[Update] 'Het was geen twee benen'

BvdPloeg, 05-10-2015 om 15:35, 9532 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Joshua Brenet vindt dat Ajax zondag onreglementair de gelijkmaker scoorde tegen PSV. De verdediger werd op de helft van Ajax hard aangepakt door Joël Veltman, maar omdat de bal werd gespeeld, liet Bas Nijhuis doorspelen.

Brenet is niet de enige die het oneens was met de arbiter. De FOX Sports-commentator sprak van 'een scheermes', andere analisten en commentatoren juichten de tackle juist toe. Brenet vindt dat Veltman echter te ver ging. 'Ik vind het echt niet kunnen, ook al heeft hij de bal. Ik heb nu al last van mijn linkerknie', aldus de linksback bij RTL.

'Hij komt gewoon met twee benen in, het was wel een gevaarlijk tackle', vervolgt Brenet. 'Dat zie je wel aan m'n knie, ik heb er veel last van, ik ga zo naar de fysio. Ik heb de scheidsrechter er nog op aangesproken. Maar hij wou er niet echt antwoord op geven.'

Anwar El Ghazi
Brenet kon het na afloop hebben over de tackle omdat hij zijn taken op het veld verder prima uitvoerde. 'El Ghazi heeft één voorzet kunnen geven in de eerste helft. Voor de rest hebben we hem nauwelijks gezien. Ik heb me van mijn beste kant laten zien en voor het team gespeeld vanuit mijn taak.'

Update - 15.33 uur
Joël Veltman is overtuigd van zijn onschuld bij de tackle op Joshua Brenet tijdens Ajax - PSV. De verdediger kwam er hard in, maar raakte de bal. Uit de aanval van Ajax die volgde, kwam de 1-1 van Amin Younes. 'Mijn rechterbeen gaat vol op de bal en dat was ook mijn intentie en mijn linkerbeen was totaal niet gestrekt, dat weet ik echt duizend procent zeker', is Veltman stellig tegenover Metro.

