'Aankopen zijn geen garantie voor succes'

Mr. Ajax, 17-04-2016 om 22:35, 4435 views, Studio Voetbal |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft niet teveel de hand op de knip gehouden in de voorbije transfermarkten, zo vindt trainer Frank de Boer. Die mening laat hij horen in het voetbalprogramma Studio Voetbal.

'Uiteindelijk hangt het ook af van wat je op dat moment hebt in je selectie. Als je iemand haalt, stokt het dan de ontwikkeling van degene die er dan op die plek staat in je selectie?', zo stelt De Boer een wedervraag. 'Het is niet altijd een garantie dat je met aankopen wel slaagt. Over de portemonnee ga ik inderdaad niet.'

PSV en Ajax hebben met nog drie duels te gaan evenveel punten. Ajax staat eerste op basis van doelsaldo. 'We hebben het nog in eigen hand. Maar het kan nog heel spannend worden. Doelsaldo kan doorslaggevend worden. We zullen met meer dan 1-0 moeten winnen de komende duels.'

Of De Boer volgend jaar nog aan het roer staat in Amsterdam, is nog niet honderd procent zeker. 'Ik wil me nu alleen concentreren op dat vijfde kampioenschap. Als jullie niks horen, ben ik er volgend jaar nog gewoon. Ik heb ook nog een contract doorlopen. Ik ben ooit door Liverpool benaderd, maar dat was wel een hele interessante club. Tottenham Hotspur ook.'

