De Boer straks vaker Europees dan Michels

SamVR, 16-09-2015 om 07:37, 3661 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer gaat Rinus Michels komende donderdag voorbij wat betreft het aantal gecoachte Europese wedstrijden voor Ajax. Dat becijfert De Telegraaf woensdag. De Boer stond tot nu toe 43 langs de lijn bij Europese wedstrijden van Ajax.

Michels was in totaal eveneens 43 maal hoofdtrainer van Ajax in Europa. Na de wedstrijd van donderdag is De Boer de legende dus voorbij. Louis van Gaal is met 59 Europese wedstrijden dan de enige trainer die De Boer nog voor zich heeft wat betreft dit aspect.

De Boer heeft echter een veel minder gemiddeld aantal punten behaald in zin Europese wedstrijden dan Michels. Laatstgenoemde haalde in Europa gemiddeld 1,9 punt per wedstrijd. De Boer moet het tot nu toe doen met gemiddeld 1,3 punt per wedstrijd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Realist
nutteloze statistiek dit
0 0
BoateA
Ik vond Ajax in de CL altijd heel behoorlijke wedstrijden spelen itt de competitie. Dan dacht ik vaak: "waarom niet zo spelen tegen NEC, NAC of PEC ?"
1 0
Maxwell_5
Ik vraag me af of ze bij deze berekening rekening hebben gehouden met het feit dat Michels nog trainer was in de tijd van het tweepuntensysteem.
0 0
Poldervoetbal
De Boer trakteert ons alleen vaak op tenenkrommende saaie wedstrijden met zeer teleurstellende resultaten door foute opstellingen en een falende laffe speelstijl.
1 -5
TikkieTerugJaap
Heb je nog nooit iets positiefs zien zeggen, word jij niet een beetje moe van jezelf?
2 0
Poldervoetbal
Is wat ik zeg niet waar dan?
0 0
TOOL
Schreef hij met azijn!
0 0
Aianteia
Het aantal Europese wedstrijden per seizoen lag toen ook wel een stuk lager.
1 0