'Het was wel stevig maar geen twee benen', vervolgt de mandekker, die blij is dat Bas Nijhuis liet doorspelen. 'Nadat het doelpunt viel, kwamen wel wat PSV'ers vragen aan de scheidsrechter of het geen overtreding was, maar Bas, of ik bedoel Nijhuis, had het goed gezien.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Eindelijk een manlijke actie van Veltman... Absoluut geen twee benen tegelijk. Nu je hebt laten zien dat je het kunt, mag je dat wat mij betreft iedere wedstrijd tonen.
0 0
grannig mokum1
zo moeten onze verdedigers verdedigen, hoe zeggen ze dat? juist met mes tussen de tanden, en geen gezeur en Brennet heeft toch geen dubbele been breuk zoals shaw?
1 0
Jesper Olsen #1
Verdedigen kan die sowieso niet meer. Dat soppegreun moet op de bank worden gezet.
0 0
bugz
Dit was gewoon een heerlijke sliding, waarmee hij op dat moment liet zien, tot hier en niet verder. Is net als de tackles van Tete, heerlijk is dat.
Mag hij veel vaker gaan doen, maar dan liever de hele wedstrijd deze agressieve speelwijze, ook voor de rest van het team
1 0
Hillie99
Ik denk dat veltman een ouwe rot naast zich nodig heeft. Hij kan de kar achterin niet trekken. Dat felle van gister is iets wat ontbreekt bij ons. Tete heeft het klaassen ook gudelj verwacht je het van. Dijks ook solide
0 0
Van Reenen
Heeft naar Moreno gekeken tegen Man U. Dat was pas een zware overtreding, maar hoor je niemand over in 040.
2 0
jstratingg
Het was een mooie tackle
0 0
JanTa
Gewoon een stevige sliding en als je daar niet tegen kan dan moet je stoppen met voetbal.
0 0
..::Rootje::..
Geef hem een rode kaart, dan zijn we er klaar mee.
1 0
koeman1
lul niet zooo dom
0 0
Raver
noem je dat niveau? kijk eens waar die doelpunten door komen slapen en ander niets dan andere voetballers treiteren bah bah.ben al van 1970 tot 1973alle eurocup wedstrijden geweest;maar de laaste half jaar is toch zo slecht dat ik er geen zin meer in krijg om nog te kijken
0 -1
Pleytos
Heerlijke tackle. Niks mis mee. Dat zou ik vaker van hem willen zien. Als hij vaker zo speelt en wat meer body krijgt, dan zie ik hem wel het niveau Chivu halen. Wat een prima niveau is.
2 -1
martijnmartijnk
Brennet moet anders lekker op dammen gaan
0 -1
AJAX1996
Heerlijke tackle. Ben ik niet van hem gewend
0 0
Rho1980
Janken dat je er last van hebt en vervolgens dat als reden geven dat het niet 'regelementair' is. Je kan ook bij jezelf te raden gaan....ook al win je. Voetbal is contactsport hoop dat je vaker last van je knie krijgt samen met al dat andere samen gekocht zooitje.
2 0
3sterren
Drie Ajacieden leggen het af tegen één PSV-er: 0-1... Twee PSV-ers overrompelen in de slotfase één Ajacied: 1-2. Verdedigend stonden de jongemannen van Ajax niet hun mannetje. Ze liepen elkaar in de weg, of ze waren in geen velden of wegen te bekennen. Conditiegebrek? In ieder geval werk aan de winkel.
0 0
Jordiafcajaxx
prima tackle, niks mis mee.
2 -1
afca patrick
Tackle was te hard. 2 benen vooruit en onbesuisd..
1 -2
JanTa
Dan had Moreno er ook uit gemoeten. In de P.L. zie je niet anders en daarom denk ik dat men in NL te soft is met verdedigen en dat zit ook een beetje in de opleiding gebakken. Wat mij betreft mag Veltman zo doorgaan, zoek de grenzen maar een op.
3 0
Ar-AFCA
Hier wordt ik zo moe van he!
Kijk je überhaupt wel eens PL?
Volgens mij niet!
0 -1
rodnet
De tackle van Veltman heeft niets met Moreno te maken maar was op zichzelf gewoon te stevig. En al dat gelul over de Premier League: ook daar worden tackles met twee benen vooruit gewoon terecht afgefloten. Probleem is meer dat er in Nederland een paar fluitklunzen rondlopen die bij een gewone tackle al met een rode kaart staan te wapperen. Dit was gewoon een overtreding zonder kaart.
1 0
Raver
nou ik vond het maar belabberd zoals ze de laatste weken voetballen
waarom bleef hij staan bij de 0-1
0 0
AFCA.
Vond het een schitterende tackle. Goed uitgevoerd. Het verschil met die mexicaanse schopper is dat hij 2 spelers blesseerde waarvan een zeer ernstig. Bij veltman kon brenet gewoon door hoor. Dan denk ik dat veltman toch wel iets goed deed tijdens de tackle en die moreno toch iets fout deed.
4 0
AFCABart
Ongelofelijk war hypocriet. Wat vonden ze nog eens van Moreno?
3 0
Sunny_Boy
Als Moreno het tweemaal doet tegen Manchester en Herackes doet is het professioneel en bij een Ajaxspeler een overtreding.word er een beetje moe van.
5 0
De Nees
Het was een Europese tackle maar dat mag niet volgens de normen van de Eredivisie.
En dan heb je tegelijk één van de redenen van het afglijden van het Nederlandse voetbal.
2 0
afca95
Scheermes? Veltman liep 90 min met een luier om! Wat een Ajax onwaardige spelers is dat zeg!
1 -11
PJK54
Ik ben bang dat er door het mediacircus weer een onderzoek gaat komen en hij wel geschorst gaat worden in tegenstelling tot die PSVer die er met niets vanaf kwam. Overigens vond ik het en mooie sliding.
0 0
RusselWestbrook
Kan niet. Gezien én beoordeeld door de scheidsrechter.
1 0
Kingoffdatoilet
Het was een mooie tackle
2 0
hetje
Ik heb hem ook niet gehoord over die scheermes van zijn collega psv er.
5 0
insectenverdelg
Idd moet je is aan Shaw vragen of die ook ergens last van heeft. maar toen gold ook, hij heeft eerst de bal.
7 0
MoIukker
Niet zo janken, je verdient bakken met geld, krijgt alles gratis. Wat wil je nog meer, wedstrijden zonder pijn?
9 0