De Mos: 'Bij Ajax van alle tijden'

BVeenstra, 20-01-2016 om 07:40, 5206 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

In het Algemeen Dagblad van woensdagochtend is men ingegaan op de aankopen van Ajax in de laatste jaren. De conclusie van de ochtendkrant is dat de meeste gekochte spelers van de Amsterdamse club veelal mislukkelingen zijn, met een spaarzaam succesje. Analist Aad de Mos gaat vervolgens verder in op het aankoopbeleid van de huidig koploper van de Eredivisie.

Volgens De Mos is het technisch hart van Ajax, waarbij niet iedereen op één lijn zit, een van de problemen. 'Dat is bij Ajax van alle tijden. Ik haalde ooit Jesper Olsen en Jan Mølby, maar Felix Gasselich werd me door de strot geduwd. Die wilde het bestuur dan weer. Het werd niks', aldus de oud-trainer van Ajax, die de aankoop van Daley Sinkgraven in twijfel neemt. 'Als je Sinkgraven haalt, kun je de jeugdopleiding wel opdoeken. En zo zullen veel mensen binnen en rond Ajax blijven denken. Dát is het probleem.'

Verder wil de (voormalig) oefenmeester benadrukken dat niet alleen bij Ajax aankopen mislukken. 'Maar ook daar zijn wagonladingen spelers mislukt, hè', doelt De Mos op PSV. 'Maar PSV is historisch gezien nu eenmaal een koopclub, waar de geslaagde spelers beter in het collectieve geheugen blijven hangen', gaat de Hagenaar verder, die vindt dat financiële armslag géén zegen is. 'Dan ga je in aantallen kopen. Nooit doen. Het maakt je minder creatief en scherp. Gaat sneller op verhalen af. Kijk nou naar die Sanogo. Die zegt dit over hem, de ander zegt dat. Maar als club moet je elke speler zelf zien. Eigen ogen zeggen altijd alles.'

Het volledige artikel over het aankoopbeleid van Ajax is te lezen in de papieren versie van het Algemeen Dagblad.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
op het verhaal sinkgraven na ben ik wel met hem eens P$V koop ook enorm veel en mislukken ook enorm veel spelers , maar stel ze verkopen guardado , de jong , willems dan steken ze dat geld niet in hun zak dat word gedeeld met investeerders groep en ajax behoud alles zelf .
anders hadden die brabo's wel meer geld gehad en hun stadion grond niet hoeven te verkopen
0 0
31xAjax
Aadje is een beetje de eeg kwijt. We hebben niemand met de kwaliteiten en creativiteit van Sinkgraven die ook nog eens een linkspoot is....
0 0
Superprof
-Sinkgraven was een paniek aankoop
-Men wilde sinkgraven niet aan de concurent gunnen
-Als sinkgraven meer ontwikkeld is, is hij minstens 20 miljoen waard
-Sinkgraven is bedoelt om druk op het middenveld te plaatsen, dat zorgt ervoor dat spelers beter gaan presteren anders wordt hun plekkie ingepikt
1 0
ibrahendriks
Als Sinkgraven het niet redt , stelt de jeugdopleiding geen bal voor. Dat slaat nergens op die opmerking. Kijk eens wie er allemaal WEL doorstroomt. Dat het scouten beter moet, ja, dat zien we allemaal wel. Haal maar meer scouts die zich wat het eerste betreft bewezen hebben. Laat die bepalen in overleg met een financiele man binnen de organisatieman wie er komt.
Overmars dan contracten afsluiten, geen geen goed idee?
Feit is het kan zo niet verder, die onrust, het niet op een lijn zitten doet Ajax geen goed.
0 0
geDaante
Hij bedoelt het anders. Hij vindt dat je net zo goed Van de Beek of Nouri door had kunnen schuiven, in plaats van een ander talent te kopen.
1 0
godenzonensuper
Volkomen gelijk over Sinkgraven ondanks dat het in potentie een prima speler is is het natuurlijk een volkomen overbodige aankoop. Zelfde geld voor Zivkovic. Wat is dat is voor singaal naar jongens uit de eigen jeugd als er voor veel geld spelers worden gehaald die 1 jaartje ouder en niet eens veel heel beter zijn.
1 -1
JanTa
Dat Sinkgraven werd aangekocht was was nog niet te voorzien dat er zo snel meerdere spelers zouden gaan doorbreken. Trainer die met talenten werken en een voorspellende blik hebben bestaan niet. Maar is het erg dat Sinkgraven is aangetrokken misschien een beetje maar het zou veel erger geweest zijn als het weer een gevalletje Sulejmani geweest zou zijn maar dat is het zeker niet.
0 0
MosesD
Qua Zivko volledig met je eens. Niet eens een typische Ajax spits. Als je hem dan had willen hebben, gewoon nog 1 of 2 jaar bij Groningen moeten stallen. Maar nogmaals, Zivko is voorbeeld van heel slecht (of niet) scouten. Sinkgraven heeft pech gehad, maar is beslist een toegevoegde waarde als ie fit is. Ook opvallend: hij is de enige linksbenige middenvelder in de selectie. Hoezo geen balans in selectie?
2 0
trainerdv
Sanogo, vd Hoorn, Duarte zijn duidelijk te laag in niveau. De rest 'had het kunnen worden'
Sinkgraven, El Ghazi, Milik zijn nog redelijk
En sommigen zijn echt een versterking gebleken: Bazoer, Moisander, Poulsen, Dijks.
Het is Inderdaad van alle tijden.
0 0
AIR-S
Iedereen commentaar geven op het aankopen van Sinkgraven, maar ondertussen schreeuwen dat Ziyech een koopje is.

