'Endt hield alle spelers gelukkig, hij hielp waar nodig'

Dani da Cruz Carvalho en Dan Petersen begrijpen er niks van dat David Endt niet meer bij Ajax werkt. Dat laten de twee ex-Ajacieden weten in een stuk van Mark van den Heuvel. De journalist concludeert dat Endt een ontbrekende schakel is bij het huidige Ajax.

'David Endt was in mijn ogen net zo belangrijk voor Ajax als de voorzitter van de club', zegt Dani in het artikel. 'David hield alle spelers gelukkig. Altijd met een lach, altijd met goede zin en een luisterend oor. Hij hielp je waar nodig. Altijd maar weer nieuwe grenzen verleggend. Daarom is het voor mij een onbegrijpelijke zaak dat ze hem zomaar bij het oud vuil hebben gezet. Zo’n belangrijke man voor de club. Hij heeft zijn hele leven alles gegeven voor Ajax en dan word je zo behandeld, dat gaat er bij mij heel moeilijk in.'

Petersen is niet minder hard in zijn bewoording. 'Ik vraag me af of ze zich bij Ajax wel beseffen hoe belangrijk David Endt was voor de club. Veel oud-spelers, die het nu voor het zeggen hebben bij Ajax zijn mede dankzij hem geworden wie ze nu zijn. Of hebben ze soms last van een kort geheugen? David Endt ontslaan is net zoiets als wijlen Bobby Haarms eruit gooien. Zo ga je niet met mensen om, die zijn geboren in de boezem van de club', aldus de Deen. Het hele artikel is hier te lezen in Blendle.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
Het trainersteam van Ajax1 mist sociale intelligentie ofwel communicatieve vaardigheid maar Endt vond ik wel erg engklefsoft. Het is is ook nooit goed.
0 0
mcjc
waarom en wie heeft hem eingelijk weggestuurd?
0 0
Shekelstein
Theatrale engerd die Endt. Allemaal mooie romantische verhaaltjes tegen het aanstellerige aan, maar de bus was wel altijd te laat.
2 -7
RasAjacied
Nee dat niet maar ze proberen de club op deze manier te ruineren. Wat nog bijna lukt ook...
1 -2
AjaxD1986
Gewoon terughalen de beste man. Hij is de man van het Ajax jaarboek (dat zegt genoeg). Zijn boeken waren pure Ajaxpoëzie. Het is gewoon belachelijk de de zoon van Mart Smeets z'n plek over heeft genomen DE KWAL! Daar zou ik als speler zijnde ook moe van worden. Maar ja heel Ajax is op het moment weer een teringzooi! Endt hoort bij Ajax net zoals Sjaak Swart. Hoe Ajax met mensen omgaat tegenwoordig is gewoon schandalig (vooral de werknemers die al jaren bij Ajax gewerkt hebben)
2 -1
depeever
Ik ben van mening dat deze actie een van de domste van de afgelopen jaren is geweest. Deze man heeft en had zo'n on-ge-loof-lijk goede band met (oud)-spelers, los van zijn passie voor Ajax die veel verder gaat en ouder is dan menigeen op deze site. Waarom denk je dat oud-spelers überhaupt interesse hebben om terug te komen? Voor de competitie, het geld, het stadion, de supporters? Hou toch op. Ze kiezen een plek waar ze het in de laatste fase van hun carrière naar hun zin hebben. En de persoonlijkheid en oprechte interesse van mensen als David Endt zorgen daar voor. Een speler als bv Maxwell kan overal voetballen en meer geld verdienen. Waarvoor zou hij terugkomen naar Ajax? Vanwege het contact wat David met hem onderhoudt. En wie heeft er voor gezorgd dat Rijkaard terugkwam?... Belachelijk hoe de club en vele mee-lopers deze icoon hebben behandeld. Terecht dat Ajax Showtime hier aandacht aan blijft besteden. Misschien was hij niet de beste teammanager, maar er is geen man met meer passie voor Ajax dan hij. Ajax is toch een voetbalclub en geen bedrijf? Daar staan we toch allemaal achter? Ieder vriendje-van krijgt een rol aangemeten op de Toekomst maar voor hem is geen plek/budget? Hou toch op. En iedereen die denkt dat hij het lek was en alleen maar om aandacht vraagt: dan ken je hem echt niet. Ik ben blij dat ik de ware David wel ken. Een prachtmens.
9 -2
MosesD
Geheel eens. David Endt is een echte Ajacied. Wie dat niet ziet begrijpt er echt helemaal niets van.
1 -1
Bobo het Konijn
De menselijke factor, niet onbelangrijk voor spelers die van ver hier komen of spelers die buiten de boot vallen. Al kon je natuurlijk verwachten dat hij geruimd zou worden. Hij stond ook op de lijst van Wim en Dennis van mensen die per omgaande weg zouden moeten. Uiteindelijk is iedereen aan de beurt gekomen.
1 -3
gras
Terecht dat oud spelers een podium wordt geboden om hun onbegrip hierover te tonen.

Je moet een behoorlijke ambtenaar zijn om dit onder het tapijt te willen houden.
3 -3
BigDaddy84
Jammer dat zelfs Ajax Showtime nu in de herhaling gaat vallen met artikels. We hebben de reactie van Dani al een keer eerder kunnen lezen. (http://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/87438/dani-ik-kon-mn-oren-niet-geloven). Alles voor de reacties en de clicks?
5 -5
Rayno95
In deze "crisis" alles om maar negatief te zijn lijkt het.

Laatst vielen ze ook al in herhaling bij De Zeeuw over Cruijff.
0 0
TikkieTerugJaap
Dit ^

En sinds ie weg is heb ik gvd al 85 artikelen gelezen over hoe geweldig Endt wel niet was, het is nou wel een keer mooi geweest.
2 -6
johnd
Allereerst, Dan Petersen heeft hem nooit meegemaakt als teambegeleider, dus waarom hij zich ermee bemoeit, geen idee.
Ten tweede, Dani is nou niet echt het toppunt van mentaliteit geweest en is een jaar nadat Endt teamleider werd ook weggegaan.

Als hij z'n taken niet uitvoerde, dan moet je hem gewoon wegsturen. Misschien had er wel een alternatieve oplossing gezocht kunnen worden, een andere functie oid.
3 -5
3*stars*3
Ach dit wist iedereen toch!?
Toen er prijzen werden gepakt hield iedereen zijn bek en was alles top...
Schandalig hoe hij werd weggewerkt maarja, \"we werden toch kampioen\" -_-
5 -4
aJaxppy
Meteen z\'n baan teruggeven..
6 -4
AjaxD1986
Klopt! Maar wij hebben de zoon van Mart Smeets en dan weet je het wel, dan zijn je dagen geteld.
1 -1
ST
Waarom zijn je dagen dan geteld? Wie de fuck is de zoon van Smeets?
0 0