'Huurclub Traoré moet salaris overnemen'

BvdPloeg, 18-01-2016 om 09:41, 17728 views, The Sun |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Clubs die Bertrand Traoré willen huren van Chelsea zullen diep in de buidel moeten tasten. De aanvaller mag volgens The Sun wel worden verhuurd, maar dan alleen als zijn nieuwe club het salaris van 52.000 euro per week volledig overneemt.

Voor zo'n vijf maanden huur liggen de uitgaven dus al ruim boven de één miljoen euro. De grootste belangstellende uit de Premier League is Everton, buiten Engeland wordt Ajax veelal in verband gebracht met de oud-Vitessenaar. Guus Hiddink sprak echter ook al uit dat hij in principe niemand wil laten gaan.

Marc Overmars liet eerder deze maand nog weten dat Traoré nog steeds een optie is. De directeur spelersbeleid is op zoek naar een spits nu Yaya Sanogo veel geblesseerd is en niet voldoet. Ajax heeft daarom met Arek Milik slechts één spits op papier. In de winterstop deed Frank de Boer een beroep op de jonge Deen Kasper Dolberg. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Je som klopt niet, die 52% geldt namelijk niet over het hele bedrag en je vergeet de rest van de werkgeverskosten nog.
1 0
Sjaakvaak
Alles boven de 56.531 is al 52%; maakt weinig verschil dus.
0 0
JPC40
wahahahhahahahah 52.000,- per week ahahhahaha nou marc daar gaat je optie daar kan je naar fluiten.
Bel Huntelaar maar wie weet is hij goedkoper hopelijk eventueel heel misschien.
0 -1
ibrahendriks
Ajax heeft een spits nodig, wat als Milik uitvalt. El als alternatief? Ik denk dat Traore completer is. Doet Chelsea geen water bij de wijn. En Everton zo geinteresseerd, die , ervan uitgaande dat het waar is wat Hiddink zegt over fysiek niet sterk genoeg, hem wel willen? Championship , degradatiekandidaat daar, daar moet je juist een krachtmens voor zijn.
Hij is een aanvallende speelstijl gewend.
Chelsea geen water bij de wijn, ik geloof er niks van.
0 0
TheTruth
Offtopic: Het uitshirt word volgends de geruchten zwart met aqua en blauw, het shirt als hoofdkleur zwart en met aqua en blauwe accenten. Broekje word aqua en blauw. Sokken zwart met aqua. Strepen niet op mouw maar onder de oksels.

Het thuisshirt: Niet veel van bekend maar word zoals altijd wit rood wit met deze keer de strepen niet op de mauwen maar onder de oksels tot de onderkant van het shirt.


Ontwerp uitshirt: https://pbs.twimg.com/media/CVEPBktWsAACy_2.jpg

Fotos waar op je kan zien dat elk shirt van Adidas volgend seizoen strepen onder de oksels heeft: http://3.bp.blogspot.com/-Ox8i5vbfJfc/VoB0HOaeVTI/AAAAAAAAw5s/LK0bTKu-L7k/s550/chelsea-16-17-home-kit-2.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-DYnN2tSS7Lc/VmljoQy4RGI/AAAAAAAAwQI/TAB-PYJeKKQ/s550/adidas-manchester-united-16-17-kit-2.jpg

Bronnen: http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum1/3820-186.php
http://www.voetbalshirtjes.com/ajax-uitshirt-16-17/
https://twitter.com/efsanecubuklu01/status/669787149684899840

