Andersen: 'Mijn plan is terugkeren bij Ajax'

FinnDekker, 29-02-2016 om 07:53, 4564 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lucas Andersen lijkt vastbesloten terug te willen keren bij Ajax. De Deen werd afgelopen zomer verhuurd aan Willem II, maar heeft Ajax nog niet uit het hoofd gezet. Dit weekend speelt hij thuis in Tilburg tegen de club waar hij nog onder contract staat. 

De middenvelder volgt Ajax nog op de voet. Een speler die bij hem opvalt is Riechedly Bazoer. 'Bazoer doet het tot nu toe hartstikke goed, hij speelt heel volwassen. Hij is een van de beste spelers van Ajax op dit moment', begint Andersen in gesprek met De Telegraaf. De dribbelaar vergelijkt zijn eigen ontwikkeling met zijn voormalig ploeggenoot. 'Ieder talent legt zijn eigen weg af. Net als Bazoer wil ik de absolute top halen, maar het is niet erg om dat via een paar tussenstappen te bewerkstelligen.'

'Voor mij maakt het niet heel veel uit of ik op mijn 22e of 26e bij Barcelona zit. Ik ben op de goede weg bij Willem II', gaat Andersen verder. 'Van bijna wekelijks negentig minuten spelen word je een betere voetballer en mijn rendement is omhooggegaan. Mijn plan is om me met Willem II rechtstreeks te handhaven en dan terug te keren bij Ajax.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
paulis
Geweldig talent en een goeie jongen. Heeft by far niet de fysiek van bijv een bazoer om op heel jonge leeftijd al stabiel tussen de grote mannen mee te draaien, maar hij komt er wel. Mensen die hem nu al afschrijven zijn echt simpele
1 0
Barric
Zo jammer en kleindenkend om Andersen meteen belachelijk te maken en omlaag te halen omdat deze jongen de wens en de ambitie heeft om ooit voor een topclub (Barcelona) te voetballen, Wat is daar mis mee om die ambitie uit te spreken? En als blijkt dat ie zichzelf heeft overschat is dat jammer maar zijn ambitie is toch gewoon okee.
In potentie heeft ie t zeker in zich en qua techniek en creativiteit is het misschien wel samen met Bazoer de beste speler in de Ajax selectie. Hoop dat ie terugkeert bij Ajax en een belangrijke rol krijgt achter de spitsen. Daar zal ie uitstekend tot z'n recht komen!!

1 0
oudzuid2
overigens vallen 'onze Denen' voorlopig toch behoorlijk tegen. een paar jaar geleden waren het allemaal supertalenten en was het een kwestie van tijd voor ze bij de top van Europa hoorden, maar Fischer, Andersen en Boilesen (!) hebben het nog niet waargemaakt. alleen Eriksen heeft z'n belofte ingelost.
1 0
oudzuid2
man man man, speler bij Willem II en heeft het over Barcelona. wi maakt die kereltjes dit wijs?? hij krijgt het vrees ik nog moeilijk genoeg nu Nouri en Van de Beek aan de deur van het eerste kloppen...
0 0
rogerbandit
Lees ik het nu goed??? Spelen bij Barcelona???? Pfffffffff.
0 -3
JohnDylan
Willem II speelt deze tweede seizoenshelft een stuk minder waardoor de aanvallers (en dus ook Andersen als linksbuiten) veel minder de bal krijgen. Andersen zelf speelt alleen nog steeds net zo goed als in de eerste seizoenhelft. In totaal heeft hij nu 37 kansen gecreëerd waarvan 15 in de tweede seizoenshelft. Bij Ajax hebben alleen Klaassen (45 waarvan 10 in de tweede seizoeshelft) en Gudelj (44 waarvan 15 in de tweede seizoenshelft) meer kansen gecreëerd en bij Gudelj komen vooral veel kansen uit zijn standaardsituaties.

Basis 2016/17: Andersen, Klaassen en Bazoer
Back-ups 2016/17: Sinkgraven, Vd Beek en De Jong
0 -1
Ajacied1989
Neem je ook de moeite om wel eens een wedstrijd te kijken van Willem II? Want Andersen speelt vaak gewoon ondermaats. Andersen neemt bijna alle vrije trappen en sowieso alle corners, dat is ook de reden dat hij zo veel kansen creëert.
Ter vergelijking: Bart van Hintum creëert ongeveer net zo veel kansen per wedstrijd als Andersen. Niet omdat hij een geweldige back is, maar omdat hij alle standaardsituaties voor z'n rekening neemt, net zoals Gudelj bij Ajax, Ziyech bij Twente en Guardado bij Psv. Het geeft een vertekend beeld. De statistiek zou beter zijn als alle kansen gecreëerd vanuit standaardsituaties worden weggelaten en in een aparte statistiek worden vermeld.
Je vergeet overigens even te vermelden dat Klaassen na de winterstop 3 wedstrijden heeft gemist, van de 8. Anders was hij zeker aan die 15 gekomen, zonder één standaardsituatie.
0 0
A Cohen
We gaan zondagmiddag a.s. vanaf 14.30 uur bekijken of deze balletdanser veranderd is.
Ik ben bang van niet.
Hij zal wel wat beter zijn geworden.
Hij kan voetballen, maar wij hebben dit type niet nodig, c.q. er zijn betere op zijn positie.

