[Update V] 'Maker video Utrecht bekend'

sv, 08-04-2015 om 07:47, 57728 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Op Youtube zijn beelden geplaatst van mensonterende spreekkoren vanuit het thuispubliek tijdens FC Utrecht - Ajax (1-1). Zo werd er onder andere gezongen: 'Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden die branden het best.'

Martin Versteeg, persvoorlichter van FC Utrecht, heeft tegen Metro gereageerd. 'We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen', zegt de persvoorlichter. 'Ik heb het filmpje gezien ja, Voorlopig is de volgende tekst onze verklaring: FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden.'

Ook Miel Brinkhuis, persvoorlichter van Ajax, heeft van zich laten horen. 'Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt. Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden', aldus Brinkhuis.

Update - 12.05 uur (7 april)
De Stichting Bestrijding Antisemitisme doet aangifte tegen FC Utrecht vanwege de anti-Joodse spreekkoren die zondag werden gezongen tijdens de wedstrijd tegen Ajax in station Galgenwaard. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 zojuist. De stichting acht de club uit de Domstad medeplichtig aan de uitingen, omdat zij tijdens de wedstrijd geen enkele poging hebben ondernomen de kwetsende spreekkoren te stoppen. Zij hopen daarom dat het Openbaar Ministerie de club strafrechtelijk zal vervolgen. De KNVB geeft in een korte reactie aan de spreekkoren 'verwerpelijk en weerzinwekkend' te vinden, maar een officiële reactie wordt niet gegeven tot alle informatie over het incident verzameld is.

Update II - 15.05 uur (7 april)
Ook advocaat en voorzitter van Federatief Joods Nederland (FJN) Herman Loonstein mengt zich in de discussie over de kwetsende spreekkoren afgelopen zondag. Loonstein is van mening dat de maat vol is. 'Als de KNVB een daad wil stellen dan laat de bond de wedstrijd overspelen. Dat is een signaal dat de bond de spreekkoren ook echt erg vindt. De bond had in moeten grijpen tijdens de wedstrijd, maar heeft dat niet gedaan', aldus de zegsman. Ook het FJN doet aangifte tegen FC Utrecht, en doet dit tevens tegen de KNVB en de daders.

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur noemde de leuzen 'onsmakelijk' en vindt dat de 'schuldigen hard moeten worden aangepakt'. De minister zegt in gesprek te gaan met de KNVB om in de toekomst een adequater protocol te kunnen naleven, aangezien er naar zijn mening te traag gereageerd is.

Update III - 15.40 uur (7 april)
FC Utrecht heeft dinsdagmiddag uitgebreid gereageerd op de spreekkoren. 'Vanzelfsprekend nemen wij als FC Utrecht afstand van deze vreselijke spreekkoren. En vinden we excuses aan diegenen die zich hierdoor gekwetst voelen, op zijn plaats. Wij waren onaangenaam verrast dat dit heeft plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord', aldus een persverklaring van de club.

Waarna men vervolgt: 'Pas een dag na de wedstrijd werden we hierop gewezen. En de beelden uit onderzoek op internet van de 88ste minuut spraken voor zich. Uiteraard zullen wij nu alles doen om deze mensen op te sporen en zullen we samen met de KNVB passende maatregelen nemen. Stadionverboden kunnen hier onderdeel van zijn. Toch denken wij niet dat alleen straffen de oplossing is. Wij pleiten er altijd voor dat we de problemen bij de wortel aanpakken. Wij durven te beweren dat ze niet eens weten wat ze zingen en wie ze hiermee feitelijk kwetsen. Dat neemt niet weg dat het niet kan en dat we moeten corrigeren.'

Hieronder beelden van de spreekkoren. Deze kunnen als schokkend ervaren worden:

Update IV - 19.01 uur (7 april)
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) stelt dat voetbalclubs verplicht camera's en geluidsherkenningsapparatuur zouden moeten installeren, waarmee deelnemers aan spreekkoren kunnen worden geïdentificeerd. Het CIDI weet dat ADO Den Haag het systeem heeft en vindt dat het succesvol is. 'Zowel voetbalclubs als de KNVB kunnen daders voor stadionverboden voordragen. Het is van groot belang duidelijke grenzen te stellen en overtreders streng te straffen.'

Update V - 7.47 uur (8 april)
De maker van bovenstaande video is inmiddels bekend bij de politie, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdag. 'De Utrechtse politie beschikt over de naam van de mogelijke dader die een filmpje met gescandeerde anti-Joodse leuzen maakte tijdens Utrecht-Ajax en de beelden op internet heeft gezet. Dat is strafbaar.'

