Kanu: 'Spelers Juventus enorm opgepompt'

BartVeenstra, 20-06-2016 om 16:25, 10709 views, SocialFC |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In gesprek met het Italiaanse medium SocialFC heeft oud-Ajacied Nwankwo Kanu teruggeblikt op zijn periode als aanvaller bij Ajax. De Nigeriaanse spits baalt nog altijd van de verloren Champions League-finale in 1996 tegen Juventus, maar bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn tijd bij de Amsterdamse club.

'Die jaren bij Ajax kan ik niet vergeten, omdat iedereen het in die tijd altijd over ons had. We wij waren het team met veel jonge goede spelers. Herinner je ze nog?', stelt Kanu de vraag hardop, waarna hij zelf een aantal namen noemt. 'Davids, Kluivert, Litmanen, Overmars, Seedorf, Van der Sar, de gebroeders De Boer. En zij waren allemaal twintigers, jonge spelers. We wonnen de Champions League-finale van AC Milan, maar hadden die in 1996 ook tegen Juventus kunnen winnen. Zij hadden zich echter zo opgepompt. Wat ik daarmee bedoel? Wij waren jong, zij oud, maar het leek wel andersom te zijn als je zag hoeveel energie zij hadden.'

In de zomer van 1996 werd Kanu verkocht aan Internazionale, maar ging het mis tijdens de medische keuring. De Nigeriaan bleek een hartstoornis te hebben en zou, na een operatie, pas in april 1997 zijn debuut maken voor de Italiaanse topclub. Na slechts twaalf wedstrijden voor Inter te hebben gespeeld, vertrok hij in de zomer van 1999 naar Arsenal, waar hij een belangrijk selectielid werd. 'Ik wil graag Arsene Wenger bedanken, omdat het toch een risico was om mij te halen. Maar mijn meeste dank gaat uit naar Ajax, omdat zij als eerste het vertrouwen in mij hadden en om daar als tiener te spelen was een geweldige ervaring', besluit Kanu, die tegenwoordig met zijn familie in Londen woont.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcavinnie
Kanu, Weergaloos goede speler met die uitschuifbenen van hem. En dan toch die techniek en altijd die smile. Daar wordt je toch gek van als tegenstander na weer een panna.
0 0
Noxin
Opgepompt met pilletjes.
0 0
4xbestevaneurop
Vanaf 1987 tot 1997 speelde Ajax 5 Europa Cup finales!!! In 87 88 92 95 en 96 en 97 de halve finale, dus in 10 jaar gem. om het jaar een Europa cup finale!!
Vanaf 1997 tot nu in 2016 welgeteld 1 keer de kwartfinale in 2003, verder niks....
Cruijff wilde Ajax weer richting de Europese top brengen en ze zeiden dat hij gek was. Met uitzonderlijke talenten aangevuld met ervaring is het niet onmogelijk. Psv heeft geen topteam maar ze stonden wel op een haar na in de halve finale.
En dat Juve aan de doping zat dat staat vast, er zijn 6 clubs die meer Champions league bekers hebben als Ajax en daar zit Juve niet bij dus lange neus naar hun.
Dus nooit vergeten: In 10 jaar 5 finales,zonder 100 miljoen uit te geven. Dat kan alleen Ajax.
1 -3
SjakieWolfs
Geweldige speler en ik vergeet nooit een wedstrijd met hem uit tegen Feyenoord. Hij speelde weergaloos, we wonnen die pot met 5-0 of zo met een veredeld jeugdteam.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ze mogen wat mij betreft die Beker van Juventus afpakken.
7 0
RusselWestbrook
Ja. Alleen betekent dat wel dat er geen winnaar van die CL komt.

Maakt mij verder niet uit hoor, maar het betekent niet dat Ajax die beker dan krijgt. (niet dat jij dat suggereert)
0 -2
JPC40
Ik ben ook wel van mening en altijd geweest dat Ajax die cup moet claimen, wij hebben daar recht op, die gasten stonden stijf van de drug, dat moet Ajax proberen !!
1 -1
RusselWestbrook
Iedereen die tegen Juventus gespeeld heeft kan die cup in principe opeisen.
1 0
Suarez16_
Ach dat maakt de meeste (althans mij) niet uit dat we die beker niet krijgen. Uiteindelijk gaat het er mij om dat we die beker winnen op onze eigen kracht en niet door doping van de tegenstander die daardoor gediskwalificeerd zijn. Ik vind wel dat je als club die beker "legaal" moet winnen, dus zonder omkoping, doping of spelers die veel en veel te duur zijn die je niet kan betalen (twente). Dit zou voor mij een beetje gerechtigheid geven, want het is allang bewezen dat ze doping hebben gebruikt.
0 0
RusselWestbrook
Eens.
0 0
Suarez16_
Hahahhahaha zelf zijn ze zo zielig om die gekochte titels uit 2005 en 2006 nog steeds als hun titels te rekenen. Altijd met die spandoeken van 33x landskampioen terwijl het er 31 zijn. Achja 20 jaar later koop je er niks meer voor. Ik word liever 1x kampioen op een normale wijze dan 10 keer door doping en omkopingen.
1 0
MokumInMeHart
Je mag best zeggen wat je echt bedoelt met 'opgepompt', Nwanko.. Verder leuk om af en toe die oud-spelers weer eens langs te zien komen op de site!
2 0