Andersen: 'Wist al snel dat het lastig werd'

Lisanne, 26-08-2015 om 17:55, 5027 views, Brabants Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Lucas Andersen was het geen verrassing dat hij dit seizoen in aanmerking kwam voor een verhuurperiode. Al tijdens de voorbereiding wist de Deen dat het niet makkelijk zou worden om een plekje in de selectie van Frank de Boer te bemachtigen.

Andersen trainde woensdag voor het eerst mee bij Willem II, de club waar hij komend jaar op huurbasis voor uitkomt. Daar ziet de middenvelder in ieder geval een aantal bekende gezichten. De aanwezigheid van (oud-) Ajacieden Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon, Lesly de Sa maakt de aanpassing een stuk makkelijker.

Dat Willem II interesse had in de jonge Ajacied vernam hij zelf als eerste via de media. 'Ik hoorde van alles uit de pers over mij. Ook over Willem II. Toen ben ik me er vast in gaan verdiepen. Wie is de trainer? Welke spelers hebben ze?', zo vertelt Andersen tegenover het Brabants Dagblad. 'Al tijdens de voorbereiding wist ik dat het dit seizoen vrij lastig voor mij zou worden bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kinkladze
En volgend jaar weer snel terug! Succes daar Lucas!
0 0
JPC40
Hij wist dat het moeilijk zou worden, en dan toch kiezen voor Willem II.
Daar heb ik dan toch respect voor, hij had ook kunnen denken..... het is mooi geweest ik ga mijn heil elders zoeken in buitenland.

Ik kom dan weer met de vraag zou Frank er om rouwen als Andersen besluit weg te gaan ??.
2 0
wladimir
FdB heeft geen vertrouwen in Andersen. Sinkgraven is zijn aankoop.
2 0
A Cohen
Ik wist het al, halverwege het vorige seizoen.
Geen rendement van zijn spel.
0 -3
wladimir
Vooralsnog meer rendement dan Sinkgraven. Het pijnlijke is dat voor Sinkgraven bijna 10 miljoen is betaald en tot op heden nog niets heeft laten zien.
2 -1
flasher93
Sinkgraven brengt juist voetbal in het elftal..
0 0
flasher93
Filmpje Omroep Brabant:

https://www.youtube.com/watch?v=Ghdrra2alXw over Andersen en Frenkie de Jong
https://www.youtube.com/watch?v=mqol2y-BoAY Frenkie de Jong.

Weet niet of dat hier al een beetje verteld is.
0 0
Daniii
Hij heeft het fysieke van Ozil en misschien heeft hij wel evenwaardige techniek, maar het komt er niet uit (langere tijd) terwijl iedereen kan zien dat het er wel is.
Hopelijk durft hij bij Willem2 meer ballen op te eisen en beslissender te zijn door mensen met paas voor de goal te zetten of aanvallen opzet.
Gun het hem maar verwacht dat na zijn verhuur en terug komt bij Ajax dat een andere speler uit de jeugd (Van de Beek, Nouri) ook op zijn positie op de deur bonken en voorkeur krijgen.
2 -1
wladimir
Nogmaals, zonde dat we voor een concurrent voor Andersen, Nouri en van de Beek bijna 10 miljoen hebben betaald. Logisch dat dit een breuk heeft veroorzaakt in het technische hart.
1 0
cr_zuiden
Idd, we hebben al 3 spelers met dat profiel: jonge gasten, fysiek zwak, hebben minstens een seizoen nodig om aan te kunnen sluiten, enorm technisch niveau en potentie. En wat doet Marc, weet je wat, ik laat die gasten nog maar wat wachten en koop er nog 1 bij, wat is nou 9 mil? Resultaat: 20 wedstrijden, 0 goals.

Ik schat Andersen hoger in, al is Willem II een goede keuze nu.
1 0
Daniii
Ik snapte ook niet waarom Ajax destijds Sinkgraven aantrok, en dat snap nu wel beetje beter.
Feit is dat Van de Beek momenteel zijn eerste minuten maakt in zijn 1e seizoen op niveau (Jupiler League) bij Jong Ajax, ten slotte zit er 2 jaar leeftijdsverschil tussen Van de Beek
0 0
wladimir
Voor 10 miljoen hadden we Gudelj ook in de winterstop al kunnen hebben. Klaassen, Serero, Anderson, Bazoer, Duarte, van de Beek en Nouri zijn al heel lang uitstekende Ajax middenvelders.

Geloof me dat Jonk niet zou zijn gaan zeuren wanneer Gudelj was gehaald afgelopen winterstop. De komst van Sinkgraven is de moord op Andersen. Zo is het en niet anders.
0 0
Daniii
Ik sta ook aan Jonk's kant hoor en was ook zéér tegen de transfer omdat we Van de Beek hadden en die al minuten moeste geven in het vorige seizoen.
Want die was toch al snel verloren en ging nergens meer over buiten de 2e plek dan.

