Daily Mail ziet trio Ajax als toekomst Oranje

BVeenstra, 14-10-2015 om 16:00, 9106 views, Daily Mail |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Engelse krant Daily Mail ziet in een drietal Ajacieden de toekomstige sterren van het Nederlands elftal. Anwar El Ghazi, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer worden genoemd als de mogelijke nieuwe helden van Oranje. Verder noemt de krant ook Karim Rekik (Olympique Marseille) en Quincy Promes (Spartak Moskou) als aanstormende talenten.

De krant vond El Ghazi in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-3) een van de betere spelers in pas zijn tweede interland. De 20-jarige aanvaller heeft het tempo, de techniek en schotkracht om het iedere verdediging moeilijk te maken, zo vindt de Engelse tabloid. Ook Bazoer, die in de belangstelling zou staan van Arsenal, staat er goed op bij de Daily Mail. In Engeland ziet men in dat hij het goed gedaan heeft in de jeugdteams van Nederland en ondanks zijn jonge leeftijd al een vaste basisplaats heeft veroverd bij Ajax. Verder is men ook lovend over Davy Klaassen, omdat hij al op 22-jarige leeftijd aanvoerder is in Amsterdamse dienst. Bovendien ziet men in hem in de toekomst als een vaste basisspeler voor Oranje.

Verder ziet de krant weinig toekomst meer in voor spelers als Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Ron Vlaar, die dan ook plaats zouden moeten maken voor de jonge garde. Wel wordt Arjen Robben (31 jaar) nog altijd gezien als toegevoegde waarde in Oranje, ondanks zijn vele blessures. 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum_32
Lees je mee marco ?
1 0
JosB
Ik zie momenteel geen betere alternatieven voor Van Persie, Huntelaar en natuurlijk Sneijder. Luuk de Jong en Bas Dost bijvoorbeeld zijn echt niet beter dan voornoemde spitsen en Sneijder is na Robben de beste international.... Stuur 12 in een dozijn types als Wijnaldum maar weg.
0 0
ZeeuwseAjacied
Dan heb je het echt niet gesnapt he, RVP, Huntelaar, Sneijder, de Jong, Vlaar en Robben zijn als het WK aanbreekt 2 tot 3 jaar ouder; we hebben er helemaal niks meer aan! De jeugd is de toekomst en nu moeten we als Nederland zijnde gaan bouwen.
1 0
Jornnn
Precies. Als ze perfect in vorm zijn tegen die tijd kan je er altijd nog 1 oproepen.
0 0
Venta
Het gaat ook niet zo zeer om nu, maar om de kwalificatie voor het WK2018 en dat WK zelf daarna. Dan zijn Sneijder, Huntelaar, van Persie, Robben, Nigel de Jong, etc. redelijk op leeftijd (voor een voetballer welteverstaan).

Ik zou over 2 jaar de volgende opstelling willen zien.

--------Cillessen---------
Tete-Rekik-Riedewald-Dijks
------Bazoer----Blind-----
---------Klaassen---------
El Ghazi-L. De Jong-Depay
0 0
afca-mark1990
Sneijder moet je er gewoon bij houden
3 0
gras
Eens. Sneijder is een vechter in de goede zin van het woord. Mentaal dus. Persie is een meeloper. Soms heeft hij het op zijn heupen, meestal sjokt hij wat. Absoluut geen winnaar.

Robben is ook een beest. VdV komt ook enorm tekort qua drive, doodzonde.

Nigel had hier gewoon bij moeten zijn. Hij is de aanjager van oranje geweest op twee WK's.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
De toekomstige verdediging ziet er bij Oranje -- net als bij Ajax -- uitstekend uit. Voor het eerst in lange tijd gaan we wat moeite hebben met topaanvallers opstellen... Er zullen er nog wel wat zijn/komen, maar zoals de afgelopen jaren niet.
1 0
3*stars*3
Verdedigers en middenvelders gan zich idd genoeg aandienen maar de spitsen? L.de Jong en Dost zijn het net niet.
Misschien moeten we El Ghazi gebruiken?

