Bosz: 'Gefascineerd door visie Guardiola'

BVeenstra, 14-05-2016 om 09:55, 7944 views, Algemeen Dagblad | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Mocht Peter Bosz de nieuwe hoofdtrainer worden van Ajax haalt het een trainer in huis met een zeer aantrekkelijke voetbalvisie. De oefenmeester vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij enorm veel probeert te leren van collega-trainer Pep Guardiola, zijn idool.

Toen Bosz nog trainer was bij Vitesse wilde hij het positiespel van Guardiola toepassen bij de Arnhemse club. 'Wilden we afgelopen winterstop mee beginnen, maar ja, ik deed nog één training en ging weg', doelt hij op zijn vertrek naar Maccabi Tel Aviv. 'Nu zijn we er hier ook mee bezig. Wat mij altijd fascineert is hoe weinig goals teams van Guardiola tegen krijgen. Verdedigen begint bij hem vóórin. En dus niet achterin. Zo denk ik er ook over', aldus Bosz, die net als Aad de Mos in Roger Schmidt een goede trainer ziet. 'Die Schmidt, nu bij Leverkusen, is ook een interessante coach. Zou ik ook graag eens kijken.'

Desondanks heeft hij ook veel bewondering voor een trainer als Diego Simeone, die middels een heel andere speelwijze succesvol is met Atlético Madrid. 'Atlético Madrid, met dat directe counterspel, of sowieso ploegen die heel gedisciplineerd verdedigen, dat heeft ook mijn bewondering. Er zijn meerdere wegen naar Rome, ik ben daar niet blind voor. Het gaat er gewoon om dat je achter jouw manier van spelen staat en dat tot in de kleinste details laat trainen. Als je spelers iets wil laten doen, moet je ze erin laten geloven.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Leuk dat Bosz gefascineerd is door Guardiola, door Cruijff
Maar Bosz zelf heeft als speler en trainer totaal geen ervaring in het topvoetbal. Alleen de middenmoters heracles, vitesse en feyenoord. En de resultaten waren over een iets langere periode nooit positief.
0 0
PaulC
Ajax kan dan maar beter opschieten, straks wordt 'ie de opvolger van Guardiola....... ;)
0 -1
Rogyros
Peter Bosz Is begonnen aan zijn charmeoffensief. Ik verwacht binnen een paar weken het nieuws dat hij onze nieuwe trainer wordt.
0 -1
Ajacied33
Beste trainer op dit moment voor Ajax is gewoon Bosz, dat blijf ik zeggen
1 -2
Piejotter
Pep Bosz, YES!
1 -2
Barric
Ajax moet er gewoon alles aan doen om deze man binnen te halen als coach. Mijn inziens de enige manier ( of natuurlijk Guardiola zelf haha ) om Ajax weer Ajax te laten zijn met aanvallend, technisch verzorgd en attractief voetbal. Ook moeten er wat meer ervaren en kwalitatief goede spelers bijkomen om de wisselvalligheid eruit te krijgen. Met name de afgelopen 2, 3 jaar was de groep gewoon té jong!!
2 -2
klopper
Ik heb nog mijn twijfels bij Bosz, maar ik dat het wel eens heel goed kan vallen. Geen ervaren spelers nodig, gewoon deze ploeg bij elkaar houden. El Ghazi en Milik mogen weg bij een goed bod. Huntelaar en Haller halen en het staat als een huis.
3 -3
Barric
Is Huntelaar géén ervaren speler dan? Ik zou misschien ook wel Anita terughalen!!
1 -1
klopper
Zou Anita zeker niet terughalen, gewoon het contract van Serero verlengen. Verder heb je Gudelj, Bazoer, Klaassen, Van de Beek, Sinkgraven en wat mij betreft Nouri als middenvelders. Is echt goed genoeg. Voorin Cerny en Muric doorselecteren en kansen geven. El Ghazi mag bij een leuk bod ook weg. Andersen en Fischer ook houden. Ik blijf gelofen dat die twee nog echt door kunnen breken.
0 -3
klopper
Haha, scherp. Echter zou ik Huntelaar niet halen, omdat je een ervaren speler nodig hebt, maar omdat je twee goede spitsen moet hebben en hij aangegeven heeft terug te willen naar Ajax. Zulke grote spelers uit het verleden moet je altijd proberen op te nemen in je club. Milik houden, tenzij er een zak geld op tafel gelegd wordt. Dan 6 miljoen neerleggen voor Haller.
0 -3
JPC40
niet alle fans zijn blij met hem en het is dan aan Bosz de moeilijkste taak om die tegenstanders achter hem te krijgen, lukt dat, dan heeft hij veel meer speelruimte, lukt dat niet dan is de eerste winterstop voor hem meteen de laatste, daar kun je de klok op gelijk stellen.
0 0
Lane 8
Dit klinkt goed, hopelijk komt het ook tot uiting op het veld
0 0
BaaszoeRoermond
Bosz is gewoon de best haalbare optie.
2 -1
Boer Gijs
Zonder Bosz te willen bashen, maar ik moet de hele tijd denken aan deze column

