'Titel levert in 2018 geen groepsfase CL op'

BvdPloeg, 19-08-2015 om 08:07, 29768 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV, Ajax, AZ en FC Groningen moet dit seizoen presteren in Europa om de schade voor Nederland in de toekomst te beperken. Door de slechte resultaten in de Champions League en Europa League afgelopen jaren zakt Nederland de komende seizoenen steeds verder af.

Het Algemeen Dagblad rekent uit dat de Eredivisie-kampioen in het seizoen 2018/2019 hoogstwaarschijnlijk al niet meer rechtstreeks geplaatst zal zijn voor de groepsfase van de Champions League. De coëfficiëntenlijst wordt berekend over de laatste vijf seizoenen. Momenteel staat Nederland tiende, maar door de resultaten van afgelopen jaren lonkt in 2018 plek zestien.

Een plek bij de eerste twaalf is nodig om de eerste plaats in de competitie recht te laten geven op groepsfase Champions League. Een plek bij de eerste dertien levert een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League op voor de bekerwinnaar. Doordat Vitesse en Go Ahead Eagles reeds werden uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League zijn er slechts vier clubs over die heel veel punten moeten pakken om het totaal onder de streep in 2018 voldoende te laten zijn. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNeliss
Dit is vooral te danken aan die Duitsers en die Pisvlekken die het nodig vonden om hun neus op te halen voor de EL. Die lieten zich bewust uitschakelen om alles op de competitie te richten, weten we het nog..
0 -1
ibrahendriks
PSV wint de CL :-)
0 0
jaribombari
CL: 6 clubs uit Spanje, 5 clubs uit Engeland, 4 uit Duitsland, 1 uit Itali
1 0
GeleenAjax
En juist daarom vind ik er geen zak meer aan...
3 0
idefixion
je kan wel wijzen naar andere ploegen, maar Ajax heeft het ook verneukt, al moet ik wel eerlijk zijn: In Europa zijn we vaak genoeg genaait door de scheids, en ja als je die al tegen je hebt...
1 -1
RusselWestbrook
Draft?

kan niet in Nederland, of waar ook in Europa. In de VS worden sporters opgeleid door scholen, in Europa door clubs. Clubs die daardoor ook al een belang hebben bij de speler. En die moeten die spelers dan afstaan aan een draft waar in theorie iedereen de speler kan krijgen? Gaat echt niet gebeuren. Dan moet het hele sportsysteem op de schop.

6 5 regel: klinkt in theorie net zo mooi als 'flexwerkers moeten sneller een vast contract krijgen, dus passen we de regelgeving aan', met als gevolg dat flexwerkers er gewoon eerder uitgegooid worden zodat ze geen vast contract moeten krijgen. Met 6 5 zal het precies zo gaan: nationaliteit wordt gewoon vloeibaar. 'Jij kunt super goed voetballen? Hier, alsjeblieft, een Brits/Spaans/Duits/Italiaans paspoort. Veel plezier.'

De hele competitie opzet in Europa moet op de schop.
3 -1
Venta
Ik dacht net even terug aan die tijd dat Ajax, Feyenoord én PSV zich (2x direct en 1x via Play-offs) wisten te plaatsen voor de CL (In het seizoen '02/'03 was dat).

Dan kan je wel heel veel roepen over de kwaliteit van de Nederlandse competitie die achteruit is gegaan, maar het grote geld uit Spanje, Italië, Engeland en in iets mindere mate Duitsland is gewoon onnavolgbaar. Soms hoop ik wel eens dat er een stinkend rijke Amerikaan (Bill Gates ofzo) besluit om Ajax naar de top te helpen met een 200-300 miljoen per jaar. De naam hebben we wel, alleen het budget niet.
1 -1
amstardammer020
B.Gates steekt liever geld in monsanto
1 0
JohDE
Mooie tijden! Ik ben voor, PLUS 1
1 -1
Middenweg401
*oef = ploeg
Waarom kan ik met de app niet corrigeren?
Een volledige site knop zou ook fijn zijn. Veel overzichtelijker.
0 0
Venta
Helemaal mee eens, erg vreemd
0 0
Middenweg401
Binnen 2 decennia van op 2 na (Real en Milan) succesvolste oef aller tijden, naar verplicht play off.
Als de ploegen hun eigen identiteit (en grotendeels nationaliteit) hadden gehouden was Ajax nog absolute top geweest. Maar UEFA (en deel ook de politiek) heeft het gewoon laten gebeuren dat het clubvoetbal is vermoord door het grote geld.
Beseffen ze niet dat er geen hol meer aan is zo?
1 0
..::Rootje::..
Als het goed is kan je corrigeren op de mobiele site.
0 0
Truus de Bakker
Ajax moet tegen de stroom in blijven zwemmen. Daar ligt de ruimte om je als club te onderscheiden.

De stroom: 90% van alle clubs met ambitie proberen die ambitie te verwezenlijken door de in/verkoop strategie toe te passen. Elke modale club probeert FC Basel na te apen. Boetius en Kishna denken echt dat ze bij Basel en Lazio dezelfde kansen gaan krijgen als bij respectievelijk Feyenoord en Ajax. Ben benieuwd wanneer ze inzien dat ze handelswaar zijn geworden. Opleiding en kansen voor de jeugd worden opgeofferd ten faveure van het hier en nu. We hoeven alleen maar naar Nederland te kijken om het te zien gebeuren: clubs die qua opleiden goed bezig waren houden het niet vol. Twente kon de druk niet weerstaan, het lijkt erop dat Feyenoord en PSV de druk om onmiddellijk te presteren ook niet kunnen weerstaan.

Als we naar een wedstrijd kijken zien we het keer op keer gebeuren: een speler die geen overzicht heeft rent weer eens met de bal de drukte in. Precies dat doen clubs die FC Basel willen na-apen. Ze lopen naar het deel van het veld waar de minste ruimte is.

Ajax is hard op weg een status als opleider te verwerven die vergelijkbaar is met de status die een topuniversiteit heeft. In de VS vechten studenten om een plek op Harvard of Yale te krijgen. Harvard en Yale staan erom bekend dat ze topkwaliteit afleveren. Menig nobelprijswinnaar is zijn carriere bij een van de twee gestart.