Serieus? Wie disliked dit? Ik deel dit even met iedereen hier, dit is niet eens een mening ofzo, ik heb deze dingen niet ontworpen, mijn bericht heeft al deze dingen niet veroorzaakt, wtf is je probleem?
3 -5
ajax190030kampi
ben blij met je informatie l vind het wel wat hebben dank je wel
0 0
BaaszoeRoermond
Mooi uitshirt.
2 0
ajax4ever01
Wij mogen als supporter nu best een goede aankoop eisen nu al die transferblunders vd afgelopen jaren.
0 0
Intec
Wat is een goede aankoop ? Geen ene speler is garantie geeft voor een goede aankoop.
0 0
MitchelAFCA
Sigthorsson
0 0
AFCZlatan
Hoe weet men zo zeker dat hij €52000 per week verdient? De media zit er wel vaker naast en ook deze keer lijkt met mij vrij sterk dat een bankzitters van Chelsea €52000 per week verdient. Kane van Tottenham verdient op dit moment bijvoorbeeld €50000 per week (wordt binnenkort weliswaar verhoogd naar €100000), terwijl die al minimaal 1,5 seizoen een van de uitblinkers is daar. Dan lijkt het mij sterk dat Traore, die nagenoeg nog niks heeft gepresenteerd bij Chelsea al zo'n weeksalaris heeft
0 0
BaaszoeRoermond
Boilesen wordt vandaag medisch getest bij wolverhamptom
0 0
flasher93
Lees dat ze zijn afgehaakt, ook op twitter
1 0
Kupke
Welk twitteraccount?
0 0
Kupke
Die bron is volgens mij niet helemaal correct. Wat is jou bron dan?
0 0
BaaszoeRoermond
Twitter, maar zal wel niet kloppen.
0 0
Stefandaman
52.000 euro per week!! Daar moet ik verdomme meer als een jaar voor werken!!
3 0
grunnjood
Prima om een keer een speler te halen waarvoor je een uitzondering maakt op het salarisplafond, maar moet dat een een 20-jarige bankzitter van Chelsea zijn die tot nu toe alleen bij Vitesse is opgevallen en praktisch geen speeltijd krijgt bij zijn club? Ik denk van niet. Haal dan een speler die wat meer ervaring heeft en op niveau heeft laten zien te kunnen 'leveren'. En het is ook nog maar de vraag hoe hij uit de verf komt als spits, want hij is eigenlijk toch een ander type speler.
1 0
Van Reenen
Balotelli?
0 0
Ajacied1989
Die zijn er dus niet. Of misschien weet jij iemand. Maar bekijk het eens uit de ogen van een speler, zo eentje die jij opnoemt. Bij Ajax:
- Geen garantie op een basisplaats.
- Ze spelen in de laag aangeschreven eredivisie.
- Ze spelen dit seizoen geen Europees meer.
- Het is niet enorm veel geld verdienen. Zeker niet omdat in NL de belastingdienst een groot deel van je afneemt.
- Het is geen plek waar ja na één seizoen een transfer naar een goede (sub)topper in het buitenland kan maken.

Kortom: Het is veel interessanter om voor een degradatiekandidaat in Duitsland of Engeland te gaan spelen, of voor een middenmoter in Italië of Spanje, dan in Nederland. Daar verdien je een vergelijkbaar salaris, maar bij een aantal goede wedstrijden weet je dat de grotere clubs op de tribune zitten. Spelers moeten hier minstens twee jaar achtereen goed spelen om in het zicht te komen van aantrekkelijke clubs.
3 0
grunnjood
Dat is allemaal waar. Maar daartegenover staat dat je spelers wél Europees voetbal kan aanbieden wat toch het beste platform is om je eventueel in de kijker te kunnen spelen bij buitenlandse clubs. Je kan hier kampioen worden en de club heeft wel degelijk een grote naam gezien de historie.

Je moet je vooral richten op spelers die geen reële kans op speeltijd hebben bij hun eigen club. Er zijn genoeg spelers van het kaliber dat wij zoeken te vinden, alleen je moet dan wel een blauwtje durven te lopen en niet bij voorbaat ervan uit gaan dat je geen kans hebt. Natuurlijk zullen er veel spelers zijn die zich niet tot Ajax en de Eredivisie aangetrokken voelen, maar als je maar genoeg intensief scout en spelers durft te benaderen zal je ongetwijfeld eentje vinden die je wel kan halen.

En zo kan je ook groeibriljantjes halen uit Zuid-Amerika die dan, in tegenstelling tot wat we nu meestal halen, al een seizoen of 2 in een eerste elftal hebben gespeeld.

Als je dan bereid bent om flexibel te zijn qua salaris door bijvoorbeeld prestatiegebonden premies en clausules te hanteren moet dat echt wel mogelijk zijn.

Máár, let wel, dat die speler dan van toegevoegde waarde moet zijn en je hem speeltijd kan bieden. Zo zou het onzin zijn om een aanvallend ingestelde aanvaller te halen als je Klaassen, Sinkgraven, Andersen en Nouri hebt voor die positie. Nee, dan moet je eerder denken aan een centrale verdediger die dan kan concurreren met Veltman of een spits.
0 0
Ajacied1989
Maar je brengt je eigen stelling toch een beetje in de problemen met deze uitleg?