Die mag trouwens wel zijn gewicht beter gebruiken zeg, 85kg maar word opzij gezet alsof hij 60 weegt...
1 0
Tecmessa
Ik ben toch benieuwd naar het plafond van L. de Jong. Hij is toen in Duitsland door het ijs gezakt, maar afgelopen seizoen was hij echt een beest in de eredivisie.
0 0
JordyAjacied
Goed stuk weer, 1-2..
2 0
Koenniiee
Leesvoer over hoe het 433 spelletje gespeeld zou moeten worden. Zowel Frank de Boer als de beleidsbepalers van het Nederlands Elftal kunnen hier een hoop van leren:
http://spielverlagerung.com/2014/09/16/the-half-spaces/

Ook volgens dit artikel zie je dat dynamisch voetbal nodig is in het hedendaagse voetbal. Aanvallende backs, bewegende en dieplopende middenvelders en buitenspelers die niet (!) enkel alleen aan de lijn geplakt staan (El Ghazi).

Prachtig stuk, wel in het Engels.
2 0
djvandenenden
tsjechie 2-1
0 0
Bensco
Promes had nooit naar Rusland moeten gaan

klaassen zie ik niet als basisklant bij oranje, hij mag überhaupt nog wel wat stappen gaan zetten voordat hij die stap richting oranje waardig is

Rekik, hij heeft mazzel dat die eindelijk een stap richting het buitenland heeft gezet maar ook hij moet nog een hoop leren
1 0
zuidzuid
Als je rekik als toekomstige ster ziet snap je er als krant niks van. Als ie zo goed was had city m nooit weggedaan. Net als chelsea Bruma destijds. Veltman had t echt minstens zo eeeh slecht en vele malen beter gedaan gister. Die 2 hadden vorig jaar zoveel geluk met guardado ervoor. Die snappen er echt niks van. Wat n clowns. Zet dan Van Beek er neer. Moskou psv gezien? Dan zet je toch als Blind zijnde al eerste een streep door Bruma s naam?
1 0
Bensco
alsof rekik nog wel dikke stappen in NL had kunnen maken. Dit klinkt heel cru om te zeggen maar het begint er steeds meer op re lijken dat talenten beter af zijn om snel naar het buitenland te gaan. misschien geen Engeland maar Italië, Duitsland en Frankrijk zijn prima tussen stappen om je in de kijker te spelen

Bruma, breek mijn bek er niet over open. iedere retard kan toch zien dat dat nooit wat wordt.

0 0
zuidzuid
Rekik slaagt nergens. Ook niet bij marseille. Mist t inzicht voor een topverdediger. Net als bruma. Veltman kan nog als een van de weinigen een stap vooruit denken, van dijk ook maar dan houdt t echt op met de nl verdedigers.
0 0
boye04
Zeg jij maar eens nee als je bij Twente speelt en Spartak komt langs. Wordt er tegen je gezegd dat je in 5 jaar tijd 15 mln euro kan verdienen. Zit je meteen de rest van je leven goed. Denk dat 99 van de 100 spelers daar op ingaan.
3 0
lieuwek
En de competitie is daar waarschijnlijk beter
1 0
Lazell
Riedewald en Kongolo gaan sowieso beter worden. Ik verwacht dat Rekik nooit een basisplaats zal gaan veroveren.
1 0
Joseph
Rekik heeft ook gewoon kans om voor een basisplaats te gaan, is pas 20 jaar..

Ik snap alleen totaal niet waarom hij weg wilde bij PSV, stond niet in de top 10 beste eredivisie spelers. Dan hoor je niet weg te gaan!

Heb sowieso twijfel over jongens die op jonge leeftijd weg gaan. Als je nu een Depay naast zijn schoenen ziet lopen, misschien was dat anders als hij iets ouder was in deze situatie..
1 0
Lazell
Wow, had hem wel wat ouder ingeschat. Speelt 'ie veel bij OM?
0 0
Joseph
Komt omdat hij bij zo veel clubs onder contract heeft gestaan, dacht zelf ook ouder.. Volg hem verder niet echt, maar staat op 7 wedstrijden. Speelt niet heel best geloof ik, maar waar wil je zo jong..
0 0