Nu moet Ajax nog aan talenten trekken om ze binnen te halen. Binnen een paar jaar gaan talenten vechten voor een plek bij Ajax. Met de verkoop van spelers die Ajax opleidt is de laatste jaren al fors verdiend. Als Ajax deze koers vasthoudt kan stap voor stap betere aanvullende kwaliteit worden aangetrokken. Het zou van de gekke zijn om zo dicht bij het doel om te draaien en met de bal weer de drukte in te lopen.
2 -2
vd.Vaart
On: Best wel rampzalig voor het Nederlands voetbal, in één van de belangrijkste jaren ooit. Nederland kan gewoon directe plaatsing voor de Champions League kwijtraken. Nu worden de behaalde punten als ik het goed heb weer door een extra team gedeeld. Een team waarvan je voor 90 procent zeker weet dat ze zelf amper punten halen.
0 0
vd.Vaart
Moest erom lachen:
http://www.101greatgoals.com/wp-content/uploads/2015/08/Screen-Shot-2015-08-19-at-00.29.19.png
1 0
dezeman
Mijn reactie: Nou en?

Dat gelul over coefficienten is ecth grote onzin. Als je dan een tijdje minder ploegen in Europa hebt worden de punten ook door minder ploegen verdeeld en is de kans op een hoger coefficient dus ook weer groter. Daar komt nog bij dat de punten voor een overwinning naar mijn weten hetzelfde zijn in de Europa League als in de Champions League, wat de kans op meer punten ook weer vergroot.

Uiteindelijk zijn er in Nederland toch maar drie of misschien vier ploegen die ook maar iets te zoeken hebben in Europa. Dus we verliezen niks als er straks wat minder ploegen Europees spelen, het is eerder een voordeel.

Wat de CL voorrondes betreft. Die voorrondes betreffen dan de makkelijker route voor landskampioenen waar je dus niet ploegen als Man Utd en dergelijke kunt tegen komen. Dus als er een aantal jaren in die voorronde dient te worden gespeeld door de Nederlandse kampioen voordat het lagere aantal Nederlandse ploegen weer een fatsoenlijk aantal punten heeft verzameld dan zal dat ook wel wat meevallen.

1 -1
Jornnn
Je vergeet voor het gemak dat er niemand warm of koud wordt van de Europa League en dat ook spelers van buiten Nederland niet naar Ajax zullen komen als ze geen Champions League spelen.

Het gaat echt nog wel wat dieper dat wat jij schetst. Nederland is geworden tot wen opleidingsland, alleen zijn de clubs en de KNVB hier nog niet achter. Het wordt tijd dat er hervormingen doorgevoerd worden, zodat alle clubs betere jeugdproducten voort gaan brengen en we geen 3e rang spelers van buiten Nederland hoeven halen. Ajax doet in mijn ogen een goede poging, maar de KNVB zou hierin veel kunnen leren van de nieuwe insteek van onze zuiderburen.
1 0
kjkepel
Wat is de insteek van onze zuiderburen? Hoe komen zij aan die talentvolle lichting? Heb niet het idee dat de Belgische competitie nu opeens zo geweldig is.
1 0
boye04
Ja man, het is ook echt een voordeel dat de kampioen de voorrondes in gaat. Want dan komen we tegen ploegen als Man Utd, Bayer Leverkusen, Shakhtar, Valencia. Die vegen wij Nederlandse clubs zo op. Geen enkele Nederlandse club gaat ooit meer CL spelen wanneer de kampioen zich moet plaatsen voor de CL. Tenzij we zo ver afzakken dat we in de voorrondes voor kampioenen mee mogen doen. Dan maak je nog een kans.
0 0
dezeman
Lezen is moeilijk zeker? "Wat de CL voorrondes betreft. Die voorrondes betreffen dan de makkelijker route voor landskampioenen waar je dus niet ploegen als Man Utd en dergelijke kunt tegen komen."

De kampioenen in de voorrondes spelen altijd tegen andere kampioenen of andere kleinere tegenstanders. Als de Nederlandse kampioen op die manier al niet de poulefase kan halen dan kunnen ze sowieso beter in de EL spelen.

In ieder geval zou het echt niet zo slecht zijn als Nederland maar vier ploegen o.i.d. in Europa had. Op die manier zou het coefficient waarschijnlijk automatisch wel weer stijgen.

Ploegen als Go Ahead en Groningen liggen er toch gelijk uit en dat kost nu een hoop punten omdat alle punten die door de andere ploegen verzameld worden nog steeds gedeeld worden door het totaal aantal ploegen dat Europees speelt.
0 0
wladimir
Jaarlijks minimaal Europees overwinteren. Een keer in de vijf jaar laatste 8 CL of laatste 4 EL. Die doelstelling zouden Ajax, PSV en Feyenoord met elkaar gemeen moeten hebben.

Dit kan slagen wanneer we talenten iets langer vast kunnen houden en iets minder jong brengen. Een of twee jaartjes Jupiler League, een of twee jaartjes verhuur aan een eredivisieploeg en dan naar Ajax, Feyenoord of PSV met de bijbehorende druk van het meedoen om de titel en Europees voetbal.

Jong Feyenoord moet ook Jupliler League gaan spelen.

De traditionele top 3 moet een strategische samenwerking aan kunnen gaan met een eredivisieclub zoals Chelsea dat heeft met Vitesse.
0 0
Lewis Hamilton
Dan is het doek daadwerkelijk gevallen voor deze competie, maar wie kijkt daar gek van op na Cambuur-Feyenoord zondag te hebben gezien?
0 0
vd.Vaart
Dordrecht v Ajax (2-1), PEC Zwolle v Ajax (5-1) en in Europees-verband uitgeschakeld: Steaua Boekarest, Red Bull Salzburg, Dnipro en Rapid Wien.. ik huil mag dat?
1 0
Koenniiee
*** Hoe kunnen de Nederlandse clubs een stap richting de topclubs van Europa zetten? ***

Dit stuk tekst is slechts geschreven als visie over hoe ik denk dat we op den duur weer kunnen aanhaken. Ik hoor graag hoe jullie tegen deze zaken aankijken en op welke manier jij denkt dat we ooit kunnen aanhaken bij de top, of niet!