http://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportcolumnisten/article/detail/4150514/2015/09/26/Als-scheids-zou-ik-Petertje-Bosz-elke-week-een-oor-aannaaien.dhtml

Nogmaals niet om hem te stigmatiseren. Al heb ik wel het idee dat dat bij van de Brom wel gebeurd. Als je naar hun resultaten/statistieken kijkt is Brom volgens mij de betere kandidaat.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Bosz
https://nl.wikipedia.org/wiki/John_van_den_Brom

Het voetbal van Brom is volgens mij niet minder leuk dan van Bosz. Hij ligt denk ik beter bij de fans qua Ajax-verleden. Niet dat dat de doorslag moet geven, maar het kan hem wel meer rust geven om te werken. Bij Bosz gaan wij ons eerder roeren als supporters bij tegenvallend voetbal en/of resultaat
1 0
Ajacied1989
Ben zo benieuwd hoe Bosz het aanpakt en hoe hij de spelers beoordeelt. Zal me niets verbazen als Gudelj en El Ghazi het wel eens lastig kunnen gaan krijgen. Bosz liet één speler altijd staan, dat was Propper. Enorm technisch, makkelijke trap en een enorm loopvermogen. Wat dat betreft zie ik er naar uit dat hij vooral voor techniek gaat kiezen.

Ik heb er vertrouwen in, maar ik vergeet niet dat Bosz ook veel wedstrijden heeft gespeeld waarbij het spel op het middenveld heel aardig was, maar waarbij het aanvallend totaal niet van de grond kwam. Zeker als tegenstanders zich ingroeven raakten ze aanvallend lamgeslagen. En dat wordt dan ook de grootste uitdaging bij Ajax in de eredivisie, denk ik.