Maar achteraf gezien is Sinkgraven z'n transfer wel noodzakelijk geweest, Andersen bracht gewoon niet wat we verwacht hadden tot nu toe en Van de Beek was blijkbaar nog niet klaar,
Wat in mijn ogen wel had gekunt als hij vaker inval beurten had gekregen en vaker met Jong Ajax meegedaan had dan was hij waarschijnlijk nu een goeie back up voor het middenveld.

Gudelj was wel nodig inderdaad ja maar ironisch dat ook hij (net zoals Sinkgraven) nog niet heeft gebracht wat we van hem verwachten, maar dat komt er vast wel.
0 0
gi0vanni
Zijn grootste minpunten zijn overspelen en afmaken. Van een speler met zoveel talent mag je iets meer verwachten.
0 -1
godenzonensuper
Hoop wel dat Andersen op 10 komt te spelen.
Anders heb je er nog geen klote aan.
1 -2
EmmanuelAjax
Kan iemand mij vertellen wie terlingen is en wat de relatie is met ajax
? thx
0 -1
Sjaakvaak
http://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/81584/-bedenker-arena-eist-zeshonderd-miljoen-.html
0 -2
EmmanuelAjax
thx Sjaakvaak!
0 0
Ewald
Complimenten AS, meteen een recente foto!
3 -1
oudzuid2
wordt iig erg leuk om Willem II dit seizoen te volgen :)
2 -1
Vario-TMS
Veel succes in Tilburg Lucas! Hopelijk kom je net zo terug als Dijks!
5 -2
JoodTotMijnDood
Off: Ajax heeft een 14 jarige Roemeense verdediger gehaald. Daar is die topaankoop eindelijk waar we naar snakte, fuck ervaring!
1 -6
OntlastendeMiddenvelder
Ik denk niet dat een 14-jarige de reden is dat we geen topaankoop kunnen halen. We moeten ze gewoon beide halen! Honderd miljoen op de bank... Kom op!
1 -1
JoodTotMijnDood
Dat is zeker niet de reden, slechte scouts is één van de grote redenen.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
En angst om uit te geven en op je lazer te krijgen als het verkeerd uitpakt.
3 -1
JoodTotMijnDood
Het is toch werkelijk ongelooflijk. Kinderen die net het veters strikken onder de knie hebben hebben halen ze zonder alle moeite maar wanneer het om ervaren of kwaliteit's spelers gaat dan roepen ze dat zulke spelers niet naar Nederland komen.
0 -1
MS22
Ipv dat die in dat interview zegt dat die volle bak wil gaan met Willem II en zich wil laten zien aan heel Nederland en aan Ajax krijg je zo n slap ouwehoer verhaal. Hopelijk gaat dit jaar in Tilburg wel de knop op en die hersenpan en kan die wel beslissend zijn voor Willem II en gaat die veel wedstrijden en ervaring opdoen!
1 -5
3*stars*3
Zou mooi zijn als Andersen en Zivko dit seizoen alvast een klik ontwikkelen en het volgend jaar het dunnetjes overdoen in ons mooie tenue!
4 -1
flasher93
Idd, zou mooi zijn. Ligeon en De Sa is toch einde verhaal. Andersen en ZIvkovic, daar is nog toekomst in.

PS: wie is die minnetjes man? Nog steeds een PSV-fan die baalt van Frenkie de Jong zijn keuze?
1 0
Joseph
Ik ga ontzettend duimen dat hij die laatste ontbrekende stap kan zetten en dan kijk ik echt uit naar volgend seizoen met hem!

Succes baasje
5 -1
TikkieTerugJaap
Staat sinds vanochtend al een interview met Boilesen op VZ, hoezo niet hier?
2 -1
Rayno95
Niet alleen de meeste supporters en Frank, maar waarschijnlijk zijn ze bij AS ook al helemaal klaar met hem :p

Had hij nu wel eens een keertje wat zinnigs te melden dan?
5 -1
Sjaakvaak
En dat terwijl iedere scheet van Kishna nog steeds wordt vermeld.
0 -2
vd.Vaart
Een krat pils is wel heel erg veel voor zo'n speler. Hij is echt zo verschrikkelijk slecht, vind het ook nog steeds lachwekkend hoe die jongen het in de bol geslagen is. Kan me niet voorstellen dat veel clubs op hem zitten te wachten.
1 -2
Rayno95
Idd, hij praat alsof hij al die tijd de ster was, van de lappenmand misschien?, mag god op zijn blote knieën bedanken dat Frank constant vertrouwen in hem hield.
1 -2
Ajax Roermond
.. vd vaart weer met zijn haat richting Andersen.
1 -3
JoodTotMijnDood
Boilesen.
1 0
Rayno95
Hij heeft het dit keer over Boilesen, zie mijn reactie en van TikkieterugJaap :p
1 -1