*** De 6 5 regel ***
Allereerst wil ik graag beginnen met de 6 5 regel. Deze regel houdt in dat er van de elf spelers in de basisopstelling liefst zes uit het eigen land moeten komen. Een aantal jaar geleden opperde Blatter voor deze regel. Persoonlijk denk ik dat Blatter dit vooral opperde om zieltjes te winnen voor de destijds aanstaande verkiezingen, getuige de planning waarop hij deze uitspraken deed. Wel is er binnen de FIFA over nagedacht en gekeken naar de mogelijkheden. Uiteindelijk is deze regel niet volledig doorgezet omdat de Europese regelgeving stelde dat 'er niet mag worden gediscrimineerd wat betreft arbeidnationaliteiten' (en überhaupt niet, uiteraard). Uiteindelijk heeft de FIFA er zelf voor gekozen om de 6 5 regel niet door te zetten. De 6 5 regel zou dé uitgelezen mogelijkheid zijn voor Nederlandse Clubs om weer aan te haken. Al is het maar stap voor stap. We kunnen in Nederland bouwen op (innovatieve) jeugdopleiding en kwalitatief goede talenten. Een groot aantal topclubs voldoet op dit moment bij lange na niet aan het aantal spelers van dezelfde nationaliteit als de club in het basiselftal. Ondanks dat de Europese regelgeving dit destijds niet heeft goedgekeurd zijn er mogelijkheden. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat er in het voetbal uitzonderingen worden gemaakt.

*** De Beneliga ***
Ondanks dat veel mensen sceptisch waren over de Beneliga, wat ik zelf eerst ook was, zie ik mogelijkheden voor de Belgische en Nederlandse clubs. Nederlands en Belgisch succes dateert al van de vorige eeuw (Feyenoord 2002, uitgezonderd) en dat is voor clubs uit beide landen wel eens anders geweest. Het voordeel van een Beneliga is dat veel topclubs in NL en Belgie vóór zijn, maar ook iconen als Marco van Basten, Ruud Gullit en UEFA baas Platini. Henk Kesler en voorzitter van de Belgische bond zijn tegenstanders.

Waarom is een Beneliga interessant? Het samenvoegen van de Belgische en de Nederlandse competitie vergroot de afzetmarkt. Een uitbreiding van de afzetmarkt betekent meer sponsors en als logisch bijgevolg meer inkomsten. Bovendien zou er meer buitenlandse interesse zijn, wat dan weer zou zorgen voor meer tv-geld.
Roland Duchâtelet, de huidige voorzitter van Standard Luik: ''Als de Belgische teams ooit verder willen raken dan de poulefases, dan is het noodzakelijk om de budgetten te verhogen. En dat kan enkel als de markt groter wordt. Nu zit België met een potentieel van 11 miljoen tv-kijkers, maar als Nederland er bij komt, dan kan dat opgetrokken worden naar een markt van 28 miljoen inwoners.”

Met het samenvoegen van beide competities speel je meer topwedstrijden. Dit is aantrekkelijk voor de kijker, maar ook zeker voor de spelers in de Beneliga. Een competitie waarbij meer topwedstrijden gespeeld worden maakt het aantrekkelijker voor een speler om jaren extra in de competitie te blijven spelen en vergroot de aantrekkingskracht voor spelers van buitenaf.

Wat zijn de mogelijke tegenargumenten?
Kleine Belgische en Nederlandse clubs zijn niet gerust op de Beneliga. Mogelijk zouden zij snel degraderen of zelfs helemaal niet in de hoogste competitie acteren. Mogelijk heeft dit desastreuze gevolgen op financieel gebied. Een ander struikelblok is de welwillendheid van de (vooral kleine) Nederlandse Clubs ten opzichten van de Beneliga.

Een Beneliga betekent ook dat alle clubs voetballen voor dezelfde Europese tickets. Dit kan betekenen dat alle Nederlandse clubs Europe niet in gaan. Maar ach, sportief risico heb je in iedere competitie.

*** Topsportmentaliteit in combinatie met fysiek ***
Kijk bijvoorbeeld naar Duitsland waar geregeld toptalenten doorstromen naar de hoogste Duitse Bundesliga. Of kijk uberhaupt naar de Duitse competitie waar ontzettend veel fysieke kracht en snelheid rondloopt. Juist deze aspecten worden gemist in het hedendaagse voetbal in Nederland. Cruijff zal het er wellicht niet mee eens zijn, maar Nederland komt fysieke kracht tekort. Dat wordt met name duidelijk in Europese wedstrijden. Schrijnend en we lopen mijlenver achter!

@AS - Komt er nog een keer een Forum ofzo? Nu blijven discussies slechts voor een paar dagen behouden en kijkt niemand er meer op- of om naar.
0 0
amstardammer020
een tweede bekertoernooi (lowlands-cup) zou wel makkelijk kunnen, middels pre-eliminatie kunnen de sterkste club(s) per regio/provincie meedoen uit belgie en nl. beetje laveren wat betreft programma, maar de topclubs zullen hier wel achter staan en het stimuleert inkomsten doordat er eerst regionaal derbies gespeeld worden en daarna knock-out met 4/6 beste an elk land. ook kan er al gewend worden aan jaarlijkse wedstrijden tussen beste clubs van nl en be te zien, mits de top van nl en be doorgaan
0 0
JPC40
het teloorgang van het Nederlandse voetbal is inderdaad te wijten aan naïeve instelling, men heeft door succes in het verleden zich onoverwinnelijk gewaand.
Ook het gemakzucht van nederlandse voetbalclubs om niet te willen knokken voor elke wedstrijd heeft er voor gezorgd dat de verliezers mentaliteit ons de kop gaat kosten.
In andere landen is er veel meer concurrentie gevoel aanwezig wat hier hier totaal niet aanwezig is.
0 0
FerdiVierklauw
Dit jaar knallen in Europa. Ajax 2 keer winnen in deze ronde. Daarna eindigen als groepswinnaar zonder verliespartijen. AZ doet het ook altijd wel aardig in de EL. Groningen heeft het minste kans maar kan toch een paar punten pakken.

