Blind: 'Cillessen is mijn eerste keuze'

Mr. Ajax, 23-03-2016 om 16:40, 3818 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV-doelman Jeroen Zoet verkeert in een prima vorm, maar eerste keeper bij het Nederlands elftal is hij nog altijd niet. Bondscoach Danny Blind gaf woensdag op de persconferentie aan dat Ajacied Jasper Cillessen aankomende vrijdag onder de lat begint in het oefenduel met Frankrijk.

'Normaal gesproken speelt hij de komende twee wedstrijden', bevestigt de trainer. Oud-Ajacied Nigel de Jong zit niet bij de selectie. 'Dat kun je nooit als definitief bestempelen. Als hij terugkomt naar Europa maakt hij weer een kans. Maar zijn move naar Amerika helpt hem niet.'

Ook ging Blind in op de vraag wat de beste positie is voor zijn zoon Daley, die bij Manchester United onder contract staat. 'Als je ongeveer vijftig wedstrijden in een seizoen speelt, en daarvan vrijwel alles als centrale verdediger, dan ben je dat ook. Hij kan ook als linksback uit de voeten en heeft in het verleden als middenvelder gespeeld. Maar op dit moment wel in die volgorde', aldus Blind senior op de persconferentie volgens Voetbal International.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">&#39;Cillessen en Zoet maken allebei goed seizoen door. Zoet komt wel dichterbij.&#39; <a href="https://twitter.com/hashtag/nedfra?src=hash">#nedfra</a><a href="https://t.co/pSXc01yViE">https://t.co/pSXc01yViE</a></p>&mdash; OnsOranje (@OnsOranje) <a href="https://twitter.com/OnsOranje/status/712675562624421888">23 maart 2016</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruyffie
Pffft Ajaxieden kiezen ajaxieden. O wacht.

:)
0 0
Tpes
Ik vind Cillessen zo goed. Kan hem zelden betrappen op een blunder. Heeft ook veel ballen klem. Zondag was t wat minder, maar ook in mindere wedstrijden kan hij zijn goal schoon houden. Laat Zoet maar eens een jaar of 2 goed presteren voor je hier überhaupt over discusseert. Aan de andere kant houd dat Jasper wel scherp.
1 0
PietBon
Jeroen Zoet is een aardige keeper hoor maar word momenteel wel erg opgehemeld. Voor mijn zijn Cilissen, Vermeer en Krul de drie besten. Krul is geblesseerd dus hebben we een andere 3e keeper nodig. Voor die plek komen naar mijn idee meerdere keepers in aanmerking. Room van Vitesse klopt wat dat betreft ook aan de deur maar oké, Zoet mag die plek innemen omdat ie zich internationaal in de kijker heeft gespeeld.
1 0
Milan95
Duh, volkomen logisch natuurlijk.
1 0
Robinjo1988
Wat een gelul over Nigel de Jong...
0 0
TikkieTerugJaap
Voor mij is het nog steeds Huntelaar > Milik hoor. Denk ook dat Milik na het EK wel vertrekt. Is toch een prima optie? Daar achter hebben we spitsen die er nog niet klaar voor zijn in Zivkovic, El Azzouzi, Dolberg, Sierhuis.

Je maakt winst op Milik en haalt gratis Huntelaar binnen, beter kan niet lijkt me?
1 0
TikkieTerugJaap
Ik lees net dat Huntelaar een Ajax-clausule in zn contract heeft en deze zomer gratis terug kan keren. Het komt alleen van voetbalzone dus ben benieuwd of het waar is.

