Nijland verwachtte de stap van Veldmate

SamVR, 04-01-2016 om 18:15, 5670 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hans Nijland heeft begrip voor het vertrek van Henk Veldmate naar Ajax. Dat heeft de algemeen directeur van FC Groningen laten weten aan Voetbal International. Maandag werd bekend dat Veldmate per 1 februari bij Ajax aan de slag gaat als hoofd scouting.

'Eerlijk gezegd had ik verwacht dat Henk gezien zijn kwaliteiten en netwerk de stap hogerop al een keer eerder zou maken', reageert Nijland. 'Voor FC Groningen is zijn vertrek een forse aderlating. Henk heeft een grote bijdrage aan de ontwikkeling van FC Groningen als stabiele subtopper geleverd. Hij is niet alleen zeer kundig, maar daarnaast ook nog eens een zeer fatsoenlijke oprechte kerel. Een fijne collega met wie ik ook op privévlak lief en leed heb gedeeld.'

'We zijn lang een goed koppel geweest en hebben samen mooie deals gesloten. De trip naar Montevideo waarna we met een zekere Luis Suárez terugkwamen is natuurlijk legendarisch. En dat we zo af en toe eens flink botsten, is niet erg. Als je zo lang met elkaar werkt, hoort dat erbij, maar we zijn er altijd op een goede manier weer uitgekomen. We gaan nu extern op zoek naar een opvolger, maar dat zal niet makkelijk worden. Want een tweede Henk Veldmate is er niet', aldus Nijland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
samfromamsterdamxxx
Best mal dat twee van de beste spelers ter wereld, Robben en Suarez, beiden ooit bij Groningen speelden. Daarnaast heb nog je spelers als Tadic, Kostic, Matavz, Berg, Van Dijk Ze doen daar toch iets goed.
0 0
Kingoffdatoilet
Of iets fout... Want ze zijn geen topploeg. Wat je wel verwacht met zulke spelers.
0 -1
blueberry
als die spelers eter worden worden ze weggekocht oor een topploeg dat is het lot van en middenmotor
0 0
Ajaxfan_1987
Ik ben benieuwd. Eindelijk gaat Ajax zich meer richten op spelers uit de regio Zuid en Midden- Amerika.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Klinkt alsof ze een relatie hadden. Waarin Veldmate een mooie vrouw was waarvan de man altijd wel wist dat ze ooit zou vertrekken, omdat hij zelf zo lelijk was.
1 -1
Cruyffie
Wie heeft deze man, los van Suarez, dan binnengehaald? Marcus Berg?! Man man man, wat een wanbeleid dit weer.

We zullen met de lichting Eiting/Nouri even een korte opleving kennen, maar nadien zitten we binnen no time weer op het niveau van 10 jaar terug, helemaal nergens dus.
1 -8
GeleenAjax
Spoor jij wel? Berg was een goede spits voor Groningen, maar mislukte later pas steeds op hoger niveau. Net als die Matavz. Als je het zo bekijkt, waren Andy van der Meyde en Patrick Kluivert ook mislukkelingen, want man man man, wat waren die slecht bij PSV...
1 0
JohnDylan
Inderdaad, Berg wat een miskoop was dat voor FC Groningen. Die hebben ze maar voor 10 miljoen euro kunnen verkopen. Chery (3.5 miljoen), Botteghin (2.5 miljoen), Kostic (6 miljoen), Bizot (1,5 miljoen), Van Dijk (3 miljoen), Tadic (5.5 miljoen), Matavz (7 miljoen) en Granqvist (4,5 miljoen) waren ook al zulke miskopen van Veldmate...

Over het afgelopen 10 jaar heeft FC Groningen een positief transferbalans (onder Veldmate als technisch manager) van 37 miljoen en over het afgelopen vijf jaar een positief balans van 22.5 miljoen. Dat positieve balans is behaald door het verkopen van spelers die FC Groningen uit het buitenland heeft gehaald.
8 0
ST
Berg werd voor 3,5 gehaald en voor 10 verkocht.
0 0
OpNaarNummer4
Idd, daarnaast had ie een veel kleiner budget bij Groningen waardoor hij bijna geen miskopen kon veroorloven.
0 0
Cesc87
Suarez was ook nog een gelukje, ze kwamen voor een andere speler volgens de overlevering. Weet niet of de beste man ook Tadic heeft gehaald.
0 0
HeinJan
Haha. Geweldig dit.
0 0
Harrie Nak
Misschien is van der Zee iets voor ze!
2 0
3*stars*3
Wat doet hij eigenlijk want bij PSV was hij de man, die in Z-Amerika moest scouten.
0 0