PSV zit ook nog, vanwege de nieuwe opzet van de CL loting, eens in pot 1. Waardoor de poule waarin ze zitten ook zwakker wordt. Als Ajax in dezelfde loting structuur had gezeten dan was het vorige jaren altijd door geweest.

Daarbij moet de KNVB ook aan het begin van elk seizoen alle coaches en aanvoerders van de Europees spelende ploegen uitnodigen in Zeist. Ff iedereen op scherp zetten en uitleggen waar het om gaat. En volgend seizoen Play-offs weglazeren zodat de sterkste teams weer meedoen.
1 0
hynnos
Ja.. PSV zal het echt vééél makkelijker krijgen nu Real en Atletico Madrid, Porto en Man. City gewoon in pot 2 te vinden zijn.. en ook pot 3 met in ieder geval Olympiakos en Galatasaray wordt de Nederlandse top al gauw weggespeeld.. laat staan PSV
0 0
kjkepel
Je wordt in de vingers gesneden door het aantal clubs waar je je punten mee moet delen, dit zal later een Belgie, Oostenrijk en Zwitserland ook gaan gebeuren als ze een extra club toegewezen krijgen. Turkije zal structureel gaan aansluiten in de top 10, wat er in Oekraine gaat gebeuren is altijd even afwachten, maar zolang ze daar met oliedollars blijven wapperen zullen ze daar ook nog altijd een paar sterke teams op de been kunnen brengen.

Persoonlijk vind ik dat de kampioen van een land altijd mee moet doen met de Champions League, maar goed, dat zal nooit teruggedraaid worden. Ik had liever 2 UEFA cup plekken zien verdwijnen dan dat we dadelijk voorronde CL moeten gaan spelen bij een landskampioenschap.

Probleem in Nederland is niet zozeer het naïeve voetbal lijkt me, maar eerder de naïeve benadering van de clubs. Heel Groningen, Alkmaar, Arnhem en Zwolle viert feest: WE GAAN EUROPA IN!! Een prijs waar je een heel jaar voor hebt lopen knokken. Vervolgens wordt heel je team in de verkoop gezet en voordat het feest al is begonnen lig je er alweer uit. Wat is het behalen van Europees voetbal dan voor prijs?
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Ben het met je eens clubs als vitesse, pec, groningen horen niet in Europa, maar Feyenoord heeft het vaak genoeg ook laten afweten net zoals PSV. Ajax heeft de meeste punten behaald de laatste 5 jaar.(Voor ajax begrippen nog slecht)
0 0
Raikkonen94
Lachwekkend. Dit krijg je als ploegen als PSV en Twente de Europa League niet serieus nemen. Hopelijk doen we het dit jaar beter, maar met PSV in de Champions League en Groningen/AZ in de Europa League zie ik het heel somber in. Voor het Nederlands voetbal was het veel beter geweest als Feyenoord Europees had gespeeld i.p.v. Groningen dat daar eigenlijk niks te zoeken heeft. Maar hopelijk verliezen wij nu eens niet van clubs uit kleine landjes en kunnen we nog wat punten op die coëfficiëntenlijst halen.
1 0
Leprechaun
Nog stuitender was een interview met Gerbrands in de Telegraaf na de uitschakeling van Ajax tegen Rapid:

"De uitschakeling van Ajax is slecht voor het Nederlandse voetbal en dus ook voor PSV", aldus Gerbrands. "We zakken verder op de landencoëfficiëntenlijst en de vaste plek van Nederland in de Champions League staat op de tocht."

Inhoudelijk heeft hij gelijk, maar de stelling dat de uitschakeling van Ajax slecht voor PSV is, wekt bij mij vreselijk veel ergernis op. PSV heeft er jarenlang met de pet naar gegooid in de EL met alle consequenties van dien. En nu ze zelf in de CL rondlopen gaan ze het ineens hebben over het belang van de coëfficiëntenlijst. Bah.
2 0
Raikkonen94
Helemaal mee eens, hoe hypocriet kun je zijn. Als ze gewoon op klasse werden verslagen dan kan ik daarmee leven maar het was vanaf het begin al duidelijk dat Cocu (en Advocaat daarvoor) de Europa League totaal niet serieus namen. Dan nu naar Ajax wijzen vind ik echt weerzinwekkend.
0 0
DOPEBOYsGAME
Ik ben zwaar anti PSV. Maar het feit is wel dat PSV de meeste punten voor Nederland Heeft gescoord de afgelopen jaren.. We hebben het vaak net niet gehaald. Niet doordat OL ineens met 5-1 wint. Een zaakje dat stonk. Van real verloren terwijl er 2 zuivere doelpunten afgekeurd worden. En alles zat tegen maar Ajax is te licht bevonden voor Europa. Dat zag je nu weer tegen rapid. Hopelijk kunnen we ver komen in de EL..
1 -1
Bjorn2321
Nee Ajax heeft de meeeste punten gescoord, kijk maar naar de club ranglijsten...
1 0
wladimir
Vergeet niet die wedstrijd uit tegen Milan tegen 10 man. Hadden we daar gewonnen dan hadden we de laatste 16 gehaald. Extra zuur is dat we thuis gelijk speelden door een onterechte penalty / domme actie van van der Hoorn.

Onder FdB hebben we 2 x de laatste 16 gehaald. In die beide wedstrijden waren we niet kansloos, maar verloren we toch.

