De Boer: 'Type Haller kan je altijd gebruiken'

Mr. Ajax, 17-04-2016 om 22:30, 4235 views, Studio Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Frank de Boer heeft bij Studio Voetbal laten weten onder de indruk te zijn van FC Utrecht-spits Sebastien Haller. De aanvaller speelde sterk tegen de Amsterdammers vandaag, in het duel dat eindigde in 2-2.

'Ik vond Haller met Ramselaar een van de beteren, vooral als aanspeelpunt. Hij beschermde de bal goed met zijn borst of gewoon met zijn lichaam. Ik vond hem heel goed spelen. Of hij goed genoeg is voor Ajax? Ik denk dat je zijn type speler altijd wel kan gebruiken', vertelt De Boer.

'Hij heeft ook nog een redelijke techniek', vervolgt hij. 'Of ik hem bij Ajax wil zien, ga ik niet op in. Milik heeft het ook fantastisch gedaan. Als je dat naast elkaar legt... ga je voor Milik of ga je voor Kasper Dolberg, die ook heel veel potentie heeft? Wil iemand die concurrentiestrijd wel aan? Een aanspeelpunt missen we soms ook. Maar in dat aspect is Milik verschrikkelijk verbeterd. We kijken altijd aandachtig naar spelers, zeker ook Vincent Janssen en Klaas-Jan Huntelaar.'

Presentator Tom Egbers wees De Boer op het feit dat Ajax erg weinig tegendoelpunten krijgt dit seizoen. 'Verdedigen is geen vies woord, maar het begint met het hele team. Niet alleen de verdedigers. Daar hebben we dit seizoen veel meer aandacht aan geschonken. Op sommige momenten ben ik dit seizoen blij geworden van Ajax. We spelen zeker attractiever dan vorig jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Milik heeft een heel sterk schot en kan goed koppen. Meevoetballen, en aanspeelpunt zijn is stukken minder. Daarom zou ik graag dat hij Vincent Jansen als concurrent krijgt, laat ze het dan uitvechten wie nummer een spits wordt. Maar misschien gaat Milik al voortijdig weg in de zomerstop.
1 0
Ajaxthesecret
Attractiever dan vorig jaar? Slaapverwekkend is het. Tragische opbouw. Weinig individuele acties.
0 0
Arim_
Ach, wat lullen jullie weer lekker negatief over de trainer.
Feit is dat zijn wissels leiden tot de ommekeer in de wedstrijd.
Cerny en Van der Hoorn als stormram naast Milik leverde ons toch nog een punt op.
Er is geen garantie dat er winst of beter spel zou zijn geweest met dezelfde opstelling als tegen Cambuur, wat ook een slechte wedstrijd was.
0 0
grunnjood
Je kan zijn wissels prijzen, maar je kan ook wijzen op het feit dat de wissels Younes - Cerny in de 71ste en Bazoer - Tete in de 81ste minuut plaatsvonden. En pas goed voetbal vertonen vanaf het moment dat je in de 85ste minuut thuis 0-2 achterkomt en van der Hoorn in de spits zet als stormram. Dat is gewoon absoluut een kutbeleid qua wissels, want het was echt niet om aan te gluren 80 van de 90 minuten. Elke simpele pass van het middenveld op een aanvaller ging mis. Ballen die blind naar voren werden gepeerd, ballen die telkens net te ver voor of achter de man kwamen, spelers die elkaar in het veld totaal niet leken te begrijpen, en dan ook nog dat moment waaruit de 0-2 kwam: Klaassen die een veel te nonchalant hakballetje (of eigenlijk kaats met buitenkant rechts) probeert op Bazoer, waarna ze allebei aan de grond genageld staan als er een speler van Utrecht met de bal wegloopt. En er dat moment voor de zoveelste keer duidelijk werd dat een driemansdefensie veel te zwak is in de omschakeling, omdat Utrecht elke keer gevaarlijk werd zonder tegenstand op de flanken.
0 0
Arim_
Die kaats van Klaassen was een gevolg van een hele slechte ziekenhuisbal van Sinkgraven. Daar had hij er wel meer van gisteren.
0 0
Ajax27
Allemaal argumenten op het laatste argument na waar de Boer dus helemaal nix aan kon doen.
0 0
grunnjood
Niks aan kon doen? Hij zit toch op de bank? Er zitten toch spelers op de bank die je het veld in kan sturen voor de uitblinkers in balverlies en nonchalant verdedigen? Wat mij betreft wissel je spelers als El Ghazi, Bazoer en Sinkgraven (of tenminste een of twee van de drie) na een minuut of 60. En zet je dan Dijks erin om over te gaan op 433. Maar volgens jou kan de Boer daar dus niks aan doen?
0 0
aJaxppy
Niet goed genoeg voor ons! Was gister onzichtbaar! Ruil liever Singraven voor Ramselaar. Was beste man op het veld.
0 0
johnd
Geen Haller. Huntelaar of Janssen kun je over nadenken.
0 0
Ajax27
eens
0 0
Joseph
Ik zou het heel fijn vinden als Frank "verdedigen" een iets viezer woord zou vinden, dit seizoen zijn het wel erg dikke vriendjes geworden.. Maar owee als je hem daarop aanspreekt. Ik weet ook niet welke wedstrijd hij gezien had, maar ik heb el Ghazi er bij Ligeon amper voorbij zien komen. Hij was trots op 6 voorzetten, ik heb ze niet gezien en als ze er waren waren het blinde schoten richting de 16.
0 -1
Arim_
Beter kijken dan. Ghazi gaf een reeks voorzetten zonder zijn man voorbij te gaan. Dat is knap. Ene Beckham kon dat ooit ook heel goed, en Ghazi heb er op getraind, dus maakt stappen.
0 -1
Joseph
Ik heb vooral een Ghazi gezien die zijn man niet voorbij kwam en geen bruikbare voorzetten gaf.
0 0
020bornraised
Vond Haller niks bijzonders vandaag, als je dan toch een spits wilt halen moet je Janssen halen
4 -1
Ajacied33
Ik hoop toch niet dat ze Haller gaan halen hé. ..We hebben met Milik een zelfde of betere spits in de gelederen. Of Milik moet een goed EK spelen, dan wordt het anders
3 0
sirfugy
ik vind de Boer een prima trainer, zonder hem zouden we nooit die 4 (of mss 5) titels hebben behaald. ik baal alleen altijd zo enorm hard dat hij altijd dd hele boel omgooit op belangrijke momenten. vandaag ineens ander systeem en 2 andere spelers, in de topwedstrijden ineens Milik eruit, in Europa ook altijd een verrassing. daarmee moet hij stoppen want verder is hij een prima coach fie het maximale eruit haalt.
1 0
Toekomst1900
Wat een tendens he! Voor vandaag was De Boer weer een geweldige trainer. Vandaag kan hij werkelijk niets goed doen? Liepen jullie toevallig eerder weg vandaag? Ik zal wel 100 minnetjes krijgen, boeit me werkelijk niets! Maar deze man wordt als icoon gewoon weer als grofvuil door onze 'echte' supporters afgedankt!
6 -4
Koenniiee
Ik ben de laatste twee jaar al kritisch op Frank, ook na overwinningen. Maar wat vind jij er dan van dat we behoudend voetbal spelen? Het hele systeem en tactiek is erop gericht om - met wat voor trage omweg dan ook - de buitenspeler te vinden die een actie moet maken. 1) Dat is ontzettend voorspelbaar en 2) het gaat vaak zo traag dat er al rugdekking is en een actie geen zin heeft voor de buitenspeler, waarop een bal terug volgt.

