgers. (want voetballers zijn gewoon burgers en arbeiders)
0 -1
Sjaakvaak
Dit is helaas niet helemaal juist. De regel is als volgt:
9 Protection of minors
1. International transfers of players are only permitted if the player is over the age of 18.

Exceptions:
a) The player’s parents move to the country in which the new club is
located for reasons not linked to football.

Wanneer de ouders een baan ergens aangeboden krijgen, kunnen de spelers alsnog een transfer maken. Dit zie je al veel voorkomen bij Barca/Real. Het wordt dus iets minder waarschijnlijk dat een speler een transfer maakt maar het blijft nog steeds een mogelijkheid.

(Geldt deze regel trouwens überhaupt wanneer een speler geen contract heeft? Dan lijkt het me niet dat er sprake is van een 'transfer'.)
0 0
HeinJan
Deze regel geldt voor 'minors'. Ongeacht contract, want een transfer is een overschrijving, niet het 'afkopen' van een contract.
Overigens gaat Europees Recht binnen de EER voor en dus mogen kinderen vanaf hun 16e jaar, binnen de EER, naar elke club vertrekken.

Als je even de rechtspraak induikt weet je dat spelers alleen voor hun zestiende (igv Brexit voor hun achttiende) internationaal mogen transfereren als de kinderen de ouders volgen, dus zoals met Efmorfidis het geval was. Kinderen binnenhalen door de ouders een baantje aan te bieden is expliciet afgekeurd.

Nu zijn er natuurlijk wel mogelijkheden om dit alsnog te doen, door ouders stiekem in een vroeg stadium een baan aan te bieden waarbij er geen link met de club aan te tonen is, maar volgens de regels en daaruit volgende rechtspraak mag het dus niet.
3 0
JanTa
1 van de ouders een baan aanbieden dan ga je wel een enorme druk en verantwoording leggen op de schouders van een minderjarige. Een leuk potje kunnen voetballen is namelijk niet voldoende meer maar je moet ook fysiek en mentaal 100% zijn en dat kan je nog niet beoordelen op die leeftijd van pakweg 15/16 jarige.
0 0
HeinJan
Ik snap niet wat je bedoelt. Het gebeurt al grootschalig. Veel ouders krijgen werk via de club, alleen dan legaal, omdat de speler in kwestie al 16 jaar of ouder is.
Die druk is misschien nog wel groter als de ouders thuis van een minimuminkomen moeten rondkomen. Dus je zou het zelfs kunnen zien als een ontlasting voor het talent, omdat zijn ouders niet van hem afhankelijk zijn.
0 0
Leo252
Als de Engelse topclubs Nederlandse spelers onder de 18 jaar aan willen trekken doen ze dat toch wel. Ze zetten gewoon papa op de loonlijst en klaar is Kees.
1 0
Len nart
Nee het moet voor een reden anders dan voetbal zijn. Dus misschien bij een bevriend bedrijf, maar als een club dat te vaak doen vallen ze wss ook door de mand
1 0
MitchelAFCA
Dat is slavernij.
0 -1
IboAFCA
10% korting op alles!
0 0
Milan95
Of het een slimme keuze is of niet zal allemaal moeten bljken, maar ik waardeer wel dat de Britten de ballen hebben om eruit te stappen. Al denk ik in eerste instantie niet dat het een slimme keuze is...

