Milik en Lewandowski 'jaloersmakend'

BvdPloeg, 11-09-2015 om 10:50, 7072 views, Sport |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Arek Milik en Robert Lewandowksi vormen samen het meest productieve aanvalsduo van Europa. De Ajacied was samen met de spits van Bayern München al goed voor zestien treffers in de EK kwalificatie. Daarmee maakten zij al meer dan goals dan 43 deelnemende landen in totaal.

Het Poolse Sport zocht uit dat Milik en Lewandowski samen al bij 21 doelpunten betrokken waren. Polen wist vooralsnog 29 keer te scoren, ook al een record. Alleen Engeland (26) en Duitsland (22) blijven nog enigszins in de buurt bij dat aantal. Aanvallers die zo op dreef zijn als Milik en Lewandowski zijn niet te vinden.

En dus spreekt Sport van een 'jaloersmakend duo'. De laatste interlandperiode leverde één nederlaag en één zege op voor Polen, dat dichtbij kwalificatie is voor het EK 2016 in Frankrijk. Van Duitsland werd weliswaar met 3-1 verloren, maar Gibraltar werd getrakteerd op een 8-1 nederlaag. Milik was in die wedstrijd goed voor twee goals. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HeinJan
'Daarmee maakten zij al meer dan goals dan 43 deelnemende landen in totaal.'
Dat lijkt me sterk.
3 -1
Scottish_Fan
denk dat ze bedoelen hun 2 samen, meer scoren als de selecties van 43 landen op zich zelf, maar staat er wel heel onduidelijk inderdaad.
0 0
Ajax Roermond
4-4-2, ruit op het middenveld ! linksmid sinkgraven, Cam klaassen, Rm Gudelj en cvm Bazoer. Voorin milik met el ghazi.
4 -3
muziekvriendje
Zo spelen ze al
0 0
PeterVKV
OK, maar niet als de tegenstander helemaal inzakt zoals meestal thuis want dan moet je wel met vleugels spelen om ruimte te creëren.
0 0
godenzonensuper
Waar halen mensen vandaan dat Milik geen echte spits is? Je ziet toch aan alles dat hij echt dat instinct heeft van een spits. Hij rendeert gewoon niet in een 4-3-3 systeem , ook niet als schaduwspits.
2 0
boye04
Ik denk dat hij best wel in een 4-3-3 systeem kan renderen. Alleen speelt Ajax geen echt 4-3-3 systeem. De Boer heeft graag buitenspelers die naar binnen komen of terug zakken. Dan vermoord je je spits. Zet Zlatan er neer en hij krijgt ook bijna geen ballen.
4 0
Robeerke
Inderdaad. De Boer moet het al jaren hebben van een soort van hybride spelers, die een encyclopedie aan taken mee krijgen. Terwijl de meest simpel ogende clubs als Zwolle (met een Ron Jans die het wèl begrijpt) veel mooier ogender voetbal spelen. Dat komt omdat hun verdedigers vooral kunnen verdedigen, hun middenvelders vooral kunnen opbouwen en de opbouw van de tegenstander verstoren, hun buitenspelers een actie, snelheid en een behoorlijke voorzet in huis hebben en een spits die ze er aardig in kan leggen. Bij Ajax moet de spits vooral meeverdedigen. Punt vind ik dan dat als de bal veroverd wordt bijvoorbeeld, hij dus niet op de plek kan staan waar hij het gevaarlijkst is bij een counter. Neem zo'n Sebastien Haller van Utrecht. Vind ik een genot om naar te kijken. Bij Utrecht. Haal je hem naar Ajax, zou die totaaaaal niet in zijn spel komen. Fuck it, haal je Messi naar Ajax zou die ook totaal niet in zijn spel komen. De tijd van Louis van Gaal jaren 90, iedereen had een spelersprofiel. Een specifiek takenpakket. En iedereen wist feilloos wat het takenpakket van de ander was. Ze voelden elkaar