Er zijn ten opzichte van Ajax ontzettend veel tegenstanders waarbij je wel goed voetbal kunt spelen, maar als ze zich constant terug laten zakken tot op de eigen 16 heb je niets aan het goede voetbal, dan moet het van een goede restverdediging en individuele klasse komen. Als je de bal verliest moet je 'm direct weer hebben op de helft van de tegenstander en in en rondom de 16 moeten spelers met veel individuele kwaliteit de doorslag geven. Het is bijna onmogelijk om een handbalverdediging met goede tactiek te verslaan, je bent enorm afhankelijk van de individuele klasse van je eigen spelers en fouten van de tegenstander. Het enige wat je kan doen is zorgen dat je zelf geen fout maakt en constant de druk houdt.
1 0
Maxwell_5
Hoe doet Bosz het eigenlijk bij Maccabi?
0 0
boye04
Ongeslagen tot nu toe. Hij staat wel 2e en kan alleen nog kampioen worden als de nr 1 punten laat liggen. En hij zit in de bekerfinale.
0 0
Boer Gijs
Ik zie Bosz en Brom allebei wel zitten, als je naar Nederlandse kandidaten kijkt. Daarbij snap ik niet helemaal de aversie tegen van den Brom. Hij heeft het overal goed gedaan met leuk voetbal. Er gaat een verhaal over Anderlecht en daaraan wordt gekoppeld dat hij niet onder de druk kan presteren, maar hij is wel kampioen geworden daar in zijn 1e seizoen. Hij heeft een Ajax-verleden (ja hij stond op de verkeerde plek toen Immers foute liedjes zong) en lijkt me goed matchen met jonge gasten en weet er veel uit te halen. Wie legt me uit wat er mis is met van den Brom?
2 0
foroloca
Instabiel karakter als het slecht gaat heeft hij zich niet onder controle. Ben niet 100% tegen, maar ook niet voor. Het is bij veel kandidaten koffiedik kijken niemand kan garanderen dat het gaat werken, maar soms zegt het gevoel meer dan het verstand. Nu Rijkaard niet wil is en blijf Jonk voor mij een topkandidaat.
0 0
Wimmel
Dat instabiele is ook een leerproces, sommigen hebben dat van zichzelf, anderen leren het.

Het is nu al veel beter dan in het begin van zijn carierre.
0 0
mickey2602
Jonk is ook gebaseerd op gevoel,wat hem bij jeugd is gelukt wil niet zeggen dat dat bij het eerste ook lukt.
Maar hij kent veel jongens als geen ander,weet wat de filosofie is(of zou moeten zijn),kent de club en dat zijn alleen al 3 voordelen voor Jonk.
Ook ik zou hem het liefste zien maar met dit bestuur zie ik dat niet gebeuren en dan twijfel ik ook tussen Brom en Bosz.
Maar goed,wat wij willen doet er feitelijk niet zoveel toe,in dat stukje over F-Side wordt die lui verweten dat ze een paar maanden geleden niks deden en nu ineens in opstand komen tegen Bosz. Maar wij die hier erover discussieren hebben er ook niks over te beslissen,we moeten met zijn allen afwachten wat de club beslist en hoe die opvolger het gaat doen,of dat nou Brom of Bosz is.
0 0
jollie18
Niemand houd de komst van Bosz tegen dat bepalen de directie niet de supporters.
3 0
BaaszoeRoermond
Haha louisvangaal wordt helemaal para hier :'-)
3 0
3*stars*3
Die is gebrainwasht door de 4 titels en ziet niet dat voetbal en vooral tactisch, Ajax onder Frank vooral laatste jaren bedroevend was.

Vanaf 13/14 stond er Ajax wat Frank had gebouwd en elk trainer dat het bij Ajax aandurft om te spelen met voorhoede met Siggy als linksbuiten en De Sa rechtsbuiten of middenveld zonder creativiteit, zou worden afgeslacht maar de titels hebben (te) veel gecamoufleerd, heel veel.

