Van de Looi: 'Ajax niets voor Zivkovic'

FinnDekker, 24-05-2016 om 07:47, 24170 views, Brabants Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het seizoen is voor Ajax al een tijdje afgelopen en dus ook voor Richaïro Zivkovic, die halverwege het jaar terug kwam van een mislukte verhuurperiode bij Willem II. In Tilburg werd de spits niet op de juiste manier gebruikt, iets wat volgens Erwin van de Looi al niet meer gebeurt sinds Groningen.

'Hij maakte op zijn zestiende zijn debuut. Door blessures moest ik hem vijf keer opstellen in wedstrijden waarin we aan moesten vallen. Dan komt alles waar hij niet goed in is aan bod', aldus Van de Looi, die daarin de grote mismatch ziet met Ajax. 'Hij heeft ruimte nodig. Ajax speelt altijd op de helft van de tegenstander. Dat is niets voor Zivkovic.'

Van de Looi probeerde de talentvolle spits tevergeefs van gedachten te veranderen. 'Hij sliep in een Ajax-pyjama. Dan kun je veel tegen hem zeggen, hij moest het zelf maar ervaren.' Een tweede poging deed de voormalig trainer van Groningen toen het niet lekker liep bij de jeugdinternational, maar de spits koos voor Willem II. 'Dat hij het niet redde was niet zo'n verrassing. Maar in Groningen deed hij het in een 4-3-3 systeem fantastisch', besluit de trainer zijn verhaal tegenover het Brabants Dagblad.

Ben jij goed in het voorspellen van voetbalwedstrijden? Schrijf je dan nu gratis in bij Scorito en voorspel het EK!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
En toch ben ik mijn vertrouwen in deze speler nog niet verloren.
0 -2
Ajax27
same here. maar als ie beter rendeert in een team die verder naar achteren staan en meer op de counter speelt, dan zal het idd nooit wat worden bij Ajax.
0 0
Ajax27
same here. maar als ie beter rendeert in een team die verder naar achteren staan en meer op de counter speelt, dan zal het idd nooit wat worden bij Ajax.
0 0
Ajaxamersfoort
ik ook niet.... waarom een spits halen als je zivko hebt
0 -1
J00DT0TMIJND00D
Omdat hij niet rendeert als aanspeelpunt, pure counterspits.
0 0
afc_red
Ga je nog spijt van krijgen.
Deze gozer gaat straks presteren bij een lagere club en eindigt dan bij PSV.

