De Wit scoort voor winnend onder 17

Lisanne, 14-04-2015 om 22:14, 6401 views, Ons Oranje |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Nederlands elftal onder 17 heeft de oefenwedstrijd tegen Zwitserland met 1-0 gewonnen. Ajacied Dani de Wit maakte de enige treffer van het duel. Oranje onder 15 wist de uitwedstrijd tegen Ierland niet te winnen, in Limerick werd het 1-0.

Onder 17 kwam na 54 minuten op voorsprong via De Wit. Na een voorzet van oud-Ajacied Mink Peeters schoot hij de bal fraai via de onderkant van de lat in het doel. Trainer Maarten Stekelenburg was na afloop tevreden over het vertoonde spel. 'Dit is een tegenstander van een niveau dat wij ook op het EK kunnen verwachten. Wij misten een aantal vaste krachten. Het doel was dan ook om ons staande te houden en een goed niveau te halen. Daarin zijn we geslaagd.' Aankomende donderdag staat de tweede wedstrijd tussen Nederland en Zwitserland op het programma.

Opstelling Nederland: Nijhuis, Troupee, Floranus, De Lange, Van Drongelen, De Wit, Schouten, Koopmeiners, Grot, Bijleveld en Peeters (55. Smith).

Onder 15
Het Nederlands elftal onder 15 leed dinsdagavond een kleine nederlaag tegen Ierland. Na 22 minuten spelen werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp, Sven Botman, Mitchell Bakker en Juan Familia Castillo speelden allen de gehele wedstrijd. Daishawn Redan kwam niet in actie. Donderdag 16 april heeft Oranje de kans om zich te herstellen, dan staat het tweede duel met Ierland gepland.

Opstelling Nederland: Schendelaar; Lathouwers, Ekkelenkamp, Botman, Bakker; Gootjes (50. Baas), Familio-Castilo, Mendonca; Mallahi (50. Kone), Buiting (50. Buiting) en Lont (60. Huijgen).

Onder 16
Oranje onder 16 speelde op eigen bodem tegen Italië en won met 1-0. Leandro Fernandes, jeugdspeler van PSV, zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Navajo Bakboord begon in de basis en mocht het hele duel blijven staan. De enige andere Ajacied in de selectie, Ruben Hoogenhout, bleef op de bank. Donderdag staan Nederland en Italië opnieuw tegenover elkaar.

Opstelling Nederland: Van de Meulenhof; Bakboord, Hoogveld, Obispo, Theunissen; Souren (41. Altintas), Fernandes, Kardioglu (60. Schoonbrood); Adekanye (41. Dag), Vente (61. Piro), Chong (60. Frimpong).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jazzypazz
@TurboUrby, zoals wie en waarom (kwaliteiten)? :)
0 0
La Bomba
Ben vanuit Amersfoort richting Wezep gereden en heb deze wedstrijd gezien.
Slordige pot waarschijnlijk ook door het slechte veld.
Bij Oranje was Dani de Wit opvallend goed aanwezig en viel dus positief op.
Malen zat niet eens op de bank en zal donderdag wel spelen vermoed ik.
Mink Peeters er wel bij en ondanks dat hij pas net terug is van blessure en niet zijn beste wedstrijd speelde zie je er toch de klasse vanaf stralen bepaalde momenten.
0 0
koenos1
Dani de Wit is de meest onderschatte van de groep voetballers. Je hoort steeds dezelfde namen maar nooit Dani
0 0
Rogyros
Is Dani de Wit (ik ken hem niet) toevallig familie van Robbie de Wit?
0 0
koenos1
Hij komt uit mijn woonplaats (Bovenkarspel) , weet verder niet of dat familie is, denk het eerlijk gezegd niet.
0 0
joodje!
Ik vond het niet veel bijzonders tijdens de Future Cup, leuk werkertje maar geen creativiteit.
0 0
stefanajax
jezus die de wit is wel lekker bezig zet. bij de a1 was hij ook al uitblinker dit weekend en hij is echt een beer
0 0
DeAjacied07
Dat is De Ligt
0 0
knd14
Onder 15 speelt maar 70 minuten he
0 0