'Doel is voetbal weer toegankelijker te maken'

LeonardoAjaxx, 27-08-2015 om 13:18, 3332 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Zonder clubkaart en zonder combiregeling naar uitwedstrijden gaan is op dit moment nog niet mogelijk in het betaalde voetbal, maar daar moet verandering in komen. Minister Ard van der Steur van Justitie, de KNVB, het OM, de politie en de clubs hebben daarover gezamenlijk afspraken gemaakt. De minister wil de veiligheidsmaatregelen aanpassen.

'Het doel is om het voetbal weer toegankelijker te maken voor ''gewone'' supporters', zo staat in een brief geschreven aan de Tweede Kamer. De 'gewone' supporter wordt nu vaak tegengehouden door de veiligheidsmaatregelen tegen hooligans en daarom moet voetbal moet weer een feest worden volgens de minister. 'Op deze manier kunnen wellicht veiligheidsmaatregelen die de goedwillende supporters onnodig in de weg zitten, worden afgeschaft', voegt Van der Steur eraan toe.

Het is voor supporters dus nog niet mogelijk om zelfstandig naar een stadion te reizen als je plaats neemt in het uitvak. De fans kunnen alleen reizen vanuit de stad van hun club. 'Komend jaar worden minstens zes proefprojecten bij clubs gestart. Daarbij wordt ook geëxperimenteerd met een minder strenge toegangscontrole', zo bericht de NOS.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
milanafca
Doen ze goed dan, door bv te staken enzo..
0 -1
TikkieTerugJaap
Kom maar op met dat livetopic AS!
1 0
RusselWestbrook
Is er al lang
0 -1