Twijfels over Van de Beek: 'Zit er tegenaan'

BvdPloeg, 20-11-2015 om 13:43, 6693 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frank de Boer heeft naar eigen zeggen lang getwijfeld of hij Donny van de Beek bij de selectie zou halen tegen Cambuur. De coach beschikt niet over de geblesseerden Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven, maar uiteindelijk koos hij alleen voor Vaclav Cerny

Dat ligt volgens De Boer niet per se aan Van de Beek, maar meer aan de spelers die hij nog wél heeft. 'Donny gaat juist heel goed, we hebben er lang over getwijfeld of we hem erbij moesten halen. Hij maakt grote stappen, meer nog dan Vaclav. Hij zit er heel dicht tegenaan en zijn kans zal komen. Die zal hij moeten grijpen.'

Vooralsnog kiest De Boer echter voor zekerheid en haalt hij alleen Cerny erbij, die voorin zou kunnen spelen. 'De Jupiler League is toch wat anders dan de A-jeugd en het duurt wel een half jaar voordat je daar aan gewend bent', legt hij uit over Van de Beek, Cerny en ook Abdelhak Nouri. 'Donny wordt fysiek sterker en maakt betere keuzes, net als Vaclav en Appie. Donny maakt wel de grootste stappen van die drie.'

SALE: profiteer nu van 30% korting op de officiële Ajax trainingscollectie!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
@RSM Laat me het proberen uit te leggen...
Omdat je twee middenvelders mist, waarvan één een dragende speler, twijfelt je over het toevoegen aan de selectie van een extra middenvelder. Tot zover niets vreemds, toch?
Maar je gaat voor zekerheid, dus dan is het toch logisch dat je kiest voor een voorhoedespeler?

Huh, nu begrijp ik het opeens ook niet meer...

@Ajax27 dank voor de echte uitleg. Maar zeg eerlijk, het stukje was onduidelijk.


0 0
JCr14
"Vooralsnog kiest de Boer voor zekerheid"

Wanneer niet? Alleen is het vaak geen zekerheid.
Gudelj, Serero en Heitinga bieden ook geen zekerheid op het middenveld
1 -1
RSM
Zijn Cerny en Beek twee dezelfde type spelers? Want ik begrijp de verklaring van De Boer niet zo.
1 0
Ajax27
gast hij kan Cerny rechtsbuiten zetten. op het middenveld heeft ie Schöne, Serero en Heitinga na Klaassen, Gudelj en Fischer.
0 0
mcjc
vd Beek ipv viergever of vdhoorn. Hoezo moeten er 3 verdedigers op de bank plaats nemen?
0 0
Ruff Rhythim
Wat een kontverklaring weer....
0 0
ram
Ik zou doen: Viergever en Heitinga eruit, Van Rhijn en Van de Beek erbij.
0 0
NouriVandeBeek
Van de Beek wacht met smart op zijn kans maar nadat 2 middenvelders wegvallen komt Sanogo erbij. Om over heel dat zootje verdedigers maar te zwijgen. Bah
2 0
flasher93
Sanogo en van De Beek spelen ook echt op dezelfde positie..
0 -1
NouriVandeBeek
Sanogo voegt niks toe. Maak niet uit welke positie die heeft
1 0
flasher93
Dat is een andere discussie. Hij zet toch gewoon een aanvaller op de bank. Of hij nou goed genoeg is of je had liever Muric/El-Azzouzi/Hendriks op de bank gehad. Je gaat ook geen 4 middenvelders op de bank zetten.
één keeper, twee verdedigers, twee middenvelders en twee aanvallers, waarvan Schöne aan middenvelder is en Heitinga gezien wordt als verdedigende mid. Dan had je Heitinga op de tribune moeten zetten
0 0
Nab
Kan me nog een De Boer herinneren die bij zijn competitiedebuut uit bij Vitesse "ineens" met Ebecilio kwam die acties maken en vrijuit speelde. Omdat zo'n jongen zich wilde laten zien! Wat is Frank toch compleet omgedraaid van een frisse jonge trainer met bravoure naar een behoudende trainer vol zekerheden en plichtsgetrouwe volgelingen. BAH!!
1 0
talent020
De oude Frank is idd verdwenen, waar is idd de trainer gebleven die Boerrigter voor Poulsen bracht en voor de winst durfde te gaan in Eindhoven? Ik vraag het me ook weleens af zeker na wedstrijden zoals Feyenoord waar hij doodleuk 2 keer Serero brengt om 1 punt veilig te stellen.
0 0
3sterren
Frank denkt dat hij met deze instelling sneller wegkomt naar het buitenland...
Minder risico’s meer behouden.
Helaas ook minder attractief.
0 0
Joseph
Liever vd Beek dan Sanogo Frank..
2 0
godenzonensuper
Ja leuk verhaaltje frankie. Leg eerst maar eens uit waarom je 7 verdedigers selecteert. 2 verdedigers op de bank is meer dan voldoende , je had donny makkelijk kunnen selecteren.
3 0
3*stars*3
He-he, je word toch moe van deze man, o zo voorzichtig!
Volgens mij is hij er zelfs trots op dat hij nu geen 8 maar 7 verdedigers meeneemt...

