V. Hooijdonk: 'Geen interlands meer in ArenA'

BartVeenstra, 27-04-2016 om 09:10, 8600 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Nederlands elftal wist zich in de afgelopen kwalificatiereeks niet te plaatsen voor het EK komende zomer in Frankrijk. Volgens voormalig Oranje-spits Pierre van Hooijdonk is het spelen van de thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA (en niet in de Rotterdamse Kuip) daar een mogelijke oorzaak van en moet het 'voetbalgevoel' boven het commerciële belang gaan, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

'Dus moet je kijken wat de spelers nodig hebben. Dat zijn de artiesten, zij zouden centraal moeten staan', is Van Hooijdonk van mening. 'Het belangrijkste: een goed veld. Dat is in Rotterdam honderd keer beter dan in Amsterdam. Natuurlijk snap ik de commerciële belangen. Kijk, als het veld in de Arena een 7,5 is en in de Kuip een 8, snap ik dat andere afwegingen zwaarder wegen. Maar het is nu het verschil tussen een 4 of een 9.'

Directeur Henk Markerink van de Amsterdam Arena vindt dat het stadion zijn huidige voorkeurspositie zelf heeft afgedwongen. 'Je kunt de Amsterdam Arena zien als een vijfsterrenhotel. Om die status te behouden moet je continu vernieuwen en verbouwen, anders verlies je elk jaar een ster en heb je over twintig jaar een jeugdherberg', doelt hij op onder andere de nieuwe kleedkamers, roltrappen en een sneller WiFi-netwerk. Bovendien wordt de thuisbasis van Ajax in de komende jaren verbouwd.

De biografie Litmanen 10 is pre-order te bestellen in de AS-webshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lekiam
Rot toch op man. Weer zo'n vent met een minderwaardigheidscomplex omdat ZIJ uit 020 alles hebben en wij hebben niets.
Nou zal ik je eens wat zeggen, afgezien van dat de Kuip ook totaal ongeschikt is gezien de veiligheid, parkeren enz. enz. Hoef ik oranje helemaal niet in de ARENA. Ga lekker ergens anders voetballen. En om al die calimero's nog wat te vertellen; Van mijn part hoeft er ook geen enkele ajacied meer geselecteerd te worden. Kunnen ze ook niet meer zeuren dat "Blind te veel naar AJAX kijkt en nooooit naar ons."


0 0
Willem Alexander
Veld in de Kuip, tja. Als je elk jaar minimaal één andere mat in leg kan het allicht beter zijn dan de Arena. En dit is geen lulkoek.
0 0
31xAjax
Helemaal met Pierre eens. Sterker nog niet alleen Oranje niet meer in de Arena maar Ajax ook niet. Wat een gal(m)bak. Lijkt in niets op een voetbal stadion. Zelfs voor concerten is het ongeschikt....
0 -4
Redrum
Laat je niet zo beïnvloeden door de media. Ben je überhaupt wel eens in de Arena geweest?
1 0
31xAjax
Ik heb de media niet nodig. Zolang de Arena er is al een seizoenkaart en daarvoor ook al 15 jaar dus ik weet waar ik over praat. Concerten idem. een keer of 3-4 geweest maar ga niet meer want het klinkt voor geen kanten, ook niet sinds de akoestische aanpassingen. Gelredome; Ziggodome en HMH 10x beter.....
0 0
M.Olsen
Typisch een feyenoorder. Het ligt ook zeker aan de sfeer&het veld dat onder andere Martins Indi, Kongolo en van Persie gewoon pijnlijk waren om naar te kijken?
2 0
rastafari7
Ja, de kuip is meer een voetbalstadion dan de Arena, maar de zogenaamde topspelers van NL zouden zelfs op een knollenveld de beste moeten zijn, vindt dit maar weer excuses zoeken voor de slechte prestaties.
0 -2
ranger
Hij heeft gewoon een punt.
Voor sfeer en een mooi veld moet je toch wel in de kuip zijn.
Kort geleden had de arena het beste veld maar ze zijn overgestapt naar een ander grasmat.(goedkoper?)

2 0
bojansuarez
Volgens mij zijn ze bij Ajax gestopt met dat dure lichtsysteem. Voorgaande jaren zag ik het vaak op Ajax TV maar heb het de laatste tijd niet meer gezien. Mededankzij dat systeem was de grasmat erg goed.
Het veld dat we nu hebben is net een ijsbaan
0 0
BrandjeXL
Systeem is er nog steeds. kreeg laatst nog een foto doorgestuurd van een collega die een meeting had in de arena van Huawei
0 0
ajaxinho
100% mee eens ... helaas
1 0
Runnerlex
De Kuip is een pisbak....
0 -2
Roem
Rot op met de Arena, is niet eens 100% eigendom van Ajax, terwijl Ajax wel het meest in de financien heeft bijgedragen. Ook de verdeelsleutel in aandelen klopt niet.

