'Traoré is het type dat men bij Ajax graag ziet'

SamVR, 21-01-2016 om 12:10, 16079 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Aad de Mos kijkt uit naar het komende duel van Ajax met Vitesse. In gesprek met Ajax Showtime gaat de voormalig trainer van beide clubs in op de speelstijlen van de ploegen, de ontwikkeling van Donny van de Beek bij Ajax, de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse en Bertrand Traoré als potentiële Ajax-huurling. 'Als hij aan de bal komt, ga je op het puntje van je stoel zitten.'

De Mos verwacht zaterdag een open wedstrijd tussen Ajax en Vitesse, met twee aanvallende ploegen en veel goals. Hij denkt dat Vitesse onder de nieuwe hoofdtrainer Rob Maas de lijn van de naar Maccabi Tel-Aviv vertrokken Peter Bosz voort zal zetten. 'Rob Maas heeft het als voetballer altijd heel goed gedaan en als coach heeft hij lang meegelopen. Hij wil nu een Vitesse zien met flair, dus op de aanval. Vitesse is de laatste jaren zeer aantrekkelijk om naar te kijken', vertelt De Mos. 'Maar het blijft voor mij een filiaal van Chelsea, zonder identiteit. Ik zegt altijd: het is het C-elftal van Chelsea.'

Vorig seizoen werd Bertrand Traoré door Chelsea verhuurd aan Vitesse. Ajax hoopt de twintigjarige spits deze winterstop te huren van de Londense club. De Mos vindt Traoré een speler met uitzonderlijke kwaliteiten, die goed bij Ajax zou passen. 'Hij kan makkelijk langs een tegenstander heen glijden', zegt de analist. 'Ik kan me een goal in de beker herinneren, waarbij hij Joël Veltman bij de aanname alleen al in een keer passeerde. Traoré is een sierlijke speler, het type dat het Ajax-publiek graag ziet. Met hem aan de bal ga je op het puntje van je stoel zitten. Arek Milik is meer een jongen om het af te ronden in de zestien. Een typische Duitse of Engelse spits, maar geen Ajax-spits.'

Van de Beek
Het voetbal van Ajax kan De Mos dit seizoen nog niet bekoren. Hij houdt niet van het Ajax-spel dat hij ziet. 'Ik vind het allemaal tikkie breed en tikkie achteruit, te weinig individuele klasse. Het resultaat is het allerbelangrijkste, bijvoorbeeld 0-1 winnen bij ADO Den Haag, maar het is nou niet dat je met veel plezier naar Ajax gaat kijken', zegt hij. Wel is hij zeer onder de indruk van Donny van de Beek, die Davy Klaassen regelmatig vervangt. 'Donny van de Beek is een zeer talentvolle speler, die zijn weg bij Ajax zeer zeker zal vinden. Hij is een hele mooie voetballer, met een mooie toekomst, net als Riechedly Bazoer', aldus De Mos.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
AS, had Aad eens de vraag gesteld:
Wie of wat is er verantwoordelijk voor het oersaaie spel volgens jou?
Wat denk je dat de rol van de Boer hierin is?
En denk je dat de Boer de geschikte coach voor Ajax is?
Of Vind je niet dat de Boer zijn beste tijd gehad heeft?
0 -1
Ajaccus
Een heel erg suggestieve manier van vragen stellen dit.
1 0
AjaxPassion
Die laatste en één naar laatste misschien, maar is dat erg?
0 0
peterhu
Ja.
Je stuurt dan zelf de geïnterviewde al in een bepaalde richting. Dat kan misschien jouw doel zijn, maar het is wel slechte journalistiek.

Als je wilt dat dat het antwoord is, geef die mening dan gerust zelf, maar probeer niet het ook door een ander te laten zeggen. Dat geeft alleen maar aan dat je eigenlijk graag bevestiging van je eigen mening krijgt. Da's best jammer.
1 0
AjaxPassion
Dat doe je altijd als interviewer, jij bent altijd degene die een onderwerp aansnijdt. In dit geval is dit, waar ligt het volgens jou aan dat Ajax zo'n oersaai voetbal laat zien? en daarnaast hoe functioneert FdB als trainer in jouw ogen?

Je stelt de vraag dus eerst open, maar als interviewer wil je een antwoord hebben waar je iets mee kunt. Dit is boeiend voor de lezer. De rest weet iedereen al lang.

Ik zeg ook niet dat de vragen zo exact gesteld moeten worden, maar dit zijn duidelijk dingen die al tijden lang spelen binnen de supportersschare.
0 -1
Raoul14
Denk dat het geld geen probleem is en mag zijn. Garantie op de titel krijg je er niet mee, een grotere kans wel met alle positieve gevolgen van dien. Vraag is alleen of Overmars in staat is zowel Hiddink als Traoré te overtuigen en daar ook vol voor wil gaan?
0 0
A Cohen
Huur per maand = 200.000 euro
Tot eind mei huren = 4 1/2 maand = 900.000 euro.
Dat is veel geld, zonder garantie dat hij ze er in gaat schoppen.

Maar nu hebben we geen garantie op die schaal.
Wat kost dat, als je die schaal niet binnenhaalt.

Startpremie CL 9 a 10 miljoen euro??