Via een vlotte combinatie wordt haast nooit gescoord omdat te weinig spelers in de kleine ruimte kunnen voetballen, het vermogen van een steekpass hebben en er geen beweging. Om even terug te komen op die buitenspelers; die verwachten op welk moment dan ook een bal in de voeten en staan maar een beetje te staan aan die zijlijn. Nooit geen loopactie naar binnen, geen nieuwe open ruimtes die komen. Niets.

We mogen van geluk spreken dat we de eerste seizoenshelft zoveel gescoord hebben van afstandsschoten of individuele acties. Maar als je voetbal afhankelijk is van die opportunistische lange bal, een afstandsschot of individuele actie van een buitenspeler, dan is dat een hele slechte zaak.

En nee, Frank is niet verantwoordelijk voor die slechte kaats van Klaassen. Wel voor het gebrek aan spelvreugde (ook kijkvreugde) en het gebrek aan kansen. Statisch en behoudend voetbal. Dat kun je niet ontkennen!

Ik heb niets tegen Frank. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben het alleen niet eens met zijn opvattingen en tactiek..
5 -1
Toekomst1900
Als je mijn andere reacties bekijkt, zie je dat ik het niet eens ben met de keuzes van De Boer en dat ik het misschien ook wel tijd vind voor een nieuwe trainer. Ik vind bijvoorbeeld ook te weinig diepte in het spel zitten, te weinig beweging op het middenveld, te weinig een 4 die als extra middenvelder inschuift!

Alleen moeten we allemaal realistisch zijn dat we geen Barca, Bayern of Real kwaliteit int elftal hebben. Psv is misschien overall wel sterker. Maar daar wordt een huurling als vGinkel boven Hendrix gezet. Wil je dat hier ook? Frenkie de Jong heeft zo'n situatie zijn beslissing laten beïnvloeden.

Gaat mij er nog steeds meer om dat er nog niks verloren is, alles in eigen hand is, ik De Boer geen gekke dingen hoor zeggen, maar hij moet wel alweer oprotten, en dat ik hem dat na al die seizoenen niet gun! Want hij is een Ajacied!! 1 die er bij was in '95!
1 -1
Koenniiee
Waarom je ineens v Ginkel erbij haalt snap ik niet, want dat wil ik ook niet. En ik zou het ook heel sneu vinden als Frank moet vertrekken. Dat hoeft van mij niet midden in het seizoen, wel na dit seizoen.

En je slaat eigenlijk zelf de spijker op zijn kop. We moeten nu maar hopen dat we drie keer winnen. Juist met een ander soort voetbal denk ik veel meer kansen te kunnen creëeren, zonder dat we daarbij defensief anders moeten gaan staan. Maar daar is Frank te koppig voor.

