Stam: 'Niemand scoorde dikke voldoende'

BVeenstra, 11-12-2015 om 23:10, 2891 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax ging vrijdagavond met 3-0 onderuit bij FC Den Bosch en na afloop van de wedstrijd was trainer Jaap Stam dan ook niet bepaald tevreden. 'Dit is een harde afstraffing geworden. Dat is spijtig', aldus de oefenmeester tegenover het digitale thuis van de Amsterdamse club

'Het eerste kwartier was nog wel goed', begint Stam nog positief. 'We speelden goed positiespel, maar dan krijg je in de 27e minuut toch een goal tegen. Precies op de manier waarvoor we vooraf hadden gewaarschuwd. Den Bosch is fysiek sterk en heeft veel snelheid voorin', aldus de coach van Jong Ajax.

Na de openingstreffer ging het vervolgens mis met het beloftenelftal. 'Het was te gehaast en er werd te snel voor de lange bal gekozen, die we veel te vaak inleverden. Binnen de kortste keren was het 3-0. We konden het spel niet snel genoeg verleggen naar de andere kant, er was te veel twijfel wie welke man zou oppakken', gaat Stam verder, die hoopte op een betere tweede helft. 

'Maar Den Bosch ging nog meer inzakken en wij waren niet bij machte de vrije man te vinden. Je zou verwachten dat de spelers bepaalde facetten van het spel ondertussen wel beheersen en natuurlijk zijn ze jong en moeten ze nog veel leren, maar dat moet ook niet te lang duren', klinkt de oefenmeester streng, die vervolgens flinke kritiek levert. 'Ze moeten het niet alleen voor de club doen, maar vooral voor zichzelf. Vandaag stak er niemand bovenuit, niemand die een dikke voldoende scoorde. Want het ging verdedigend niet goed, maar de kansen die we kregen, moet je ook maken wil je resultaat boeken. Dat kan je de aanvallers dan weer verwijten', besluit Stam.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BaaszoeRoermond
Hahah jllie ook daarzgo
1 0
TikkieTerugJaap
Ja Stam je bent een ongelooflijke lul, elke week weer de verkeerde opstelling. En maar lullen dat je zo graag naar Engeland wil, sodemieter dan op man. Helemaal klaar met die vent.
3 0
ck69
das wel des Ajax tegenwoordig
4 0
Nummer 9
Ja allemaal de schuld van de spelers volgens Japie ...
6 0
Bedero
Haha als je deze teksten leest ligt het aan iedereen, behalve Jaap. Misschien moet jij er wat motivatie inbrengen, alsmede zorgen dat het tactisch goed staat. Daarnaast een keer de opstelling maken die iedereen verwacht te zien, niet 10 spelers opstellen die sowieso het eerste nooit gaan halen. Jij scoort ook een dikke onvoldoende Jaap. Beroerde coach.
5 0