In de verkoop komende zomer, of vanaf NU.
0 -4
Joseph
Hik past totaal niet in het voetbal van Frank, die speelt met maar 1 "aanvallende" middenvelder, maar ik vind absoluut dat we zo'n type nodig hebben.

Misschien nog niet tegen de topploegen, daar moet hij verdedigend completer voor worden, maar hoe veel wedstrijden speelt Ajax dit seizoen dat het aanvallend totaal niet lukt? Dan heb je een type Andersen nodig..
1 0
Leprechaun
Ik hoop echt dat deze jongen zijn definitieve doorbraak gaat maken. Beschikt over zoveel talent en creativiteit. Hij moet alleen mentaal en fysiek sterker worden.

Ook hoop ik dat Fischer de weg omhoog gaat hervinden. Dat was in de A1 toch ook echt een fenomeen. Samen met Klaassen de absolute uitblinker. En ook in zijn debuutseizoen schitterde hij.

Laten we hopen dat het goed komt met deze Denen.
6 0
nuff-said
Waar baseer je zijn creativiteit van af? Vond em juist altijd domme beslissingen nemen. Als je over Over creativiteit beschikt dan hoor je dingen te zien dat een gemiddelde speler niet ziet. Dan moet ik tenminste per wedstrijd 5 slimme pasies of steekballen zien dat je denkt van wauwww. Dat is me nou een speler! Hij kan leuk voetballen maar nog niet slim genoeg vind ik. We moeten ophouden met andersen en sinkgraven zo ophemelen want ze laten het nou eenmaal niet zien. Is leuk dat Ajax een academie is maar ik wil prijzen pakken. Leren voetballen doe je in jong of bij Willem 2 ja. Kom terug als je echt wat toe voegt
0 -5
Joseph
Als je de creativiteit van Andersen niet ziet, vraag ik me echt af of je hem wel eens hebt zien spelen, of alleen wat mensen napraat die vinden dat hij niks toevoegt omdat hij verdedigend te zwak is. Ik raad je aan om wat filmpjes op Youtube van hem terug te kijken en dan mag je nog eens zeggen dat hij niet slim of creatief genoeg is..

Hij is pas 21 en heeft een moeilijke overgang gehad uit Denemarken, heeft dus iets meer tijd nodig. Vergelijk hem met Ziyech van 1,5 jaar geleden en Andersen is gewoon verder. Ik blijf er bij dat ik deze speler het grootste talent vind dat we onder contract hebben, het is alleen de vraag hoeveel hij er van gaat benutten.
0 -1
Chesterson93
Ik wou zeggen: "He Frank, jij ook hier?!", maar toen realiseerde ik mij dat zelfs de Boer zijn creativiteit zag. Dus dat kan al niet meer. De jongen is creatief en dat zal je gauw genoeg merken. Maar ik hoop dat hij dat volgens seizoen kan laten zien bij Ajax.
0 -1
nuff-said
Ziyech is creatief. Andersen zal nooit de creativiteit van ziyech bereiken. Is iets dat je in je hebt of iets wat je kan aanleren, maar het aanleren zal nooit zo goed zijn als wanneer je het al in je hebt
0 -1
PetrusKeizer
dat weet ik niet zeker maar wat ik wel zeker weet is dat ziyech de winnaarsmentaleit heeft waar t Andersen to-taaal aan ontbreekt. De voornaamste reden waarom ik t to-taaal niet in Andersen zie zitten, en wel in Ziyech
0 -1
DappreStryder
Haha Andersen is minstens net zo creatief als Ziyech, misschien zelfs creatiever. Bij de A1 was dat zeer duidelijk te zien. Andersen is een natuurtalent en het zit in hem, maar hij heeft moeite de creativiteit op Eredivisieniveau echt te uitten. Dat de creativiteit aanwezig is, is duidelijk. De vraag is alleen of en in hoeverre dat eruit gaat komen..
2 -1
nuff-said
Ga je lachen nog erbij haha. Dat laat mij lachen. Hopelijk gaat andersen dat ooit nog laten zien dat creativiteit waar jij et over hebt. Heb hem niet gevolgd bij de A1. Fischer was een Nog groter talent dan andersen in de A1(tenminste ik heb andersen niet horen stuk maken in de next gen), en kijk hoe fishcher nu zwaar zuigt. Sommige spelers spelen goed in hun jeugd en wanneer ze ouder worden dan verliezen ze dat speelse in hun. Het plezier dat ze dan hadden in hun spel veranderd naar druk om te presteren. Een ander voorbeeld is maher. Andersen en fischer leiden daar nu ook onder. En komt vaak niet meer goed. Mentaliteit is ook een belangrijk onderdeel
0 0
BaaszoeRoermond
Misschien op Jupiler league niveau eens proberen. Iig denk dat Andersen niet gaat slagen bij Ajax,helaas,want is toch een wereldspeler in potentie. Helaas is het stukje mentaliteit bij Lucas net niet genoeg, heb het gevoel dat Andersen geen doorzettingsvermogen heeft.
0 0
MSwertz92
Andersen kan echt wel goed voetballen hoor.. als deze jonge zich goed gaat voelen gaat ie dat ook zeker laten zien ;)
0 0
ambtenaar
Had verwacht dat hij meer zou opvallen bij Willem 2.