Ah, nog zo een met een opkomende vier. Zo ouderwets. Het gaat mij om dynamisch voetbal vanaf de flanken. Voetballers als vleugelverdedigers. Dat is Barcelona (en het hele internationale voetbal) btw. Geen '4'. Aan de zijkanten is er ruimte en is het te halen. Maar niet bij Frank, want die laat de vleugelspelers toch aan de zijlijn staan, waardoor er geen ruimte is om daar dynamisch voetbal toe te passen.

Ik zal nooit opperen voor een ontslag van Frank. Wel voor een afscheid (aan het eind van het seizoen).

Edit; en dank voor je duimpjes omlaag Toekomst. Altijd zinvol!
2 -1
Ajax27
ik weet niet welk Ajax jij zit te kijken maar volgens mij spelen wij regelmatig met buitenspelers die naar binnen kruipen, waardoor er ruimte vrijkomt en er een vleugelverdediger in de vorm van Dijks vaak overheen komt. Aan de rechterkant staat El Ghazi idd vaker aan de zijlijn maar kruipt ie de ene keer naar binnen, dan weer naar buiten en geeft ie veel meer voorzetten.
0 0
Toekomst1900
Waarom ik V. Ginkel er bij haal? Omdat Psv op korte termijn reageert, en Ajax hem niet nodig heeft want Donny, Nouri.. zitten erachter.

En de spijker op zn kop. Ja, want ik vind er nogmaals geen kut aan wat we nu laten zien. Het is ongeïnspireerde bagger.

En die inschuivende 4, ach. Dat is iets wat ik als coach bij mijn teampie graag zie. Een opkomende back overigens ook hoor, waardoor mijn systeem alsnog 343 wordt;)!

Belangrijkste voor komende weken is: steun Ajax, elke speler, De Boer 96 minuten lang! Met hopelijk Tete, Dijks en Cerny vanaf de aftrap..
0 -2
supporter sinds
Ik ben het met je eens.. Hoewel ik vandaag wel verbaasd was dat we 343 speelde en schone was gepasseerd door El ghazi. De beste wedstrijden hebben we met schone gespeeld die is balvast en heeft rust aan de bal. Dat miste we... En volgens mij zei fdb net hetzelfde .. Tegen Heerenveen zal schone wel spelen denk ik.
1 -1
Toekomst1900
Het positieve van De Boer, wat hier vooral als negatief wordt ervaren, is dat hij zijn spelers in de pers niet afvalt. Hij vond de 0-2 houdbaar, maar hij 'vraagt het zich af'.. Ik ben het ook zeker niet eens met het systeem van vandaag hoor. Met de 11 namen ook niet. Alleen dat was ik met Jol en al die andere voorgaande koekenbakkers ook niet.. Oowja, die moesten ook 'snel wegwezen'
3 -1
Babel385
Kennelijk wordt comedy central uitgezonden op de NPO1, Frank..
1 -4
AFCA.
Wie zou er de opvolger van de boer moeten zijn?
0 0
Toekomst1900
Zelf denk ik dat De Boer nog steeds de beste man op de positie is. Vandaag was drama, Cambuur was drama. Lees vaak de naam Jonk maar die heeft op dat niveau niets bewezen. Zou het wel een ideale vinden hoor, maar geloof er niet zo in.. Orlando Trustful, John vd Brom.. Verder kom ik niet!?!
1 -1
NouriVandeBeek
Jonk
2 -2
Santiago
Vanhaezebroeck
2 -2
Lewis Hamilton
Smoesjes verzinnen daar is de Boer alvast WK in. En nou ook nog een nieuwe club aan het uitzoeken daar, nou Tottenham komt niet meer hoor Frank.
2 -2
pettuh
Hij is zichzelf constant aan het verdedigen of hij is excussen aan het bedenken. Daarnaast kraamt hij echt onzin uit.
3 -3
Minsc
FdB; je moet het geluk hebben dat je snel scoort. Ongelofelijk.
3 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
Er is schijnbaar iemand die het wel een valide punt vindt dat je geluk moet hebben dat je snel scoort, en jouw reactie een minnetje geeft. Ook dat is ongelooflijk.
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Ja wat is dat nou weer?! Het hele systeem staat dus op basis van geluk? Anders wordt het niks? Man man man..
2 -1
Shqiptar
Ik zit te kijken en kom tot de conclusie dat de Boer het gewoon niet meer weet.
Mulder, Egbers,hooijdonck lullen weer vrolijk mee. Gelukkig benoemd Mossou de juiste punten.
2 -1
talent020
Dat Ajax Haller volgt is geen verrassing. Vond het daarentegen wel verrassend dat De Boer Dolberg noemde als 2e spits inplaats van Bijv Zivkovic? Begint voor Zivkovic langzamerhand einde verhaal te worden.
1 0
Nummer 9
Valt niet mee voor Frank om gewoon toe te geven dat ze bagger speelden..
3 -1
Vak M
Klopt is een beetje sneu
1 -1
Vak M
Klopt is een beetje sneu
0 -1