[Update] Vermaelen mag CL-medaille wél houden

BvdPloeg, 10-06-2015 om 08:25, 17930 views, ELF Voetbal |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax kan enkele tonnen aan bonus op zijn buik schrijven omdat Thomas Vermaelen met FC Barcelona geen minuut speelde in de Champions League dit seizoen. De Belg kampte het hele jaar met blessureleed en zat tijdens de finale alleen op de bank.

Dat is een streep door de rekening voor Arsenal, dat zo'n vier miljoen euro zou ontvangen als Vermaelen actief was geweest bij de Champions League-winst van FC Barcelona. Ajax zou hiervan ook een percentage tegemoet zien, zo claimt ELF Voetbal

Dat zal nu niet gebeuren. Vermaelen, die zaterdag wel deelde in de feestvreugde bij Barça, moet zijn ontvangen medaille zelfs inleveren omdat hij geen minuut speelde. Vermaelen kwam wel in actie in de competitie, waardoor hij zich kampioen mag noemen. 

Update 8.26 uur - 10 juni
Ondanks eerdere berichtgeving van onder meer El Mundo Deportivo hoeft Vermaelen zijn Champions League medaille niet in te leveren. De Belgische krant De Morgen deed navraag bij de UEFA en weet inmiddels dat van die regel geen sprake is. Wel is duidelijk dat Vermaelen behoudens de medaille geen eurocent overhoudt aan de eindzege in het Kampioenenbal. Ook Arsenal en Ajax blijven nog altijd zonder rinkelende kassa achter. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rockpotje
Ik dacht een halve seconde dat Ajax Vermaelen voor een paar ton kon overnemen :')
2 0
Rujar
dan is het probleem wel opgelost samen met emanuelson en heitinga
0 0
Middenweg401
De vriendin van de schrijver heeft vandaag waarschijnlijk honderden Euro's verdiend met het shoppen tijdens een uitverkoop.
4 0
mvdk
Ach, was stelt een paar ton tegenwoordig nog voor in het voetbal... Als we bij de EU top willen horen hebben we nog wel een paar honderd miljoen nodig. Tenzij er eens iets keihard aangepast gaat worden.
0 0
FlyingDutchMan
Dat is lekker, zou zeggen stop die CL medaille in je hol. Voor het plaatje en de show krijg je een medaille, moet niet gekker worden!
0 -1
boye04
Nu weten we ook waarom Overmars moeilijk doet over Dijks, hij wil deze tonnen terugverdienen.
3 -1
MS22
Lekkere titel. Mislopen is iets anders dan kosten.
16 -2
AFCABart
Opbrengsten, investeringen, winst, kosten, afschrijvingen, uitgaven..
Allemaal termen die 9 van de 10 keer verkeerd gebruikt worden.

Kosten staan overigens niet gelijk aan de uitgaven.. Afschrijvingen, en dus afwaarderingen zijn ook kosten zonder dat er geld uit de kast vloeit.
Uitgaven kunnen weer investeringen zijn die dankzij hun opbrengsten leiden tot winst.

m.a.w. het ligt er boekhoudkundig maar aan of dit voor Ajax kosten zijn of niet...
Wellicht hebben ze deze 'winst' over de transfer Vermaelen namelijk wel degelijk opgenomen op de balans.
8 -3
Raydo
Het verschil tussen die termen mogen meer journalisten (en politici) wel eens gaan leren. (Hoewel ik vermoed dat het vaak geen echte 'fouten' zijn, maar dat men gewoon wil misleiden.)

Wat betreft het laatste: ik denk het niet. Het zal namelijk gaan om het verplichte percentage dat doorgestort moet worden als opleidingsvergoeding (in dit geval zou RKC daar dus ook een deel van krijgen). Normaal gezien heeft Ajax geen inzage in de deal/clausules die Barcelona met Arsenal heeft afgesproken en kun je dat dus ook niet in de boeken opnemen.
2 -1
Justin4195
dit zijn geen kosten, op basis van het voorzichtigheidsprincipe worden winsten pas gemaakt op het moment dat het daadwerkelijk binnenkomt, en verliezen op het moment dat ze worden geconstateerd
1 0
wdka
Kiek die bedrijfseconomie student goaaan :-)
2 0
AFCABart
Je hebt gelijk :) !
0 -1
ck69
mag je niet opnemen in je balans.. je mag er hoogstens op begroten
3 -1
EricAjax1
Prima verdediger maar t is wel een beetje een slappeling met zn blessures
2 -2