0 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
PSV heeft de afgelopen jaren bagger gepresteerd! Kijk maar naar de coefficienten van de afgelopen jaren! Gebrandts heeft ook nog eens ongelijk want Ajax kan in EL veel meer punten behalen dan in de CL. Qua coefficienten is er geen verschil met CL en EL.
0 0
RusselWestbrook
oniuist. plaatsing levert extra punten. overwinteren levert weer extra bonuspunten op.

per wedstrijd zijn de punten gelijk
0 0
JanTa
We kunnen wel onze concurrenten de schuld gaan geven en voor een deel ook gelijk maar ook Ajax heeft heel wat veren laten vallen en niet eens in de CL maar vooral in de EL. Europees voetbal kan niet meer met een selectie dat voornamelijk bestaat uit talenten die tussen de 18 en 22 jaar zijn en die horen nog geen basisplek te krijgen maar invalbeurten. Er is geen balans meer tussen ervaring en talent en dan krijg je wedstrijden als tegen Rapid die normaal met ruime cijfers gewonnen moeten worden gaat verliezen wegens onervarenheid en fysieke tekortkomingen bij veel talenten. Is daar Frank schuldig aan, ten dele misschien maar, het is vooral het ingeslagen beleid wat daar debet aan is.
0 0
TikkieTerugJaap
Mensen. Ajax heeft toch Mercedes als sponsor? Urby is er nu 1 aan het uitkiezen, zie het net op z'n snapchat.
0 0
JordyAjacied
Omdat we ons ieder jaar te groot voelen voor de EL (Twente, PSV) Ajax neemt dit serieus en hopelijk kunnen ze wat redden voor ons.
0 0
Lekiam
Als je realistisch bent waar hoort Nederland dan te staan?
1. Engeland
2. Duitsland
3. Spanje
4. Italië
5. Frankrijk
6. Rusland
7. Turkije
8. Portugal
9. HIER ZOU NEDERLAND TOCH ZEKER MOETEN STAAN , voor België, Oekraïne, Roemenië, Griekenland (geen geld ook niet voor voetbal), Zwitserland, Oostenrijk.
1 -1
daniajax1
Oekraïne is een stuk beter dan Turkije. Hieronder de lijst zoals deze nu is.

1 SpainSpain 20.857 17.714 23.000 20.214 2.500 84.285 7/7
2 Germany 15.250 17.928 14.714 15.857 2.000 65.749 7/7
3 EnglandEngland 15.250 16.428 16.785 13.571 2.187 64.221 7/8
4 ItalyItaly 11.357 14.416 14.166 19.000 1.500 60.439 5/6
5 PortugalPortugal 11.833 11.750 9.916 9.083 1.583 44.165 5/6
6 FranceFrance 10.500 11.750 8.500 10.916 2.166 43.832 6/6
7 RussiaRussia 9.750 9.750 10.416 9.666 1.700 41.282 5/5
8 UkraineUkraine 7.750 9.500 7.833 10.000 1.700 36.783 4/5
9 BelgiumBelgium 10.100 6.500 6.400 9.600 1.800 34.400 4/5
10 Netherlands 13.600 4.214 5.916 6.083 1.166 30.979 4/6
11 Switzerland 6.000 8.375 7.200 6.900 1.000 29.475 4/5
12 TurkeyTurkey 5.100 10.200 6.700 6.000 1.400 29.400 3/5
13 Czech Republic 5.250 8.500 8.000 3.875 1.100 26.725 4/5
14 GreeceGreece 7.600 4.400 6.100 6.200 1.900 26.200 5/5
15 RomaniaRomania 4.333 6.800 6.875 5.125 1.750 24.883 2/4
16 AustriaAustria 7.125 2.250 7.800 4.125 1.400 22.700 3/5
17 CroatiaCroatia 3.750 4.375 4.375 6.875 2.500 21.875 2/4
18 CyprusCyprus 9.125 4.000 2.750 3.300 2.375 21.550 1/4
19 PolandPoland 6.625 2.500 3.125 4.750 2.750 19.750 2/4
20 SwedenSweden 2.900 5.125 3.200 3.900 3.000 18.125 1/4
0 0
Oliveira
En dan maar zeggen dat er niks mis is met het niveau van de Eredivisie...... De gene die dat beweren moeten toch echt is een keer hun ogen openen. Ajax , PSV en Feyenoord stellen allemaal vergeleken 10-15 jaar geleden niks meer voor en het feit dat clubs als PEC Zwolle en Excelsior, clubs als NAC Breda uit de Eredivisie weet te spelen zegt toch meer dan genoeg dat de clubs onderaan de Eredivisie het niet meer kunnen opbrengen om langer als 1-2 seizoen(en) op het hoogste niveau te spelen. Dit allemaal resulteert in een zwakke competitie waar er nauwelijks nog punten worden gehaald om mee te kunnen gaan in de Europese toernooi de CL.
0 0
Koenes
Eens. Nou heeft Ajax wel een paar jaar flink pech gehad met loten. Knock-out fase bereiken levert al aardig wat punten op. Toch blijft het een feit dat de Nederlandse clubs slecht presteren.

Zou mooi zijn als PSV en Ajax dit jaar eens wat kunnen laten zien!
0 0
3*stars*3
@eros-de Portugese league stelt niet heel erg veel voor maar de Franse competitie is zeker sterker als eredivisie.
Tactisch niet maar kwa tempo en fysiek, is
Eredivisie echt minder en last nou net, tempo en fysiek in hedendaagse voetbal belangrijk zijn.

Fout van alle nl ploegen (behalve psv) is dat het altijd maar wilt attractief ballen in Europa, tja...
0 0
4keeroprij
Wel erg vervooruitkijken, eerst maar afwachten wat dit jaar gaat gebeuren.
0 0
eros
16e? Onder romenië, tsjechië en belgië zeker?

Nederland hoort ergens 4e te staan ofzo. Onder Engeland, Duitsland en Spanje... Zelfs boven Portugal en Frankrijk!
0 -1
Semtex
wat een onzin.
Sinds geld het voetbal regeert en clubs de mogelijkheid hebben om zoveel buitenlanders op te stellen als ze maar willen (sinds het Bosman arrest), is de Nederlandse competitie een gelopen zaak.
We zullen ons uiteindelijk moeten meten met Oostenrijkse, Zweedse of Tjechische competities etc.

Niet leuk, maar helaas de realiteit.
Fuck modern football!!
1 0
daniajax1
Wij 'horen' 4e te staan? Op basis van wat? Het verleden van 20 jaar en langer geleden? Pijnlijk, maar we zijn zo hard aan alle kanten voorbijgestreefd. Vechten tegen landen als Rusland, Oekraine, Frankrijk, etc. waar groot geld voorhanden is, is onbegonnen werk. Maar we mogen het ons wel aanrekenen dat je straks moet vechten met Tsjechie, Turkije, Belgie, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland en Roemenie om de plekken.

