De Boer: 'Doen het vaak goed op kunstgras'

BartVeenstra, 29-01-2016 om 14:55, 2712 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aankomende zondag gaat Ajax op bezoek bij Roda JC, waar men speelt op kunstgras. Volgens Frank de Boer, hoofdtrainer van de Amsterdamse club, hoeft dat geen nadeel te zijn voor zijn ploeg. De geschiedenis leert namelijk dat Ajax het vaak goed doet op kunstgras.

'Het kunstgras ligt ons wel. Alleen in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht vorig seizoen hebben we er verloren, maar toen ging het nergens meer om', aldus de trainer, die wel eisen stelt aan een kunstgrasveld, op de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Het veld moet wel nat zijn. Wanneer het kunstgras droog is, moet je de bal bijna door de lucht spelen, wil je het tempo erin houden.'

Ook kwam de grasmat in de Amsterdam ArenA ter sprake, waar de afgelopen tijd veel kritiek op was. 'Natuurlijk hadden wij daar ook last van, maar de tegenstander ook. Ik ben wel van mening dat de ploeg die het meest wilde aanvallen, en dat waren wij, er het meest last van had', gaat de trainer verder, die hoopt dat het goed komt met het veld in het stadion. 'Ik ga ervan uit dat men nu een goede grasmat heeft neergelegd. Het is ook niet altijd slecht geweest, ik geloof dat we in 2012 zelfs de beste grasmat hadden. Maar dat het nu beter moet, is duidelijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
*Bonsie*
mischien winnen we dan wel :D
0 0
ibrahendriks
Neem het kunstgras maar mij dan, je heb toch een een bestelbusje.
0 -1
Johan1
Man, De Boer......wat word ik moe van dat klotecommentaar van jou. Alles maar recht praten wat krom is. Als je zo voetbalt als tegen Heracles, verlies je gewoon weer punten. Het voetbal is om te janken, traag, zonder verrassing en dan komt de Boer met uitspraken......we doen het goed op kunstgras. Wat een prutser.
1 -1
tonny
Helemaal mee eens het is gewoon bagger.
Tijd voor wat nieuws in het bestuur, rvc, directie en trainer
0 0
Aasgier
Even off-topic, klinkt misschien raar, maar is Achabar niet De spits die ajax zoekt, kan kansen creëren en is snel en met een linksbuiten en een rechtsbuiten die voornamelijk naar binnen trekken is hij met name heel goed.
0 -6
ram
Klinkt inderdaad heel raar. We hebben zeker 10 spelers in de selectie met dezelfde kwaliteiten en meer potentie.
1 0
Ajacied1989
Waarom zou je voor Achahbar kiezen als je ook gewoon El Ghazi, Hendriks of Dolberg neer kunt zetten? Heb je gisteren gekeken? Mooie goal van Achahbar, maar voor de rest bakte hij er niets van. Constant balverlies en het spreekt voor zich dat hij door de lucht helemaal niets kan klaar spelen.
4 0
Aasgier
Tja daar heb je een punt, Hendriks vind ik persoonlijk niet echt heel best maar ik zit echt te wachten op Dolberg.
1 0