Beter verhuur je hem nog 1 of 2 jaar, laat hem groeien en meer volwassen worden.
1 0
afcajacied00
Hoe komt het dat hij het bij groningen zo goed doet? Ik denk dat de druk minder is, maar dat hij meer ruimte krijgt zal wel liggen aan dat ze op de counter spelen. Hoop dat zivkovic nog even gaat vlammen bij eventueel willem 2 nu. En dat hij het ajaxspel nou leert spelen. Anders zou het zonde van zn talent zijn.
0 0
gi0vanni
Handig voor op de bank. Als er door een bepaalde reden meer ruimte vrij komt dan kan hij zeker van waarde zijn. Zo niet gewoon weer verhuren want het is geen echte Ajax spits.
0 0
wendoo9
Hoe kan het zijn dat bijna 90 % van de spelers bij Ajax mislukken of niet optimaal renderen en presteren ?? Ligt het aan de spelers die ze zelf aantrekken en opleiden of aan de Club. We kunnen blijven zeggen dat de spelers er niks van kunnen, maar raar is het wel. Is ons spelsysteem wel geschikt voor onze talenten en versterkingen waar Ajax wel het budget voor heeft ???
0 0
blessure
Bij Groningen , kreeg hij voldoende speeltijd in het eerste elftal
Bij AJAX, werd hij verbannen, naar Jong AJAX, i.p.v. hem bij het eerste elftal te houden, als counterspits.
Daarna, werd hij door De Boer, nog verder afgebrand, door hem te verhuren, aan Willem 2.
Daar werd hij , over het algemeen, als rechts buiten gebruikt.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Omdat je bij ajax als jonge jongen direct meer dan een ton gaat verdienen (als inkomende transfer), daarnaast op je 19e op kamers met een hoop geld opzak in de grootste stad van het land.
En tot slot worden altijd spelers gehaald die nog niet super goed hebben gepresteerd maar dat misschien wel gaan doen omdat ze nog jong zijn. Zoals sinkgraven, vd Hoorn en Zivkovic. Dan kun je natuurlijk beter 1 zekerheid kopen.
Er zijn namelijk echt wel zekerheidjes, maar die zijn natuurlijk een stuk duurder.
0 0
afcajacied00
Komt door de hoge eisen van supporters en de druk. Van je prijskaartje
0 0
carel romijn
Gun die jongen een transfer naar Willem 2 dan kan met zijn oude trainer van Looi verder.
0 0
jollie18
Zou Willem II hem weer willen hebben? obeyce is toch eerste spits.
0 0
De_Realist
Ik zette destijds ook al mijn vraagtekens of Zivkovic wel in ons spel kon functioneren, tegelijkertijd heeft Zivkovic nou ook niet bepaald een echte kans gekregen om het over een paar wedstrijden te laten zien.
0 0
N-ajax
Tja hij was op dat moment het grootste talent op de Nederlandse velden, dan is het niet vreemd dat je hem voor een prikkie haalt ookal past hij niet in het systeem. Dat het er niet uit gekomen is, is jammer, maar dat kan altijd gebeuren.
0 0
Ajax_33
Verhuren, hopen dat hij het daar goed doet en daarna verkopen.
Zie je ook in landen als Portugal gebeuren bij bijv. Porto en Benfica.
0 0
FlyingDutchMan
Precies, dit was volkomen logisch en helaas voor hem komt er meer bij kijken dan alleen talent.
0 0
TOOL
Misschien dat een betere begeleiding een anders resultaat had gegeven. Het is nog steeds een jonge speler dus er is nog van alles mogelijk. Speler zelf moet uiteindelijk inzien dat hij elke dag kneppelhard moet knokken om beter te worden. Met een inzet van 99% ga je het niet halen! Voorts denk ik ook dat een club waar hij de diepte op kan zoeken inderdaad beter past.
0 0
A Cohen
Ik draai het om: Zivkovic is helaas niets voor Ajax.
10 -3
Sergevanw
Ik ben van mening dat het probleem deels ook bij Ajax ligt. Deze jongens heeft ontegenzeggelijk veel talent, hij zal daarnaast best wel lastig zijn maar kijk naar zijn goals bij jong. Laat iemand als gery vink aan de slag gaan met hem en dan komt hij misschien weer op het juiste spoor! Sommige jongens hebben nou eenmaal wat warmte en vertrouwen nodig!
6 -1
masterrr
ik begrijp de transfer best wel. Het was een toptalent, die atletisch, snel, sterk en een neusje voor de goal had. Als je zo'n jongen z'n basistechniek verbetert, heb je gewoon een groeibriljant van 30 miljoen euro in huis.

Ik denk dat het vooral mentaal mis is gegaan. Daarmee blijf ik met de vraag zitten.... wie heeft die jongen begeleid toen hij naar Amsterdam ging? was er iemand die zich over hem ontfermde?

Je kunt hem afzeiken, maar vind het vooral heel jammer. Toch zou ik hem nog niet afschrijven, jaartje verhuren aan een Eredivisie-club is wel z'n laatste kans.
5 -1
Koenniiee
Helemaal mee eens. Zivko gaat het nooit bij Ajax redden. Heeft heel veel ruimte nodig voor zijn snelheid en is voetballend niet goed genoeg in de kleine ruimte. Al is Milik helemaal niet snel en kan ook niet goed meevoetballen. Ik zal wel tegen het been schoppen van veel mensen hier, maar ook Milik vind ik niet goed genoeg, voetballend. Qua resultaat wel. Maar het alternatief is zo mager, volgens mij. Dusja..