Zie bijv. hoe sommige fans alle credits gaven aan Frank als het goed ging maar dat selectie opeens matig was, als Ajax verloor.
Ajax had dit seizoen bijv gewoon heel goed materiaal om titel te pakken en verder te komen in EL maar als je heel het seizoen vasthoud aan een middenveld zonder creativiteit....
1 0
foroloca
Die spoort niet net als zijn naamgenoot.
1 0
Eastwood
Er is nog niets getekend of naar buiten gebracht, of hij gaat al door het lint.
2 0
Arek Milik
Liever vandaag dan morgen. Dit is na Rijkaard mijn topkandidaat. Helaas komt Rijkaard niet en is de reële optie om Frank op te volgen. Man, wat gaan we weer van Ajax genieten. Hopelijk mag hij ook wat aankopen doen, want anders weet ik het wel dan wordt die onterecht afgerekend als het niet goed gaat terwijl hij met een erfenis van Frank moet werken.
3 -1
Joseph
Ik begin steeds enthousiaster te worden over deze man, is volgens mij uitstekend in staat om de frustraties die Frank opgebouwd heeft met zijn spel, weg te nemen. Ben ook heel benieuwd welke spelers slachtoffer gaan worden, middenveld Gudelj-Klaassen-Bazoer is natuurlijk klaar.. Veel te verdedigend.
Nadeel is wel dat de F-side natuurlijk bij de eerste de beste nederlaag hun simpele zieletjes loslaten op deze feyenoorder. Zal dus echt de tijd moeten krijgen van het bestuur, aanvallend voetbal breng je na zo'n lange periode niet zomaar terug..
4 -1
mvdk
Zo te zien is iedereen positief. Laat F-side dus maar lekker lullen, die weten het zogenaamd toch altijd beter en kunnen daarmee toch aardig wat dingen verpesten. Datzelfde geldt voor 410. Ze brengen enorm veel sfeer mee, en daarvoor respecteer ik ze enorm, maar ze hebben tegelijkertijd altijd wat te zeuren. Daar ben ik persoonlijk wel een beetje moe van geworden. In plaats van wedstrijden boicotten konden ze de ploeg ook gewoon steunen. Wellicht dat we door de extra steun dan meer punten hadden gehad.

Gelukkig is er 1 groep vele malen groter dan F-side en 410 en dat is Ajax. Dan bedoel ik dus alle mensen in het stadion buiten de sfeervakken om en de mensen thuis voor de televisie. Dat zijn er miljoenen! Hiervan zijn de meeste mensen louter positief over Bosz.

Ik ben ook voor Bosz. Geef die kerel gewoon een kans en ga nou niet weer eerst lopen zeuren, daar schieten we niks mee op! Het zou zonde zijn als het statement van F-side hem afschrikt. En dat alleen op basis van die drollenclub Feyenoord, waar hij al lang weg is en bovendien op een alles behalve leuke manier weg is gegaan.
1 0
Ajax Koersvast
Oké. Laat m maar komen!
Eerste jaar voornamelijk afrekenen op speelwijze.
Daarna ook op resultaat.
Welkom en ga het maar bewijzen!!
4 0
Chesterson93
Kijk, DIT is een topinstelling. Als hij een jaar kan bouwen, zie ik het helemaal goed komen.
1 0
Indy
Het verhaal dat hij als speler van Feyenoord stiekum naar de trainingen van van Gaal keek is erg mooi.
http://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/82274/bosz-bekeek-trainingen-ajax-in-de-meer-.html
Het zegt ook iets over zijn manier van denken. Hij is bereid te leren van iedereen — vriend of vijand. Het gaat hem om de waarheid.
6 0
Leipeshitouwe
Klopt, hij kocht ook een seizoenskaart van Ajax speciaal om Cruijff te zien spelen.
Een kakkerlak is het dus zeker niet.
1 0
Chesterson93
Hij blijft natuurlijk heus wel een Feyenoorder, al is ie wel gekrenkt na zijn periode als technisch directeur en dat hij met de grond gelijk werd gemaakt. Dus dat is niet het probleem. En misschien verander je hem wel. Daar waar Koeman meer heeft gekregen met Feyenoord, kan Bosz dat overkomen met/bij Ajax.
1 0
DoorenAFCA
Echt de Cruijff visie dus. Je spits is je eerste verdediger, en je keeper de eerste aanvaller.
8 -1
insectenverdelg
Waar ik alleen bang voor ben is dat als hij wel presteert met Ajax en grotere clubs komen hij ook niet al te loyaal aan Ajax is.
1 0
NouriVandeBeek
Ik snap dat gezeik van de F Side niet echt. Peter Bosz is nooit een oer Feyenoorder geweest. Hij heeft ze zelfs naar de tering geholpen. Bovendien staat er nu echt een Bosz 2.0. Trustfull heeft ook een Feyenoord verleden en daar hoor je de F Side ook niet over.
7 0
Ar-AFCA
Idd ik snap het ook niet... Misschien is het stoer zo'n lomp statement, enige logica of technische onderbouwing ontbreekt. Het geeft dan ook wel direct het gemiddelde niveau aan van een meeloper op de f-side.
Er zijn zoveel mensen bij Ajax met een Feyenoord of PSV verleden, waarom hoor je die meelopers van de f-Side daar niet over?
Waar waren de meelopers toen jonk (ex PSV!!) en Cruijff (heeft notabene bij Feyenoord gespeeld!!) eruit werden gezet??
Nee die hele f-Side is niet serieus te nemen, en ik hoop echt dat die uitfluiters en meelopers verdwijnen uit het stadion!
2 0
EVH
Ik kan niet wachten totdat deze man een driejarig contract tekent en gaat beginnen.
4 -1
BaaszoeRoermond
Haal deze man en gauw! Stel er wordt gekozen tussen, vd Brom, Bosz en Morten Olsen, dan zou ik teleurgesteld zijn als het geen Bosz wordt. Deze man gaat ons weer laten voetballen, teams gaan weer in hun broek schijten als we op bezoek komen.
7 -1
ST
Zijn succes valt of staat met zijn aankopen. En de poppetjes op de juiste plek zetten. Weg: Fischer, Zivkovic, Serero, Schöne, Hendriks, Van Rhijn. Erbij: Sisto, Haller, Sneijder, Anita.
0 -1
insectenverdelg
Ik denk dat Nouri direct zijn man wordt.
6 0
Koenniiee
Haller vind ik zo beperkt. Maar Anita, Sneijder en Sisto zie ik graag komen.
1 -1
ram
Hij lijkt qua uiterlijk op Guardiola zie ik nu. Ik mag zijn speelstijl wel en hij maakt duidelijk het verschil. Het is niet voor niets dat hij al zijn ploegen goed aanvallend laat spelen én dat het bij Vitesse instort na zijn vertrek.

