'John voelt zich nergens te groot voor'

LeonardoAjaxx, 16-08-2015 om 15:55, 7352 views, Metro |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

John Heitinga speelde dit seizoen nog geen officiële minuut in het eerste bij Ajax, maar belangrijk is de verdediger wel. Dat erkent ook aanvoerder Davy Klaassen. 'Hij helpt me met heel veel dingen, John is heel veel met me bezig en ik praat veel met hem. Het is gewoon een heel goede gozer en ik kan heel veel van hem leren, iedereen in onze selectie, maar ik als aanvoerder helemaal.'

'John weet wat het is om in de top te spelen en voelt zich nergens te groot voor', vervolgt Klaassen in gesprek met Metro. 'Hij weet bijvoorbeeld ook precies wat hij moet zeggen tegen een jonge jongen als Vaclav Cerny als die zijn debuut maakt. Hij wil iedereen helpen en dat is alleen maar goed.'

Heitinga zit dus wel constant op de bank. 'Ja, maar ja, moet Frank de Boer dan Joël of Jaïro eruit halen?. Zolang zij het goed doen blijft het moeilijk. Het zit er nu even niet in, dat begrijpt John ook wel, denk ik. Controlerend op het middenveld kan hij inderdaad ook spelen, maar daar staat Riechedly Bazoer. Het is gewoon een probleem dat we zoveel goede voetballers hebben.'

Klaassen vindt het niet gek dat de fans de naam van Heitinga blijven zingen tijdens de wedstrijd. 'Hij is natuurlijk wel een publiekslieveling. Maar Johns wedstrijden gaan zeker komen en dan is hij er klaar voor, want hij is een op en top prof.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Was maar in Berlijn gebleven
0 -4
Amsteraaij
Europees gelden andere wetten. Dat je twee keer in de eredivisie wint zegt niks over het wel of niet moeten inbrengen van heitinga. Ik had het wel gedaan.
0 0
tonny
Hij moet erin voor veltman die druk is met zijn vriendin hahaha
2 -3
Jantjeajax
Beter zijn vriendin dan die van jou
0 -2
rss-dion
Of Veltman vertrouwen geven, hij is nog dezelfde die een goed centrum vormde met Moisander 2 jaar terug
4 -5
Eriksen10
Hij is ook niet zo groot
1 0
Truus de Bakker
Als hij fit was geweest had hij tegen Rapid zijn minuten heus wel gekregen. Komt nog wel. Er komen nog genoeg Poulsenmomenten.
1 0
MichelAngelo66
Hou toch op man met die flauwekul dat hij niet fit is.
0 0
ST
Onbegrijpelijk dat Frank Heitinga erbij haalt en hem niet de kans geeft. Hoeveel fouten moet Veltman nog maken? Frank blijft een trainer die traag van begrip is.
1 -4
Mokum_32
Nou zet hem ook een keer basis frank
1 -1
a.v.ajacied
off: de 2 wedstrijden tegen jablonec h
0 0
JohnDylan
Heitinga in de Ooijer/Poulsen rol mag van mij nog jaren bij Ajax onder contract staan. Hij heeft veel ervaring en is van nature een echte leider en dat soort personen heb je nodig in een jonge spelersgroep. Hij moet alleen niet te veel gaan spelen want hij heeft niet het niveau meer om een vaste basisplaats te hebben. Als Heitinga genoegen neemt met de rol die hij nu heeft mag hij van mij zijn contract tot medio 2018 verlengen en maakt het mij weinig uit welk niveau hij heeft.
4 -2
Arek Milik
"Dat begrijpt John ook wel, denk ik". Nou ik denk dat John zich verbijsterd wat hij ziet van Joel en zelf dan geen kans krijgt.
5 -7
The Future
Eerst moet hij fit worden... Een niet fitte Heitinga is echt geen verbetering ten opzichte van Veltman.
1 -3
ST
Zeker wel. Daarnaast is hij allang fit. Drank zei dat hij niet wedstrijdfit was. Hoe gaat hij dat ooit worden als je hem geen speeltijd gunt?
3 -3
MichelAngelo66
Ja, hij is niet fit, omdat hij nog geen hele wedstrijd heeft gespeeld volgens coach Frank "Einstein" de Boer. Lachwekkend.
0 -3
Ar-AFCA
Wat een klasbak! Geef hem gewoon de kans! Slechter dan Veltman kan gewoon niet. Speelde weer DRAMA tegen Willem 2.
5 -6
boye04
Ja Klaassen. Joël moet er inderdaad gewoon uit. En snel ook.
2 -5
Robinjo1988
Tegen Jablonec kan hij spelen en laten zien wat hij nog kan.
2 -1