Zie hem volgend jaar ook niet in de basis staan, sterker nog denk dat hij niet bij de eerste 15 hoort.
0 -1
Koenniiee
Ik heb Lucas Andersen drie keer liever dan Viktor Fischer; zowel als aanvallende middenvelder, creatieve middenvelder en als linksbuiten. Viktor's contract loopt toch over een dik jaar af dus die zal in de zomer keuzes moeten maken. Ofja, Ajax moet eens duidelijk zijn en doorselecteren. Lekker verkopen en Andersen die kans geven. Als je in de voorbereiding merkt dat Lucas absoluut niet in aanmerking komt voor nog geen reserverol dan moet je hem verkopen.
1 0
Vak M
Dat is het! Doorselecteren en niet vasthouden aan oude ideeen. Geen schande om Fischer te verkopen. Serero ook. Sinkgraven nog een jaar geven. Andersen terug halen, Ziyech , Janssen en Vlaar erbij. Als Je geen CL haalt via kampioenschap Dan maar via voorrondes. Dus selectie moet er in juli staan als een huis.
0 -2
Jelle2500
Vlaar? Zoals die gister speelde? Noooo
Van Jansen heb ik ook het idee dat we beter verder kunnen kijken
0 0
De_Realist
Janssen doet het goed bij AZ, maar ondanks al zijn doelpunten voor dat team heb ik elke keer dat gevoel "is niks voor Ajax" wanneer ik naar hem kijk..
1 0
Vak M
Had Je ook bij Dost en De Jong, wees eerlijk. Hij is sterk en denkt alleen aan de goal. En is zeer effectief
0 0
De_Realist
Hij moet nog meer zijn stempel gaan drukken bij Willem II, statistisch gezien levert hij gewoon nog te weinig doelpunten en assists af. Becker heeft bijvoorbeeld maar 1 doelpunt minder er in liggen maar heeft wel 500+ minuten minder gespeeld. En ook een matig spelende Fischer heeft meer doelpunten en assists geleverd dan Andersen in 600 minder spelminuten.
0 -1
Koenniiee
Heb je ook naar de key passes van die spelers gekeken? Bij Andersen worden de opgelegde kansen niet afgemaakt.
2 0
RusselWestbrook
Van dittem.
0 0
De_Realist
Ik heb in geen van de gevallen naar de key passes gekeken.
0 -1
Kingoffdatoilet
Heb je een nieuwe bril nodig toevallig? :p
(Relax het was een grapje)
0 0
Koenniiee
Oke, die levert Andersen behoorlijk wat af namelijk. Aan zijn medespelers om die ballen af te maken zodat Andersen een assist kan bijschrijven. Het gaat ook om wat je om je heen hebt, want ik heb ook liever een Veldwijk in de spits dan Falkenburg of goed draaiend PEC dan een zwalkend Willem II.
2 0
MS22
Laat maar lekker komen deze zomer. Fischer zal moeten vertrekken met nog 1 jaar contract. Ik vind hem ook beter als Fischer, geeft ook meer rendement nu bij Willem II. En heeft een beter overzicht en techniek dan Fischer.

LB: Younes, Andersen, Dekker
SP: Milik, El Ghazi, Dolberg
RB: Muric, Cerny, Becker

El Azzouzi nog een volledig jaar verhuren aan Twente.
0 0
Koenniiee
El Ghazi verkopen en El Azzouzi tweede spits. Verder vind ik het een prima rijtje. Al gaat Becker nooit derde man worden. Die vertrekt!
1 -1
ST
Barcelona gaat deze jongen nooit halen. Ajax 1 zou nog wel kunnen lukken, maar zelfs daarvoor moet hij nog grote stappen maken om basisspeler te worden. Ik zie hem eerder naar AZ gaan ofzo.
1 -1
Cruyffie
Dat zeiden ze van Daley Blind ook, en kijk waar ie nu staat. Andersen heeft de techniek en inzicht om ver te komen, nu nog stappen maken op mentaal gebied.
3 0
KajanoKlaassen
Deze jongen barst van het talent, het is een kwestie van tijd voordat hij doorbreekt in Ajax 1.
2 0