Peereboom: 'Niet het niveau van laatste weken'

BVeenstra, 05-03-2016 om 18:00, 4978 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax A1-trainer Frank Peereboom was na de ruime zege op Willem II A1 (5-1) niet helemaal tevreden met het spel van zijn ploeg. Volgens de oefenmeester haalde zijn elftal niet het niveau van de afgelopen weken, zo vertelt hij in een reactie op de officiële website van Ajax.

'Als je vier goals maakt ben je dáárover wel tevreden, maar ik vond ons niet het niveau halen wat we de afgelopen weken haalden', aldus de oefenmeester na afloop. 'Het baltempo kon wel wat hoger en we maakten de veldbezetting te klein. We moeten veel sneller ‘groot staan’, waardoor we de ruimtes beter kunnen bespelen en de bal makkelijker kwijt kunnen. Op sommige momenten deden we dat goed, maar eigenlijk was het te weinig', klinkt hij kritisch.

Doordat naaste concurrenten AZ A1 en Vitesse A1 hun wedstrijden verloren, staat Ajax A1 nu bovenaan in de A-junioren Eredivisie. 'Voor de jongens is het leuk om bovenaan te staan, als club vinden we het prettig om bovenaan te staan. We willen volgend jaar weer in de Youth League uitkomen, dus we kijken daarom ook naar onze concurrenten', verklaart Peereboom. 'Het zou mooi zijn als we die deelname pakken dankzij zowel het kampioenschap van Ajax-1 als dat van ons.'

Toch wil de trainer van Ajax A1 ook naar de verbeterpunten in zijn eigen elftal blijven kijken. 'Maar verder kijken we als technische staf vooral naar het proces. Als je vijf goals maakt is dat goed, de jongens hebben nu enkele dagen rust zodat we ons daarna volledig kunnen voorbereiden op de uitwedstrijden tegen NEC/FC Oss en Chelsea', blikt hij tenslotte alvast vooruit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!