Boussatta: 'Bij Ajax is men doorgeslagen'

Dries Boussatta, die in het verleden uitkwam bij Ajax als jeugdspeler, heeft in een interview met HP/De Tijd aangegeven dat hij van mening is dat men bij Ajax vooral is 'doorgeslagen'. 'Als een jeugdspeler van Ajax een bepaalde lenigheidsoefening niet goed kan uitvoeren, wordt hij uit de groep gezet en mag hij niet meer meetrainen. Dat noem ik dus doorslaan.'

'Jantje Wouters had zulke kromme benen, dat hij zijn tenen niet eens kon aanraken. Maar hij was wel de aanvoerder van het Nederlands elftal', geeft hij een voorbeeld. 'Dan ben je als club dus uit het oog verloren waar het om gaat. Performancecoaches, fysiotherapeuten en inspanningsfysiologen hebben een veel te grote stem gekregen. Wat kan mij het nou schelen of iemand een lenigheidstest niet haalt als hij op het veld verder goed presteert?'

Verder is de voormalig-aanvaller verbaasd over de hoeveelheid jeugtrainers, zoals Fred Grim, Michel Kreek, Nordin Wooter, Martijn Reuser en Kiki Musampa die zonder pardon aan de kant werden gezet. 'Ajax wilde toch juist meer oud-spelers binden? Nordin Wooter is ontslagen door ene Michel Hordijk, inmiddels zelf ook al weer ontslagen. Maar wie is Michel Hordijk?', vraagt Boussatta zich af. 'Dat weet niemand. En wie heeft Michel Hordijk destijds aangenomen? Discipelen van discipelen. Orlando Trustfull was het niet eens met het beleid om jeugdtrainers elke zes weken te laten rouleren. Dus moest hij weg. Terwijl iedereen tevreden was over zijn werk.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
skinny hein
kreek,wooter,reuser musampa....tja wat n toppers waren dat.
0 0
MosesD
Wat zegt dat over hen als trainer?
0 0
MosesD
iets wat ik al vaker roep. Men roept in Nederland dat er van alles mis is met de techniek, dan moet je daar meer en intensiever op trainen (met de bal) onder leiding van specialisten. Judo is leuk, maar men was er in doorgeslagen. Gelukkig is e.e.a teruggedraaid. Voetbal staat centraal.
0 0
je
Rancuneus stukje meneer Bousatta.
0 -1
je
Overmars Bergkamp Frank de Boer en Jaapje Stam eind van het Seizoen plaats maken en heel veel success met Julie toekomst toegewenst.
0 0
Eduard
Ik krijg stellig de indruk dat bij AJAX vernieuwing wordt tegen gegaan. Er zijn teveel oud voetballers die graag wellen dat alles bij het oude blijft omdat zij zich daarin herkennen.

Ik lees commentaar van Bergkamp dat ie zich niet meer herkende in de trainingen van Ajax op de toekomst Hij wilde dat t meer over voetbal ging. Ik lees van Overmars dat ie zich niet kon vinden in de mensen die rondom Jonk werkzaam waren. Maar geen van die twee kwam verder dan dat met hun kritiek Oppervlakkig en inhoudsloos terwijl er in de tijd van Jonk toch een enorm gedetailleerd opleidingsplan lag wat als je het zo las heel veel houd sneed. En als je zie hoe de doorstrrom was dan stonden alle signalen op groen.

Ajax wil de beste opleidings club blijven maar in een vernaderende voetbalwereld willen de mensen die het voor het zeggen hebben wel het liefst dat alles bij het oude blijft.

Het is treurig En al dat commentaar doet pijn aan je ogen En zo treed de nivellering in en verwordt AJAX tot een gemiddeld clubje van mensen die geen innovatie willen maar het willen laten bij het oude.