http://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=273230
0 0
TikkieTerugJaap
Oh jullie hebben het er al over haha
0 0
Suarez16_
Wat hebben mensen opeens met zoet? Ik hoor mensen zeggen dat zoet veel progessie maakt en dat Cillessen stil staat in z'n ontwikkeling, maar Cillessen heeft 3 jaar lang geen gekke dingen gedaan (op Turkije en h'veen na, maar stond toen 3-0 dus niks aan de hand). Terwijl meneer zoet week in week uit blunders maakte. Ja dan vind ik het ook niet gek dat ze meer "progessie" zien. Cillessen is en blijft een stabielere keeper. Afgelopen zondag was zoet ook nergens bij de 2-0 van El Ghazi die me wel houdbaar leek. Hij kreeg 3 ballen in Madrid tegen zich aangeschoten en het is opeens de keeper. Al met al is en blijft Cillessen de nummer 1 van Nederland de komende jaren, want de concurrentie is niet moordend.
2 0
Simon1
Wanneer gaan we weer eens spelers over een heel seizoen beoordelen. Iedere keer hoor ik spelers die ineens "goed" zijn of "goed genoeg zijn voor Ajax" of "Aanvulling voor het Nederlands elftal". Ga toch allemaal eens fietsen en dan vooral die commentatoren en sportjournalisten. Die dragen hier namelijk het ergste aan bij. Neem als voorbeeld Aad de Mos. PSV gaat winnen en PSV wordt kampioen. De wedstrijd is gespeeld en Ajax won en nu ineens wordt Ajax kampioen. Hoezo korte termijn visie en geen lange termijn visie. Cillessen presteert al drie jaar (geloof ik) op een hoog niveau en Zoet wellicht pas maximaal een half seizoen. Het is dan wel duidelijk wie er eerste keeper is.
1 0
flasher93
Er is blijkbaar een geheime clausule in het contract van Huntelaar waardoor hij in de zomer transfervrij kan zijn.. Halen?
1 0
geronimo
De vele kunstgrasvelden in Nederland staat hem niet aan.
0 0
Truus de Bakker
Alleen als hij zich kan neerleggen bij een rol op het tweede plan. Anders zit hij Milik in de weg. En een rol op het tweede plan betekent ook einde interlandcarriere. Het is de vraag of hij dat wil.
0 0
flasher93
Precies. Ik betwijfel dat, maar goed een Poulsen en een Heitinga hadden er ook geen problemen mee. Tuurlijk willen ze spelen, maar zolang het terecht is dat ze niet spelen, beseffen de meeste spelers dat wel.
0 0
ajacied277
Cillessen

Veltman-Letschert-Blind-Willems

Klaassen-Sneijder-Wijnaldum

Promes-Huntelaar-Depay

Gooi Letschert maar voor de leeuwen, Bruma vind ik echt zo overschat. Veltman lekker op rechts laten. Karsdorp mag de spaghetti opscheppen voor de wedstrijd, lachwekkend dat die erbij zit, Narsingh en Appelvlaai idem dito. Klaas-Jan is nog steeds de beste spits, hij had al lang weg moeten zijn bij Schalke want die tactiek daar past totaal niet bij hem. Zodra Robben, Tete, Riedewald en Strootman weer fit zijn staat er echt wel een behoorlijk elftal.
0 0
OKP-AFCA
Karsdorp en Vermeer de excuuskakkerlakken.

0 0
ambtenaar
Natuurlijk, de Zoet hype is na afgelopen zondag weer wat afgenomen. Mooi dat Verbeek bij v.i ook aangaf dat Cillessen veel persoonlijkheid heeft dan Zoet.
4 0
Kingoffdatoilet
Belachelijke reden om de Jong niet op te roepen. Amerika doet nou ook niet zo heel veel onder voor de meeste Europese competities. Fit en in vorm betekent ook fit en in vorm. Verder heb ik geen idee wat de vorm van Nigel is.
0 0
flasher93
Het is een competitie net zoals Rusland en Turkije waar oude goede voetballers heen gaan, die gewoon even veel geld willen verdienen. Die competities zijn echt niet beter dan de meeste Europese competities.
0 0
Kingoffdatoilet
Niet beter dan de top. Zijn gewoon de middelmaat competities van Europa. ( Amerika is daar gelijkwaardig aan) Die zijn ongeveer gelijkwaardig aan Eredivisie of net iets slechter en aangezien er zoveel jongens uit de Eredivisie bij zitten horen die competities ook tot de vijver van oranje.
0 0
3*stars*3
Mooi zo, werd een beetje moe van die luidruchtige boeren en zelfs ''kenners'' die gingen twijfelen aan Cil of Zoet.
Rot toch op man, Zoet deed het idd 2x fantastisch in de CL maar Cil is sinds 13/14, vaste doelman van Ajax en oranje.
Heeft het laten zien met een titel op zak, in EL, in CL, WK kwalificatie en op WK.