En voor mij is het weer kut omdat ik nu weer invoerrechten mag betalen om uit de UK te bestellen. Hun afzet in Europa zal wel slinken.
1 -1
Ajaxamersfoort
ze moeten een noord Europa maken en een zuid europa
4 -2
DerOpenDerOver
Ik vindt het wel dapper van die engelse.
Het voordeel voor ons is nu, dat we op ons gemak kunnen kijken hoe dat zal lopen.
En als op termijn blijkt dat de brexit niet echt negatieve gevolgen heeft voor het VK, zullen er meerdere landen (waaronder nederland) volgen.
5 -6
Fredschuit1
Gelijk bannen uit de europese competitie's. Deze tickets herverdelen.
3 -8
Wesl
je beseft je dat er een verschil is tussen de europese unie en europa, toch?
3 -2
foensai
Haha heerlijk. neem daarbij dat je nog steeds een Europese ''unie'' kunt zijn als je er niet meer inzit.
0 0
Oudegarde8
En hoe zit het met het Ek. Mogen Zwitserland en Ijsland wel meedoen van jou?
1 0
sjoerdverweij
Betekent dit dat Juan Familia Castillo niet naar Chelsea gaat?
0 -1
Ajax4life16
De Brexit is nog niet officieel. Zou zelfs nog jaren kunnen duren. Je moet even dat Nu.nl artikel lezen over de Brexit als je er meer over wilt weten
1 -1
Civilengineer
Er staat een termijn van 2 jaar op, echter kan het verlengt worden.
0 0
Leipeshitouwe
Of het verstandig is zal moeten blijken maar toch weer genieten van de reacties van Links. De haat die eruit komt nu er deukje is ontstaan in hun sprookjesachtige ideaalbeeld. Men schaamt zich niet en haalt rustig de 2e Wereldoorlog erbij.
3 -6
ProfessorX
ach je moet eens de google door zoeken op de bilderberg groep en lees dat eens of kharzian maffia uit de VS Rothschild etc . een schrijven van dit jaar en onderzoek wow man CIA heerst er enorm .
DE EU bestaat uit multinationals elite en banken die regeren dit niet de politiek die draag uit iov hun .
als je er in verdiept lees je dingen waarvan je schrik .
en het is simpel voor de brexit alles hou je bij het huidige enkel geen inmenging of betaling aan brussel en daar ga de eu aan kapot .
ik zou zeggen op naar een NEXIT
4 -5
wladimir
Cameron is zojuist afgetreden, omdat hij als premier in de EU wilde blijven. Je kunt niet van hem zeggen dat hij links is.
1 0
Bus18
Linkse mensen zijn over het algemeen extreem gevaarlijk. Ze hebben inderdaad een soort ideaal en als je daar niet in meegaat ben je meteen een racist etc.
En op momenten dat het ff te moelijk wordt steken ze massaal hun kop in het zand, zagen we hier in NL in 2002 en 2004 erg goed.
13 -7
Ajax4life16
Er zijn genoeg mensen die niet links zijn, en dit gewoon heel dom vinden. De EU is gewoon het veiligst, en daarbij kan je de landen die al straatarm zijn niet zomaar aan hun lot overlaten. En je hoeft niet op SP of PvdA te stemmen om niet afschuwelijk egoïstisch te zijn zoals de PVV
2 -2
wladimir
Verwijs je nu naar de illegale oorlog die VS en GB met steun van Balkenende zijn gestart in Iraq?
2 -1
Jwduijm
ik denk dat hij , fortuijn en van gogh bedoelt.
1 0
Sterretje73
Links of rechts (lees: naïef of angstig) zijn beiden even gevaarlijk als men er haat aan toevoegt. Gewone nuchterheid en realisme zouden weer eens de boventoon moeten gaan voeren in onze maatschappij.
4 0
RuffRhythim
Hoe kom je er nou bij dat dit met links te maken heeft haha.
Die hele EU is ooit bedacht vanuit rechts ideologisch oogpunt. Het is juist het ideaalbeeld van de rechtste elite. Links schopt doorgaans juist aan tegen het establishment.
Of had je gedacht dat Rutte als VVDer die Brexit wel goed vond ofzo?

2 -5
ProfessorX
Links of rechts Elite maak niet uit die gasten waaien met alle winden mee , en je vergeet de Multinationals en banken die bepalen enkel de chinezen hebben ze in de gaten en kopen volop goud die plots verdwenen was uit fort nox .
lees de http://www.hetgrotereplaatje.nl/illuminati.html maar eens heel interessant
0 -1
Mats
Zomaar een vraag hoor, maar wie was er volgens jou verantwoordelijk voor 9/11?
0 0
ProfessorX
onder de maniak russel sta een theorie en de link in me 1e bericht hierboven moet je eens goed lezen .
Soms kunnen dingen waarheden bevatten , maar ook overtrokken worden .
Juist in een vrij land kan je dat zelf beoordelen en niet net als russel hieronder in een vakje duwen , dat noemen ze narcisten ow nu doe ik het ook :)
1 0
RusselWestbrook
Totaal van het pad geraakte reli-gekkies.
0 -1
ProfessorX
als jij het tegendeel kan bewijzen graag .
ik kan doemdenken of nadenken , doe ik nadenken en ik pak gewoonweg de moord op JFK en onze pim , dan zijn beide met meerdere kogels om het leven gekomen uit verschillende hoeken .
neem ik volkert van de graaf 8 jaar op een politicus staat hij alweer op straat terwijl er levenslang op sta voor moord , vreemd ??
ook wisten ze direct wie het was en met kogelvrije vesten heel snel ter plekke .
bij JFK ook wisten ze ineens wie raar en dan die ronddraaiende kogel die overal heen ging ???
wij weten niet alles wat er gebeurd , maar als je bv Rockefeller checkt zie je dat hij bij alle instanties terug kom , toeval ???
materie is om te lezen en dan na te denken en nee ik weet ook niet alles maar 1 1 = 2 nog altijd
dit is zo maar 1 iets waar ik over nadenk .
1 0
RusselWestbrook
Niets van dit alles heeft met 9/11 te maken. NIETS.

