[Update] SVA: 'Gebruik de Ajax Kaartenmarkt'

BvdPloeg, 23-12-2015 om 16:19, 12597 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

De laatste tijd valt het op dat er bij thuiswedstrijden van Ajax de nodige lege plekken in het stadion te ontdekken zijn. Wie vervolgens op NOS Teletekst kijkt, ziet vervolgens een toeschouwersaantal dat veelal richting de 50.000 gaat. In het Algemeen Dagblad legt perschef Miel Brinkhuis van Ajax nog maar eens uit waarom. 'Niet om geheimzinnig te doen, maar voor ons als clubs is het aantal verkochte kaarten veel relevanter.'

Er is dus een eenvoudige verklaring voor het verschil in het daadwerkelijk aantal bezoekers en het doorgegeven toeschouwersaantal. Ajax geeft namelijk al jaren het aantal verkochte kaarten door, terwijl het daadwerkelijke aantal toeschouwers wel degelijk geteld wordt. 'Dat is heus geen cosmetische ingreep om mensen voor de gek te houden of de zaken mooier dan de werkelijkheid te beschrijven. Natuurlijk hebben wij het liefst een vol stadion. Maar als onze supporters een keer besluiten bij hun zieke vrouw thuis te blijven of in de file staan, dan hebben wij daar best begrip voor. Maar die kaarten zijn verkocht en dat is voor ons relevant.'

Afgelopen november speelde Ajax in eigen huis tegen SC Cambuur (5-1) en omdat de harde kern de eerste helft boycotte, was het wel heel erg leeg in de Amsterdam ArenA. 'Dan wijken de cijfers natuurlijk wel heel veel af', legt Brinkhuis uit. 'Maar wij kunnen er niets aan doen dat andere media ons gecommuniceerde aantal verkochte kaarten als hoeveelheid toeschouwers overnemen.'

Update - 16.17 uur
De Supportersvereniging Ajax heeft in een eerste reactie op de kaartverkoopstandpunten van Ajax gesteld dat er best een oplossing is voor de lege plekken in de ArenA. 'Het is voor niemand leuk om naar al die lege plekken te kijken. Daarom zou het mooi zijn als seizoenkaarthouders die een keertje niet kunnen, gebruikmaken van de Ajax Kaartenmarkt.'

'Op die manier kun je je seizoenkaart voor een wedstrijd aan Ajax verkopen, Ajax verkoopt de kaarten dan weer door', legt de SVA uit. 'Als de je plek wordt verkocht, krijg je geld van Ajax. Het bedrag ligt tussen de 11,75 euro en 36,75 euro, afhankelijk van de plek waar je een seizoenkaart hebt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Ajax Ziel
Dit sportieve verval gaat sluipenderwijs. Schrikbeeld is ManUnited,. ooit prachtig Engels voetbabolwerk, tegenwoordig vreselijk commercieel gedrocht zonder Engelse voetbalsfeer en support op tribunes. Veel te veel geld, slecht voetbal met dito resultaat. Jammer alleen dat die domme vastgeroeste toeschouwers het daar (nog) niet beseffen..

AFC Ajax Amsterdam = AFC Ajax Amsterdam. Onvergelijkbaar met welke andere club ook. Dat is goed in alle opzichten. Gelukkig dringt het hier wel steeds meer door dat dit Ajax structureel fout bezig is. En dat bespaart de ware Ajax-supporter veel tijd, geld en ergernis. Onze gunfactor gaat naar die nv in een lege Arena.

PS Maak er mooie kerstdagen van. Voor 2 dagen vrede binnen onze club :-)
0 0
De Ajax Ziel
Serieus gevreesd moet worden dat de Arena met ongewijzigd Ajax-bestuur en beleid komende jaren niet alleen meer en vaker lege plekken gaat vertonen, maar tevens geheel ander Ajax-publiek krijgt. En zo vervreemd Ajax steeds meer van voetbal en supporters. Treurig perspectief.
0 0
noahdepoah
Ga gewoon op vaste tijden spelen, is toch geen agenda op na te houden nu
0 0
AnoniemeTank
Ik ga niet meer naar Ajax, heb wel een scc. Niemand mag mijn plek. Ze moeten kunnen zien dat ik er niet ben.

