Milik: 'Ik voel geen extra druk'

BVeenstra, 17-11-2015 om 13:35, 2522 views, Sportowe Fakty |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij afwezigheid van Robert Lewandowski in het Poolse nationale team zullen de ogen vooral gericht zijn op Ajax-spits Arek Milik. Zijn land speelt namelijk dinsdagavond een oefeninterland tegen Tsjechië, dat zich ten koste van het Nederlands elftal wist te plaatsen voor het aankomende EK. Ook Polen plaatste zich voor het eindtoernooi in Frankrijk.

'Ik voel geen extra druk, want we spelen als team', begint Milik. 'Van iedereen worden bepaalde dingen geëist. Het maakt niet uit of Robert (Lewandowski, red.), ik of een andere spits speelt, we zijn allemaal de nationale ploeg. Laten we hopen dat elke speler die speelt alles zal geven en we dinsdag een goed resultaat kunnen behalen', aldus Milik tegenover het Poolse Sportowe Fakty

Polen moet het verder ook doen zonder Lukasz Fabianski (Swansea City), Gregorz Krychiowak (Sevilla) en Jakub Blaszczykowski (Fiorentina). Verder kijkt Milik uit naar het treffen met de Tsjechische doelman Petr Cech. 'Het is een geweldige keeper. Hij speelde al bij een geweldige club (Chelsea, red.) en nu weer (Arsenal, red.). Ik bekijk het ook niet vanuit het perspectief van Wojciech Szczesny (verloor zijn basisplaats bij Arsenal door de komst van Cech en werd vervolgens verhuurd aan AS Roma, red.). Het is geweldig om in zulke wedstrijden te spelen tegen een aantal goede spelers. We gaan de wedstrijd in zoals we tegen elke tegenstander spelen. Ik speel altijd op dezelfde manier, probeer altijd mijn best te doen. Ik hoop natuurlijk het net te traken als ik speel', aldus Milik.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Milik wordt voetballend steeds beter maar het blijft jammer dat hij bij Ajax niet in zijn kracht wordt gebruikt. Huntelaar moest onder Ten Cate ook een periode gaan meevoetballen en direct bakte hij er niets meer van. Toen Huntelaar zich weer mocht richten op waar zijn kracht lag (het maken van doelpunten) ging het net zo direct weer zeer goed. Milik moet veel vaker de diepte in worden gestuurd of in of rondom de zestien de bal krijgen. Laat hem maar zo vaak mogelijk loopacties van de bal af maken in plaats van dat hij naar de bal toe moet komen. Ik denk dat hij dan veel vaker gaat scoren en dus belangrijker zal zijn.

Er moet dan wel een andere type '10' (een met veel meer voetballend vermogen en creativiteit) achter hem komen te staan. Als Ajax met een '10' blijft spelen de komende jaren dan hoop ik dat Andersen een vaste basisplaats krijgt op die positie. Met El Ghazi en Sinkgraven op de vleugels en Milik in de spits zou er dan een prima aanval staan. Ik hoop alleen dat Ajax na dit seizoen afscheid neemt van De Boer en weer met een '6' gaat spelen met Gudelj/Klaassen en Sinkgraven als aanvallende middenvelders, Bazoer op '6' en Andersen als linksbuiten die de ruimte achter Milik in mag dribbelen.
0 0
godenzonensuper
Prima spits als hij goed gebruikt wordt.
0 0