Neem je medicijnen.
0 -1
ProfessorX
waar schrijf ik 9/11 en neem zelf je medicijnen narcist
1 0
RusselWestbrook
Er wordt jou gevraagd naar 9/11, ik geef daar antwoord op en dan kom jij met die rotzooi aanzetten.
0 0
wladimir
Volgens mij is de elite niet rechts of links. Rechtse mensen ontkennen doorgaans wel dat de elite de wereld echt bestuurd.
0 0
Leipeshitouwe
Mark Rutte haha...
Ik zeg dat ik op social media van een aantal linkse mensen hysterische reacties zie waar ze teksten over zogenaamde xenofobie, racisme en de 2e wereldoorlog eruit gooien.
2 -1
AFCA020!
Keurige beslissing. Nu Nederland en Duitsland er nog uit en dan samen met de Scandinavische landen je eigen unie beginnen! Via de VN zijn we qua veiligheid nog samen met andere landen, maar door politiek samen te gaan met Duitsland, Noorwegen, VK, Zweden, Denemarken en Finland, heb je geen zwakke broeders meer. Niets geen oost en zuid Europese landen die niks bijdrage.

Naast de financiële voordelen ben je ook van het vluchtelingen probleem af aangezien die alleen vrij door de EU mogen reizen, dat zijn wij dan ook niet meer. Qua terrorisme is het veiliger omdat je je eigen grens dan weer heb etc.... Het zou fantastisch zijn als we lekker op eigen benen zouden staan en samen met de Duitsers, Britten en Scandinaviërs een sterke groep konden vormen. Wanneer dit wordt voorgesteld zal de meerderheid in alle bovengenoemde landen voor stemmen!
9 -6
wladimir
Wat een ongelofelijk kortzichtige reactie. De oplossing voor vluchtelingen crisis en terrorisme is uit de EU stappen. Het is veiliger in Nederland dan ooit eerder. Kennelijk ben jij zo'n door Geert Wilders' angst en haat preken beïnvloedde angsthaas. Je leeft in een van de rijkste en veiligste landen van de wereld, maar je wilt alles voor jezelf houden. Juist de tegenovergestelde Nederlandse mentaliteit heeft ons die rijkdom en welvaart gebracht. Oké, ouderwets roven en de slavenhandel heeft misschien ook een rol gespeeld.
11 -12
Oudegarde8
Waarom wordt de slavenhandel van 400 jaar geleden steeds van stal gehaald?
We hoeven er zeker niet trots op te zijn maar is Links nu zo wanhopig om dan maar steeds met dat argument aan te komen zetten?
Ik heb liever dat ze eens benoemen dat bepaalde wijken in NL volledig verpest zijn door een helaas mislukte multiculturele samenleving.
Of dat een vader geen Israelische vlag kan ophangen voor zijn huis na het slagen van zijn zoon, zonder dat het Israel/Palestina conflict erbij wordt gehaald met wat kwetsende teksten er achteraan.
4 -2
wladimir
De slavenhandel is geen argument, maar een feit. Net als ons koloniale verleden. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Nederland een rijk en welvarend land is tot de dag van vandaag. Dit is weer de reden dat veel mensen in NL willen wonen. Het is een enorme misvatting dat links of PVDA verantwoordelijk voor de instroom van de eerste asielzoekers in de vorige eeuw. Toen regeerde de CDA en de VVD.

Zowel links als rechts zijn verantwoordelijk voor het mislukken van de multiculturele samenleving. Beide zijn tevens verantwoordelijk voor de oplossing.