Zonder Cruijff is Ajax niet mijn club.
1 -1
pannekoek
OF niet?
0 0
pannekoek
De Boer en Cruijff http://2no.co/34Kp.jpg
0 0
KlasseLasse
russelwestbrook! ik heb heen zin om elke x aan te geven of ik wel of niet kom, kom altijd goed geregeld met mn werk maar als seizoenskaarr houder ga je ervan uit dat je altijd gaat haha
0 0
De Ajax Ziel
Onbegrijpelijk dat 40.000 mensen elk jaar kritiekloos seizoenkaart kopen voor dit Ajax en nog onbegrijpelijker dat minimaal een kwart daarvan wegblijft. Wéét wat je steunt..
1 -1
RusselWestbrook
Ik zou die kaartenmarkt afschaffen en het volgende systeem gebruiken:

Iedere seizoenkaarthouder moet aangeven of hij of zij komt of niet. Wordt er aangegeven dat iemand niet komt, dan gaat die kaart de vrije verkoop in (al dan niet met een kleine teruggave van geld, als in de kaartenmarkt).

Geef je niks door, dan krijg je 48 uur voor de wedstrijd een email/sms/whatever dat als je binnen 24 uur niks doorgeeft, je kaart de vrije verkoop in gaat. En je krijg je centjes niet terug.

Geef je 2 keer aan dat je wel komt, maar je komt niét, krijg je een waarschuwing. Gebeurt het een derde keer mag je SCC inleveren en krijg je de resterende waarde van je SCC terug.

Verzuim je consequent om iets door te geven, dan lever je je SCC ook maar in. (al is dat niet per sé nodig, omdat je plek in dat geval altijd de vrije verkoop in zal gaan)
2 -6
OdjePils
Goed verhaal knuppel!
0 0
afca95
Maar goed dat jij niet in het bestuur zit met deze onzin dan verkoop je geen sc meer met deze voorwaarden!
4 0
RusselWestbrook
Stel je niet zo aan.

Het gaat hier om even simpel door te geven of je komt of niet. Als Ajax daar een app voor de mobiel voor (laat) bouwen moet dat in een paar seconden kunnen. Kleine moeite.

Zeker gezien het feit dat hier altijd mensen lopen te zeuren dat er lege plekken zijn.
0 -3
afca95
Schei toch uit.. Het slaat nergens op, je betaald voor een plek en dan moet je nog laten weten of je komt, dat bepaal je nog altijd zelf..Als mijn kaart op kaarten markt al niet verkocht wordt zit niemand verlegen om n kaartje!
0 0
chrisjuhhh
dus inleveren als je ervoor voor uit betaald heb ?
ook lekker jij .
van de scc blijf iedereen af is een voor uit betaalde kaart en de persoon bepaal wat er mee gebeur niet een of andere vereniging of supporter!
0 0
RusselWestbrook
Je krijgt je geld terug. Althans, de resterende waarde.

En dat zou dus alleen gebeuren als je 3 keer aangeeft dat je wél komt, maar toch lekker thuis blijft, met een lege plek als gevolg.
0 -1
chrisjuhhh
en stel ik wil dan een wedstrijd zien ben ik me scc kwijt en de komende jaren ook .
nee je koop iets wat van jou is is ook een soort aandeel he .
nu ga ik altijd wel muv afgelopen wedstrijd was het even zat dat gezeik
0 0
RusselWestbrook
... ga nou even rustig lezen wat ik allemaal zeg.

Je seizoenskaart komt nooit in gevaar zolang je maar netjes aangeeft dat je niet komt. Sterker nog, zelfs al geef je helemaal niks door dan nog is er niks aan de hand, omdat jouw plek dan gewoon de vrije verkoop in gaat.