Dan heb ik 100x liever Sinkgraven als zo'n arrogante kwal die totaal geen hart voor de club heeft en alleen maar aan zichzelf denkt. Hij gaat echt niet komen om de concurrentie aan te gaan op dit ijzersterkte middenveld. Wat denk je dat er gebeurt als hij 3 wedstrijden wissel zit? Weer alle foto's van zn instagram verwijderen?

Sinkgraven wordt een topper, als hij de blessures te boven komt. Ziyech moet lekker naar een middenmoter in Duitsland gaan.
0 -1
Vak M
Nou ja het gif dat Ziyech in hem heeft missen we misschien we een beetje in het eerste. Bovendien is dat een speler waar Je voor naar het Stadion gaat...
1 0
Koenniiee
Mensen die Sinkgraven en Van de Beek vergelijken..

Twee behoorlijk verschillende voetballers. Het ideale middenveld zou voor mij Sinkgraven - Bazoer/Ervaren 6 (CVM) - Van de Beek zijn. Maar dat vindt Frank de Boer natuurlijk te risicovol, want die heeft liever non-voetballers met een louter defensieve kwaliteiten op het middenveld. Jammer, want dat is al een stap naar leuker voetbal om te kijken. Dat soort jongens verstoppen zich niet en zijn juist continu in de beweging en versnellen het spel. Uiteraard heb je ook nog veel beweging en dynamiek om dit middenveld heen nodig, anders gaan deze jongens verzuipen in het voetbal van Frank. Risicolose passen hebben zij niets aan en daar heeft het voetbal van Ajax niets aan.

Ook met Donny zag je afgelopen weekend dat die aan het zoeken was naar splijtende passes. Dat is wat hij graag doet.. En belangrijker, goed kan. Maar als iedereen stil staat en het duurt te lang dan is Donny de bal kwijt. Terwijl de fout dan ligt bij de spelers om hem heen. Of de tactiek, dat mag je zelf bepalen.
1 0
wladimir
Als je Sinkgraven haalt kun je de jeugdopleiding wel opdoeken. Dat is een jaar geleden nu. Van de Beek staat hoger in de hiërarchie.
1 -1
afca95
Yep! Ze wilden niet luister naar Jonk he... En je ziet het..en nu zelf met de eer strijken dat van Beek het zo goed doet..
5 -4
suske
Jonk zij juist dat Van de Beek er nog niet klaar voor was. Zo ook Noury. Dat zijn uitspraken van Jonk in interviews in zowel de Telegraaf als in VI.
4 0
godenzonensuper
Van wanneer ? 2014?
0 -1
suske
Nee vorig jaar nog 2015!!!!. Tijdens de Jonk / Cruijff discussie.
1 0
TikkieTerugJaap
Tuurlijk hebben ze het bij het AD weer over het negatieve bij Ajax. Wat een pauperkrantje.
4 -3
MosesD
Artikel blijkbaar niet gelezen?
0 0
Ajax27
Dus? Hij haalt toch aan dat Ajax lang niet de enige is.. noemt PSV ook bij naam.

Maar.. Sinkgraven vind ik té kort door de bocht. Ik blijf het herhalen hier. Sinkgraven werd vorig seizoen in de winter gehaald toen Ajax nog volop meedeed om het kampioenschap. Hij had destijds 1,5 jaar eredivisie ervaring, is/was een absoluut toptalent en was in bloedvorm. Wij mistte een creatief persoon op die positie en Nouri was er toen nog niet klaar voor. vd Beek is een heel ander type speler. Ik vind het goed dat Ajax Nouri niet voor de leeuwen heeft geworpen, maar dat ze dit absolute toptalent rustig gaan brengen. Sinkgraven kan concurreren met Klaassen op 10, maar kan ook op linkshalf. Volgend seizoen kunnen dus zowel Nouri als vd Beek concurreren met Sinkgraven. Een mooi gevecht, waardoor zij worden gestimuleerd om nog harder te werken/vechten voor een plekje. En ook al heeft Klaassen bijgetekend.. ik ben bang dat we hem aan het einde van dit seizoen kwijt zijn als er een 25 bod op hem komt. Maar gaat ie weg.. dan heb je voor volgend seizoen nog steeds genoeg opties met onder andere Gudelj - Bazoer - Sinkgraven - Nouri- vd Beek. Goede investering dus.
2 0
Toekomst1900
En tuurlijk Mossie weer! Volgens mij voorspeelde hij een overwinning voor ado.
1 -1