Jodenhaat is van alle tijden en vandaag de dag nog altijd een probleem. Israel / Palestina conflict is een ongelooflijk complex conflict.
2 -2
Mats
Het slagen van de multiculturele samenleving is niet alleen de verantwoordelijkheid van links of rechts. De mensen die naar Nederland komen met een nieuwe cultuur dragen daar zelf ook verantwoordelijkheid voor, daar ligt volgens mij dan ook het probleem. Politiek gezien kan je doen wat je wilt maar als er gewoon geen wil is om bij te dragen en deel te nemen aan de maatschappij dan is het onmogelijk om een oplossing te vinden.
2 0
RusselWestbrook
Waarbij je er vanuit gaat dat ze niet bij willen dragen, alleen gaat dat vrij lastig als je 100 keer solliciteert maar je sollicitatie in de prullenbak belandt omdat je achternaam eindigt op -oui.
0 -2
Ajax4life16
Je hebt helemaal gelijk, alleen over die laatste zin niet. Nederland heeft bijna geen winst gemaakt aan slavenhandel, en dat roven was eigenlijk alleen tegen landen in oorlog, terwijl die oorlogen nog 100x zo duur waren. Nederland is rijk geworden door handel over de hele wereld, misschien eisten ze alleen wat korting op producten van landen als Indonesië ;)
1 0
Leipeshitouwe
Ach gossie, wilders en de slavenhandel worden weer van stal gehaald.
Heb je je ook al eens uitgesproken over de Arabieren die handelden in zowel
donkere als blanke mensen? Of past dat niet in in je wereldbeeld. Want ja alleen de blanken westerlingen zijn immers zo wreed en afschuwelijk toch?
5 -3
Ajax4life16
Allemaal lekker op Oost- Europa afschuiven bedoel je? Wat is dat een trieste opmerking man.. EU gaat prima zolang landen met financiële hulp het geld niet meer misbruiken. Er moet gewoon meer controle komen wat er met dat geld gebeurd. Als je Oost- Europa alleen laat krijg je 10 landen erbij die 'Westen-haat' hebben, zoals dat in het Midden- Oosten is nu.
0 0
Ajax4life16
Dom volk.. het enige wat zij zagen is het geld dat naar landen in nood als Griekenland ging.
Ik zou bijna hopen dat Engeland over 10 jaar in een diepe crisis zit, maar dan vergeet ik die 48 % die tegen stemde.
3 -5
Koenniiee
Daarnaast zullen honderden buitenlandse voetballers die niets gepresteerd hebben in eigen land (geen international zijn, is het criteria, dacht ik) geen vergunning krijgen om daar te blijven voetballen. Dat betekent dat er honderden voetballers deze kant op gaan komen en dat maakt andere competities hier weer sterker, ten opzichte van de Engelse competities.
1 0
Jayq
Dat is gewoon Engelse regelgeving, die kunnen ze aanpassen naar wat ze zelf willen zodat ze in ieder geval de Europeanen gewoon kunnen contracteren.
0 0
Koenniiee
Volgens mij niet wat betreft werkvergunningen op het gebied van werk en sport. Dat is wettelijk vastgelegd en aan consessies doen ze niet.
0 0
Jayq
Klopt, maar de Engelse/Britse overheid kan dus beslissen en dat er een versoepelde wetgeving komt voor werknemers uit EU-landen. Niet alleen om de voetbalclubs tegemoet komen, maar ook het bedrijfsleven waar al veel EU-ers werken.

Dit is echt nationale wetgeving, elk niet-EU-land bepaald zelf of een Senegalees net zo makkelijk een werkvergunning krijgt als een Canadees of als een Duitser of als een Chinees.
0 0
Leprechaun
Je dient geloof ik van 'uitzonderlijke' waarde te zijn en het criterium daarvoor is dat je een x aantal interlands hebt gespeeld. Dit gaat zeker gevolgen hebben voor de koopziekte van de Engelse clubs. In die zin is dit goed nieuws voor de Eredivisie.
1 0
AIR-S
Ongelofelijk dat Engeland voor zo'n ingrijpende beslissing het volk (dat , met alle respect, geen idee heeft wat de gevolgen zijn) heeft laten beslissen.