Je scc komt pas in gevaar op het moment dat je steeds aangeeft WEL naar de Arena te komen en vervolgens je plek leeg laat.

Ajax verkoopt jou een seizoenskaart omdat jij graag elke wedstrijd een kaartje wilt hebben. Lijkt me een verdomd kleine moeite om even aan te geven dat je een keertje niet komt zodat je plek nog steeds gevuld kan worden.
0 -1
chrisjuhhh
ik snap je wel maar het mag niet opgelegd worden .
volgende keer mag jij me kaartje kopen wanneer geen idee hahaha ga altijd wel geloof zolang ik hem heb 12 wedstrijden gemist in de arena sinds het begin incl europees
0 0
RusselWestbrook
Het enige wat je opgelegd wordt is dat je even doorgeeft of je wel of niet komt. Dat kan met zoiets simpels een fucking app met 2 knopjes: "ik kom wel", "ik kom niet".

5-10 seconden. Als je dat te teveel moeite vind verdien je geen SCC.
0 -2
strafschop
Vreemde reacties weer. Bijna alle clubs in het Nederlands betaald voetbal geven uitsluitend het totaal aantal verkochte kaarten door. Er zijn zelfs clubs bij die dit standaard afronden op 1000-tallen.

En sinds het aantal seizoenskaarten beperkt is en een klein deel van het stadion een prijsverhoging heeft gekregen worden er zelfs meer losse kaarten dan voorgaande jaren verkocht.
1 0
Robinjo1988
Geef je kaart gewoon aan een vriend stelletje gieren
2 0
afca95
Oftewel Ajax komt geld te kort omdat de bezoekers aantallen terug lopen dus zet alsjeblieft je kaart op kaarten markt! Wat een stel schijnheiligen daar!! Mooi even de trend flink doorzetten gaan ze vanzelf wel nadenken.
2 0
trainerdv
Fok de update van de SVA. Dit zijn zwijgende protesten, vanaf nu gesteund door mij en de mijnen.
De walgelijke verklaring van Brinkhuis zegt genoeg...
Eenmalige boycot/terreurdreiging was een incident. Nu zijn de lege plekken van fans die klaar zijn met DIT Ajax. Ik hoop dat iedereen seizoenskaart verlengt en niet komt. Net zolang tot ze inzien dat de fans onmisbaar zijn. Ga eens te raden bij Mister Ajax en vraag hem eens waarom hij altijd zo goed speelde in de Meer...
4 0
carsfield
zou het ook niet aan de prijsverhogingen kunnen liggen. Het merendeel vd seizoenkaarten is dit jaar duurder geworden (vooral lange zijde) en wordt volgend jaar nog veel duurder. Dat is al mede gedeeld middels een brief. Ajax gokt erop dat een hoop seizoenkaarthouders hun kaart opgaven. velen hebben dit ook gedaan. Ajax wil met losse verkoop en in de hoop dat bedrijven die duurdere kaarten kopen de verkoop opkrikken. Dat levert veel meer op. alleen ze hebben zich vergist. lang niet alle kaarten die door bedrijven zjjn gekocht worden iedere wedstrijd bezet. Dacht je nu echt dat ajax hun trouwe supporters koestert. bull shit. is all about the money. En met zoethoudertjes worden sommige supportersgroepen stil gehouden. Neemt niet weg dat als je een seizoenkaart hebt en je het hele jaar niet op komt dagen ook niet heel lekker bent natuurlijk.
4 0
JCr14
Alhoewel de spelers er niets aan kunnen doen!!

Liever leeg en achter Cruijff. (Dan maar geld kwijt)

Dan achter een bestuur die het grootste icoon van Ajax een mes in de rug steekt. En er zit voor macht/geld.