Nederlandse clubs zijn regelmatig ook gewoon ongelooflijk naief. Lekker 4-3-3, lekker aanvallen, dartelen met talentjes. Terwijl de eerder genoemde landen gewoon puur resultaatgericht bezig zijn. Dat mag je jezelf wel verwijten vind ik. Ook Ajax doet hier volop aan mee. Ik weet dat 4-3-3 zo goed als heilig is, maar de laatste keer dat we ver kwamen in de CL (kwartfinale 2002/2003) speelden we een soort 4-4-2 met vd Meyde en Zlatan als aanvallers. Wat meer realisme en resultaatvoetbal is wel op zijn plaats als je CL / EL speelt.

En dat gekloot met play-offs, bekerwinnaar direct naar de EL en Fairplay is helemaal dodelijk. Daarnaast is elke Nederlandse club op zijn best aan het eind van het jaar, waarna ze leeg worden gekocht en helemaal opnieuw moeten beginnen als de Europese wedstrijden zijn.
2 0
Bensco
vooral dat stuk over resultaat gericht voetballen doet het hem. Als je europees wil mee tellen moet je wel zo gaan denken ipv een of ander heilig systeem te blijven hanteren. Met 4-3-3 was je ook nooit derde geworden op het WK. Van gaal heeft dat gewoon goed gezien.
1 0
Bjorn2321
Ja maar dan moet je geen EL spelen met clubs als Groningen, Twente, GAE, etc....
Dan gaat het hard achteruit gezien je punten deelt door aantal clubs.
1 0
JanTa
De CL word toch steeds meer een hobby plek voor de superrijken om hun speeltjes te presenteren.
1 0
ck69
Ajax had er gewoon bij kunnen zijn als ze de afgelopen jaren en dit jaar gewoon normaal hadden gedaan
0 0
Semtex
ja! "doe effe normaal" zou het nieuwe beleid van Ajax moeten zijn.
Gewoon bij elke beleidsmeeting roepen; "doe effe normaal!!" dan koffie opdrinken en naar huis.

Dan komt het allemaal goed
0 0
ck69
Ja inmiddels is de vraag wat normaal is idd..
0 0
RusselWestbrook
Alle nationale competities afschaffen: landskampioen wordt je in de beker
Allemaal nieuwe Europese competities met promotie/degradatie. 20 clubs per competitie.
CL en EL afschaffen, nieuwe Europese bekercompetitie. Zeg maar een soort van FA cup, maar dan voor heel Europa.

zou graag een langer verhaal typen maar kan niet eeuwig op de wc blijven zitten, moet ook gewerkt worden ;)
1 -6
preme
Helemaal eens met RusselWestbrook.

Een tijd geleden was ook al het plan van de UEFA om een een internationale competitie te beginnen. Dat is de enige manier om de tv gelden etc. op een gelijkwaardige manier te verdelen.

Probleem is alleen dat de tweede divisie ploegen mogelijk veel minder gaan verdienen dan dat ze nu doen, bv de ploegen in Engeland. Dat zou je enigzins kunnen rechtbreien met de bekercompetitie die als een soort Champions League moet gaan werken met meerdere ploegen.

Ik denk dat dit idd de toekomst is. Zeker nu Europese wetgeving niet toelaat dat er limieten worden gesteld aan het aantal buitenlanders. De wetgeving is gericht op een Europa en daar past één competitie het beste bij.
0 0
Piejotter
Met jou plan worden ze heel blij in Engeland, Spanje, Italië, en Duitsland.
2 0
RusselWestbrook
iedereen wordt daar blij van op de lange termijn
0 -2
Mokum_32
Zoals van basten al laatst aangaf in voetbal heb je alleen maar de korte termijn. Daarbij komt nog dat het een vreselijk idee is
0 -1
RusselWestbrook
Iedereen krijgt een sterkere competitie met gelijkwaardige ploegen.

Echt een waardeloos idee idd, hoe haal ik het in mijn hoofd?
1 0
amstardammer020
als loonslaaf moet je wellicht het bedrijfsmodel erbij betrekken, t gaat natuurlijk om inkomen en
0 0
Aeson
Ik vind dat de KNVB hier zeer verantwoordelijk voor is. De teloorgang van de Nederlandse clubs op Europees niveau heeft een stroomversnelling gekend laatste jaren. Aangezien de lijst wordt berekend met de resultaten van de laatste vijf jaar, was allang bekend dat ons beste jaar 2011/2012 (13.600 punten) zou wegvallen. In de jaren daarna hebben we de helft van die punten nog niet eens gehaald.

Met dit in het vooruitzicht is het schandalig dat de KNVB toestemming heeft gegeven Go Ahead Eagles naar de Europa League te sturen. Alle punten die Nederlandse clubs halen in Europa worden gedeeld door het totaal aantal deelgenomen teams in dat jaar, dus ook de voorrondes. Het was een onmogelijke taak voor GAE om ook maar 1 punt te pakken in de Europa League, waardoor wij dit jaar minder punten kunnen pakken omdat alles door 1 extra team gedeeld moet worden. Twente had de fair-play competitie gewonnen, zij willen niet? Dan of de eerste volgende in de competitie, of gewoon niet meedoen.
8 -1
Bjorn2321
Precies, dat meedoen van GAE, gaat ons net die paar kostbare punten kosten die we tekort gaan komen let maar op. Puur daarom hebben we dit seizoen straks al zeker 1 tot 2 punten minder verdiend. KNVB moet stoppen met dat Fair Play toewijzen.
Dan kunnen we wel afgeven op PSV, maar die hebben in ieder geval nog punten gehaald.
1 -1
PetrosQ
Even iets anders. Ziyech moet waarschijnlijk nog vertrekken bij FC Twente. Zou Ajax zijn slag moeten slaan? Hij kan naar mijn idee extra creativiteit brengen. Daarnaast kan Ziyech zowel op 10 als op de buitenste posities spelen, heb je daar direct ook je versterkingen voor.
1 -6
Amsteraaij
Hij heeft nog een contract wat drie jaar doorloopt. En is de man daar. Plus interesse van Wolfsburg als vervanger van Kevin de Bruyne. Vraagprijs zal denk ik zo maar iets Van tussen 15 en 20 miljoen kunnen zijn. Dus wat jij roept is 0,0 realistisch.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Vijftien jaar geleden waren er plannen (o.a. vanuit Ajax) om een competitie te starten met omliggende landen. Hadden we toen moeten doen.
2 0
masterrr
Denk groter mensen. Probleem zit hem niet in onze clubs, maar in de schaal. Samengaan met Belgie is de enige structurele oplossing om op alle vlakken vooruitgang te boeken (financieel, weerstand, uitstraling, CL plekken, grotere stadions). Vind het onbegrijpelijk dat dit niet besproken wordt door de knvb. Ik ben zelf toch al la g klaar met de NECs en Roda JCs, die zijn er logischerwijs ook alleen maar slechter op geworden.