Als iemand geen reële kans op speeltijd heeft bij zijn club is het per definitie toch een gok om zo iemand te halen? Net zoals Milik en Younes een gok waren. Die hadden weinig uitzicht op speeltijd bij subtoppers uit de Bundesliga. Iemand scouten die weinig of niet speelt is heel lastig scouten en het blijft altijd een gok, omdat je iemand gewoon weinig aan het werk hebt kunnen zien.

De groeibriljantjes uit Zuid-Amerika zijn enorm duur. Pereiro, die van Psv, is zo'n groeibriljant. Die jongen kost 7mln euro, daarvoor heeft Psv maar 80% van de transferrechten en Nacional heeft ook nog een doorverkooppercentage bedongen. Daarnaast moet hij meteen ruim 4 ton gaan verdienen, omdat hij van buiten de EU komt. Groningen heeft afgelopen jaren wat Zuid-Amerikanen aangetrokken, dat was ook allesbehalve een succes. En kijk eens wat er jaarlijks bij de Portugese clubs aan doorloop van Zuid-Amerikaanse spelers is. Als er in Zuid-Amerika een groeibriljant rondloopt gaat die speler sowieso een klap geld kosten, want het is onmogelijk dat zo'n speler alleen bij Ajax op de radar staat.

Daarom zeg ik: Misschien weet jij iemand. Want als we volgens jouw criteria gaan scouten is Sanogo een potentieel goede aanwinst (staat bekend als groot talent en speelt niet bij Arsenal). Er is duidelijk gebleken dat hij dat niet is.

En als Ajax geen Champions League speelt is het Europese voetbal voor spelers helemaal niet zo aantrekkelijk als ze ook in één van de 4 grote competities aan de slag kunnen. Daar spelen ze wekelijks tegen tegenstanders van het kaliber die Ajax in de EL zou kunnen tegenkomen.
2 0
__giobui__
niemand halen opstralen jeugd of haal mensen in kleedkamer zoals heitinga! flink cashen station laten bouwen van Ajax zelf eigen inkomsten ervan.
van de beurs af dat zijn doelen geen onzin spelers eredivisie doe je al mee met 70% jeugdspelers. eerst de club opschonen : vdhoorn,viergever,boilesen,duarte,serero,sanogo,menig,ect allemaal weg.
0 0
The
Waarom van de beurs af?
0 0
Rockpotje
Volgens mij voldoet station Bijlmer ArenA prima. Redelijke aansluiting en vlak bij het stadion.
1 0
__giobui__
Haha foutje zoveel frustratie...
0 0
Van Reenen
Je kan het ook eens van de andere kant benaderen.
Als Ajax kampioen wordt, is het startgeld voor de CL 17.000.000,00 euro. Dus staat het salaris van Taoré in geen verhouding tot dit bedrag en met deze speler is de kans op een kampioenschap vele malen groter dan zonder hem. Heb je de 2e helft van Ajax met de 2e helft van PSV gisteren vergeleken? Dan zou ik er wel 1,2 miljoen euro voor over hebben om hem erbij te hebben. Ajax gaf gisterenmiddag niet thuis tegen ADO gesteund door zo'n 2000 randdebielen.
0 0
CPLP
Ja, want hij hoeft niet te wennen, heeft heel veel wedstrijd ritme en een jongen van 20 staat garant om in een nieuwe omgeving in 5 maanden minimaal 2x zoveel doelpunten te maken dan de huidige spitsen. Ik snap niet dat ze hem bij Ajax niet als zekerheidje voor het kampioenschap zien!
0 0
CPLP
Ja, want hij hoeft niet te wennen, heeft heel veel wedstrijd ritme en een jongen van 20 staat garant om in een nieuwe omgeving in 5 maanden minimaal 2x zoveel doelpunten te maken dan de huidige spitsen. Ik snap niet dat ze hem bij Ajax niet als zekerheidje voor het kampioenschap zien!
0 0
Intec
Op als kun je geen beleid voeren.
0 0
TikkieTerugJaap
Boilesen bijna naar Wolves en Duarte waarschijnlijk naar Terek Grozny. Mooi dat we eindelijk van ze af zijn.
1 0
Rolleman
Waar lees je dat?
0 0
BaaszoeRoermond
:) geld voor Bertrand.
0 0
Bensco
heb je toch geen kut aan? stel hij zou deze week al komen dan moet hij tot 1 week na 8 mei (laatste wedstrijd) dus 16 weken in totaal bij ons voetballen. 52.000 x 16 = 832.000 euro. Als dit netto is kan je er nog 52% bij optellen i.v.m de hoogste schaal belasting dus 832.000 x 1.52 = 1264640 euro bruto.