Hoe duidelijk wilje het statement hebben.
8 -1
fuark
Triest
0 0
trainerdv
Zie hier, de visie op Ajax. Hier wordt nu dus gewoon letterlijk gezegd dat geld (verkochte kaarten) belangrijker is dat het voetbal (het spel met een vol stadion) . Stelletje teringlijers. Nu is het echt klaar, ook voor mij. Ik kom weer wanneer iedereen (ook een persvoorlichter) weer in dienst is van de prestaties van het eerste elftal, en dat we een volgende uitspraak kunnen noteren.
"Het gaat ons niet om de verkochte kaarten, maar om de aanwezigheid van zoveel mogelijk fans. Wij zijn namelijk een voetbalclub. We betreuren het als mensen een kaartje kopen en vervolgens niet komen, en we gaan kijken wat we daaraan kunnen doen"
3 -2
dezengene
Deze reactie slaat werkelijk alles.

Hij geeft niet zijn visie op Ajax, hij geeft zijn visie op hoe hij doorgeeft hoeveel mensen er in het stadion zitten. Bij Ajax gaat dat nu op aantal verkochte kaarten, niet op echte aanwezigheid. Daar kan je van vinden wat je wil - bijvoorbeeld dat het een verkeerd beeld schetst - maar het zegt niets over het beleid van de club. Niets.

Natuurlijk is het voor clubs relevanter hoeveel kaarten er verkocht zijn. Blijkbaar zijn er namelijk genoeg mensen die een kaartje willen kopen voor Ajax (ondanks dat slechte spel). Dat ze dan niet op komen dagen is jammer en nadelig voor de sfeer, maar wat moet je dan? Een aanwezigheidsplicht instellen? Mensen vooraf screenen of ze wel werkelijk naar Ajax gaan als ze een kaartje kopen? Laat me niet lachen.

Je wilt dat de persvoorlichter 'weer' in dienst staat van de prestaties van het eerste elftal. De persvoorlichter?! Hoe zie je dat voor je? Moet het per regel worden vastgelegd dat deze man alleen uitspraken doet die de prestaties van het eerste elftal stimuleren? Wat een gelul zeg.
2 -1
afca95
Wij hebben met onze groep de kaarten op kaarten markt gezet, geen enkel kaart verkocht van de 20 SC, en dat zijn gewoon plaatsen op zuid!
0 0
trainerdv
Lees dan het AD: Hij zegt dat Ajax de echte aantallen voor zichzelf houdt en dus niet communiceert. Laat ze dat maar eens openbaar maken: In Engeland roepen ze het altijd om. We zijn nooit uitverkocht, dus voor de zielepoot die niet aan kaartje kan komen, doet Ajax het niet, dat bijhouden van verkochte kaartjes....
En het zegt alles over het beleid, alles. Net zoals de gebruikelijke prijsverhoging.
Je moet niets doen van al die dingen die je oppert: Je moet zorgen dat mensen voor jouw club naar het stadion komen. That's it.
En ja iedereen in dienst van Ajax, iedereen, moet 24 uur per dag direct of indirect bezig zijn met het eerste, anders ben je nutteloos en mag je ander werk gaan doen.
0 0
RusselWestbrook
Jij snapt er echt geen kut van hè?

Ajax was tegen de Graafschap. bijvoorbeeld, gewoon keihard uitverkocht. Waren geen kaartjes meer beschikbaar, er werd nog serieus naar gezocht ook (o.a. op deze site), met andere woorden: uitverkocht, geen kaarten meer te koop. Dat er dan een hele hoop zijn die wel een kaartje hebben maar gewoon niet komen, tsja, maar dat veranderd niks aan het uitverkocht zijn.