'Ik zou ook in Duitsland kunnen werken. De Duitse, Spaanse en Engelse competities vind ik de mooiste', deelt De Boer openhartig mee. 'Als ik een goed gevoel bij een club heb, zal ik daar zeker naar luisteren. Je weet dat je hier aan bepaalde regels vastzit; je kan niet zomaar even die speler halen want die bedragen betalen we niet. Uiteindelijk ga je naar een competitie waar dat wel makkelijker is, dat is wel een nieuwe uitdaging.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grapje
Geen garantie inderdaad, zeker niet met wat er nu zit in de clubleiding.
2 0
Rudolph J
Een andere invalshoek: in het jaarverslag van Ajax is succes gedefinieerd als landskampioen worden EN overwinteren in Europa.
1 0
MichelAngelo66
Wat een gezwam. Een goeie aankoop stimuleert juist de ontwikkeling van jeugd. Die waardeloze net niet aankopen van de Boer en Co stagneert het ja.
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Met moet eens ophouden met dat argument van 'geen garantie'. Natuurlijk zijn er geen garanties. Die zijn er nooit, dit is voetbal. Het gaat om waarschijnlijkheid. Dat is het enige waarop je mag mikken.
2 0
Mokum31
Geen aankopen ook niet
1 0
Ajax#1900
altijd dezelfde dooddoeners en non-argumenten, zo voorspelbaar.
6 -1
Pierre Heno
Het lijkt steeds meer vooral om de 'ontwikkeling' van de speler te gaan en steeds minder om de prestaties van Ajax 1. Ofte wel 'fuck you' publiek, maar de ontwikkeling van de speler gaat boven de amusementswaarde voor het publiek. En voor met méér dan 1 doelpunt verschil winnen moet je dan wel dergelijke spelers in huis hebben en schijt hebben aan de 'ontwikkeling' van een bepaalde speler die het in wedstrijden altijd weer verklooit maar ' op de training altijd stappen maakt' .....Wàt een gelul toch allemaal! Met last minute koopjes haal je inderdaad geen zekerheden in huis maar met een gerichte goede = dure aankoop kun je wel verder komen of desnoods een gemotiveerde speler huren. Maar je zult met meer moeten aankomen dan talentvolle jeugd die voor het eerst de rits in hun broek hebben ontdekt.
4 -2
aietos
Zeer talentvolle jeugd met GERICHTE aankopen, dat was de hele opzet van het plan Cruijff. In plaats daarvan hebben we Jeugd met breedte aankopen. Men zal geld uit moeten geven om spelers te kopen die daadwerkelijk iets kunnen voegen.
7 0
grunnjood
Helemaal mee eens! De Boer doet net alsof kwaliteit ongewenst is, omdat we dan geen leuke talentjes in het elftal kunnen krijgen, maar daar heeft niemand het toch over? Het gaat puur om wanneer je wel of niet een speler op een bepaalde positie aan moet trekken, maar als een speler een absolute meerwaarde is en een kwaliteitsinjectie in de selectie kan betekenen (en het past binnen het 'financiële plaatje') dan moet je hem gewoon kopen, punt uit. Zoals De Boer gisteren mogelijke interesse in Haller of Janssen afdeed door te zeggen 'Maar we hebben nu Milik, en daarachter Dolberg'. Kan ik daaruit opmaken dat Dolberg een absoluut supertalent is dat er in de Eredivisie geen spelers rondlopen die op korte termijn beter zijn? Want we kijken toch naar de korte termijn? Gudelj, Dijks, Younes en Milik zijn achteraf goede aankopen gebleken, en talenten die gehaald worden voor in de jeugd kunnen we ook alleen maar toejuichen. Maar we hebben ook te maken gehad met Sanogo, een gehuurde spits die er werkelijk niks van bakte en een gat in de selectie achterliet (waarom dan niet Zivkovic?), een mislukte terugkeer van Heitinga die na nog geen handjevol invalbeurten in een seizoenshelft zijn conclusies trok en een Sinkgraven die als we De Boer moeten geloven niks heeft laten zien door pure pech en blessureleed, terwijl hij gewoon kwaliteit mist. En dat terwijl je voor de aanvallende middenvelder positie met Klaassen, Andersen (ja die is er ook nog!) en Nouri al spelers voor die positie in de eigen gelederen had. Als je in de zomer Klaassen verkoopt en Ziyech haalt, zal niemand dat een miskoop noemen 'omdat je dan Sinkgraven en Nouri in de weg staat'. Kwaliteit moet je puur op zichzelf bekijken en dit team is er om te presteren en niet om leuke spelertjes op te leiden voor Europese (sub)topclubs, terwijl we meedoen om de titel in de Eredivisie en in Europees verband moeizaam spartelend wanprestatie op wanprestatie stapelen. En ondertussen heeft Overmars de mogelijkheid om een Dagobert Duck-pakhuis te laten bouwen, waar hij letterlijk kan zwemmen in het geld. Kortom, kwaliteit moet altijd de leidraad zijn bij een prestatieclub, en als je van de zomer een Ziyech of Janssen kan halen, zijn excuses als 'ja maar Dolberg of Sinkgraven!' niet voldoende.