Traore, ventje van 20 jaar oud, moet natuurlijk ook nog wennen aan het spel en aan de club en aan het elftal dus die zal zeker 6 tot 8 weken nodig hebben voordat hij een volledige wedstrijd alles kan geven. Ter illustratie, bij vitesse scoorde hij na 8 wedstrijden zijn eerste doelpunt tegen Heerenveen. Dit werkt alleen met een optie tot koop want 4 maanden huur heb je geen reet aan. dat zou eventueel nog wel aantrekkelijk zijn als hij salaris wil inleveren (wat hij ongetwijfeld niet wil) want zijn transferwaarde staat momenteel op circa 4 tot 5 miljoen.
3 0
BaaszoeRoermond
Optie erbij doen.
0 0
ambtenaar
Voetbal is ziek.
5 0
Nummer 9
Gaat m niet worden vrees ik..
1 0
Intec
Je kan het ook anders stellen en dat is gelukkig niet. Snap de hype niet zo rond deze persoon. Continue als er een speler aan Ajax wordt gelinkt is het een verlosser. Maar effe realistisch kijken naar de persoon wat hij heeft presteerd en bij welke club kom je snel tot conclusie dat hij ruimte nodig heeft en ook weer een lopende spits is. We zoeken iemand die balvast is en ook scoord.
1 0
OpNaarNummer4
Jaa idd, we rekenen Milik de hele tijd af dat hij niet goed een bal kan vast houden, maar dit is ook niet kwaliteit van traore! Die wil ook graag een bal in de diepte net zoals Milik of een mooie voorzet net zoals Milik. We hebben een type Luuk de Jong nodig die de bal vasthoudt en die goed kan combineren. Dus geen traore! Dan gaat waarschijnlijk nu iemand zeggen: Heb jij een betere optie dan? En dan zeg ik: Nee, maar we moeten niet iemand kopen, omdat er geen betere optie is. Dat heet namelijk een paniekaankoop. Dan kan je veel beter Milik het vertrouwen geven die echt niet slecht is en die gaat echt wel 15 goaltjes maken in de competitie.
1 0
blava
52,000 euro is meer dan eur 2,5 miljoen per jaar. Niet slecht voor een tribune klant en eigenlijk waanzin ten top.

Dan maar niet. El Ghazi lijkt mij een beter alternatief want Milik stelde weer bijzonder teleur gisteren. Hij hoort gewoon niet thuis in Ajax 1. Hendriks zou het ook beter doen. Veel scherper en sneller voor de goal.
2 -3
zuidzuid
Milik moet gewoon s aanvoer krijgen. Fischer loopt zichzelf en 10 teamgenoten in de weg. Zet dan een el ghazi erin die niet in vorm is.
0 0
ck69
milik aanvoer.. in theorie wel. In de praktijk verliest ie ieder duel
0 -1
V12
Dat zou wel heel onrechtvaardig zijn tov de rest. Nooit doen!
1 0
A Cohen
We hebben geen spits, maar slechts een "figurant", die niet kan voetballen.
Gisteren bewees El Ghazi mijn gelijk in 10 minuten.
Als men de schaal in Amsterdam wil zien, dan........moet er een echte spits bij.
Anders kan je het vergeten.
Dus....als je Traoré haalt, kost die schaal dus 1 miljoen extra.
Wie zaait zal oogsten.
Om een kwartje te verdienen, zal je eerst een dubbeltje uit moeten geven.
Voor niks gaat de zon op.
Moet ik nog fff doorgaan om die geldwolven daar tot inkeer te brengen?

Milik is een Ajax onwaardige spits/voetballer.
Voor weinig gekocht en snel voor zo veel mogelijk verkopen.
2 -5
BaaszoeRoermond
Wow, schrik hier toch wel van, ja het is een groot talent, maar ligt het salaris plafond hier zo laag? of...
0 -1
wladimir
Chelsea heeft aan TV inkomsten al meer dan Ajax in een CL seizoen. De verschillen zijn heel erg groot.

