Redan velt Brazilië bij Vierlandentoernooi

BvdPloeg, 03-12-2015 om 08:09, 6111 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Oranje U16 heeft in de Verenigde Staten zijn eerste wedstrijd bij het Vierlandentoernooi gewonnen. Tegen Brazilië bleef het lang 0-0, maar nadat Daishawn Redan in het veld kwam, was een vlotte hattrick daar: 0-3.

De Ajacied begon op de bank, maar besliste als invaller alsnog het duel. Binnen twintig minuten was het al twee keer raak, de derde treffer volgde in de extra tijd van de wedstrijd. Naast Redan speelden ook Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp en Juan Familia Castillo mee, allemaal als invallers. Terence Meuwese kwam niet in actie.

Oranje U16 speelt de komende drie dagen nog twee wedstrijden tegen de Verenigde Staten en Engeland. Door de 0-3 zege staat het na één speelronde bovenaan bij het Vierlandentoernooi. Voor de liefhebbers: de wedstrijd is in zijn geheel terug te kijken via onderstaande video. De 0-1 op 1.10.30 min, de 0-2 op 1.20.50 min en de 0-3 op 1.47.40 min.

Opstelling Oranje U16: Jasper Schendelaar; Elton Kusi (71. Abdallah Aberkane,), Joey Jacobs, Kik Pierie, Ian Smeulers (41. Sven Botman); Rodney Huygen (41. Jurgen Ekkelenkamp), Andrew Mendoca, Achraf El Bouchataoui (41. Juan Familia-Castilo); Maurice Kone (63. Brad Van Hoeven), Thomas Buitink (41. Daishawn Redan) en Dereck Darkwa.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
maar weer interlands pffff in een week dat er gewoon gevoetbald moet worden voor de competitie
0 0
chrisjuhhh
vast leggen t/m 2020
0 0
flasher93
kan nog niet toch. Is nog geen 18
0 0
trodat4030
Is nog geeneens 16 (geboren op 2-2-2001, dus nog pas 14) dus kan sowieso nog niks tekenen..
1 0
chrisjuhhh
jup was ik vergeten lol maar alvast klaar leggen en tegen zijn ouders zeggen
0 0
flasher93
Als hij op zijn 16de maar wel bij Ajax tekent. Als je ziet hoe Malen het in Engeland doet. Gelijk mee trainen met het eerste. Bij zijn debuut bij Arsenal U21 gelijk scoren. Was een prima speler voor ons geweest. Als hij daar al kansen heeft bij het eerste, dan hebben wij lopen slapen hier hoor.
0 0
trodat4030
Of ze op hun 16e tekenen moet je altijd maar afwachten idd. Malen was in z'n hoofd volgens mij al lang en breed in Engeland, dat Ajax hem 'te laat' iets aanbood, geloof ik niet echt. Gewoon smoesje achteraf, naar mijn mening..
0 0
trodat4030
Eerste helft was echt heel matig van oranje, dat ze met 0-0 de rust in gaan mag een klein wonder genoemd worden. Niet dat Brazilië veel grote kansen had, maar toch mazzelde Nederland enkele keren. Nederland zelf creëerde voor rust werkelijk níets. In de 2e helft waren beide ploegen een stuk meer aan elkaar gewaagd (ik wil niet beweren dat het alleen door de ingebrachte Ajacieden komt, maar opvallend is het wel). Nederland ging combineren ipv lange ballen spelen en was vrij effectief met de gecreëerde kansen. 3 van de 5 (ofzo) kansen afmaken is keurig.

Voor de mede-die-hards, vrijdag (middernacht vs USA) en zondag (21 uur vs Engeland) speelt oranje weer en die wedstrijden zijn live te volgen op ussoccer.com of op hun YouTube kanaal.
1 0
Chesterson93
Bedankt, topinfo !
0 0
Sjakie Wit
Zo die 2-0 is mooi...
https://youtu.be/2Pp8R9jd0AQ?t=1h20m40s
0 0
jaripettersson
Er werd goed gevoetbald zeg
0 0
Mokum_32
Vind je ? er wordt echt vaak terug op de keeper gespeeld of de backs draaien niet open, tempo ligt ook niet echt bijzonder hoog en die trainer kauwt alles voor. Open draaien, terug, kaatsen, diep. Het zijn net 11 robotten...
1 0
Mokum_32
We weten allemaal dat het een zeer goede afmaker is maar dat was Wallian ook kijk waar hij nu is.. Zijn techniek zou echt beter moeten worden
0 0
JohnDylan
Ik vind het nogal vroeg om Walian af te schrijven aangezien hij het afgelopen anderhalve seizoen een grote stap in zijn atletisch vermogen heeft gezet. Walian staat nu veel lichter op zijn benen waardoor hij veel wendbaarder met en zonder de bal is. Het spelen op de flanken heeft hem daarbij waarschijnlijk ook geholpen. Ik ben een enorme fan van de stijl van El Azzouzi, Dolberg lijkt me completer als spits en Sierhuis is momenteel zeer goed in vorm maar Walian heeft ook zeker potentieel. Hij weet als spits precies de juiste loopacties te maken en heeft de benoodigde koelbloedigheid in en rondom de zestien.

Als Ajax ooit weer spitsen voor het eerste wil opleiden moeten we niet verwachten dat elke spits op 20 jarige leeftijd al zo ver is als een Van Basten of Kluivert. Laten we niet vergeten dat zelfs Ibrahimovic door veel supporters van Ajax af werd geschreven en dat de meeste liever Mido in de spits zagen. Als Ajax een spits van het type Huntelaar kan opleiden die veel scoort maar voetballend weinig aan het spel toevoegt kunnen we al tevreden zijn. Daarbij moeten we spitsen de tijd geven zich verder te ontwikkelen en niet al op jonge leeftijd afschrijven zoals veel mensen hier met Milik doen.
0 0
wolterx
Ik denk dat ze bij Ajax hem best kunnen belonen en hem meer minuten in de B1 laten meepakken. Dat hij kan scoren weten we allemaal wel, hij heeft misschien niet de beste techniek of het gevoel voor de steekpass maar afmaken kan hij als de beste.
0 0
SuperJood2016
Heeft ook eigenlijk alles wat een Ajax Spits moet hebben.
0 -1
3sterren
Gefeliciteerd met je hattrick Daishawn!!!

Naar het schijnt zitten HSV, Bayern M, Barcelona, Man U en nog een heleboel andere internationale top clubs achter hem aan...

Gelukkig zit hij voorlopig bij ’ons’...
0 0