Daarom is de grasmat nooit goed, want de directie van de Arena is niet dezelfde als die van Ajax. Ze spelen/speelden American football daarop, er zijn geregeld andere activiteiten als een Bollywood show, waarbij je grasmat naar de verdoemenis gaat en dan moet ons Ajax enkele dagen erna erop voetballen!

Rot op met de Arena!
4 -4
Ajax-4-ever
Blijf het bijzonder vinden dat we niet gewoon een fatsoenlijke grasmat aan kunnen leggen. Het beste graszaad komt notabene uit ons eigen land. Wordt zelfs gebruikt bij Wimbledon. On topic: mij maakt het eigenlijk niet eens zo gek veel uit waar de wedstrijden van het Nederlands elftal gespeeld worden..
0 0
AjaxLiving
Ik vind dat gelul over de grasmat altijd zo'n onzin, oke dit seizoen was het veld niet heel best. Maar niet zo heel kort geleden had de arena het beste veld van de eredivisie, gekozen door alle aanvoerders van de eredivisieclubs.
0 -2
Noxin
Altijd dat gelul over dat de Kuip zo geweldig is. Het is een stalen gedrocht, het stinkt er naar pis en o wee als het regent.
2 -1
babeldeman
Op een goed veld wordt je geen kampioen blijkt maar weer bij 010 Pierre, dus wat een lulkoek!
3 -1
Lewis Hamilton
De Kuip valt bijna van narigheid uit elkaar en is commercieel lang niet zo aantrekkelijk als de Arena. Pierre verkondigt hier weer onzin, zoals altijd.
4 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Je wil toch uitstraling? Mensen in het buitenland zijn meer onder de indruk van de Arena dan van de badkuip. De Arena is ook veel bekender internationaal, naast dat het 10000x beter is dan de kuip.
En zo dramatisch is het is het veld helemaal niet.

De kuip is vergane glorie, net als feyenoord en net als pierre van Hooijdonk. Vroeger heel wat, tegenwoordig niet serieus te nemen.
3 -2
Yoyoyoyo
Pierre heeft het puur over sfeer.
Niet over welk stadion het mooiste is of in welke staat het verkeert. En dan maakt het ook niet uit welk kleurtje een stoel heeft of bij welke club het stadion hoort.
Qua sfeer is de Kuip beter voor NL wedstrijden dan de Arena. Commercieel zeer zeker niet.
Imho was het oude Olympisch Stadion (voor de capaciteitsverlaging) ook beter dan de Arena wat sfeer betreft.
De wedstrijden daar destijds, daar kan de Arena nog steeds niet aan tippen.
Wat de Playstation generatie (410) fans die dat nooit hebben meegemaakt hier ook beweren.

Spanje bv speelt ook niet voor niets in Sevilla ipv Madrid.
1 -1
KRD89
Helemaal eens!
1 -3
Redrum
Het veld is letterlijk het enige wat beter is aan de Kuip. En zoveel beter is dat veld niet eens. Pierre lult weer eens verschrikkelijk uit zijn nek. Gelukkig neemt niemand hem nog serieus.
3 0
Eastwood
Gewoon rouleren met de Johan Cruijff Arena, De Kuip, het Philips stadion, het Gelredome, de Grolsch veste, de Euroborg en het Abe Lenstra stadion.
0 -1
debondscoach
Grolsch veste staat binnenkort toch leeg, ideaal.
0 0
AFCAwooz
In de Kuip moeten ze zelf nog de scorebordjes omdraaien. Kom op man, die ruïne kan echt niet meer.
9 -1
je
De internationals verdienen een schop onder der reet.

Een nieuwe trainer .

