[Update II] Mini-klassieker A1 op 12 april

De mini-klassieker tussen Ajax B1 en Feyenoord B1 van komende zaterdag wordt verplaatst. Beide ploegen zouden om 14.30 uur tegen elkaar in actie komen op De Toekomst, maar een Vierlandentoernooi gooit roet in het eten.

Oranje U16 speelt deze week een toernooi in Noordwijk en daar zijn flink wat spelers van Ajax en Feyenoord voor geselecteerd. De drie wedstrijden tegen Italië, Denemarken en Frankrijk staan gepland op woensdag, vrijdag en zondag en op zaterdag zou Ajax B1 dan gespeeld hebben tegen Feyenoord B1.

'Het klopt dat de wedstrijd wordt verplaatst in verband met vertegenwoordigend voetbal', bevestigt Bram Groot aan Ajax Showtime. 'Voor de nieuwe datum zijn beide clubs met elkaar in gesprek.' Namens Ajax zitten Mitchel Bakker, Jurgen Ekkelenkamp, Sven Botman en Daishawn Redan bij Oranje U16. Feyenoord moet Achraf El Bouchataoui, Lutsharel Geertruida, Rodney Huijgen en Ian Smeulers afstaan.

Ajax krijgt niet voor het eerst deze maand te maken met de KNVB. Eind maart staat de Future Cup gepland en dat zorgt waarschijnlijk ook voor agenda-problemen vanwege EK Eliterondes voor Oranje U19 en Oranje U17. Lees er hier meer over. Daar het wegvallen van B1 komt alleen Ajax A1 komende zaterdag namens de bovenbouw in actie. De ploeg van Frank Peereboom moet uit naar NEC. Ajax A2 speelt vrijdagmiddag al uit tegen ADO Den Haag A1.

Update - 10.15 uur (17 maart)
Na de miniklassieker tussen Ajax B1 en Feyenoord B1 van een week geleden is ook de kraker tussen Ajax A1 en Feyenoord A1 van komend weekend uitgesteld. Feyenoord speelt een toernooi in het buitenland en regelde weken geleden al dat er een andere datum moest worden gevonden voor de wedstrijd op De Toekomst.

De KNVB en de clubs hebben nog geen nieuwe speeldata gevonden voor de miniklassiekers van B1 en A1. Voor Ajax A1 komt het verzetten van de wedstrijd misschien niet eens op een heel slecht moment na de uitschakeling tegen Chelsea in de Youth League. Zodoende kunnen veel spelers zich alvast gaan richten op interlandverplichtingen eind maart. Ajax B1 speelt komend weekend wel een uitwedstrijd tegen Volendam. Volgende week staat de Future Cup gepland.

Update - 12.45 uur (18 maart)
Het duel van Ajax A1 met Feyenoord A1 is verplaatst naar dinsdag 12 april. Het duel vindt die dag vanaf 17:00 uur plaats.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax0317
Wat een kut datum zeg, 12 april....
0 0
ArekMilik1
Weet iemand hoe laat de C1 begint zaterdag?
0 0
frisooooooo
14:30 op sportpark de toekomst :)
0 0
Zalazar
morgen ook een leuke voorwedstrijd voor as zondag, namelijk de beloften al tegen elkaar. nu hoeven de goede a1 spelers daar niet tussen te kiezen
1 0
trodat4030
Nou, dat komt ergens wel mooi uit, hoef ik niet te 'kiezen' tussen A1 vs Feyenoord en C1 vs Feyenoord.. Beter dan dat er weer 2 of 3 klassiekers tegelijk gespeeld worden.. Dáár heb ik zo de pest aan...ik wil álles zien!
1 0
FlyingDutchMan
Komt mij ook goed uit, zaterdag te druk!
0 0