2 0
ajaxminimax
Wat ik al een tijdje roep is dat het beter is om na dit seizoen uit elkaar te gaan. De manier hoe de boer soms hier wordt afgekraakt vind ik gewoon veel te ver gaan. Die man pakt misschien dit seizoen wel een 5de titel in 6 seizoenen. Nou petje af. Dat gaat niemand hem nadoen. En toch wordt hij als grof vuil behandeld door sommige mensen. Als hij weggaat hoor je hem dankbaar te zijn en hem een mooi afscheid te geven. Hoe je het went of keert die man heeft de club Ajax in het hart. En zullen we even niet vergeten hoe de club er in 2010 uitzag? De puinhoop was 10 keer zo groot als nu, maar daar hoor je niemand over.
6 -7
Vak M
nou, ik ruil de opstelling van 2010 ieder moment in voor die van de jaren daarna Bij de 0-1 tegen Milan stond er een mannenelftal en geen jongensteam. Dus niet alles is goed gegaan
0 0
Pierre Heno
Je hebt helemaal gelijk! Maar het is nu nog steeds een puinhoop en kampioen worden moet voor Ajax méér zijn dan de minst slechte zijn. Het NL voetbal stelt weinig meer voor dus je bent sowieso altijd al de kampioen van de armoede. Jeunesse d 'Ech uit Luxemburg was voor FC Utrecht al een brug te ver en Frank betitelt FC Utrecht al als een goed spelende ploeg. Utrecht had echter wel een tactiek die ze uit konden voeren met hun spelers: Ajax lang op 0-0 houden en omdat Ajax wel moet winnen gaan ze vanzelf fouten maken en dan pakken we ze via een counter. En zo ging het dus precies. Een goede tactiek dient altijd te zijn afgestemd op je spelers potentiaal. Frank heeft inderdaad ondermaats materiaal ( afgezet tegen de ambities die Ajax altijd uitdraagt) maar komt steeds weer met een tactiek die deze selectie niet aankan. Wanneer je daar na een paar seizoenen nog steeds niet achter bent zit er wel een schroefje los toch? Frank heeft zijn best gedaan doch de essentiële fout gemaakt te denken dat hij over een selectie beschikt die zijn tactiek technisch en mentaal kan uitvoeren. Dat is dus niet zo.
3 -1
ajaxminimax
Heb je ook gelijk aan. Tuurlijk is er nou ook nog een puinhoop, maar wel minder groot dan toen. Voor beide partijen is het beter om uitelkaar te gaan. Over het tactiek heb je ook wel gelijk. Alleen ik hoop dat het voetbal bij een nieuwe trainer veel beter is, maar ook dat is afwachten. Ik weet namelijk niet of het voetbal wat Jonk in de jeugdopleiding deed, ook gelijk automatisch kan bij een eerste elftal. Heb gewoon het gevoel als het daar een stuk lastiger is op dit moment. Wel denk ik dat Jonk een goede opvolger is, alleen dat zal jammer genoeg niet gebeuren.
0 -1
Yoyoyoyo
Als je niet scout niet nee, Frank.
2 -2
Ajacied33
Ik denk dat ze daar aan tafel toch net teveel respect of ontzag voor de Boer hebben, er kwamen bijna geen kritische vragen aan bod. Toch heb ik 100 x liever dat F. De Boer daar aan tafel zit dan bijv Overmars. De Boer vertegenwoordigd Ajax toch beter dan die oelewapper van een Overmars
3 -1
MosesD
Onvoorstelbaar weer. Bijna niet kritisch durven te zijn naar de Boer toe daar aan tafel. Heel voorzichtig, terwijl men regelmatig (en terecht) Ajax afbrandt. Slappe bende. En dan die uitleg over de Boer met aankopen die spelers zgn zouden blokkeren. Wat een onzin, zo wordt je nooit beter als ploeg. En als die eigen spelers echt zo goed zijn, dan spelen ze die aankopen toch uit de basis? Plus wat Mulder zei is iets wat ik ook al zo vaak roep: talenten worden alleen maar beter met goede (betere) spelers om zich heen. Men had bijvoorbeeld Ziyech moeten halen en niet Sinkgraven. Ziyech is veel verder, had dit of volgend jaar voor een vermogen verkocht kunnen worden en dan had je Nouri (of bijvoorbeeld Sinkgraven) hem kunnen opvolgen. En dan zo'n Janssen, die hadden ze voor heel weinig kunnen oppikken bij Almere waar ze een samenwerking mee hebben. Nee hoor, men komt met Sanogo aan, die er helemaal niets van kan. Nu betaal je miljoenen voor Janssen. Het is werkelijk waar zo'n vreselijk beleid. Tijd voor nieuw elan.
5 -6
3*stars*3
Hoe je het ook bekijkt, puur qua resultaat is Frank een legende want er is geen 1 jonge trainer geweest in NL die het voor elkaar kreeg om 4 titels achter elkaar te pakken.
Zelfs de 1e Ajax coach die voor elkaar kreeg om 4 met Ajax 4x op rij kampioen te worden.

