'Van Rhijn moet zich proberen terug te knokken'

LeonardoAjaxx, 27-08-2015 om 11:12, 5302 views, Metro |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Robin Pronk, als coach vroeger jaren werkzaam met Ricardo van Rhijn in de Ajax-jeugd, denkt niet dat de rechtsback er op dit moment goed aan doet om een heel seizoen op de bank te gaan zitten bij Ajax. 'Als je meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie gespeeld hebt en twee à drie jaar in de basis hebt gestaan, dan moet je niet een jaar op de bank gaan zitten.'

'Dan moet hij misschien een andere richting uitgaan. Op zijn leeftijd moet je ergens in de basis spelen. Hij heeft al heel wat wedstrijden gespeeld, Europees en met Oranje. Dan kan ik me voorstellen dat hij in de winterstop weg wil als hij een half jaar op de bank heeft gezeten', vervolgt Pronk zijn verhaal in gesprek met Metro. 'Dit zijn zeker niet de meest makkelijke processen voor een voetballer. Hij moet zich proberen terug te knokken in de basis, want het is ook maar de vraag of Tete dit 40 of 50 wedstrijden probleemloos volhoudt.'

'Ik vind het moeilijk om Tete te beoordelen, want ik heb nooit met hem gewerkt', aldus Pronk. 'Hij kwam in de B2, toen ik daar wegging. Maar ik ken hem wel al sinds zijn kindertijd. Hij kwam al in de jongste jeugd bij Ajax. Ik herinner me dat hij toen groeiproblemen had en vaak geblesseerd was. In de wedstrijden die ik onlangs van hem gezien heb, stond hij goed zijn mannetje. Maar om te zeggen dat hij veel beter is dan Van Rhijn kunnen we pas over een half jaar zeggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
vRhijn is geen knokker.
Back up van Tete zal zn rol blijven, tot hij zal vertrekken.
3 0
godenzonensuper
Waar is die van Rhijn van 12/13 gebleven? Daar is helemaal niets meer van over. Loopt er nu bij als een slapzap in de wedstrijden.
3 0
HeinJan
Jaja, allemaal leuk en aardig, maar straks raakt Tete ernstig geblesseerd en hebben we geen waardig vervanger. Laat de jeugd dit jaar maar bewijzen dat zij goed genoeg zijn om Tete te vervangen als dat nodig mocht zijn, dan kan Van Rhijn volgend seizoen vertrekken, zonder dat Ajax er nadeel van heeft.
0 0
Leprechaun
Lastige positie voor Van Rhijn. Al voor de doorbraak van Tete had hij het moeilijk, maar bij gebrek aan een geduchte concurrent bleef hij staan. Nu Tete definitief is doorgebroken en het uitstekend doet, zie ik geen weg meer terug voor Van Rhijn. Het is een prettige gedachte om hem achter de hand te hebben, maar ik begrijp het wel als hij zijn heil buiten Ajax gaat zoeken.