Als we een prachtig EK samen kunne organiseren, waarom niet een competitie?
1 -2
Piejotter
Keep on dreaming. Samengaan met België lost niets op, zeker niet financieël .
De competities in Engeland , Spanje, Duitsland hebben veel meer aanzien en dan nog niet eens gesproken over de tv gelden. Wil je dat veranderen (en hoe?) dan spreek je over een periode dat wij er allang niet meer zijn.
0 0
amstardammer020
een tweede bekertoernooi (lowlands-cup) zou wel makkelijk kunnen, middels pre-eliminatie kunnen de sterkste club(s) per regio/provincie meedoen uit belgie en nl. beetje laveren wat betreft programma, maar de topclubs zullen hier wel achter staan en het stimuleert inkomsten doordat er eerst regionaal derbies gespeeld worden en er kan gewend worden aan jaarlijkse wedstrijden tussen beste clubs van nl en be te zien, mits de top van nl en be doorgaan
0 0
limboroy
mede mogelijk gemaakt door Pisvee en Twente..als die niet zo laks waren geweest dan waren er meer punten binnengesleept. Ajax en AZ hebben de laatste jaren de meeste punten binnengehaald van de Nederlandse clubs.. Dit jaar haalt pisvee er overigens 0 binnen. zie dat ploegje gewoon 4e worden in hun poule
3 -3
gebruikersnaam
Och, het AD wordt ook wakker
1 0
Leprechaun
Het is één grote neerwaartse spiraal. Geen CL betekent nog minder inkomsten, minder inkomsten betekent een nog kleiner salarisbudget, een kleiner salarisbudget betekent dat we onze talenten nog minder lang kunnen binden.

Zonder ingrijpende nieuwe regels vanuit de UEFA (financieel of sportief), zakken we steeds verder af.
0 0
Poldervoetbal
Ligt in ieder geval niet aan de Boer. Die analyseert de tegenstander en speelt daar goed op in. Zijn ze fysiek en aanvallend sterk, dan weet Frank dat 2 jochies van 18 meer dan genoeg zijn en dat een door hem met urgentie binnen gehaalde ervaren verdediger gerust zijn leven op de bank mag slijten.En gaat het fout, geen C.L. en 15 Miljoen minder EN minder punten, denkt onze stoere Westfries..volgende keer doe ik hetzelfde. En als de reputatie en prestaties van Ajax helemaal naar de kloten geholpen zijn door mij, vertrek ik lekker naar Engeland om daar mijn zakken te vullen en laat ik dit zinkende schip achter me.
2 -5
limboroy
voor jouw is er eigenlijk maar 1 woord over : NEPSUPPORTER
1 -3
versman
Ja jôh, voor de Boer zeven jaar geen kampioen en slechts bij hoge uitzondering CL voetbal. Nu haalt FdB het 1 keer niet en jij komt met dit soort teksten. Als ik als trainer wist dat dit het krediet is dat je krijgt van Ajax-consumenten (want je kunt dit toch geen 'supporten' noemen -> zoek maar eens op wat het woord 'support' betekent in een Engels woordenboek) zoals jij was ik direct naar Engeland gegaan en was ik überhaupt nooit trainer van Ajax geworden.
5 -1
Bensco
we kunnen we lekker met het vingertje wijzen naar PSV en twente maar ook wij hebben er een aandeel in. AC milan, Rapid Wien, Red Bull Salzburg, Steaua Boekarest, Apoel Nicosia, Dnipro en Celtic zijn allemaal potjes die je had moeten winnen. als je dit soort potjes thuis niet eens kan winnen heb je in de Champions League geen reet meer te zoeken en zal die beker slechts een herinnering zijn aan mooiere tijden.
4 0
FlyingDutchMan
Het is 5 voor 12 voor de Nederlandse clubs in Europa!
0 0
kaashaas
de top clubs zouden meer spelers moeten uitlenen aan andere eredivisieclubs...zo krijg je beter spelers .. en dan langere contracten .. de tipclubs hebben dan ook meer spelers waar ze hun eigen selectie weer mee kunnen versterken....
0 0
WesleySonck
Er zjin twee structurele problemen in de Eredivisie:
1) Topploegen hebben te weinig tegenstand
2) Marktaandeel in Nederland is te laag om te concurreren met Europese ploegen

Voor 1) moet de competitie kleiner. Wat voor nut heeft het om zoals afgelopen weekend tegen Willem II te spelen? Zou er een speler van Ajax beter zijn geworden van die wedstrijd, iets geleerd hebben? Enige dat ze leren is dat ze denken dat ze goed zijn - totdat ze in Europa echte tegenstand krijgen. Maak de competitie met de helft kleiner en speel dus 4x tegen psv, in plaats van wedstrijden tegen cambuur, nec etc.

Voor 2) moet je dus het marktaandeel vergroten zodat zowel reclame-inkomsten als uitzendrechten omhoog gaan. De enige mogelijkheid hiervoor zonder al te veel te veranderen is een gecombineerde competitie Belgie. Dit is ook een manier om de nutteloze wedstrijden tegen laagvliegers te verwijderen: in plaats van de Graafschap speel je tegen Anderlecht.

