Tete: 'Het heeft mij mentaal sterk gemaakt'

Mr. Ajax, 16-01-2016 om 08:31, 3494 views, ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete heeft op de clubsite van Ajax in een uitgebreid interview aangegeven dat Jaap Stam zijn jeugdidool was. 'Hij was voor mij als verdediger altijd al mijn grote voorbeeld. Ik ben blij dat ik uiteindelijk zo’n goede band met hem heb gekregen. Het was voor mij heel waardevol dat hij de afgelopen jaren mijn trainer bij Jong Ajax was', vertelt de rechtsback.

'We hebben ontzettend goede gesprekken gevoerd. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuzes die ik heb gemaakt. Jaap was voor mij altijd al een held als voetballer, maar dat is hij nu zeker ook als trainer en mens. Datzelfde geldt trouwens voor Alfons Groenendijk en Orlando Trustfull. Ook deze trainers hebben me de afgelopen jaren enorm geholpen', zegt de dit seizoen doorgebroken Amsterdammer.

'Voor mijn gevoel was ik er al lange tijd klaar voor om de stap naar het eerste elftal te maken, maar de technische staf besloot me rustig te brengen', vervolgt Tete. 'Dat was zeker niet makkelijk voor me, want om me heen had ik al de nodige jonge jongens hun debuut zien maken. Ik heb me vaak afgevraagd wat ik moest doen om dat ook te bereiken. In die tijd heb ik daar veel gesprekken over gevoerd met familie, vrienden en mensen bij Ajax. Achteraf kan je misschien wel zeggen dat die geleidelijke weg goed voor me is geweest. Het heeft me mentaal in ieder geval enorm sterk gemaakt.'

Zijn moeder is altijd belangrijk voor hem geweest. 'Mijn moeder heeft me altijd gesteund. Hoe koppig ik in het verleden vaak ook was. We hebben veel woordenwisselingen gehad. Dankzij al haar levenservaring heeft mijn moeder me heel veel wijze raad gegeven. Dat koester ik. Ze geeft me kracht en staat altijd voor me klaar. Mijn succes bij Ajax en mijn Oranje-debuut stralen ook op haar af. Dat merk ik aan alles. Ze zegt altijd: als mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik het ook. Dat is nu geval. Voor mij is zij daarom de held van 2015', aldus Tete.

Lees het complete interview met de talentvolle verdediger hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ibrahendriks
Hij is vol lof over Jaap. Die kan dus ook wel iets voor een speler betekenen, vooral verdedigers. Hij waardeert hem ook als mens, dat zegt hij echt niet zo maar. Moeders zal nu wel trots op hem zijn, is toch mooi.
Hij gaat naar de top. Hij voelt gewoon aan wat de tegenstander gaat doen. Enorm inzicht wat dat betreft. En dan de sliding, geweldig.
1 0
Ajacied1989
Toen iets soortgelijks over performance-coaches werd gezegd waren ze onmisbaar omdat zij ervoor hadden gezorgd dat de talenten zo goed waren.
Die reacties lees ik nu niet over Stam, Trustfull of Groenendijk. Selectieve verontwaardiging zal ik het maar noemen.
0 0
Joseph
Het mag wel eens tijd worden voor die verlenging. Of is Overmars nog steeds bang om met Raiola te praten?
1 0
Lazell
Ik zie het nog voor me ook. Die begint al te zweten bij een simpel tv optreden bij Kees. Raiola lijkt me verbaal toch een stuk agressiever die Kees.
0 0
sucre
I.p.v. onderhandelen met Napoli moet Overmars hem zo snel mogelijk verlengen!!!!
0 0
ST
Elke keer weer hetzelfde verhaal van hem naar de pers of steeds dezelfde publicatie? Ik begin het in ieder geval overdreven te vinden.
3 0