Zoet moet het wat vaker laten zien, veel vaker!
4 -1
flasher93
Ik wou je een plusje geven.. Maar je hebt gelijk. Die Boeren staan even met beide benen op de grond. Van de vele spelers die geselecteerd zijn vind ik een Locadia of Narsingh er totaal niet bij horen, maar een Van Ginkel weer wel. Gelukkig zijn er al een paar afgevallen. Bij Ajax waren Tete en Riedewald normaal gesproken ook gewoon meegegaan natuurlijk. We moeten dit gewoon afmaken dit seizoen en hopelijk speelt PSV ons in de kaart de eerst komende wedstrijd tegen AZ
1 0
3*stars*3
Die verloren punten tegen NEC, zijn misschien toch goed geweest.
De boys weten nu dat er 6 finales komen en dat ze niemand kunnen onderschatten want we hebben gezien hoe ze dom punten hebben verspeeld in Kerkrade en tegen NEC.

Als hun nu nog niet hebben geleerd, zijn ze gewoon dom en dan moeten ze/we niet janken als PSV toch profiteert.
We mogen max 1x gelijkspelen maar natuurlijk veel beter als er 6 word gewonnen op rij.
0 0
Suarez16_
Die wedstrijd tegen nec hadden we nooit verloren als psv de volgende wedstrijd was geweest. Het hele middenveld speelde met de handrem en bij die goal van santos kon Klaassen op het middenveld al iemand opzettelijk vast houden en kon Dijks kane gewoon neer halen, maar dan hadden ze de wedstrijd in eindhoven gemist. Uiteindelijk staan we eerste na de wedstrijd in eindhoven dus ik had er voor getekend 3 wedstrijden terug. Hopelijk verspelen ze punten bij az en komen we op een riante voorsprong de dag erna. Dan lijkt het me wel zo goed als beslist, maar zeg nooit nooit (voor dat ik een dries mertensje doe).
0 0
3*stars*3
Over die handrem tegen NEC ben ik mee eens.
0 0
AJAX1996
Zou ook wel lachwekkend zijn als Zoet na twee goede wedstrijden eerste keeper wordt.
1 0
flasher93
Bij het doelpunt van Milik zat hij anders weer lekker mis haha. Prima gekeept tegen Atletico, maar dat doet Cillessen al jaren.
1 0
D.B.
Een fitte De Jong altijd oproepen voor het Nederlands elftal, al speelt hij vierde klasse amateurs. Man met karakter en mentaliteit, waar vrijwel iedere Nederlandse voetballer van kan leren. Verder logisch verhaal betreft Blind en Cillessen.
0 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Cillesen is veel beter. Zoet heeft zondag geen een keer gedoken. Hij moet het geluk hebben dat de bal recht op hem afkomt en dan een reflex kan hebben, maar duiken kan hij niet.
Cillesen heeft daarnaast veel meer uitstraling en voetballend vermogen.

Ik denk dat zelfs vermeer nog beter is dan zoet.
1 0
insectenverdelg
Had 1 goede redding tegen Milik. verder stelde t niet veel voor. Echter vond ik 2 keer hoe Jasper de bal t veld terug in bracht en zijn uittrekken ook niet heel goed. verder verslikte hij zich ook nog bijna toen de Jong kwam inlopen
Al met al vind ik beide keepers niet geweldig afgelopen zondag. Maar de keuze is duidelijk. Cillessen natuurlijk.
0 0
chrisjuhhh
als er in het buitenland tijd getrokken word vinden we het professioneel en doen we het hier is ergernis pffff
0 0
insectenverdelg
waar heb ik het over tijdrekening? Vind Cillessen een echte prof die altijd wil winnen no matters what. Alleen PSV was ondanks de 0 niet een heel erg goed optreden.
0 0
El-Dorado
terecht en duidelijk
1 0
Lazell
Zeker, al vond ik Zoet zeer indrukwekkend deze CL campagne. Als die constant wordt kan hij in de toekomst misschien Cillessen voorbij. Cillessen komt bij ballen in het hoekje net een paar cm te kort. Te weinig explosiviteit/sprongkracht, verkeerde duiktechniek, ik weet het niet.

Ik denk dat hij hierdoor nooit een echte topkeeper wordt voor het Nederlands elftal a la Van der Sar. Maar "gewoon" een uitstekende keeper voor Ajax en voor het Nederlands Elftal.
0 -4