'Hanni en Engels zouden goed bij Ajax passen'

SJvanveen, 14-06-2016 om 09:00, 17989 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

België kijkt zeker niet laatdunkend naar Nederland, nu het land het EK heeft gemist. 'We kijken zo helemaal niet. Zij komen hier zeker weer sterker uit in de toekomst', stelt Urbain Haesaert tegenover Ajax Showtime. De Belgische scout ziet genoeg mogelijkheden voor de Eredivisie. 

Invloed Ajax op Belgisch voetbal 
Momenteel is het verschil tussen België en Nederland aanwezig en dat België de laatste jaren zo’n goede ontwikkeling heeft doorgemaakt, heeft mede met de verbeterde opleidingen te maken. In Nederland is de kwaliteit en de inhoud van de opleidingen juist een groot issue op dit moment. 

Hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, Jean Kindermans, sprak onlangs in De Volkskrant over de invloeden van Ajax op Belgische opleidingen en Haesaert beaamt dat. 'Ik ben het volledig eens. Ik vind dat we in de Belgische opleidingen veel opgestoken hebben van ploegen als Ajax en mogelijk doen we nu niet meer onder wat opleiding betreft. De A-kern van Anderlecht bestond vorig seizoen voor 53% uit zelf opgeleide spelers en onze U19 stond voor het tweede jaar op rij in de halve finales van de Youth League.'

Transfers
De kwaliteit van de opleidingen in Brussel en Amsterdam is groot en een jaar geleden transfereerde Francesco Antonucci van de jeugd van Anderlecht naar de jeugd van Ajax. In de toekomst kunnen zulke transfers zomaar weer plaatsvinden. 'Er staan zeker jeugdspelers van Anderlecht op de radar van Ajax, maar op namen ga ik niet in', zegt Haesaert logischerwijs.

Waar Ajax wel spelers uit kan halen, is de Belgische Pro League. Haesaert noemt wat namen die interessant kunnen zijn voor de Amsterdammers. 'Ik vind Sofiane Hanni, die van Mechelen naar Anderlecht gaat, een speler die ook bij Ajax zou passen. Verder is Björn Engels van Club Brugge een zeer sterke verdediger met voetballend vermogen en goed kopspel. Verdere namen moet ik je onthouden, dat begrijp je wel', lacht de super-scout.

In het begin van dit jaar had Ajax Showtime een groot interview met Urbain Haesaert, voormalig superscout bij Ajax. Dat interview is hier te lezen. 

Door Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Eén verdediger in de Belgische Jupiler Pro League viel me dit seizoen echt op maar dat was Denswil. De periodes dat hij niet kon spelen vanwege blessures was Brugge verdedigend een stuk kwetsbaarder.
1 -1
Rinus M.
Gaap, Denswil was niet goed genoeg voor Ajax en dat is hij nog steeds niet. Voetballend zeker niet de minste maar qua mentaliteit en karakter is het absoluut geen speler die dit Ajax sterker maakt...en laten we dat nou net nodig hebben.
0 -2
JohnDylan
Ik geloof niet dat je hem hebt zien spelen want anders had je wel geweten dat Denswil bij Brugge juist om zijn verdedigende en fysieke kwaliteiten (en niet zijn voetballende kwaliteiten) wordt geprezen.
0 0
Causio
beneliga zo snel mogelijk!
1 -2
Tinus
Is echt heel jammer dat hij tegenwoordig bij Anderlecht zit en niet meer bij Ajax.
1 -1
PetrosQ
Echt, die Haesaert zou naar Ajax moeten komen. Volgens mij wil hij zelf ook wel, anders had hij het niet zo vaak over ons
3 -2
flasher93
Die zat in het verleden ook bij Ajax, via de achterdeur weggegaan... Toby, Jan, Thomas heeft hij gescout voor ons.
1 -1