El Ghazi erin. Fischer of Milik eruit.
0 0
JanTa
Nee, daar GB liggen de salarissen absurd hoog. Met een jaarlijkse minimum van 100 miljoen aan TV rechten kunnen die clubs de meest achterlijke salarissen aanbieden maar gelukkig houden de meeste clubs in de PL er geen behoorlijke visie op na, vandaar dat ze ondanks hun megabegroting amper iets presteren in Europa.
0 0
mcjc
Die komt dus never nooit naar ajax. Dan zal hij zijn salaris moeten halveren en dat is weer te veel water bij de wijn. Nu begrijp ik waarom er geen goede spelers naar ajax komen. Tegenwoordig verdienen ze al topsalarissen terwijl ze zichzelf nog moeten bewijzen.
0 0
MS22
Mooi. Meteen doen.dit moet wel in het beleid kunnen passen aangezien van der Hoorn, Viergever ook kunnen worden aangetrokken.
0 -1
sucre
Dat is dus zo', 1.3 miljoen voor 5 maanden he... misschien ook wel waard, maar dan wel met optie tot koop.
1 0
The
En wat moet Ajax hem dan als salaris betalen, als hij nu al 2.6 miljoen per jaar verdient?
1 0
Yoyoyoyo
Prestatie contract geven.
lager salaris dat omhoog kan als ie doelpunten maakt.
1 0
TikkieTerugJaap
Everton wil juist dat Chelsea zijn volledige salaris blijft betalen dus dat gaat dan niet door. En ach wat is 260.000 nou om kampioen te worden?
0 -1
The
Voor 260.000 komt hij 5 week voetballen.
1 0
TikkieTerugJaap
Zei ik de post daarna al, wel opletten he
0 0
The
Ja zag ik, had even verder moeten scrollen. Excuus.
0 0
TikkieTerugJaap
Ligt natuurlijk rond de miljoen. Dan nog zeg ik doen, gebruik het geld van de verkoop van Boilesen en Duarte daar maar voor. Ook Sanogo terug sturen, betalen we ook voor lijkt me.
0 -1
Yoyoyoyo
Boilesen heeft gezegd tegen zijn vader: "alleen de telefoon opnemen als Luis Enrique belt."
Die gaat dus nog gewoon een half seizoen parasiteren a la Sulejmani.
0 0
insectenverdelg
t is geen 260000 maar ruim 1 miljoen.
1 0
Ajaxsupzuidned
Als dat het verschil is tussen kampioen worden en CL spelen zou ik zeggen direct doen! Huren t/m laatste wedstrijd vh seizoen.
Ajax moet kampioen worden anders wordt het gat met PSV nog veel groter.
0 0
insectenverdelg
als dat een zekerheid was moet je het zeker doen. Helaas is t geen zekerheidje.
2 0
Nummer 9
Zo zie ik dat ook
0 0
insectenverdelg
Haal Santos voor 3 Ron bij NEC op als concurrent van Milik.
0 -5
Kupke
Jongens kom op zeg. We hebben toch ambitie?
1 0
insectenverdelg
Yup dat heb ik. Maar voor een half jaar is dit een goede oplossing.
0 -1
Nummer 9
Je kunt die Santos toch niet voor een half jaar aantrekken ...
0 0
Starkoo
Meteen doen maar wel met een goede optie tot koop anders niet doen!
0 0
insectenverdelg
denk niet dat Traore de man is die zaak een halvering van zijn salaris accepteert.
0 0
Nummer 9
Als die 260.000 euro klopt zou ik zeggen doen!
0 0
RuffRhythim
Das ook lekker zeg !

Mag je zijn volledige salaris betalen, maar het is nog steeds niet jouw speler.
1 0
aretta
die 260.000 is voor 5 weken ipv 5 maanden. Foutje in de berekening van Bram, kan gebeuren
3 0
ErwinAJAX
Als hij idd 52.000 per week verdient, komt dat neer op 2.704.000 per jaar
Dan lijkt me 260.000 voor 5 maanden niet kloppen.
0 0
FCKUNST
52000×12
= 624000
0 -3
Nummer 9
20 weken in 5 maanden dus 20 maal 52.000 =1.040.000
3 0
Melvin01
Als je hem daarna kunt kopen (optie tot koop na huurperiode) voor €3.500.000 miljoen is dit een goeie deal.
0 0
Milik94
Dan nog gaat hij nooit akkoord met een salaris onder de 1 mil. per jaar...
0 0
Nummer 9
Mee eens alleen ik ben bang dat tie iets meer moet kosten dan..
0 0
EricAjax1
x12? 5 maanden is 20 weken ongeveer?
3 0
ErwinAJAX
Er staat per week, een jaar heeft 52 weken hè
0 0
FCKUNST
Haha klopt. Ik was iets te impulsief. Al zou die 624000 een mooi jaarsalaris zijn voor Traore bij Ajax :p
1 0