Maar dat is puur kijken naar resultaat en in medialand hebben ze veel respect voor hem en ze lijken idd angstig om hem kritische vragen te stellen.
Derksen heb ik horen uithalen naar iedereen maar heeft Frank ook constant gespaard.

Vind het wel opmerkelijk dat diezelfde journalisten Frank uit de wind houden maar lange tijd kritisch zijn of waren over het saaie spel...Apart want dat komt juist door Franks tactiek...

Blijf erbij, prima resultaatcoach maar natuurlijk geen Ajax coach en juist de resultaten verbloemen veel.
Hij vind Spaanse, Engelse en Duitse competities mooi maar denk echt dat hij de 1e succesvolle NL trainer in Italië kan gaan worden.
Milan heeft nu Brocchi aangesteld maar als iemand Milan of Inter erboven op kan helpen, is het Frankie wel, 100%.
3 -3
Pettersson1963
Sterker nog, De Boer is de eerste trainer in de Eredivisie die vier keer op rij kampioen werd met dezelfde club. Mulder was redelijk kritisch over De Boer en confronteerde De Boer met de vraag waarom hij opeens 3-4-3 ging spelen. Waarom je Derksen er nu weer bij haalt is mij volstrekt onduidelijk. Derksen stond ook vierkant achter het Plan Cruyff en was in jouw ogen een toffe peer toen hij de Revolutie verdedigde. Gewoon even bij de feiten blijven. De Boer heeft Ajax vier kampioen van Nederland gemaakt en door De Boer schrijft Ajax weer zwarte cijfers. Noem 1 trainer die Ajax beter laat spelen met de huidige selectie.
2 -5
Shqiptar
Gaat ons wel de titel kosten al die omzettingen. Welke trainer gaat nu van systeem switchen in een cruciale fase? En dan niet eens het normale 3-4-3 zoals van Gaal het deed in de goede tijden maar 3-2-2-3, heel raar.
En tja Sinkgraven (8,5 miljoen) opstellen die tegen Sparta een wanprestatie leverde vorige week sloeg natuurlijk ook nergens op.
2 0
ajaxminimax
Is de titel al verspeeld dan? bijzonder als je bovenaan staat... verder heb je wel gelijk dat switchen nu wel heel dom was. Alleen of het alleen daar aan ligt betwijfel ik. Je leed ook gewoon vreselijk veel balverlies. En balverlies kun je ook veel lijden met 4-3-3. Zo maak je je hetzelf ook wel erg moeilijk. Het lag gewoon aan de keuze van de trainer en de spelers zelf, die legden een dramatische pot op de mat. Ik hoop als ze nu wakker zijn. En dat ze ook nog een soort boost krijgen van deze wedstrijd, want als ze zelf deze wedstrijd niet meer verliezen...
1 0
ajax4ever01
Die kritiek durven ze alleen te geven als hij er niet is blijkt wel maar niet recht in zijn gezicht
0 -2
afcano1
pfff wat is die tom egbers me saai zeg ga die jack nog missen
5 -2
Bensco
Frank heeft gelijk. Laatst liep iedereen hier Derksen nog af te zeiken omdat hij zei dat PSV een betere selectie had maar nu kunnen ze er niks meer van?

Ik heb nog steeds liever younes dan lesbienne. Milik heeft nog steeds meer potentie dan een luuk de jong die het eigenlijk nooit heeft waar kunnen maken. En doe mij Klaassen maar, een rasajacied ipv zo'n kansloze dwaas als van ginkel
3 -3
Bobo het Konijn
Ik vind de Boer in de interviews erg leuk en het was goed om te horen dat die smakeloze discussie van afgelopen wek, ingezet door Borst en Derksen, gebasseerd was op een gelogen column van Borst.,
1 -6
ajax4ever01
Frank begrijpt kennerlijk niet dat elke ploeg een kwaliteitsinjectie nodig heeft om de jonkies op sleeptouw te nemen
3 -1
Johan1
De Boer voetbal, echt mooi om naar te kijken. Spektakel!
6 -1
Lewis Hamilton
Ik hoor totaal geen zelfkritiek of zelfreflectie komen uit de mond van de Boer. Zorgelijk voor de laatste 3 wedstrijden...
6 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
We moeten de laaste drie wedstrijden gewoon geluk hebben dat we snel scoren.......
0 0
Koenniiee
Geluk hebben dat er een afstandsschot in gaat, de opportunistische lange bal goed valt, een standaardsituatie wordt binnengetikt of een individuele actie van een buitenspeler. Toevalsvoetbal.
5 -2
Minsc
Goeie uitleg van Mulder waarom 343 totaal verkeerd is tegen dit Utrecht, je zag Frank denken 'zou ik het toch niet goed hebben gedaan'. Waarna hij gewoon weer smoezen ging verzinnen.
1 -1
Intec
3-4-3 is altijd verkeerd wordt al een tijd bewezen. Je hebt dan gewoon een man te weinig achterin 1de goal van Utrecht kwam vanaf de zijkant Veltman die te laat is voorzet achter de linie en goal is moeilijk te verdedigen. Met een vierde verdediger was die goal nooit zo gevallen dan was de buitenspeler korter gedekt is moeilijker om zo een voorzet te geven. Veldbezitting is om te janken zo vaak uitgelegd werd vandaag weer duidelijk.
0 0
Joseph
Het is gewoon hoe je het invult, zoals de Boer het vandaag invulde was natuurlijk onzin. Het mooie aan 3-4-3 (3-1-2-1-3) is dat je veel driehoekjes in het veld hebt en dit zou het voetballen makkelijker moeten maken. Frank koos voor 3-2-2-3, dat slaat nergens op.

