De Boer tevreden: 'Hij komt sowieso terug'

FinnDekker, 04-03-2016 om 13:45, 3958 views, Ajax TV |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lucas Andersen lijkt aan het einde van het seizoen terug te keren bij Ajax. De middenvelder wordt dit jaar verhuurd door de Amsterdammers aan de tegenstander van aankomende zondag, Willem II. 'Hij komt sowieso terug. Wedstrijden spelen in de Eredivisie spelen is goed voor hem', sprak De Boer vol lof op de persconferentie.

'Hij wordt van een jongen een man, dat was het belangrijkste voor hem. Ik ben blij voor hem en ik vind dat hij zich laat zien bij Willem II. Jurgen Streppel is ook zeer tevreden over hem', aldus de hoofdtrainer, die stiekem liever had gezien dat Andersen zondag niet meedeed. 'Het zij zo dat we nu tegen hem spelen, dan hadden we hem niet moeten verhuren. Het is wel zo dat als hij de winnende maakt, hij volgend jaar misschien geen Champions League speelt. Die keuzes zijn moeilijk, maar hij mag het laten zien.'

'Het Engelse model lijkt mij het beste', vervolgt de oefenmeester over de regels in de Premier League, die voorschrijven dat verhuurde spelers niet tegen hun eigen club mogen spelen. 'Maar soms verhuur je drie spelers aan één team, dan wordt het voor hen wel heel moeilijk. Je krijgt in ieder geval niet de discussies in een grijs gebied. De regels in Engeland zijn heel duidelijk.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Zolang hij zondag maar geen 'Vertonghentje' gaat uithalen die het ooit z'n harses had gehaald met RKC Ajax belangrijke punten voor de titel afhandig te maken waardoor Ajax geen kampioen werd.
Maar ja...slim zijn ze niet allemaal die voetballers...dus eh..
0 0
Aeter
Als hij de winnende maakt mag ie geen Champions League spelen? Was dat sarcastisch als grap bedoeld?
0 0
Aeter
Nevermind. Ik dacht dat Andersen gestraft zou worden omdat hij de winnende zou maken, maar hij doel natuurlijk op de punten die Ajax misloopt, waardoor CL geen zekerheid is.
0 0
nuff-said
Je moet maar zorgen dat je goed speelt want anders heb je tog niks te zoeken in de CL. En ik geloof niet dat Andersen het ons moeilijk gaat maken. Heeft progressie gemaakt maar is niet alsof hij de ploeg draagt ofzo? Ik zie frenkie erbij komen en nouri volgend seizoen. Dan gaat er geen plek zijn voor Andersen. Enige manier dat ik me goed zie worden is als ie een echte man wordt. Hij is een beetje een bitch hehe. Zie die foto nog steeds voor me met zijn uggs, skinny jeans en chiwawa in zijn arm. Als dat geen bitch is...
0 -4
OntlastendeMiddenvelder
Je klinkt alsof je iets te bewijzen hebt.
0 0
willieovertoom
Ik vind hem nog steeds heel matig en bijzonder afwezig.
1 -3
JohnDylan
Dan moet je toch beter op hem gaan letter. Ik begrijp sowieso niet hoe je verwacht dat een buitenspeler van Willem II erg aanwezig zal zijn. Hij moet positiegebonden spelen en als linksbuiten van Willem II krijg je dan nu eenmaal weinig de bal. Het gaat erom hoe hij positioneel staat en beweegt als hij de bal niet heeft (en dat doet hij goed want hij houdt het veld lang en breed) en wat hij doet met de bal de keren dat hij die wel krijgt (en met 37 gecreëerde kansen doet hij erg veel met die keren).
1 0
Ajacied1989
Ik heb het onder een vorig topic van Andersen ook al neergezet. Kijk jij wel naar zijn wedstrijden? Vooral de laatste maanden is hij vrij onzichtbaar, heeft hij geen opvallende acties tijdens wedstrijden en een heel groot deel van de door hem gecreëerde kansen komt voort uit standaardsituaties. Hij neemt bijna alle corners en vrije trappen. Net zoals Gudelj, Guardado en Ziyech veel gecreëerde kansen op hun naam hebben dankzij het nemen van de corners en vrije trappen.
1 -1
JohnDylan
Nogmaals, buitenspelers van Willem II zullen altijd het grootste gedeelte van de wedstrijd onzichtbaar zijn. Dat komt gewoon doordat de bal niet vaak genoeg voorin komt. Dus moet je Andersen beoordelen op wat hij zonder de bal doet en wat hij met de spaarzame momenten dat hij de bal wel krijgt doet. Zonder de bal houdt hij het veld goed breed en zoekt hij vaak snel de diepte (wat een buitenspeler moet doen) en met de bal doet hij er bijna altijd iets goeds mee.
0 0
willieovertoom
Wie ben jij om te beslissen dat ik beter op hem moet letten? Ik ventileer gewoon mijn mening en dat is gebaseerd op vrijwel elke wedstrijd die ik van hem zie. Dat zijn er niet weinig.