Off: Grappig dat sommigen zich zo aangevallen voelen over deze uitspraken van Van der Looij.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Mee eens Koennie. Puur mee voetballend heb je niets aan Milik die denk ik beter rendeert in een 4-4-2 systeem met 2 diepe spitsen.
Ik zie het liefst een soort Zuid Amerikaanse verassing voor in de punt, die hebben toch altijd iets extra's.

0 0
Redrum
Ik ben het helemaal met jou eens en met van der Looij. Zivkovic had nooit gehaald moeten worden, het is weer een kwestie van uitermate beroerd scoutingswerk. En ook Milik vind ik bij lange na niet de gedroomde spits voor Ajax. Heeft een fantastisch linkerbeen, maar daar houdt het ook eigenlijk wel mee op. Als je die nu voor 20 miljoen kan verkopen moet je gewoon je handjes dicht knijpen.
1 -1
zwollie
Dan verkoop je Milik en dan heb je helemaal geen spits meer. Een nieuwe kopen doen ze niet.
0 0
WesleySonck
Van de Looi heeft alles al gezien, heeft door hoe je voetbal hoort te spelen en heeft "toptalenten" als Hateboer herkend... Beetje een nare kwal is het. Hij maakt niet voor niks een stap terug naar een degradatiekandidaat, beetje pas op de plaats nemen
0 -5
Boer
Vreemde, hatelijke reactie. Waarom? Van de Looi heeft met deze jongen gewerkt. Onder hem heeft Zivkovic wél gepresteerd. Bij Ajax en onder een best wel kundige trainer als Streppel niet. Dat kun je die trainers niet eens aanrekenen. Hun clubs verlangen een bepaalde speelwijze. Dominant aanvallend voetbal waarbij de spits een perfect aanspeelpunt is. Armenteros kwam daar dicht bij in de buurt bij Willem II en bij Ajax waren dat Van Basten, Pettersson en Kluivert. Zivkovic heeft andere, grote kwaliteiten. Hij is een levensgevaarlijke counterspits. Gebruik hem dan ook zo!
2 0
De_Realist
Ik zag het destijds ook al, het was niet moeilijk om te zien dat Zivkovic bij FC Groningen er op los scoorde wanneer hij veel ruimte voor zich had...

Durf eens om te gaan met kritiek.
0 0
Koenniiee
Voel je niet zo aangevallen, joh. Iemand zou maar eens iets negatiefs over een speler van (Jong) Ajax zeggen hoor.
4 0
waynelove
Ik heb ook iemand gehoord wiens zoon niet aan bod kwam onder vd Looi, vreemde regeltjes en naar gedrag schijnbaar.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Hij is nog altijd jong, er kan nog van alles gebeuren. Dat we het nu even niet zien zitten is logisch, want erg hoopgevend was het de laatste tijd niet, maar het is absurd om hem af te schrijven.
3 0
Tinus
Tsja, afschrijven zijn we goed in hier in Amsterdam. Niettemin is het vermogen om goed te scouten bij Ajax bedroevend als het om aankopen voor Ajax1 gaat (jeugdsxouting loopt beter).
0 0
BDW
Het kanon
0 -2
Nummer 9
Leuk spitsje.. Niet meer,niet minder..
0 0
AFCAwooz
Ja want Willem 2 is een Wereldploeg en die spelen altijd op de helft Vd tegenstander. Kom op man, Willem 2 heeft zat wedstrijden gespeeld dat er veel ruimte lag en dat bv andersen steekballen kon geven. Hij heeft gewoon niet goed gepresteerd.
0 0
FlyingDutchMan
Misschien iets voor WillemII volgend seizoen? ;p
0 0