Keller: 'Heb die blinde haat wel beleefd'

BvdPloeg, 15-04-2016 om 07:16, 4682 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sander Keller weet nog precies hoe het was om met FC Utrecht een wedstrijd te spelen tegen Ajax. De oud-verdediger herinnert zich vooral de invloed van de supporters. 

'Tegen Ajax speelden we altijd goed. Ik heb die blinde haat van de supporters en sommige medespelers richting Ajax nooit begrepen, maar wel beleefd. Vaak viel het woord arrogantie. Voor mij waren FC Utrecht-Ajax en Ajax-FC Utrecht wedstrijden als alle andere. Ik wilde altijd winnen', beschrijft Keller in De Telegraaf.

'Kennelijk geeft het toch een boost als de fans zó ontzettend graag willen dat je wint. Daardoor kregen we iets onverzettelijks over ons en zette iedereen een paar stappen extra', vervolgt hij. 'Normaal gesproken is Ajax-FC Utrecht of FC Utrecht-Ajax de wedstrijd van het jaar. Dat is nu natuurlijk de bekerfinale, maar toch denk ik dat FC Utrecht volle bak gaat. Ze zullen een goed gevoel willen meenemen naar De Kuip.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Eigenlijk speelt Ajax in het seizoen, de meeste ''topduels'' in de competitie.
De haat en afgunst die wij tegenkomen, heeft zo'n PSV niet, terwijl dat een identiteitsloze club is die door hulp van gemeente overeind kon blijven en jarenlang met laf voetbal prijzen heeft gepakt.

Ach, Ajax is de hoogste boom in NL, laten we het daar maar op houden...
4 0
Ajaxgek1980
daarom is het zo dat als we kampioen worden, het ook meer dan terecht is :)
0 0
Bennyben
Haat is een teken van onmacht.
0 0
De_Realist
Kijk ik vind het natuurlijk wel grappig om de draak te steken met rivale clubs en grappen te maken ten koste van vrienden welke andere clubs supporten, maar echt oprechte haat hebben aan andere supporters? Nee, echte haat vanwege voetbal is voor nietszeggende paupers.
1 0
Dwergje48
Ik snap wel dat je je als Utrecht tegen teams als Ajax/PSV etc extra wil bewijzen, omdat dat de top van Nederland is. Maar echt een andere club haten daar begrijp ik helemaal niks van.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Haat blijft toch een heel gekke emotie als het om sport gaat. Als iemand je zoontje neerslaat, dan haat je hem. Als iemand je in het gezicht spuugt, dan haat je hem. Je haat iemand die voordringt in de rij terwijl je ergens moet zijn. Maar je haat niet iemand omdat hij bij een andere club hoort. Dat is valse haat, opgeklopte nepemotie omdat je van binnen maar een kleine sukkel bent die emotioneel onderontwikkeld is.
3 0
Redrum
Als iemand veel meer prijzen pakt dan jij haat je hem ook. Tenminste zo werkt het bij de supporters van Utrecht in ieder geval wel triest genoeg.
0 0
Jilt
pure jaloezie. Ze hebben nooit wat bereikt en Ajax wel.
0 0