Riedewald: 'Dan speel je ze van de mat'

Mr. Ajax, 31-01-2016 om 17:35, 4902 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaïro Riedewald baalt als een stekker na het 2-2 gelijkspel tegen Roda JC. De Ajax-verdediger vertelde na afloop voor de camera's van AT5 dat hij niet tevreden was over het tempo waarmee gespeeld werd.

'Ik denk dat als we meer gaan voetballen, meer driehoekjes gaan maken, de ballen sneller laten lopen op dit kunstgras, dat je ze dan van de mat speelt. Maar dat deden we niet', concludeert de linkspoot. 'Iets te laag tempo. We zijn niet echt gevaarlijk geweest voorin en dan wordt het een lastige middag. Ik denk dat we veel gevaarlijker moeten worden tegen dit soort tegenstanders.'

Na een halfuur stond Ajax op een riante 0-2 voorsprong. 'Ja, het werd toch 2-1 en dan zit je met een ander gevoel in de kleedkamer. Dan gaan zij er ook weer in geloven. In de tweede helft spelen ze veel tot alleen maar op hun helft. Zij wachten maar op twee, drie momenten en dan hebben ze hem gepakt in de laatste minuut', zo sluit Riedewald af.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax045_
Voor de mensen die Riedewald nu afzeiken, vergeet niet dat Ajax nu eindelijk weer eens een stabiele verdediging heeft (minst gepasseerd) en dat het de plek waar het nu staat oa te danken heeft aan hem en de rest van de verdediging incl. Cillessen.
0 0
chrisjuhhh
hup en nu gaan we verder met afzeiken riedewald tsjonge jonge ?
was het niet de tactiek van de coach ????
was het niet het middenveld en aanval dat niet bewoog of aanbood ?
laat staan dat ze druk zette .
nee alle schuld op de verdediging te leggen ga me te ver .
het begin toch echt voorin en op het midden
0 0
komopajax777
Riedewald is wel de laatste die zijn mond open mag trekken.Hij is schuldig aan beide tegentreffers.Bij de eerste liet van Rhijn de bal voorkomen en liet Riedewald de spits voor zich komen en bij de tweede stond meneer overduidelijk te pitten.
1 0
rooie fred
hij moet even dimmen et deze opmerking stond lekker te slapen bij die goal!!wat was jij slecht!!!oja die vd hoorn speelde laatste weken goed gewoon weer eruit!!!de boer heeft zijn beste tijd wel gehad!!0-2 voor 2-2, schande hij(fdb)zag het aankomen???hahahaha niets doen??sorry maar ik zeg het al een tijd de chemie is weg denk je dat de spelers gaan zeggen de boer moet weg (zijn ze hun plaats kwijt!!
0 0
ajax0916
Kan hij even zijn mond houden, denkt dat hij lekker alles rustig kan doen
0 0
flodder
ook weer ...als we dit en als we dat....GVD..Doe het dan..
0 0
geDaante
Je kan als individuele speler geen driehoekje opzetten en uitvoeren. Het is verkapte kritiek op het geloop, het gebats en lange ballenwerk van De Boer, die maar niet wil voetballen. De Boer moet daarvoor zorgen, niet Riedewald, die moet het dan slechts uitvoeren.
0 0
Misterloe
Lekker met je handschoenen aan voetballen .
Wat een instelling zeg . 10 graden buiten.
Ga lekker dammen dan riedewald
0 0
trooop
Hele goede voetballer, maar verdedigend nog ronduit onbetrouwbaar. Veel te laconiek ook (net als Bazoer). Is regelmatig z'n man kwijt en laat zich vrij makkelijk uitspelen, vooral over z'n rechterbeen. Hij kan heel goed worden, maar daar hebben we nu even niks aan.
1 0
rooie fred
ja die bazoer was drama maar laat wisselen he? geen shone op 10 nee milik!!geweldig frankie!!!
0 0
Barra
Precies ondanks zijn zwakke optreden vandaag blijft het een enorm talent, want ik Vertonghen in zijn eerste jaren bij Ajax ook soms dramatische wedstrijden zien spelen. Het probleem bij Ajax ligt dan ook niet in de verdediging maar in de aanval en het middenveld
0 0
BRAMHOUTEN
Het probleem is dat we gewoon een te jong team hebben zonder leider. In een wedstrijd als vandaag heb je een jan Wouters nodig! Iemand die lachend een tegenstander hard aanpakt en laat zien, hier valt niks te halen. We hebben brave jongens in de groep. Iedereen kan hier allerlei spelers en coaches belachelijk lopen maken maar daar hebben we gewoon mee te maken. Je kan niet verwachten van spelers van 19 dat ze ff de kar trekken. Als het loopt dam kunnen deze gasten prima voetballen maar zit het er ff niet in dan is er niemand in het team op sleeptouw kan nemen
0 0
flasher93
toby was ook niet altijd even goed op zijn leeftijd
0 0
Mokum_32
Ajax speelt als united zul je zien als van gaal dit seizoen vertrekt wordt die hoofd jeugdopleiding dan hebben we helemaal de poppen aan het dansen
1 0
Koenniiee
En niemand die in opstand zal komen. Helaas!
0 -1
tonny
Riedo volgens mij was je bij beide tegen doelpunten betrokken
1 0
rooie fred
ja dat klopt tony daar hoor ik hem niet over!!!
0 0
@Maar7en
Heb ik toch een hele andere tweede helft gezien.. eerste deel ok maar na 60 min speelde Roda Ajax compleet onder de mat. De druk kwam toch echt van Roda de 2e helft. Ajax schopte de bal alleen nog maar (hoog) naar voren of over de lijn.
1 0
Joseph
Ja lieve Riedewald, kijk daar je coach maar voor aan, die ziet in elk driehoekje Bermuda.. Je kan beter de bal achterin houden, lekker veilig!
0 0
Appert0317
blablabla elke week het zelfde verhaaltje....als als als....
1 0
Johan1
Riedewald was verreweg de slechtste man van het veld. Aan 2 doelpunten schuld, verdedigend erg zwak, aanvallend helemaal niks.
1 0
kevinski94
Daar ben je aardig wat maanden te laat mee die conclusie! geef je het even door aan je coach?
1 0
godenzoon92
Erg slechte wedstrijd van zijn kant vandaag..
1 0
AFCA4L
Rode loper voor pisv wordt zo wel inmiddels uitgerold altijd dat achteraf gelul dat kunnen ze wel
1 0
grapje
Grappig dat je ze altijd hoort praten hoe ze het wel moeten doen, om vervolgens week op week weer hetzelfde te vertonen.
8 0
MelleAfca
Jep, ik word er echt moedeloos van
0 0
Jarl1989
Kwaliteit...
0 0