De rest ga ik niet eens op in, wat een debiel gelul.
0 -1
tonny
Zegt genoeg over het zooi wat in het bestuur, directie en rvc zit
Allemaal graaiers, egoisten en niet echt voor onze club beZig
Oprotten
2 -1
aJaxppy
Wat een gelul... Het spel is niet om aan te gluren dus blijven mensen weg! Als ze zo blijven spelen en ze de prijzen blijven verhogen is het stadion over twee jaar elke wedstrijd voor de helft leeg, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben! Oh dat heeft VDS ook niet-bestaande gedaan ...
0 0
Superjood410
Ik snap ook niet dat Ronald Pieloor, die namens de supporters in de bestuursraad zit, hier is wat aan gaat doen. Alle trouwe supporters geven om een vol stadion en haten het om te zien hoe mensen 10min voor het einde weggaan. Hier moet iets op te vinden zijn. Kijk eens naar Duitsland, allemaal volle stadions en mega veel sfeer. Komt het dan door het karakter van de verwende Nederlandse supporters of door het supportersbeleid van de club?
0 0
Lekiam
Ja. Dit komt door de verwende supporters.
1 0
afca95
Leg jij maar is uit waarmee wij verwend zijn? Als echte Ajacied zie je toch ook dat de huidige situatie niks met Ajax te maken heeft. Het voetbal niet, de uitstraling niet...
0 -1
Starring
Ajax houdt er eenmaal van de klant, sorry, de 'fan' als melkkoe te gebruiken. De vraag is: voor hoelang nog? Zolang het voetbal kut met peren blijft, niet voor lang imo.
0 0
Nummer 9
Hahaha ze doen het juist alleen om de boel te bedonderen ...
0 0
4xbestevaneurop
Leuk onderzoekje: Welke club in Europa doet dit nog meer? Ik volg in VI al 20 jaar de toeschouwersaantallen in Europa (vermelden ze sinds kort er niet meer bij). Een supporter die bij zijn zieke vrouw blijft moet natuurlijk kunnen, alleen doet Brinkman nu net alsof hij weet hoeveel wedstrijden een seizoenkaarthouder mist,hoeveel noodgevallen heb je in 1 seizoen hooguit 3/4 van de 18 thuiswedstrijden. Hou gewoon bij hoeveel wedstrijden iemand over een heel seizoen mist en als zijn aanwezigheid minder dan 95% is dan mag hij/zij zijn/haar kaart niet verengen. Zo is de kans veel groter dat als mensen niet kunnen ze echt hun best doen om iemand anders in hun plaats te laten gaan. Ik zie het in Engeland al voor me, mensen die krom liggen voor hun kaart en vervolgens 5-10 wedstrijden niet op komen dagen, wat een luxe hier in NL.
1 0
ratje
95%? 1 wedstrijd missen en je komt daar al onder. Er zijn slechts 17 thuiswedstrijden. Verder ben ik het overigens wel met je eens hoor.
0 0
Joseph
Zijn dan wel heel veel zieke vrouwen en die files zijn echt niet telekens zo lang..