Ik vind het daarnaast we opvallend dat onze spelers weinig progressie boeken als ze eenmaal basiskracht zijn. Veltman, Van Rhijn, Boilesen, hebben allen onder De Boer vrijwel geen progressie geboekt. Of ben ik nu wat te kortzichtig?
1 0
HeinJan
Veltman vind ik wel echt verbeterd. Helemaal als je ziet hoe VdHoorn het deed toen hij inviel. Dan zie je pas hoe fijn het is om met Veltman en Riedewald achterin te spelen. Twee jongens die bijna nooit zenuwachtig worden aan de bal en ook niet schromen om vooruit te verdedigen. VdHoorn liep veel te snel achteruit.
Van Rhijn zat al vrij gauw aan zijn maximum. Die kan gewoon niet beter. Hij mist veel te veel kwaliteit. Hij mist pure snelheid, snel voetenwerk, een goede tackle, techniek en een vaste trap. Hoewel hij zelf wel lijkt te denken dat hij een vaste trap heeft, is dat allerminst waar. Ik zie in hem eerder een redelijke centrumverdediger dan een back.
Boilesen leek vooral zelf te vinden dat hij er al was. Eigenlijk is hij nog een talent, heeft nauwelijks wedstrijden voor ons gespeeld, maar doordat hij er al 5 jaar zat vond hij zichzelf te goed. Aanvallend passeert hij enorm makkelijk, a la VdWiel, maar verdedigen kan hij gewoon niet. Misschien als hij wat echte voetbalervaring op doet dat het verbetert. Bij Boilesen ligt het vooral aan zichzelf.
0 0
Piejotter
Van Rhijn is nooit zo goed geweest als Tete nu al is.
Triest voor van Rhijn maar voor hem is het beste in de winterstop te verkassen.
2 -1
flasher93
Daar doe je Van Rhijn te kort mee. Maakt een goede indruk. Van der Wiel was zelfs een van de meest talentvolle rechtsbacks. Van Rhijn verving hem alsof het niks was. Maar hij geeft gewoon het zelfde probleem gekregen als Van der Wiel. Van der Wiel heeft zich nog goed terug geknokt. Laten we het hopen voor iedereen dat Van Rhijn zich ook weet terug te knokken in de basis, mits het terecht is, om vervolgens volgend seizoen een mooie stap te kunnen maken. Het ideale scenario
1 -1
Vario-TMS
Van der Wiel staat anders best leuk te ballen in Parijs.
0 0
flasher93
ja weet ik. overigens dit seizoen niet. Wil alleen maar Van der Wiel als voorbeeld nemen, dat het best knap was dat Van Rhijn hem tijdelijk uit de basis speelde en dat Van der Wiel sterker terug kwam. Hoop het zelfde scenario met Van rhijn
1 0
Vario-TMS
Ik snapte dat je hem als voorbeeld nam. Kon het alleen niet laten om het even te zeggen, ben namelijk wel een fan van hem.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Precies. In principe zijn er voldoende wedstrijden voor zowel Van Rhijn als Tete om beide een goed seizoen te hebben. Van Rhijn kan dan volgend jaar weg naar een mooie club.
2 0
flasher93
Precies. Hij moet gewoon goed trainen en die minuten afdwingen. Het is bij sommige mensen zo erg dat Van Rhijn niks goed kan doen en Tete die alles goed doet. Nou ik genoot toch van zijn voorzetten of afstandschoten, dan gebeurde er iets.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
We kunnen zijn aanvallende kwaliteiten vast goed gebruiken dit seizoen!
1 0
Pauw
Als hij in de winterstop nog steeds weinig perspectief heeft gewoon wegdoen
0 0
ajax2004
Ja, wat heb je aan een goede reserve. Een selectie van 11 is ruim voldoende.
5 -1
Tpes
Haha nou dat gaat hem niet lukken. Ik heb nog nooit zon goede rechtsback bij Ajax zien lopen als Tete. Aanvallend is Trabelsi mijn favoriet, maar verdedigend toch echt Tete!!
0 0
gi0vanni
Michael Reiziger?
0 0
MNJ7
Kenny met de aanvallende kwaliteiten van Greg zou een wereldback zijn haha
4 0
flasher93
De schoten en voorzetten van Van Rhijn mogen er ook wezen imo.
0 0
MNJ7
Schoten oke , voorzetten ???
0 0
MNJ7
Schoten oke , voorzetten ???
0 0
FlyingDutchMan
Waarvan de ballenjongens nu nog op zoek zijn naar ... Ik vind hem wel meevallen bij Ricardo, de ene keer legt ie hem op je stropdas en de andere 9 keer op de parkeerplaats.
2 0
ErwinAJAX
Met die kwaliteiten waren we hem onderhand alweer kwijt haha
0 0
AjaxfanRuben
Hij moet zich inderdaad maar gaan terugknokken. Speelt hij volgend jaar bij een Engelse club en speelt hij slecht wordt hij er ook direct naast gezet. Hij moet ermee leren omgaan. Op dit moment hebben we met Tete en Dijks veel verdedigend stabielere verdedigers, dan Boilesen en van Rhijn, die wekelijks liepen te schutteren.
0 0
FlyingDutchMan
Precies, heerlijk om de huidige backs te aanschouwen, wat een verschil met vorig seizoen!
1 0
wladimir
Afgelopen seizoen had Ajax de minste tegendoelpunten in de eredivisie. Van Rhijn, Veltman, Moisander / Viergever / Riedewald en Boilesen / Viergever / Riedewald hebben het dus niet zo heel slecht gedaan op dat vlak.

5 tegendoelpunten tegen Rapid Wien. Vooralsnog daarna 4 gespeeld 9 voor en 0 tegen.

Van Rhijn vind ik aanvallend sterker dan Tete. Wanneer Tete een foutje maakt of geblesseerd raakt of een schorsing aan z'n broek krijgt is het wel fijn Van Rhijn als back-up te hebben. Daarom zou ik graag Emanuelson als back-up zien voor Dijks. Sowieso speelt Ajax wanneer ze zich vanavond plaatsen voldoende wedstrijden dit seizoen om beide speelminuten te geven.
0 0
flodder
verkopen ...komt nog genoeg jeugd aan .
1 -4
TheBasedGod
Inderdaad, Ricardo moet zijn stinkende best doen. Tete oogt veel fitter en speelt veel beter. Gaat nog een lastige klus worden voor Ricardo.
2 0
S.Ajacied
Probeer het maar, lukt je toch niet Ricardo. Tete is beest.
2 -1