Een nieuwe lighting
0 0
Yoyoyoyo
Philips LED Lighting?
1 0
Daantje Makkes
Nederlands elftal opdoeken
2 -2
WyZynDeBeste
Helemaal geen interlands meer.
1 -2
TOOL
Hij heeft wel gelijk maar de Kuip heeft zichzelf buitenspel gezet met die ouwe zooi. Als je in de Kuip met een paar volwassen kerels naast elkaar zit dan zit bijna bij elkaar op schoot, dat die kakkies dat prettig vinden moeten ze zelf weten maar ik zit toch graag niet bij Willem van H op schoot...
2 -1
tonny
Hij heeft gewoon een punt.
Arena is vanaf het begin al geen voetbalstadion geweest.
Ajax moet gewoon terug naar een verbouwde nieuwe olympisch stadion.
Maar als we geen voetballers kopen die het jonge team verder brengt dan blijf lekker in de schouwburg arena
2 -2
ajacied277
ik heb liever geen van Hooijdonk op tv. Gemuteerde eekhoorn.
2 0
mcatarinob
Neem niet aan dat iemand van Hooijdonk als rasechte Fijenoorder serieus neemt, als die zijn mening ventileert over de stadions in Rotterdam en Amsterdam. In studio voetbal kan je ook duidelijk merken waar zijn voorkeur qua club naar uit gaat. Dat de KNVB de wedstrijden afwisselend aan de `Kuip`en de `Arena` geeft, is gelet op het aantal mogelijke toeschouwers wel logisch.
2 0
JesusZoonVanGod
Prima, laat alle interlands maar afwerken in de Kuip. Wordt het veld in de Arena mooi een x aantal keer per jaar minder belast. Bedankt voor het meedenken Pierre, alle beetjes helpen.
4 0
MichelAngelo66
Die meneer Marketing denkt iets te simpel. Leuk dat WiFI, fijn die roltrappen, maar waarom al die achterlijke kleuren op de stoeltjes, waarom die lelijke gaten op de hoeken van de tribunes? Sfeer daar draait het om in een stadion. Ik vind het nog altijd niet een echt voetbalstadion.
Maar het belangrijkste is... waarom zo'n waardeloos veld? Het leek jaren goed te gaan na in het begin vele jaren ellende, maar de laatste tijd is het weer waardeloos. Je ziet iedereen uitglijden.
Wat dat betreft heeft die NAC-er gelijk. Voetballen doe je op een goed veld. Verder had het voor Oranje weinig uitgemaakt. Waardeloze kwaliteit, waardeloze coaches.
2 0
JordyAjacied
In 2010, en 2014 hadden we daar ook last van? Uhmm nee, we hebben gewoon een schijt team en een schijt coach meneer de kakkerlak.
4 -1
Civilengineer
De Kuip heeft misschien een veel beter veld maar De Kuip is ook klaar voor een sloopkogel. In de Arena wordt steeds geïnvesteerd, daardoor wordt de Arena ook gebruikt voor ons Oranje.
2 -1
Kingoffdatoilet
V.Hooidonk ras Feyenoorder. Zegt genoeg
1 0
Ajaxamersfoort
calimero
0 0
***1900***
Pierre van Huildonk.
1 0
grunnjood
Wat t veld betreft heeft ie gelijk. Hoe moeilijk kan het zijn om in een stadion een fatsoenlijke grasmat aan te leggen en te onderhouden? Het is niet alsof ze geen middelen tot hun beschikking hebben dus is het dan zo slecht door pure onkunde?
1 -1
Mokum31
Mooi toch
0 0
marcoo
Dit is een beetje die nieuwe van Hanegem aan het worden...
1 -1
Bobo het Konijn
Hj heeft wel een punt over het veld. Dat is dit jaar te vaak te slecht geweest waarbij iedereen alle kanten opglijdt. Dat heeft natuurlijk invloed op het voetbal dat op de mat gelegd wordt. Ik vind het een aanfluiting voor Ajax. Het zou prioriteit nummero 1 moeten zijn.
2 -1
ram
Lijkt mij ook inderdaad. Misschien moeten ze eens iets anders doen. Bijvoorbeeld meer aarde onder het veld en dus het geheel flink ophogen of weet ik het. Er moeten oplossingen zijn.

Interlands in de Kuip vind ik ook best voor nu. Ik ga toch nooit. En je spaart de grasmat een beetje.
0 0
Bobo het Konijn
Het is pas goed geworden toen van Basten coach is geworden en vond dat het niet zo lekker kon. Het is een tijdje goed geweest maar de laatste tijd is het weer huilen met de pet op. Ik denk aandacht en liefde voor het veld kan helpen;. Als ze denken dat een veld iets is wat jer even uithaalt en weer teruglegt dan wordt het zeker niets. Een disco en de toppers helpen niet daarbij. Maar ja, is het evenementenhal of een voetbalstadion? Vind zelf trouwens de Kuip een mooier stadion.,
1 0
ram
Ik vind de Kuip absoluut niet mooier. De ArenA is veel 'grootser' en indrukwekkender vind ik. De Kuip is echt een bouwval.

Maar inderdaad: concerten helpen niet. Maar zo is het nu eenmaal. Het is inderdaad een tijd heel goed geweest dus het zou wel moeten kunnen..
1 -1
Yoyoyoyo
Het gaat om de sfeer en intensiteit die van de tribunes komt. Niet welke kleur dak, stoeltjes het stadion heeft als ie leeg is of hoe goed de wifi en de broodjes kroket zijn.
Wat sfeer betreft voor NL wedstrijden is de Arena een koude bedoening vergeleken met dat bergje betonrot in Rdam Zuid.
2 0
MS22
Lekker boeiend, van mij part komen er helemaal geen interlands meer
2 0
Rho1980
Ja das waar Pierre, op een veel beter veld hadden we stijf bovenaan in de poule gestaan. Geen domme overtredingen van Indi en Bruma mogen aanschouwen en draaide Hiddink nog gewoon mee op zijn meesterlijk tactiek en systeem. Laten we anders de wedstrijden spelen op kunstgras in Dordt of in Spangen....weg met commerciele belangen! Lang leve een strak veld! vOostveen wegwezen, we hebben Pierre!!!
5 -1
DavidAFCA
moeten we deze meneer serieus nemen?
2 0