Zou het niet een beetje zo kunnen zijn dat de mensen zich door het Ajax spel niet vermaakt vielen en gewoon thuis blijven..?!
2 0
Yoyoyoyo
Ze betalen voor die kaart dus dat recht hebben ze.
0 0
Joseph
Natuurlijk hebben ze dat recht, maar Ajax zou zich moeten afvragen waarom de supporters zo ontevreden zijn, of ze nou betalen of niet. Dat betalen is alleen mooi voor de NV, Ajax heeft het meeste aan de support.
0 0
trodat4030
Wees dan helemaal transparant, stelletje knakengeilers! Gewoon zowel verkochte als daadwerkelijk aanwézige toeschouwers communiceren. Je hébt beide cijfers, dus zó moeilijk is het niet.. Dan is er geen verwarring en zowel de media als het publiek is correct en volledig geïnformeerd. Dan kan iedereen kijken naar het cijfertje dat híj (of zij) interessant vind! Ik vind het communiceren van sec verkochte kaartjes zó halfbakken! Zelfs pure misleiding..
1 -1
12ajax
volgend jaar zijn er nog minder supporters, als ze dan 30.000 seizoenkaarten verkopen mogen ze blij zijn.
0 0
Horrontelli
Dit is precies wat bij Ajax fout is. Hij zegt het letterlijk: Alleen het geld is relevant. Kennelijk is vertrouwen van supporters en sfeer niet belangrijk.
2 0
trodat4030
Ligt eraan wie, Frank was om het hardst aan het janken toen ze een helft wegbleven tegen Cambuur..
0 0
pettuh
Lekker naar cijfers kijken, precies wat ze bij Ajax 'belangrijk' vinden. het draait alleen maar om geld, maar sfeer en het ondersteunen van de spelers boeit ze niet! beelden liegen niet!! De arena is gewoon een kille lege zooi!! wees is objectief en eerlijk! daarom ga ik het liefst alleen nog maar naar uit wedstrijden, volle bak en sfeer! ik vind dat Ajax moet instellen dat je bijv. Max 2x een thuiswedstrijd mag missen en anders je seizoenskaart kwijt bent! er zijn volgens mij genoeg mensen die graag heen willen en geen wedstrijd missen!! Zoals het nu is is het drama! 50000 kaarten verkocht, maar in werkelijkheid 30000 op de tribune!
1 0
Yo
Klopt niet helemaal,want tegen de graafschap Waren er meer dan 52 000 verkocht en stond er op Wikipedia van Ajax dit seizoen dat er 50 000 waren.kan je beter kijken denk ik bv bij ADO thuis stond er 43 000 toeschouwers. Dus ik raad
Iedereen aan om daar te kijken
0 0
EricAjax1
ik kreeg een naar gevoel toen ik die laatste zin las..
0 0
EricAjax1
van het dikgedrukte stuk welteverstaan
0 0
donqezue
Zieke vrouwen en file zullen vast de oorzaken zijn ja..
1 0
Robinjo1988
Als we maar betalen. Dat het stadion half leeg is boeit ze niet.
0 0
Jespervl
Als we nog een echte voetbalclub waren, hadden ze ingesteld dat je per seizoen een bepaald aantal keer moet komen om je scc te kunnen verlengen. Geen 12 thuiswedstrijden bezocht? Dan krijgt iemand anders volgend seizoen de kans.
De mensen die op de eerste ring, oranje stoeltjes onder 410 daaro, zitten, zijn volgens mij nog nooit geweest. Daar is het echt altijd leeg.

Maarja, Wij zijn Ajax, Wij zijn een NV...
0 -1
Yoyoyoyo
Met die prijsverhogingen en bar slechte resultaten zullen ze wel amper een wachtlijst hebben.
0 0
Patajax
Ja belachelijk. komen of anders inleveren die hap. genoeg anderen die wel willen
0 0
Yoyoyoyo
Jij bepaalt niet. Iemand die een kaart koopt mag er mee doen wat hij/zij wil.
0 0
Patajax
Gewoon erg dat het stadion half leeg is vaak. Vraag je je toch af, wat gaat er mis? kijk naar Feyenoord en psv daar zit het gewoon altijd vol.
0 0
Ajax27
haha nee... Gewoon nee. ja bij Feyenoord zit de eerste ring vol, maar daar zijn geregeld op de 2e ring een hoop vrije plaatsen te vinden, alleen die zie je nooit in beeld. bij PSV is het helemaal een lachertje, daar is de opkomst nog lager dan bij Ajax.
0 0
Stuyvesant
En de eerste ring is vaak ook niet vol, maar omdat de mensen daar staan lijkt het voller.
0 0
Patajax
kleiner stadion misschien bij psv. logisch dat daar minder komen. Sfeer is in ieder geval ver te zoeken bij ajax. helaas. geef sommige mensen gelijk die zeggen dat ajqx een bioscoop publiek heeft
0 0
Yoyoyoyo
Heb jaren lang fanatiek Ajax gesteund. Ik ga nu ook vaker lekker ff zitten en op mijn gemak relaxen zoals ze op het veld doen.

Je kan moeilijk 40.000 Ajax supporters laten spingen en dansen en zingen als er op het veld alleen maar kommer en kwel is te zien.
0 0
insectenverdelg
Kop in 't zand steken heet dit. als je denkt dat de oorzaak een zieke vrouw is heb je wel een bord voor je kop. komen wekelijks een man of 15.000 niet opdagen. Dat is bijna 1/3 van t stadion.
4 0