Ik wil hem de kans wel geven, ondanks mijn persoonlijke walging voor hem. Vreselijk om interviews van die man te zien. De manier waarop hij praat staat me totaal niet aan.
1 -1
Ajax4life16
dat maakt toch geen reet uit. Jij wilt zeker ook Ronaldo niet bij Ajax zien als hij transfervrij kwam, want je vind zijn uitstraling niet goed..
0 -2
ram
Ja, grappig. Wat een niveau weer...

Ik zeg eerst dat ik denk dat hij een goede trainer voor ons kan zijn én dat ik hem graag de kans geef ondanks dat ik hem als persoon niet mag. En vindt jij het gepast alleen op dat laatste te reageren. Logisch hoor.
1 0
mickey2602
Wat ik ook denk,hij laat zijn ploegen misschien wel te aanvallend spelen maar bij Ajax heeft hij toch wel beter materiaal in handen als bij een AGOVV,Heracles of Vitesse.
Dus wie weet is hij bij Ajax wel in staat om een speelstijl te combineren met succes.
Eerst afwachten maar dat hij zo'n fan is van Cruijffs speelstijl,kortgeleden erg lang met hem heeft gesproken,de visie van Guardiola aanhangt is al een groot pluspunt.
Ik ben benieuwd met hem als trainer bij Ajax.
0 0
ram
Ja, precies. Met mindere teams was het vaak te veel kamikaze maar wij hebben een stabiele verdediging. Misschien de ideale combinatie.

Ik hoop alleen dat er ook wat geïnvesteerd mag gaan worden. En dat hij wél kiest voor een logisch middenveld, want dat is toch echt mijn grootste probleem geweest dit seizoen: standaard met een middenveld met drie box-to-box spelers kan gewoon niet.
2 0
zuidzuid
Als je al zag hoeveel diepgang zijn vitesse had met oa ibarra en opkomende backs. Dat is wat ajax nu mist. Alles in de voet en bij hem steekpasses en rennende buitenspelers. El ghazi zal ineens moeten gaan rennen zonder bal.
1 0
mickey2602
Ow wat iemand hier al typte,ik denk dat een Nouri veel sneller bij hem een kans gaat krijgen op het middenveld. Misschien nog niet direct vanaf het begin maar dan zou het weer kunnen dat ie op het middenveld begint met Andersen,das toch een creatieve middenvelder en heeft in tegenstelling tot Nouri al wel de nodige minuten in de eredivisie gemaakt. Of Sinkgraven.
0 0
ram
Ja, zou zeker kunnen.