Dit zal leukere, spannendere wedstrijden opleveren waarvan de spelers meer zullen leren en uiteindelijk in Europa beter voor de dag kunnen komen. Bovendien maakt het de competitie interessanter.
4 -5
PetrosQ
Ik ben het helemaal met je eens. Sterker nog, het had allang gerealiseerd moeten worden. Tijden veranderen en oude sentimenten over een eigen sterke Nederlandse competitie gaan ons geen brood winnen. De voetbalwereld verandert en Nederland moet daar zijn eigen weg in vinden. Talenten van eigen bodem laten komen is 1, maar alleen daarmee gaat Nederland het niet redden. Het is zaak om ervoor te zorgen dat onze talenten niet worden weggelokt door grote buitenlandse clubs. Deze ingezette filosofie van de Nederlandse clubs strookt helaas wel met de hedendaagse tendens binnen de huidige corrupte voetbalwereld, een wereld die uiteindelijk enkel en alleen draait om geld en het verkrijgen van nog meer geld. De hedendaagse Nederlandse filosofie is als vechten tegen bierkaai - om toch even bij de Amsterdamse roots te blijven. De beste manier om dit te realiseren is het creëren van een sterkere competitie. Naar mijn idee is het het creëren van een BeNe Liga de beste manier om een sterkere competitie te krijgen. Op deze manier creëer je meer competitie tussen de grote clubs uit Nederland en België, wat sterkere clubs als gevolg heeft. Het wordt daardoor ook aantrekkelijker voor sponsors om naar de Lage Landen te trekken, wat uiteindelijk zal resulteren in meer inkomsten en dus meer geld. Want uiteindelijk moet Nederland toch mee gaan in de hedendaagse tendens binnen de voetbalwereld om steeds meer geld te verkrijgen.
2 -1
Amsteraaij
Ik vind dit interessant. Roep het zelf ook wel eens. Maar hoe dan in de praktijk? Gaan de tweede divisies van Nederland en België dan ook samen? En de divisies daaronder? Enz? Is het probleem niet ook dat alle clubs mee in moeten stemmen? En dat je de clubs uit het rechterrijtje nooit mee krijgt hierin?
0 0
Bensco
keep on dreaming. een samenvoeging van NL en BE gaat nooit gebeuren. Van basten heeft dat ooit een keer geroepen maar daar is nooit wat mee gedaan. En tegen de tijd dat het gebeurt zijn we al zover afgezakt dat zelfs ons gezamenlijke coëfficiënt niet voldoende is voor een directe plaatsing CL. We moeten nu niet gaan doen alsof anderlecht en club brugge het wel super doen in Europa want ook dat is een ramp. EUFA laat het nooit toe want zodra dat gebeurt is het hek van de dam en gaan schotland, ierland en engeland samen,willen spanje en portugal ook een gezamenlijke competitie en zal duitsland weer op de 40-45 tour gaan en polen en oostenrijk in beslag nemen. Zit je alsnog met de gebakken peren.
0 0
Koenniiee
Wat is dit voor grote onzin? Spanje, Engeland en Duitsland (gaan daar nooit mee akkoord) schieten er helemaal niets mee op als die samengaan. Voor Nederland en België heeft het alleen maar voordelen. Verdiep je eens in de materie voor je dingen roept!
0 0
daniajax1
Well that escalated quickly. Van een gezamenlijke competitie met Nederland en België naar een Derde Wereldoorlog.
1 0
Koenniiee
Oeps, ik wilde een plus geven, maar dat ging mis.

Ik ben het namelijk volkomen eens met je tweede punt over een gezamenlijke competitie. In het begin was ik sceptisch over een competitie met onze Oosterburen, totdat ik er zelf onderzoek naar gedaan heb. Commercieel en sportief gezien een kans om weer wat dichter bij de Europese ploegen te komen en wat mij betreft kan het niet snel genoeg opgezet worden. Als er een kans is om het gat met de Europese top wat te dichten dan is het een gezamenlijke competitie. Denk alleen al aan het marktaandeel, grotere commerciële belangen, betere tegenstand en aantrekkelijker voor goede spelers. In Nederland is de voetballiefhebber verdeeld over het starten van een Beneliga.
0 -1
Bensco
1) kutconclusie. moeten we de resultaten van vorig jaar er effe bij pakken? Heracles thuis 2-1, pec zwolle thuis 0-0, ado uit 1-1, exelsior uit 0-2 (altijd lastig natuurlijk exelsior uit), feyenoord thuis 0-0, az thuis 0-1, Go ahead eagles uit 1-2, willem 2 uit 1-1, exelsior thuis 1-0 (gelukkig maar!!) nac thuis fucking 0-0, fucking dordrecht uit 2-1 verloren. en dan praat jij over weinig weerstand? als je dit soort wedstrijden niet kan winnen heb je europees al helemaal geen reet te zoeken.

AC milan, Rapid Wien, Red Bull Salzburg, Steaua Boekarest, Apoel Nicosia, Dnipro en Celtic allemaal had je die thuis moeten pakken maar zijn we keihard op ons smoel gegaan. Van basten had gelijk, we zijn te ver doorgedraaid in die hele ''de eredivisie moet opleiden'' filosofie want elke europese wedstrijd verknalt onze jeugdigheid het en elke keer weer stellen wij een nog jonger elftal op dan die keer daarvoor.
1 0
WesleySonck
Allemaal heel logisch, maar dit is slechts tijdelijk. Op het moment dat we nog maar vier ploegen mogen sturen die allemaal in de EL spelen halen we genoeg punten om weer te stijgen, landen als Zwitserland verliezen weer punten omdat zij zes ploegen moeten sturen waarvan er zonder twijfel minimaal twee in de voorronde worden uitgeschakeld.
3 0
Bjorn2321
Dat is het probleem waar de subtop landen van Europa in zitten. Het is een repeterende cirkel van 4 of 5 jaar.
6 clubs in Europa en directe plaatsing CL, maar daarvan vliegen er minstens 2 vroeg uit.
Vervolgens 4 clubs die wel iets te zoeken hebben.

Het enige belachelijke is nu GAE, leuk dat fairplay klassement maar kost ond alleen maar veel punten door zo'n k*t ploegje te sturen.
1 0
Cesc87
Als we in 2018/2019 nog maar 4 clubs in de Europa League hebben dan zouden die ook heel snel kunnen stijgen mochten daar bijv 3 van overwinteren.
1 0