Ik zie een speler die nog net zo matig is als bij Ajax. Hij heeft drie leuke wedstrijden gespeeld, maar voor de rest laat het echt te wensen over. Onzichtbaar, in de dekking staan, geen duel winnen, gedemotiveerd erbij lopen. Het is een speler waar je absoluut geen oorlog mee wint. Bovendien heeft hij (in mijn ogen) ook de schijn tegen. Het is een vreselijke verschijning. Maar het zou niet eerlijk zijn om hem alleen daarop te beoordelen. Daarom blijf ik objectief en kijk ik naar zijn spelerprestaties. Buiten drie leuke wedstrijden, bijvoorbeeld Twente uit, is het echt barweinig.
1 -5
JohnDylan
Kijk als je dingen gaat zeggen als dat hij geen duels wint dan kunnen we dat makkelijk even checken. Volgens Sqakwa wint Andersen 56 procent van zijn persoonlijke duels. Tegen bijvoorbeeld 55% van Gudelj, 44% van Klaassen en 57% van Bazoer (als middenvelders) en de %1% van Fischer en 49% van Younes (die beide net als Andersen als linksbuitens spelen).
1 0
Pauw
Ik ben totaal niet bang voor Andersen. Vind niet dat hij grote stappen heeft gemaakt. Je ziet wel dat hij fysiek beter is geworden. In elk geval agressiever in de duels. Erg aanwezig of beslissens is hij verder niet zo. Hoewel dat bij WII natuurlijk wat lastiger is.

Weet niet wie er na dit seizoen allemaal vertrekken, maar ik wil in t seizoen 16/17 nu eindelijk Nouri wel eens zien.
1 -2
grunnjood
Ik vind juist dat Andersen juist grote stappen heeft gemaakt, vooral op mentaal gebied. Wat er bij hem vooral aan ontbrak was net dat extra stukje doorzettingsvermogen en ook baalmomenten na balverlies braken hem vaak op in Ajax1. Nu heeft hij een heel seizoen de tijd gekregen om zich in een niet bepaald goed lopend team tot bepalende speler te manoeuvreren. En laten we niet vergeten dat Andersen altijd al wel de potentie heeft gehad om (in Nederland in ieder geval) de absolute top te kunnen halen. Kijk naar hoe hij speelde in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem 2 van 6 december 2014. Hij had in de eerste helft 100% nauwkeurige passing en leverde in totaal 3 assists af. Dat was een weergaloze prestatie van hem waar hij zijn potentiële klasse als middenvelder etaleerde. Zijn grootste probleem was in die tijd vooral dat hij alleen goed kon presteren als alles lekker liep, maar dat als hij in het veld 1 of 2 baalmomentjes te verwerken kreeg volledig het geloof in eigen kunnen verloor en daardoor soms echt vreselijk slecht speelde. Als hij na de zomer terugkomt zal blijken of alle stukjes van de mentale puzzel nu wel goed passen en als dat daadwerkelijk zo is kan hij voor Ajax-begrippen een uitstekende middenvelder zijn.

