Gudelj: 'Vaclav mocht er één dag van genieten'

Mr. Ajax, 28-11-2015 om 08:10, 3439 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nemanja Gudelj zorgt ervoor dat Vaclav Cerny met beide benen op de grond blijft staan. Laatstgenoemde scoorde donderdagavond in de slotfase tegen Celtic de 1-2, hetgeen tevens zijn eerste doelpunt was namens de A-selectie van trainer Frank de Boer.

'Zoals mijn vader altijd bij mij deed, zorg ik er honderd procent zeker voor dat Vaclav niet naast zijn schoenen gaat lopen', verzekert Gudelj in gesprek met De Telegraaf. 'Ik ben heel blij voor hem, maar heb hem wel gezegd dat hij er één dag van mag genieten. Nu moet de focus volledig op Zwolle zijn gericht.'

Cerny sloot begin 2014 aan in de jeugdopleiding van Ajax en liet hier al gauw zien waarom hij in Tsjechië werd bestempeld als toptalent. In augustus van dit jaar debuteerde hij in de hoofdmacht van de Amsterdammers in het duel met Willem II.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rasoptimist
Waarom roept niemand dat dit ook de verdienste van Marc Overmars is?
6 -4
BennJii020
je doet je naam eer aan
0 0
Rogyros
Omdat jij een rasoptimist bent en de anderen niet. :-)
Maar ik ben het met je eens, hoor. Overmars bepaalt helemaal niet of een speler wordt gehaald. Dat wordt in onderling overleg bepaald. Overmars sluit de deal. En daar mogen geen exorbitante bedragen bij worden betaald. Hij moet dus slim onderhandelen. Dat is aan Overmars wel besteed.
4 0
trodat4030
Omdat Vaclav al op trainingsstages kwam en allang en breed in beeld was voordat Overmars opnieuw in Amsterdam kwam werken.. Maar chapeau hoor, voor het opstellen van een jeugdcontractje..
7 -1
Michael25
Is meer de verdienste van de scouting lijkt me. De miskopen uit de eredivisie komen uit zijn kraam...
1 -3
Sunny_Boy
Oh dus de miskopen zijn van Overmars en de geslaagde aankopen van de scouting en waarschijnlijk ook nog jonk
2 -2
BRAMHOUTEN
Alles wat goed gaat komt door jonk. Jonk maakt geen fouten jonk is een held
2 -4
Michael25
Overmars en De Boer kopen spelers op basis van 1 wedstrijd (Younes) of eredivisie kennis. Die gaan voor Ajax 1 uit van eigen netwerk ipv scouting (Sanogo...). Voor de jeugd wordt wél gebruik gemaakt van de scouting, dus ja de meeste miskopen van Ajax 1 zijn niet of nauwelijks gescout en komen op het bordje van vooral Overmars.
2 -2
Rogyros
Onzin. Overmars heeft helemaal geen bepalende stem. Aankopen worden in het technisch hart bepaald. Overmars doet de deal. Is dus uitvoerend.
1 -2
JohnDylan
Overmars maakt deel uit van het technische hart. Het is duidelijk dat vooral Overmars en De Boer het transferbeleid bepalen. De Boer heeft bijvoorbeeld de komst van Vd Hoorn er doorheen gedrukt terwijl Jonk en Bergkamp liever Van Dijk hadden gehaald. Waarschijnlijk de laatste keer dat Jonk en Bergkamp het met elkaar eens waren. ;)
0 0