'Dan ga ik liever met andere mensen aan de slag'

Frank de Boer heeft op de persconferentie vrijdagmiddag voor het eerst gereageerd op de mislukte huurperiode van Yaya Sanogo bij Ajax. 'Uiteindelijk zei de dokter: ''Het wordt alleen maar dertig minuten.'' Dan ga ik liever met andere mensen aan de slag', aldus de oefenmeester. 

'Iedereen die op de bank zit, moet honderd procent zijn. Een hele lange opbouwperiode... daar hebben wij het niet voor over', vervolgt De Boer, die aangeeft eerst een hoge pet op te hebben gehad van de Fransman. 'Ik was in eerste instantie heel enthousiast. Maar elke keer als we trainden, zat hij weer aan zijn lies te trekken en daar werd ik niet heel vrolijk van.' 

En dus heeft De Boer Arek Milik als enige echte spits in de selectie zitten, hoewel de trainer meer opties ziet. 'We hebben twee of drie opties. Milik en El Ghazi kunnen daar ook spelen. Dan hebben we Davy Klaassen, Viktor Fischer en Lasse Schöne heeft er ook gespeeld. En dan hebben we ook nog hopelijk in de toekomst Kasper Dolberg.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
talent020
Dolberg staat neem ik aan toch wel hoger in se pikorde dan Schone en Fischer voor de spitspositie?
0 0
ajaxinho
El Ghazi in de spits... durf!
0 0
Noxin
Ik zie nog liever Van der Hoorn dan Schone in de spits. Die kopt er tenminste nog 's eentje in.
1 0
Joseph
Hoe achterlijk denkt hij dat de supporters zijn? Iedereen heeft kunnen zien dat dit een volstrekte misser was.. Niet voor niets stonden ze bij Arsenal te juichen en zijn de compilaties van missers niet aan te slepen.

Waardeloos gescout, Marc heeft een veel te beperkt netwerk voor deze functie!
0 -1
Truth
Zivko wordt niet eens genoemd. Lekker dan
3 0
zwollie
Vlak van der hoorn of viergever niet uit alos ze in de spits spelen.
1 0
AJAX1996
Ik dacht dat zivkovic ook een spits was maar zal me wel vergissen
0 0
Ruff Rhythim
Wel top dat Milik op de plaats van Milik kan spelen....
6 0
Labanda
schone als eventuele spits noemen... Ik geef het op.
3 -1
OntlastendeMiddenvelder
'Elke keer als we trainden, zat hij weer aan zijn lies te trekken en daar werd ik niet heel vrolijk van.' Pardon?! Aan zijn 'lies' te trekken. Ja ja...
0 0
komopajax777
Schone,Klaassen en Fischer in de spits?We hebben allen kunnen zien dat dat niet meer is dan een lapmiddel,dan kun je echt iedereen wel in de spits zetten...Haller liet gisteren zien wat een echte spits kan bewerkstelligen.Ik begrijp niet dat Ajax niet met hem op de proppen kwam en wel met de houterige Milik en met jawel Sanogo!Er moet op eigenschappen gescout worden.Een spits moet in de eerste plaats atletisch,groot,sterk,beweeglijk en snel zijn.
1 0
wims
Toen Ajax met Milik op de proppen kwam speelde Haller in de 2e Franse divisie zijn wedstrijdjes waar hij tot 6 goals in 50 wedstrijden kwam...
0 0
boye04
YES! Lasse Schöne in de spits!!!! Kent iemand een andere trainer die dat ook zou doen?
3 -2
godenzonensuper
Geen trainer maar ik denk dat Vincent bijlo en stevie wonder het ook zouden doen.
1 0
3*stars*3
Nee...Wel Lasse als aanvallende middenvelder want hij is opgeleid als aanvallende mid maar krijgt bij ons daar helemaal geen kans.
2 -1
Ajax412
Nou nou, wereld coach! Hij maakt iedereen spits, vanuit het niets en helemaal Zelf! Anwar kan er nog spelen, de rest moet hij daar gewoon weg houden.
2 0
afcaruud
Zat jij in een hoekje te huilen toen hij ons 4x kampioen maakte, of stond je vooraan te juichen bij de huldiging??
1 -1
Aeter
Ga toch weg met je kulargument. Die kampioenschappen waren er omdat de rest nog bedroevender was. Enkel het 1e kampioenschap was prima. De volgende jaren is het voetbal hard achteruit gegaan. Europees ook niks meer klaar gespeeld. Het is eigenlijk alleen maar slechter geworden, wat verbloemd werd door de kampioenschappen omdat PSV ook heel zwakke jaren had. Dat jij nog steeds de roze kampioenschapsbril op hebt, begrijp ik alleen niet. Word wakker en kijk eens naar het voetbal en de Europese resultaten tegen zeer matige teams.
2 0
IamLegend
flauwekul ajax heeft echt wel mooi voetbal gespeeld onder frank de boer... wedstrijden zoals barca en engelse clubs al vergeten?
0 -1
Aeter
Die enkele wedstrijden doen er niet zo toe als je niet verder komt. Kijk eens naar de wedstrijden tegen Jablonec, Wien, Salzburg, Celtic, Molde, etc. Dit soort tegenstanders zijn al te hoog gegrepen tegenwoordig. Die enkele keer dat Ajax het leuk doet tegen Man United of Barça boeit me niet zo, het is meer een leuk extraatje. De wedstrijden waar je prestaties verwacht, daar blijven ze uit en dat is erg zorgelijk te noemen.
1 0
Gertje
Ja tegen dat soort clubs konden ze het wel opbrengen. In de competitie is het al jaren bedroevend. En met dat je Europees tegen de 'mindere goden' voetbalt gaat het ook mis.
0 0
fredajax
Hij begint mu al over Dolberg, zijn Zivkovic en Azzouzi al afgeschreven dan ???
3 0
JPC40
dat hang af van deze laatste stuk om te presteren lukt het hem niet dan is het einde oefening.
0 0
jollie18
Als de Boer eind van het seizoen weg gaat is alles weer anders en begint iedereen weer op 0.
2 0
TinussOptioneel
Zivkovic wordt niet eens meer genoemd. Beetje treurig.
7 0
ClassOf2004
Waarom wordt die gozer dan gehaald als ie niet fit is?
2 -1
WinstonWeed
Om precies dezelfde reden waarom Heitinga werd gehaald.
1 -1