Ajax gaat samenwerken met amateurclub SDZ

KoenWeijland, 26-09-2015 om 22:47, 8210 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax gaat een samenwerkingsverband aan met de amateurclub SDZ. Dat maakt de recordkampioen zaterdagavond bekend. SDZ is een van de toonaangevende clubs in de Amsterdamse jeugdcompetities.

'SDZ (Samen Doet Zegevieren) heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met name de jeugdafdeling kenmerkt zich door een uitstekend beleid, zowel op recreatief als op selectie niveau, wat zelfs heeft geresulteerd in een ledenstop. Met name in de onderbouw (E- en F-pupillen) zijn de selectie elftallen toonaangevend in de diverse Amsterdamse competities. Hieruit voortvloeiende hebben reeds vele SDZ pupillen hun opwachting gemaakt in het Ajax Talenten Programma (ATP). Het spreekt dan ook voor zich dat Ajax verheugd is dat deze samenwerking nu officieel gestalte heeft gekregen', zo schrijft men op de officiële website.

SDZ en Ajax zijn geen onbekenden van elkaar, zo schrijft men verder. 'De club uit Amsterdam-West is, zowel in het verleden met namen als André Ooijer en Milano Koenders, als in het heden met aanstormende talenten als Lev Lenssen en Luc van der Graaf, goed vertegenwoordigd in de jeugdopleiding van Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Zo hoog speelt hun jeugd toch niet?? Het eerste speelt volgens mij vierde klasse!!
0 -1
Caparzo
Prima, baat het niet, dan schaad het niet!
1 -1
JPC40
dan kan je net zo goed de jongere teams t/m 17 jaar opdoeken, laat die amateurclubs dat maar doen, scheel Ajax geld aan coaches.
Ben ik altijd een voorstander van geweest, dat Ajax alleen vanaf 17 jaar intern verder gaat opleiden en daar onder het laat doen, door samen te werken.
0 0