Hattrick Brobbey voor Oranje U14

BartVeenstra, 04-05-2016 om 10:50, 11279 views, AS, Excelsior '31 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jeugdspeler Brian Brobbey van Ajax C1 heeft dinsdag zijn waarde bewezen voor het Nederlands elftal onder de 14 jaar. Het jeugdelftal wist met 8-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van Tsjechië en de Ajacied maakte een hattrick, zo valt te lezen op de website van Excelsior '31 en op zijn persoonlijke Instagram-account.

De eerste wedstrijd van Oranje U14 werd met 2-1 verloren van Turkije. In dat duel werd het enige Nederlandse doelpunt eveneens gemaakt door Brobbey. De laatste wedstrijd van het Vierlandentoernooi, dat wordt gehouden op het sportcomplex van Excelsior '31, is tegen Japan en staat voor donderdag op het programma (14.00 uur).

Namens Ajax zijn verder ook Nuri-Emre Aksit, Ryan Gravenberch, Niyi Scholten, Max de Waal en Hossein Zamani van de partij. Op de eerste dag van het toernooi wist Japan met 3-1 te winnen van Tsjechië, waarna Turkije ook op dag twee zijn wedstrijd wist te winnen (3-1 van Japan).

Bekijk hieronder het bericht van Brian Brobbey op zijn Instagram-account.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Als Brobbey nog geen contract heeft, dan maar snel aanbieden. Anders halen Arsenal, Chelsea of Man Utd met hun geweldige jeugdopleiding hem wel op.
0 0
Ajacied1989
Hij is toch ook familie van die jongens Luckassen die bij AZ zijn opgeleid?
Het fysieke zit in ieder geval flink in de familie, echt ongekend hoe sterk hij is voor zijn leeftijd.
0 0
NouriVandeBeek
Brobbey moet volgend seizoen starten bij de B2. Nog een jaar C1 is geen meerwaarde. Wat hieronder al gezegd wordt, is dat Brobbey ook wel benaderd gaat worden door de grote clubs.
0 0
SilverHaze
Heb hem een aantal keer bij de C1 in actie gezien... Wat is die knul goed zeg. Wint natuurlijk veel op fysiek, maar technisch ook uitstekend.

Om pessimistisch te blijven: die zit over 2 jaar bij een 'jeugdopleiding' van een van de bekende clubs die graag bij ons winkelen...
0 0
FlyingDutchMan
Beetje vergelijkbaar met Castillion in de jeugdopleiding, hoop alleen dat Bobbey verder komt.
1 0
Ajacied1989
Castillion was toch altijd wel meer een slungel dan dat hij echt fysiek sterk was. Althans, voor zover ik me het herinner hoor. Brobbey is naast lang ook echt heel erg sterk.
0 0
Joseph
Moet dus gewoon een niveau hoger spelen. Heeft weinig zin om spelers op leeftijd in te delen.

Als hij die keuze maakt voor een andere club, weet je ook dat hij niet uit het juiste hout gesneden is. Spelers die voor het geld kiezen, zullen het voetballend afleggen.
0 0