Zet dat tegen elkaar, dan lijkt mij de keus snel gemaakt.
0 0
AjaciedNB
9 ton voor n halfjaar is natuurlijk redelijk veel, maar nog wel te overzien. Die jongen kan voorin zeker wat toevoegen.
Milik is beter geworden als aanspeelpunt. En hij knokt ook voor elke bal. Maar met alleen hem
zal het kampioenschap toch moeilijk gaan worden. We staan er in principe goed voor, maar toch. Het is toch wel wat mager hoor.
0 0
JanTa
Een wel heel dure gok dat Ajax 6 jaar geleden voor het laats gedaan heeft en niets anders opgeleverd heeft dan een bijna lege clubkas.
0 0
Tecmessa
Maar je zegt zelf dat die 900.000 geen garantie is dat hij ze erin legt? Dus vind je dan dat er wel of niet gegokt moet worden? Ik vind het zonde om zo'n bedrag in Traore te steken terwijl je waarschijnlijk geen optie tot koop kan bedingen en hij ook nog eens wedstrijdritme mist.
0 0
hurm
Misschien wacht men met Traore tot na de wedstrijd tegen Vitesse !
0 0
El Cazador
"The contacts between the representatives of Bertrand and Vincent Labrune are really. But for the moment, they are hesitating. The Marseille offer is very interesting, but they want to take time to assess Marseille’s situation and all the possibilities that are being offered to Bertrand. Chelsea are not against a loan and the idea is to take a decision between now and the end of the week due to the number of interested parties.”

Traore houdt Marseille voorlopig af. De beste jongen wacht op Ajax. Maar ben bang dat Marc totaal geen actie onderneemt..
0 -1
Inhartennieren
Hoe is het trouwens met Klaassen?
0 0
Ajaccus
Volgens mij gaat Arek Milik zich in de kijker spelen op de komende EK en die ben je dan kwijt. Daar moet je nu al op inspelen. Dolberg doet het erg goed maar is nog niet echt klaar. Iedere speler die Ajax aantrekt heeft een gewenning periode nodig dus moet er maximaal ingezet worden voor een spits deze transferperiode. Haller kopen lijkt mij een goede optie, mede omdat je hem minimaal voor hetzelfde bedrag weer kwijt kunt. Dat zou dus een goede tijdelijke investering zijn met weinig risico. Maar veel liever zie ik dan Munir of Traoré anderhalf jaar in de huur komen totdat Dolberg klaar is en Zivkovic in de tussentijd misschien het licht ziet.
1 0
Mr. Amsterdam
Zivkovic kan geen bal normaal raken... Andersen komt volgend seizoen weer terug, dan heb je weer middenvelder erbij... Als El Ghazi nu weer zijn vorm terugkrijgt hij ook weg. Als Cillessen nog stappen wil maken moet die ook dit seizoen weg. Er is meer nodig dan alleen een spits; El Ghazi kan ook spits dus komend half jaar hoeven we nergens voor te vrezen... ik ben het wel met je eens dat we veel aan een Munir of Traoré hebben.
0 0
mistermiyagi
Ik durf het wel aan met een El Ghazi als 2de spits mocht het niks worden met Traore die ik zeker als aanwist zie bij Ajax.

Het is dus Traore of helemaal niks, of ze moeten wat talentjes weg kapen uit de lijst met 50 grootste talenten, Malcom :D
0 0
TOOL
Soort Bojan had dus ook goed kunnen passen zeg maar! Die hadden ze gewoon moeten houden, zo veel meer techniek dan de rest.
3 0
N-ajax
Of Babel, maar nee die moest altijd op links terwijl hij de perfecte ajax spits was (misschien geen topper, maar wel precies de kwaliteiten die we nodig hebben).
1 0
TOOL
Babel scoort te weinig en zijn techniek is ook niet zo best als die van Bojan!
0 -1
ram
Perfecte spits gaat wat ver hoor... technisch niet geweldig, niet heel slim, ook niet echt een killer en qua timing bij kopballen dramatisch.
0 -1
Godenzoon24
Kan me tegen dortmund nog wel herrineren dat hij veel kopduels won en erg balvast was. Met een type klaassen op 10 niet zon ramp dat t geen killer is.
0 0
ram
Ik heb echt véél liever Milik. Die wordt extreem onderschat vind ik. Hij loopt heel vaak goed vrij maar krijgt zelden een bruikbare bal. Als hij dan een bal krijgt scoort hij best veel (zie zijn stats).

Babel was best een leuke speler maar echt geen topper. En echt één van de slechtste koppers die ik ooit gezien heb. Hij stond altijd al op de grond als de bal over hem heen vloog. Hilarische timing.
0 0
3*stars*3
Ik hoor vaak mensen roepen dat Ajax erg degelijk is en dat zegt genoeg over Ajax anno 2015/16, puur resultaatvoetbal onder Frank.
Zijn zelf groep supporters tevreden mee en als je kritiek heb op het spel hoor je, 'maar wij staan bovenaan'.

Ja leuk, we staan (nu nog) bovenaan maar niet met een voorsprong van 12 punten ofzo maar gewoon 3 puntjes voor.

0n-Marc en Frank lijken die back-up lijst kwijt te hebben geraakt want ze hadden ee dikke maand om over te schakelen op een andere spits maar weten het niet.
We zijn gvd de grootste club van BeNeLux maar een goede spits voor minimaal 5 maanden eredivisie, kunnen we niet vinden!
2 -1
Ajaccus
Ik zag op VI dat Munir El Haddadi van Barca weinig uitzicht heeft op speeltijd.
Die zou ik heel graag bij Ajax zien.
1 -1
JPC40
Tja als je geen probleem hebt met 52.000,- per week.
0 0
IamLegend
650 shirtjes verkopen per week 80 euro per stuk.... moet lukken toch...
1 -1
Ajax meister
Ja alleen Ajax krijgt maar misschien 10-20 euro per shirt max.
1 0
JPC40
ach laat we eens gek doen, waarom ook niet.
0 0
je
Ik heb het we moeten een spits klonen voor Frank de Boer?
0 0
Aasgier
Nou als we dan toch gaan klonen, doe dan maar gelijk Suarez en Huntelaar :)
0 0
IamLegend
mag niet van rvc, te veel salaris...
3 0