Noa Lang: 'Van les kwam niets meer terecht'

BvdPloeg, 25-03-2016 om 09:47, 4605 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang heeft donderdagmiddag ervaren wat voor enorme invloed Johan Cruijff heeft op Ajax. De middenvelder van Ajax B1 zat in de schoolbanken toen het nieuws bekend werd.

Zijn lerares slaakte een kreet. 'De les duurde nog 15 minuten, maar er kwam niks meer van terecht', vertelt Lang in De Volkskrant. De spelmaker zou zich na de les voorbereiden op de Future Cup, maar de trainingen van donderdag en vrijdag gaan niet door. 'Vanwege het toernooi zouden we morgen in een hotel logeren, dat gaat misschien nu ook niet meer door.'

'Het is een legende', stelt Lang als hem wordt gevraagd naar Cruijff. 'Hij is de uitvinder van het totaalvoetbal, zo heet dat toch?' De Volkskrant claimt dat er op De Toekomst nog serieus getwijfeld werd of de Future Cup wel door moest gaan. 'Maar het toernooi gaat door, zo heeft de directie besloten. Even werd serieus getwijfeld, totdat iemand zei: het moet doorgaan, Johan zou het zo gewild hebben', valt er te lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Realist
Precies, ik snap ook niet waarom mensen denken dat ze Cruijff een plezier doen door het voetbal te staken, de beste man leefde voor het voetbal, dan ga je eerder toch juist voetballen als eerbetoon.
2 0