Van de Beek: 'Kan geen harde doelen stellen'

Mr. Ajax, 11-07-2015 om 11:02, 4744 views, ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Donny van de Beek kijkt uit naar komend seizoen, zo valt te lezen op de officiële clubsite van Ajax. De talentvolle middenvelder speelde vrijdag tegen FC Nordsjaelland (1-3 verlies) voor het eerst in de basis van de Amsterdammers.

'Het was zwaar vandaag (vrijdag, red.), ook vanwege het warme weer. Maar met mijn fitheid zit het wel goed. Ik heb voor mezelf getraind en met Jong Ajax zijn we twee weken eerder begonnen. Dat zijn goede stapjes geweest voor de conditie. Ik zit qua fitheid nu op zo’n tachtig tot 85 procent. Er zit nog wel rek in', beweert de achttienjarige jeugdspeler, die weet wat hij wil. 'Zoveel mogelijk meetrainen met het eerste. En als ik bij Jong Ajax zit mezelf zo goed mogelijk laten zien en m’n ding doen. Ik kan niet echt harde doelen stellen. Natuurlijk wil ik graag zoveel mogelijk bij het eerste zitten, maar dat komt vanzelf.'

Van de Beek is blij met Frank de Boer als trainer. 'Ik krijg veel vertrouwen. Daar ben ik blij mee. Ik denk dat ik zeker grote stappen kan gaan zetten dit seizoen. Dat is vooral de doelstelling, laat ik het dan zo zeggen', vertelt de jeugdinternational van Oranje, die niet alleen leert van De Boer. 'Ik leer veel van de jongens die veel ervaring hebben in de Eredivisie: John Heitinga, Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Dat zijn wel jongens die echt met mij bezig zijn.'

Lees het complete interview hier.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Waarom niet gewoon kampioen (of 2e of 3e) worden met Jong Ajax??
Dat mag vanuit de organisatie ook weleens geroepen worden.

Zeker met deze toptalenten moet je de lat hoog leggen.
Als staf moet je ze niet teveel hoop geven dat ze er al bijna zijn.

Bovendien zijn deze talenten tactisch al zo sterk,
dat de fysieke duels in de Jupiler League voldoende uitdagingen bieden.
1 -1
trodat4030
Omdat je dan het resultaat boven de ontwikkeling gaat kiezen. Dan kies je misschien voor (ik geef maar een voorbeeld hoor) Acolatse op rechtsbuiten omdat hij daar nu íets beter is, terwijl Cerny eigenlijk veel meer potentie heeft. Daarmee rem je de ontwikkeling van Cerny die wel de potentie heeft Ajax 1 te halen terwijl Acolatse die potentie waarschijnlijk helemaal niet heeft. Wat dat betreft is ook Jong Ajax gewoon een OPLEIDINGSelftal. Dan vind ik (overigens ook ivm ontwikkeling vd talenten) een kampioenschap van de A1 veel belangrijker, want dat garandeert weer (voorrondes) Youth League (en dus internationale ervaring) voor de A1 van het seizoen daarop. Dat was ook de reden waarom Cerny, Nouri en vd Beek afgelopen seizoen tot het eind vd competitie bij de A1 bleven spelen. Om het kampioenschap veilig te stellen.
5 0
ajaxinho
Het kampioenschap van de A1 is inderdaad veel belangrijker.

Wat ik probeerde te zeggen is dat ze dat 'rondslingeren' van talenten wat meer moeten beperken.
Natuurlijk is het leuk om te lezen dat een talent een Europese trip mag maken met het eerste.
Maar dat gaat ten koste van zijn fitheid en prestaties in de JL (op vrijdagavond) en de samenwerking met de spelersgroep van Jong Ajax.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen wedstrijden kijk van Jong Ajax.
Voor dit seizoen (met deze talenten) ga ik zeker een uitzondering maken.
Daarom hoop ik zo op grotere ambities van Jong Ajax.
Dat is Ulderink en Stam ook gegund.