Al hoop ik persoonlijk op een aankoop op '10': Sneijder, Ziyech of een andere topspeler die er direct staat. Met Andersen, Nouri of Sinkgraven ga je het niet redden in Europa en ik denk dat je ook PSV niet achter je gaat houden.

Jeugd is hartstikke leuk maar wel rondom topspelers. Ik zie graag Andersen als back-up van die nieuwe '10'. En dan Sinkgraven verhuren. Nouri vast in de basis bij Jong Ajax en eventueel bij het eerste in geval van nood. Volgens mij kan die jongen voor veel leren (ook fysiek) in de Jupiler League.
0 0
mickey2602
Ziyech heb ik een beetje bedenkingen bij vanwege zijn maniertjes in het veld...Bovendien afgelopen week gehoord dat hij naar Fehnerbache zou gaan,is weliswaar een gerucht maar waar rook is is vuur en ik denk ook dat ie niet verder wil in Nederland.
Sneijder zie ik niet komen,zou het wel graag willen.
Mijn ideaal zou zijn in iedere linie een ervaren man,aanval Huntelaar,middenveld Sneijder en verdediging ???Verdediging misschien laten staan zoals afgelopen seizoen,dwz Tete,Veltman(evt omdraaien deze 2)Riedewald en Dijks.
0 0
Koenniiee
Ja, ik wil!
1 -1
Oliseh
Klinkt toch goed dit?
2 -1
AFCABart
Ik ben wel fan van de trainer bosz, ik vraag me alleen af of het een trainer is die het krediet gaat krijgen van de achterban wanneer het 4 weken slecht gaat..
3 0
insectenverdelg
Dat is altijd de vraag. feit is dat een kind van de club meer krediet krijgt. Aan de nadere kant is t Ajax dus dien je te presteren.
1 0
RusselWestbrook
4 weken?

Als ie kansloos verliest in voorrondes CL met über naïef zelfmoordvoetbal en in de eerste 2 competitiewedstrijden punten verspeelt roept iedereen om zijn kop. Met heel veel verwijzingen naar zijn kakkerlak verleden.

Durf ik wel een wedje op te leggen.
2 -4
aietos
En hoeveel keer is De Boer gesneuveld in de voorrondes? Geef deze man gewoon een eerlijke kans. Liever sneuvelen met aanvallend voetbal dan met het beton voetbal van De Boer.
1 -1
BaaszoeRoermond
Het grappige is, de wedstrijden waar we voetbalden deden we het echt goed in de CL, Man city, Manu,barca thuis, Apoel thuis, psg thuis.
0 0
insectenverdelg
Zorgen dus voor Bosz dat dit niet gebeurt.
0 -1
leazi
Zijn naam valt de laatste tijd zo vaak in 1 zin met Ajax, Dat het inmiddels al bijna voeld alsof hij onze trainer/coach is. Ik kan er in ieder geval wel aan wennen. Wat mij betreft (ondanks zijn 010 verleden) van harte welkom.
2 -1
AFCA.
Ah man wat ben ik benieuwd naar de eerste wedstrijden van het "nieuwe" ajax onder Bosz! Ik denk echt dat het genieten wordt. Zeker ten opzichte van afgelopen seizoenen.
5 -1
Cruyffie
Oooooooooh man o man, ik ook. Zie er rijkhalzend naar uit!!
0 -1
KlasseLasse
ja dat hoop ik wel elk team was bang als vitesse over de vloer kwam dat gezicht moet ajax ook weer hebben
4 -1