Je hebt alleen wel het probleem dat je met een overvolle selectie op het middenveld zit als niemand de club gaat verlaten. Je kan onmogelijk 'routiniers' als Klaassen, Serero en Gudelj en jonge spelers als Bazoer, Sinkgraven én Andersen in je selectie hebben en tegelijkertijd van de Beek en Nouri de kans geven in het eerste. Misschien moet je je afvragen of jongens als van de Beek en Nouri (en ook Cerny of Muric) daarom niet beter een jaar verhuurd kunnen worden aan een club van Eredivisie-niveau, waar ze een grotere kans op speeltijd krijgen. Dan heb je tegelijkertijd een selectie van het eerste met spelers die rijp genoeg zijn om elke week te presteren en niet slechts sporadisch hun klasse te tonen en andere keren juist volkomen afwezig zijn. Kijk naar hoe goed een aardige dosis Eredivisie-basisplaatsen kan uitpakken met voorbeelden als Dijks, die nu ontzettend volwassen oogt en een compleet andere speler is geworden als voor zijn gedwongen vertrek, en Andersen en ook Becker, die het dit heel aardig doet bij PEC en misschien wel een terugkeer aan het verdienen is. Pas als het duidelijk is dat spelers als Klaassen, Serero en Schöne de club deze zomer zouden gaan verlaten krijgen deze jongens een perspectief op speeltijd in het eerste en dan nog ben ik bang dat het veelal beperkt zal blijven tot invalbeurten. Je kunt spelers nog zo proberen te prikkelen om op Jupiler League niveau ervaring op te doen in Jong Ajax, maar het zal altijd zo zijn dat de mentale druk van het moeten winnen daar volledig afwezig is. Het zal de meeste spelers een worst wezen of het team goed speelt en er 'strijd geleverd wordt', zolang ze zelf maar een aardige wedstrijd spelen zijn ze al hartstikke tevreden. Maar als je bij een club als Cambuur, PEC of Willem2 verliest heb je een heel stadion vol met ontevreden supporters die je teleurstelt.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot fan van Nouri. Maar als hij in Ajax1 niet aan speelminuten toe gaat komen (wat onder De Boer zeer twijfelachtig is), moet je hem in de gelegenheid stellen om zich te kunnen ontwikkelen.
2 -1
Wimmel
Kijk eens naar zijn looplijnen, het gemak waarmee hij anderen vrij zet of ruimte weet te maken met een simpele beweging.

Deze jongen ademt gewoon voetbal inzicht uit en als hij inderdaad fysiek blijft groeien de eerstkomende 4-5 maanden, dus ja, ook in de voorbereiding, dan kan hij nog steeds een mooie toekomst bij Ajax tegemoet gaan zien.
1 0
JohnDylan
Het is voor een linksbuiten van Willem II moeilijk om erg aanwezig te zijn. De bal komt namelijk niet zo vaak bij de aanvallers. Wanneer de bal wel bij Andersen komt doet hij daar bijna altijd wat goeds mee. Hij heeft ook al 37 kansen voor Willem II gecreëerd terwijl de teller van de nummer twee Vd Velden op 15 is blijven steken. Dat toont aan hoe ongelofelijk belangrijk Andersen voor Willem II is. Alleen is het jammer dat zijn ploeggenoten niet goed genoeg zijn om van de kansen die hij creëerd doelpunten te maken. Maar 4 van de 37 kansen die Andersen heeft gecreëerd werden omgezet in doelpunten maar daar kan Andersen weinig aan doen.
0 0
Cesc87
Jan Vertonghen bij RKC kan ik me nog herinerren
0 0
Truus de Bakker
Mooie ontwikkeling bij Andersen. Je ziet dat hij nu duidelijk meer gif in de duels legt. Je ziet ook dat hij door zijn medespelers wordt gezocht omdat ze hem als een belangrijke speler zijn gaan zien. Hoop dat hij volgend seizoen niet weer aan zich zelf gaat twijfelen als hij een paar wedstrijden niet speelt. Hij heeft eigenlijk alles wat je bij een middenvelder zien wil: sterk aan de bal, goede passing, technisch goed, creatief, kan een man uitspelen en heeft oog voor zijn medespelers.
1 0
RyanBabel
De Boer is bang voor zijn eigen speler
0 0
boye04
Terecht want het kan je zo maar een titel schelen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Vertonghen bij RKC, die scoorde in de wedstrijd tegen Ajax dat in 2-2 eindigde waarna Ajax de titel misliep op doelsaldo.
0 0