fantastisch aan, waren als een geoliede machine op elkaar ingespeeld. Maar ook waren verdedigers verdedigers, middenvelders middenvelders, buitenspelers buitenspelers en een èchte 10 en een èchte spits. Toen wonnen we wel de CL met een jong team. Als Frank nou eerst eens een logische opstelling maakt komt de rest vanzelf. El Ghazi staat goed, maar links? Fischer vind ik geen LV, Sinkgraven is geen LV, Schone asjeblieft nooooooooit meer op geen een flank niet, Younes??????? Waarom heb je die vent in godsnaam gehaald. En wat voor aankopen hebben we gehad? Heitinga (weet iemand zeker of hij er uberhaupt nog wel is?) Younes en Sanogo, die is gehaald op basis van een youtube filmpje van zijn hoogtepunten die naar alle waarschijnlijkheid 10 seconden duurde. Maargoed ik stop want ik heb nog meer te doen dit weekend.
0 0
Bobo het Konijn
Heb wel vertrouwen in dit jaar en de voorhoede bevalt wel, de nieuwe speelwijze van Ajax moet er in slijten maar ik heb nu al het idee dat Milik veel meer meedoet in het spel. Want daar kon natuurlijk geen spits tegenop, of je nou Sigthurson heet of Milik.
0 0
Ajaccus
Binnen het Ajax systeem wordt een spits als Milik geen topscorer in de eredivisie. Daarvoor is er te weinig aanvoer vanaf de vleugels. Het gaat erom dat hij continu gevaar sticht en scoort als hij de kans krijgt, Daaraan voldoet hij prima volgens mij.
Ik vind hem trouwens ook helemaal niet slecht als hij zich af en toe wat laat zakken kaatst en in het spel betrokken wordt.
En vanaf de rand van de 16 schieten is ook een kwaliteit die hij beheerst.
Hij gaat ook nog verder groeien denk ik.
5 0
J-Mojo
Precies dat maar dan plus het feit dat tegenstanders tegen Ajax gemiddeld dieper terug zakken en Ajax niet snel genoeg omschakelt en countert wanneer het de bal krijgt waardoor spitsen bij Ajax altijd weinig ruimte hebben omdat de verdediging van de tegenstander dan tijd heeft om goed te gaan staan.
0 0
Ajax412
precies
0 0
PeterVKV
Het is natuurlijk NOOIT de bedoeling dat Ajax met 2 spitsen gaat spelen maar hij rendeert gewoon (nog) niet als aanspeelpunt en doet het wel goed achter een echte diepe spits bij Polen. Dus slecht gescout? Of misschien eens op 10 proberen achter El Ghazi en Klaassen op rechtshalf.
0 0
Poldervoetbal
Het wachten is op de nieuwe trainer als de Boer (hopelijk) na dit seizoen weg gaat. De spelstijl onder de Boer laat geen enkele spits goed functioneren.
2 -6
ajax.championsl
Klinkt misschien raar, maar een spits als Mounir El Hamdaoui zou perfect zijn voor dit systeem. Helaas ook iemand waar Frank het niet mee kon vinden (alweer), maar hij had de kwaliteiten. Kon afmaken én voetballen.
0 -2
Truus de Bakker
Dus dan is het ook de Boer die El Ghazi laat renderen? An sich een interessante stelling.
4 0
Joseph
Hier twijfelen we op de een of andere manier nog.. Ik vind het een topspits in wording, hij moet alleen vaker en vooral beter gezocht worden.
1 0
Venta
Nu nog bij Ajax op dreef komen!! Het is echt wel een topspits in de wording, hopen dat hij zich ook kan onderscheiden in het Ajax systeem.
0 0
3*stars*3
Het word tijd dat er echt goed gebruik gemaakt gaat worden van de kwaliteiten van Milik.
Hij moet met gezicht naar doel spelen en vaker gevoed worden met steekballen.
Huntelaar was ook geen typische Ajax spits maar zijn cijfers waren ook "jaloersmakend"...
2 0