Overigens ben ik het er niet mee eens dat je een talent meer speeltijd moet geven omdat hij meer kans maakt om het eerste te halen.
Die talent moet zijn basisplek verdienen op de training.
Degene die in vorm is, moet spelen.
0 0
JohnDylan
Vd Beek zal binnen no-time een vaste rol in de selectie van het eerste van Ajax hebben. Laat Vd Beek maar als rechtshalf de concurrentie met Gudelj en Klaassen aangaan. Vd Beek heeft veel meer creativiteit dan die twee maar het zal even duren voordat hij op de andere flakken deze twee voorbij is gestreefd.

Trouwens vraag ik me echt af wat Ajax met Gudelj moet doen want hij kan niet op '6' spelen, als rechtshalf vind ik Klaassen beter en op linkshalf moet een creatieve speler als Andersen of Sinkgraven staan. Misschien moet Gudelj zich maar richten op een positie in de verdediging en vanuit daar naar het middenveld inschuiven.
1 0
trodat4030
Die vraag over Gudelj stel ik mezelf ook al maanden, sinds het bekend worden van de interesse eigenlijk al. Daarom heb ik er ook zo'n Theo Janssen gevoel bij, Frank zal hem geforceerd opstellen (zíjn aankoop en behóórlijk aan de prijs) en dan staat ie dus ergens waar hij niet tot z'n recht komt. Komt eigenlijk alleen tot z'n recht met de punt naar voren op rechtshalf met Davy op 10, maar zou persoonlijk eerder voor Sinkgraven of Andersen op 10 kiezen, hebben meer creativiteit..
3 0
trodat4030
Tachtig tot 85 procent.. Lekker Nederlands... Ook komt de quote van de titel helemaal niet terug in de tekst.. Vreemd.

Godverdomme! Waarom verdwijnt mijn tekst meteen als ik een ander leesteken gebruik dan een punt, komma, vraagteken of uitroepteken?

Er stond ongeveer het volgende:
Blijf het jammer vinden dat hij niet de kans krijgt zich als 6e middenvelder in de selectie te bewijzen. Kan ie lekker veel in Jong spelen, maar zit hij wel bij de wedstrijdselectie bij een blessure van 1 van de middenvelders. Dat geeft zo'n jongen een boost van jewelste.
1 0
Rayno95
Kan ook zijn dat er nog iemand vertrekt, Serero of Andersen bijvoorbeeld, die laatste desnoods verhuren, denk dat hij dan als 1ste een plaats omhoog gaat ;)
0 0
trodat4030
Tja, voor Andersen zou een verhuur goed zijn idd, lekker veel minuten maken, maar Ajax heeft zijn creativiteit gewoon hard nodig. Want als Sinkgraven geblesseerd raakt speel je met alleen maar lopers op het middenveld en mis je bákken met creativiteit. Daarom moet FdB ook altijd spelen met óf Sinkgraven óf Andersen. Nouri kan dat gat nog niet opvullen vrees ik, imo is dat nog een (half) jaartje te vroeg.

Ik vind vd Beek dan ook niet echt iemand voor de creatieve half positie (al is hij al weer een stuk creatiever dan Bazoer, Klaassen of Gudelj) en vind de vergelijking met Andersen dan ook niet helemaal passend. Vergelijking met Serero kan, maar zou vd Beek zich dan weer op CVM moeten richten? Hij kán het zeker, daar ben ik 100% van overtuigd, maar denk dat Ajax meer een AM in hem ziet dan een CVM. Overigens blijft Nederland u17-Frankrijk u17 in de eliteronde vorig jaar by far de beste wedstrijd die ik vd Beek heb zien spelen (en ik denk dat ik inmiddels wel een kleine 100 potjes van hem heb gezien), daar stond hij ook CVM.
3 0
Rayno95
Diezelfde twijfels heb ik ook in het geval van Andersen, want voor Appie zou het idd te nog vroeg zijn

0 0