by the way godenzonensuper, zullen wij 1 ding afspreken?Gewoon niet meer reageren op pettersson als hij middernacht weer komt zuigen en irriteren want we zien altijd dat hij eromheen draait als je met feiten komt of hij reageert niet meer.
AS is een schoner plek, als mensen niet meer met hem in discussie gaat, deal? ;)
2 0
godenzonensuper
Zal het proberen gap haha , maar die kerel irriteert gewoon ernstig. Komt met leugens aanzetten en als je om argumenten vraagt is hij nergens te bekennen. Maar je hebt gelijk we kunnen die gast beter links laten liggen.
1 0
3*stars*3
Ja joh, die fase van aan hem irriteren ben ik gelukkig voorbij want hij spoort gewoon niet.
1 0
MNJ7
Die viergever gewoon uit selectie man , daarvoor Donny , andere coaches hadden dit wel gedaan maar Frank niet want stel er worden 3 van de 4 verdedigers geblesseerd
0 0
godenzonensuper
Inderdaad , echt lachwekkend.
Ook een leuk signaal naar vd beek toe , 2 middenvelders geblesseerd en dan alsnog niet bij de selectie zitten.
0 0
afca1985
Wat een angsthaas is het ook heh, je speelt tegen het o zo grote Cambuur, alles op safe zeker weer.
Meneertje wil weer perse 3 verdedigers op de bank, stel je voor dat er 3 geblesseerd raken.
Geef de jeugd nou eens wat sneller de kans man.
Spelers als vdHoorn, Viergever, Heitinga, Serero hebben toch geen toekomst bij Ajax meer
2 0
talent020
ik word intussen echt doodmoe als De Boer het worord zekerheid in de mond neemt. verbaast me niets dat de spelers geen risico meer durven te nemen. want nemen ze als speler geen beslissing die zekerbeid met zich meebrengt dan pas je nket in het profiel van Frank.
4 0
Johan1
Man, doe niet zo moeilijk. Alsof Ajax 1 een veel hoger niveau laat zien dan Jong Ajax. Het tempo wat Ajax 1 speelt is echt verschrikkelijk laag.
Ach ja, De Boer kiest weer voor zekerheid......het stokpaardje van De Boer. Zekerheid gaat voor alles. Nu zit ik straks weer naar een incapabele Serero, Viergever of Schone te kijken.
4 -1
JohnDylan
Hopelijk krijgen Nouri, Savastano, Vd Beek en Cerny de rest van het seizoen een vaste basisplaats bij Jong Ajax. De Boer zal ze toch zo min mogelijk gebruiken en als ze dit seizoen zo'n 20+ wedstrijden in de Jupiler League spelen kan de opvolger van De Boer ze waarschijnlijk vast in de wedstrijdselectie van het eerste opnemen.
2 0
talent020
Van De Beek had je er gewoon bij moeten nemen Frank, die jongen had je juist nu het vertrouwen moeten geven, maar het zdgt weer veel dat Frank kiest voor zekerheid... daar is De Boer zijn spelopvatging ook in 1 woord mee samengevat!
2 -1
AFCABart
waarschijnlijk wacht Frank op het moment af dat ze afzien van hun creatieve spel...
1 -1
CHRISSSSZ
Had er gewoon bij moeten zitten Frank, soms moet je is minder denken en gewoon doen. Het draait, zoals altijd, om zo min mogelijk risico nemen. Een aanvaller uit de jeugd durft ie dan nog wel, maar een middenvelder gaat hem toch wat ver. Liever Serero, de man van 0 goals en 0 assists. Wat verlang ik naar een trainer met durf en lef..
5 -1
Johan1
Eens.
1 0
Pauw
Heb Donny dit seizoen een paar keer in actie gezien. Heb hem geen stappen zien maken.
0 -1
talent020
de laatstd weken was hij lekker bezig, daarnaast isde JL anders dan de Eredivisie, ook bijv Bazoer en Tete heb ik waardeloze potjes in Jong Ajax zien spelen.
1 0
JohnDylan
Bazoer speelde bijna meer slechte dan goede wedstrijden in de Jupiler League. Mijn god wat rende die regelmatig als kip zonder kop over het veld heen. Het is ongelofelijk hoe snel die zich heeft ontwikkeld sinds hij bij het eerste is gehaald. Hetzelfde geld in mindere maten ook voor Tete die bij Jong Ajax meer fouten maakte dan nu in het eerste. Ook Riedewald lijkt het makkelijker te hebben in de Eredivisie dan in de Jupiler League. Bij Jong Ajax had hij het verdedigend af en toe ongelofelijk lastig. Het toont maar dat de prestaties van jeugdspelers bij Jong Ajax relatief weinig zeggen over hun kwaliteit en potentieel.
1 -1
Jornnn
Klopt wel. Daarom is het ook van belang om Donny er bij te pakken tegen dit soort tegenstanders.
0 0
NouriVandeBeek
Donny had er bij moeten zitten. Zulke talenten moet je zoveel mogelijk bij het 1e betrekken. Donny is de toekomst en Serero en Van der Hoorn niet. Ik denk dat Van de Beek op zeer korte termijn al meer kan brengen dan Serero. Sowieso te veel verdedigers in de selectie. Bullshit gewoon

Ik hoop niet dat Nouri en Van de Beek volgende week tegen die zwakke Russen spelen in de YL. Dan kan je beter op maandag en vrijdag in de JL spelen.
2 0
BRAMHOUTEN
Ik begrijp ook nog wel dat hij er nu nog niet bij zot, hij gaat echt zijn minuten pakken dit seizoen
0 -1
afca patrick
Kende een stroeve seizoensstart.

Maar nu lijkt hij de draad weer te hebben opgepakt en is de laatste weken steeds een van de betere. Jammer dat hij niet bij de selectie zit.
0 0