Dat gaat AJAX helaas niet veel helpen Maar dat zien ze kennelijk niet Wie wel .......
0 0
PetrusKeizer
haha, Jan Wouters die niet bij zn tenen kon. Maar Dries heeft ergens wel n punt. Dat punt is: stop niet al je energie in iemands mindere kanten om die te proberen beter te maken, maar buit zn sterke punten ten volle uit. Als Jan of wie dan ook verkorte spieren heeft is t wat anders, daar moet je wel degelijk aan werken want die verhogen de kans op blessures als je dat zo laat.
0 0
IamLegend
tja, dan kan je net zo goed een turn afdeling oprichten als ajax zo ver doorslaat,... gelukkig heeft de directie op tijd in gegrepen.
0 0
Ajax412
Wat kan mij het schelen of Boussatta door een lenigheids test komt? of op het veld presteert? Hij doet het toch beide niet?!
0 -3
Cruyffie
Wat een gelul. Nonsens, ongefundeerd.
3 -3
Mr. Amsterdam
Gelijk heeft ie
2 -2
Labanda
Leg eens uit?
1 -1
godenzonensuper
Hier moet je niet eens serieus op reageren. Mannetje met wraak gevoelens gewoon laten brallen. Als je Michel Kreek al als argument moet gaan gebruiken weet je wel hoelaat het is.
6 -6
Sterretje73
Zo zit Dries helemaal niet in elkaar. Hij heeft absoluut wel punten en daar mag hij toch als ex speler ook wel wat van zeggen ?
2 -1
Rho1980
Hij slaat alleen wel volledig de plank mis en begrijpt niet echt waar het HUIDIGE voetbal om draait. Feit is dat het NL enorm achter loopt, vooral op fysiek. Jantje Wouters zou vandaag de dag niet eens op prof niveau mee kunnen komen.
1 -1
zuidzuid
Als je dinsdag ajax a1 tegen sevilla zag vond ik dat wel meevallen geloof ik?
0 0
Arim_
Helemaal met Dries eens.
5 -6
Labanda
Ik helemaal oneens.
6 -4
EVH
Goed punt.
3 -2
Alderweireld3
Als je het hele interview leest dan word je nog misselijker. Wat een slap gezwets.
3 -2
Keizer020
Oud jeugdspelers trappen wel vaak na naar Ajax
1 -1
JohnDylan
Trustfull moest helemaal niet weg, die wilde zelf zijn contract als jeugdtrainer niet verlengen.
9 -2
Labanda
Precies, kijk wat voor vieze praatjes van deze gast. Goedkoop scoren over de rug van een zieke Johan Cruijff en ontslagen Wim Jonk.
11 -6
Clarence
De enige die de ziekte van Cruijff erbij haalt ben jijzelf. Dus wie scoort nou over de rug van wie?
1 -1
BRAMHOUTEN
Jij bent niet helemaal goed bij je hoofd he. Wat heeft de ziekte van Johan hier mee te maken?. Deze oud speler geeft gewoon een mening en het is een oud jeugd speler die verder niet zo heel veel heeft gepresteerd. Jij zit bijna met schuim uit je bek achter je computer.
8 -6
Labanda
Tegenwoordig hebben ze ook telefoons man. En dit is toch sneren naar Jonk en indirect ook naar Cruijff of vergis ik me nu.
0 -4
BRAMHOUTEN
Ja je vergist je, maar blijf lekker over tegen aantrappen als je dat prettig vindt. Vooral in complot theorieën blijven denken.
4 -1
Cruyffie
Dit is gewoon een sneer vriend, niet meer en niet minder.
0 -1
BRAMHOUTEN
Tuurlijk tegenwoordig moet je alles maar met een korreltje zout nemen! Een pop hangen, mensen beledigen alles mag tegenwoordig. Tot dat jezelf zo publiekelijk wordt bejegend. We moeten gewoon eens ophouden met onze helden de grond in te trappen . Dit kam echt alleen maar bij Ajax. Er is geen club over de hele wereld waar spelers of oud spelers door eigen supporters zo worden bejegend als bij Ajax. Maar moet allemaal maar kunnen, en kom niet aan met we mogen kritisch zijn. Kritisch is wat anders dan alleen maar afzeiken
3 -1
Tinus
Is dit een soort open sollicitatie? Die gozer heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
2 -3