Klaassen: 'Titel hangt niet van één speler af'

Mr. Ajax, 06-02-2016 om 15:10, 2662 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Davy Klaassen denkt niet dat Ajax het kampioenschap heeft verspeeld na het niet aantrekken van een spits in januari. 'Voetbal is een teamsport, een prijs winnen hangt niet van één speler af', zegt hij tegen Het Parool.

'Doelpunten maken trouwens ook niet. Ik moet zelf weer eens scoren. Mijn laatste goal is van 5 december, tegen Heerenveen', weet aanvoerder Klaassen. De Hilversummer is eindelijk écht fit na een knieblessure. 'Vorige week had ik nog erg veel last van mijn knie. Het gewricht is aan de buitenkant geïrriteerd. Tegen Roda JC viel ik een half uurtje in, maar ik zou nu een hele wedstrijd kunnen spelen. Ik heb geen pijn meer.'

Met interesse volgt Klaassen het financiële voetbalgeweld in China, waar voor tientallen miljoenen euro's voetbalvedettes worden binnengeharkt. Bij het jeugdexponent van Ajax lijken ze echter niet hoeven aan te kloppen. 'Ik probeer bij Ajax naar een bepaald niveau toe te groeien om de stap te kunnen maken naar een sterkere, meer aansprekende competitie. Ik voetbal liever in Engeland dan in China. Dus die cursus Chinees laat ik aan me voorbijgaan', aldus Klaassen.

(Foto: Ajax TV)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Ziyech opnieuw de grote uitblinker bij Twente.. zonde dat deze gozer niet is gehaald.. daar krijgt Ajax spijt van want dit was een buitenkansje de afgelopen transferperiode.
0 0
Tienus
Als ik zo naar een az kijk vanavond dan denk ik dat overmars en de rvc zich flink achter der oren mogen krabben. Die jansen is precies de spits die ajax nodig had gehad in dit elftal balvast kan kansen creëeren en scoort makkelijk. Dan denk ik je koopt em in de winterstop dan kost ie misschien nog de helft van wat die jonge aan het eind van het seizoen moet kosten. Omdat dan veel engelse clubs interesse zullen hebben.
En dat geld het zelfde voor ziyech waarom niet nu halen nu het nog kan en rendabel is. Dan kan je ook vast gaan bouwen aan een waardig elftal voor volgend seizoen ook voor europeesch. Nee nu ga je weer wachten tot einde van het seizoen en ben je weer telaat.
0 0
de-Ajacied
Ajax speelt sterker met Veltman RB, El Ghazi Spits, en Donny vd Beek middenveld
0 0
afca95
Titel is verspeeld man! In Eindhoven win je niet, Daarbij win je niet bij Groningen en Heerenveen als je al niet van Roda Utrecht en Heracles kan winnen! Klinkt misschien negatief, maar het is wel de realiteit! p$v pakt gewoon de punten en wij worden 2e..vcl er weer uit en weer naar uefa league ook vervolgens door fc siberie uitgeschakeld te worden.. Iedereen kan toch zien dat dit Ajax er niet staat als het er moet staan. Zolang de kliek de Boer er zit veranderd er geen ruk!
0 -2
ajax4ever01
De titel hangt idd niet af van 1 speler maar meer van jullie INSTELLING!!
1 0
kaashaas
nee hangt niet van 1 speler af.. maar wat als millik gebleseerd is.....
0 0
Michael25
Inderdaad, bij Ajax hangt het van geen enkele speler af.
1 -1
De_Realist
Nee, de titel hangt inderdaad niet van 1 speler af, echter kan 1 speler wel het verschil maken.
3 0
grapje
Een speler wellicht niet snel, een coach dus wel.
3 -2
Joseph
Die titel hangt wel degelijk van 1 persoon af, maar dat is niet een speler van Ajax.. Guardado, zo lang hij geblesseerd is, heeft Ajax de grootste kans om kampioen te worden.

De spitspositie is totaal niet het probleem, dat heeft Davy wel goed gezien, het grootste probleem is het niet functioneren van het middenveld.
3 0
afca95
Eerder de technische staf die hun talent kapot maakt met die dicht timmer techniek!
1 -1
Nummer 9
Titel kun je op je buik schrijven
3 -4
HarryHarHar
Die éne speler kan wel het verschil maken want je kan alleen maar winnen door minimaal één maal meer te scoren dan je tegenstander en als je het net als Ajax de laatste tijd zodra we voorstaan het wel prima vind is het verdomd fijn dat er iemand is die er nog één of twéé inschiet of kopt, dat gebeurt bij Ajax niet dus zijn de laatste wedstrijden van die billenknijp wedstrijden geworden met het hoogte punt tegen Roda JC thuis dat we het aan het einde weer weggeven, of staat er morgen een super gefocust team dat er vol voor gaat met 11 man 95 minuten lang, ja dan heb je niemand nodig... dan hoef je ook voor niemand te vrezen en worden we kampioen maar.............
3 0