Stam content met De Jong en oefenzege

SJvanveen, 08-01-2016 om 16:35, 6064 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax won vrijdagmiddag in een besloten oefenduel met ruime cijfers (5-1) van Jong NEC. In de wedstrijd maakte nieuwkomer Frenkie de Jong, die vervroegd is teruggekeerd na zijn verhuurperiode aan Willem II, zijn officieuze debuut in Jong Ajax. Coach Jaap Stam is content met de middenvelder. 

'Frenkie is na de winterstop bij ons aangesloten en in principe blijft hij bij Jong Ajax', begint de voormalig stopper op de officiële website van Ajax. 'Of hij moet zich zo goed ontwikkelen dat hij doorschuift naar Ajax 1. Hij is technisch sterk, heeft een goede versnelling aan de bal, scorend vermogen en zijn balbehandeling is goed.' 

Over de zege was Stam ook te spreken. 'Het resultaat was positief en ook het veldspel was positief. We hebben zeventig minuten gedomineerd, compact gespeeld, hoog druk gezet en namen in balbezit geen overhaaste beslissingen', besluit de oefenmeester. 

 

Frenkie was met zijn vriendin in Camp Nou!

A photo posted by Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) on

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
behangdelul
Zo Frenkie, goed voor elkaar ouwe! Potentie op en naast het veld zeg maar...
0 0
Arim_
Ik blijf het van de speler zelf niet een erg slimme zet vinden. Bij Willem II is hij de beste in de jeugd, waardoor hij speelt en groeit. Als je wekelijks de beste bent van je elftal krijg je vertrouwen, waardoor je makkelijker kan aanhaken aan een hoger niveau.
Bij Ajax is de concurentie moordend en is de doorstroming naar het eerste elftal wat het middenveld betreft al aardig vol.
Verder zijn Hendriks en Zivkovic ook twee voorbeelden van spelers die al gedebuteerd hadden voor hun club en bij Ajax niet beter zijn geworden. Maar goed, als spits bij Ajax ben je sowieso gedoemd, tenzij Bergkamp eens vaker vuisten op tafel slaat of geluisterd wordt naar de adviezen die Marco van Basten ene Zlatan ooit eens bij Ajax gaf.
0 -3
willieovertoom
Met deze opstelling moet je vrijwel elke thuiswedstrijd kunnen winnen.

Onana; Owusu, Lartey, Van Bruggen, Savastano; El Mahdioui, De Jong, Nouri; Muric, Hendriks/Dolberg, Cerny
5 0
flasher93
Cerny zit al redelijk vast bij Ajax 1 lijkt het. Maar leuke opstelling. Of het realistisch is..
1 0
NouriVandeBeek
Stam gaat nooit zo opstelling neerzetten
1 0