Goed nieuws voor Ajax, dit is een flinke klap voor het Engelse voetbal!
1 -2
flasher93
het maakt alles wel een stuk eerlijker
0 0
Leipeshitouwe
Want jij weet dat het volk niks weet? Ah ok bedankt voor je mening Mark.
1 -4
AIR-S
Ja. 99% van het volk weet niet wat alle gevolgen zijn. Iedereen juicht dat ze er uit zijn en dat Brussel geen invloed meer heeft.

Maar hebben ze gedacht aan de beurzen? De landbouw sector die vooral draaide op subsidies uit Brussel? De banken? Bedrijven die in Engeland gevestigd zijn en die daar belasting betaalde, maar nu naar Europa gaan ivm handels verdragen?

Ik weet er ook niet alles van. Maar laten we zulke beslissingen nou maar gewoon over laten aan mensen die er wel verstand van hebben, het is immers hun werk.
0 -1
Leprechaun
Het is geen onredelijke aanname dat een heel groot deel van de stemgerechtigden zich onvoldoende verdiept en (te) gevoelig is voor populistische leuzen en symboolpolitiek.
2 -1
Ajax27
een flinke klap voor het Engelse voetbal? Want? nu halen ze de spelers op hun 18e ipv hun 16e. tv rechten blijven stijgen... veranderd helemaal niets daar.
0 0
Leprechaun
Er is wel degelijk een trend zichtbaar geweest waarbij Engelse clubs talenten op steeds jongere leeftijd opkopen. Een talent van 16 (vaak te halen tegen een schamele opleidingsvergoeding) is een stuk goedkoper dan een talent van 18 met een serieus contract op zak.

Ik wil niet zeggen dat spelers houdbaar zijn voor Nederlandse clubs, maar jongens als Malen en Fosu-Mensah wandelen niet meer zomaar gratis de deur uit.
0 0
Ajax27
Niet zomaar gratis inderdaad, maar op z'n 18e heeft ie misschien een paar wedstrijden in Ajax1 erop zitten, of misschien alleen in Jong Ajax. Dan hangt er een prijskaartje eromheen van 1-4 miljoen ipv een paar ton. Dat is nog steeds niet meer dan een scheet voor ze.
0 0
Suarez16_
Klopt, maar op hun 16/17de hebben de meeste al een contract gekregen dus zijn ze op hun 18de niet makkelijk op te halen hier, omdat ze nog minimaal 1 jaar vast liggen en de mensen die centen willen (bijv. familia castillio) zullen hier wel een contract tekenen, want ze gaan geen 2 jaar wachten op City en als ze dat wel doen dan krijgen ze 2 jaar geen minuten in Nederland waardoor ze stil in hun ontwikkeling gaan liggen.
0 0
WyZynDeBeste
Voor mijn gevoel een keuze waar ze nog wel spijt van krijgen, op alle vlakken.
1 -2
Suarez16_
Prima. Die Engelsen deden sowieso al nooit met de euro en verkeer enzo. Nu kunnen de jongens als Mensah lekker bij ons blijven, want Spaanse, Duitse en Italiaanse clubs doen niet echt aan jonge talenten ophalen tenzij Raiola (Bouy) zijn jonge spelers wijs maakt dat een stap naar Juve goed is voor je carriere en spelers als Cerny hebben nu ook geen keuze meer voor het Engelse geld waardoor ze eerder voor ons kiezen.
1 0
Lorenzovgortel
Het gaat toch veel verder dan dat?
Hoe zit het met werkvergunningen voor spelers boven de 18?

Als ze nu in Engeland spelers uit bijv. Amerika willen halen dan moeten ze ook een speciale werkvergunning aanvragen, toch?
Of de speler deze krijgt heeft volgens mij ook met het potentieel te maken.
1 0
Jayq
Heeft volgens mij meer met de regelgeving in Engeland te maken dan met de wetten van de EU.

Kortom, in Engeland kunnen ze gewoon een wet aannemen die het makkelijk maakt om Europeanen aan te nemen als werknemer (lees: voetballer)
1 0
Paramaribo
Ik was zeker geen voorstander van de Brexit, maar zo komt er toch nog iets kleins positiefs uit!
4 -1
Koenniiee
Eens. Ik had het totaal niet verwacht eigenlijk en het lijkt me absoluut niet de juiste keuze. De EU is niet veel, maar om het alleen te gaan doen lijkt me zeker niet de juiste keuze.
1 -1