Toen Frank ook zei dat Bazoer zich op 6 moest aanbieden, begreep ik heel goed dat hij dat niet deed, want het is niet duidelijk dat hij dat moet. Frank als tactisch drama werd weer duidelijk

Als Bazoer in dit systeem naar 6 moet (of Gudelj, die had ook gekund), dan moet Gudelj kijken waar Klaassen en Sinkgraven staan, dan moet Gudelj naar de andere kant, dan moet Klaassen of Sinkgraven kijken waar gudelj heen gaat en dan moeten zij de andere positie kiezen. Dat is natuurlijk waanzin en dat zag je terug. 3-4-3 is prima, maar wel zoals het bedoeld is..
1 0
Vak M
De beelden van die computer gisteren in studio voetbal waren dodelijk voor het falen. Pfff frank zat even met mond vol tanden
0 0
Ajax27
Gewoon onzin? ik vond z'n uitleg anders vrij helder. Gewoon een blok van 2 met daarvoor 2 middenvelders die de complete vrijheid hebben. Klaassen was niet goed maar werkte iig nog keihard. Sinkgraven beloonde z'n creatieve vrije rol op het middenveld totaal niet en was echt drama. En wat gewoon enorm scheelde, links was de ruimte steeds te ver open waardoor Younes er vaak niet aan te pas kwam of veel te ver moest inzakken.
0 0
ajaxminimax
Misschien ligt het aan mij, maar ik vond het vandaag gewoon meevallen met Sinkgraven. Ik vond hem natuurlijk ook niet goed maar slecht ook niet echt. Laat ik het zo zeggen samen met Gudelj nog het minst slecht
0 0
Suarez16_
Mee eens. De eerste helft zag je ook al af en toe de ruimtes aan de zijkanten en dacht ik ook al jezus wat een geluk dat utrecht zich hier niet onder uit voetbalt. Gewoon een fout van De Boer. Uit verloor je ook met 343 en dan ga je het thuis opnieuw proberen. Gelukkig hebben we nog 2 uitwedstrijden, want na de winterstop winnen ze thuis niet echt meer makkelijk om een of andere reden terwijl het uit soepel loopt. Ik denk dat we heerenveen wel winnen, want ze gaan waarschijnlijk net zo naïf spelen als in de Arena. Ik zie p$v het doelsaldo niet meer goed maken, want thuis tegen vitesse en uit bij pec zie ik ze niet met 3-0 of meer winnen en als wij alles gewoon winnen met 2-0 is er niks aan de hand.
1 0
BennJii020
kotsmisselijk van al die mensen die eerder weggaan! (door achterstand) Ben nog nooit eerder weggelopen uit de Arena.. supporter ben je in goede en slechte tijden..
2 0
JordyAjacied
Uiteindelijk karma gekregen.
0 0
NouriVandeBeek
Ik snap wel waarom Jonk niet meer wou aanschuiven. Wat een onzin komt er uit De Boer en Overmars zeg. De Boer komt echt over als een onontwikkelde trainer. Misschien moet die zich even laten bijspijkeren door Tuchel, Guardiola of een Vanhaezebrouck
7 -3
BRAMHOUTEN
Hij komt net zo over als de meeste supporters hier!
1 -3
NouriVandeBeek
Dat klop . Dat is zorgwekkend.
1 0
Toekomst1900
Wat een hoop onzin in 1 bericht! De Boer is op dit moment de best mogelijke trainer. Enne Tuchel? Reus, de beste vh veld bij 3-2 eraf halen.. Ja, prima kerel!
1 -8
Shqiptar
Ga slapen
1 -1
Toekomst1900
Goede beredenatie chef! Tot vandaag was iedereen weer tevreden. De wind waait tegen en iedereen waait weer mee! Geen enkele trainer had er meer uitgehaald!
1 -2
Koenniiee
Haha 'iedereen was voor'? Sinds wanneer kom jij op deze site?
2 -1
Toekomst1900
Haha. Ja bijna iedereen ja! Ik zit al langere tijd hier. De Boer is goed als Ajax wint, slecht als ze niet winnen. En kijk de reacties na tot vandaag. De tendens was heel anders! Het ergste vind ik de manier waarop mensen deze man afvallen. Kampioenschappen worden vergeten, het is een Ajax icoon.. Nee we willen liever 2e worden met gatenkaas achterin, maar 100+ goals en geweldig voetbal dan 1e met een realistische blik. En ja, ook ik heb keihard zitten vloeken vandaag.. Maar het begint bij de spelers zelf. De Boer kan niks aan de slechte kaats van Klaassen doen, het niet omschakelen van Bazoer, de blunder van Cillessen. Wellicht is het tijd voor een nieuwe trainer, maar ik, AJAX fan zal De Boer ten alle tijden dankbaar zijn!
2 -1