Utrecht-fans reageren ontstemd op alle commotie, omdat het Ajax-publiek volgens hen net zo schuldig is aan kwetsende spreekkoren.
GroenLinks-raadslid Steven de Vries valt hen bij over in zijn ogen 'walgelijke' teksten. 'Ik was in het stadion en hoorde ook uit het Ajax-vak geroep over kanker en homoseksuelen. De clubs moeten wat doen.' Het Openbaar Ministerie startte inmiddels een strafrechtelijk onderzoek.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
babeldeman
Naar guantanamo bay sturen,
effe waterboarding met hem spelen !
0 0
erikvr
Buiten dat de Utrecht fans zich alweer van de allerslechtste kant hebben laten denk ik dat er bij de Ajax supporters ook wel wat mag gebeuren. Altijd die liedjes over wij zijn joden, superjoden en wat allemaal nog meer zijn ook kwetsend (wat ik van Joodse mensen heb begrepen), alleen in veel mindere mate natuurlijk. Maar hierdoor houden we het wel allemaal mede in stand. Misschien gewoon s kappen dr mee.
0 0
ChristianoRonal
1000% mee eens (ja, duizend)
0 0
ajaxmening
Jaartje strafkamp in Duitsland lijkt me redelijk voor deze zieke geest met zijn opname.
0 0
SNTR
niet zo hypocriet doen. Dit is waarschijnlijk gewoon zo\'n dagjessupporter van 15 jaar ofzo. Die wil ook even laten zien dat hij er bij was. Bij Ajax wordt ook altijd kanker utrecht en kanker psv gezongen nadat psv fans komop psv zingen. Bommen op Rotterdam hoor je ook de hele tijd tijdens klassiekers. Natuurlijk gaan deze dingen veel verder, maar sommige mensen doen net of we zelf zulke lieverdjes zijn
0 0
ajaxmening
Klopt
0 0
AjaxD1986
CIDI is een zielige rijke lulletjes vereniging zonder enige klasse die iedereen aanklagen als ze zich op hun teentjes getrapt voelen (hele lange teentjes). Als je echt niveau hebt laat je je niet beledigen door deze eencellige types en uit je je medelijden over het gebrek aan intelligentie en fatsoen van deze mensen. Bied deze mensen liever een pilletje aan zodat ze kunnen kalmeren maar verlaag je niet tot hun niveau door ze te geven wat ze blijkbaar missen....aandacht. Daarbij zijn ze natuurlijk als CIDI zijnde met hetzelfde sop overgoten alleen komen ze er niet zo nadrukkelijk in die bewoordingen voor uit maar als er weer wat Palestijnen zijn uitgeroeid vieren ze ook stiekempjes feest. Straks willen ze nog muren om de stad Utrecht gaan bouwen, al zou dat uit esthetisch oogpunt wel fijn zijn.
0 0
Cello
Uit de persverklaring van de club (utrecht): "Wij durven te beweren, dat zij niet eens weten wat zij zingen en wie zij hiermee feitelijk kwetsen".

Ik durf te beweren, dat de supporters, die dit scanderen of gescandeerd hebben, verdomd goed weten wat ze 'zingen'. Ja zelfs als zij feitelijk de ajacieden bedoelen, weten ze verdomd goed, dat ze daarmee tegelijkertijd een hele bevolkingsgroep kwetsen en niet alleen in Nederland, maar ook elders in de wereld.

Maar dat nemen ze er gewoon op de koop toe bij....
0 0
JPC40
dat dit geroepen wordt ontstijgt alle idioterie ,maar dat de politiek zich hier mee bezig houdt is een toppunt van zieligheid dit probleem heerst al heel lang bij Utrecht , maar nu ineens begint de politiek zich te roeren. dan spreek je niet eens over het idioot gedrag van Feijenoord fans die alles slopen in de fik steken.
0 0
De_Realist
Deze leuzen moeten stoppen maar laat Israel zich eerst maar druk maken om alle onschuldige kinderen die ze aan stukken bombarderen.
0 0
IedePeter
....
0 0
IedePeter
....
0 0
godenzonensuper
Je zou dit maar geroepen hebben als volwassen man met het schuim op je bek en thuis gewoon kinderen hebben en de volgende dag naar je werk moeten .
0 0
mitchafca
hiermee beledig jij de mensen die werkzaam zijn bij sociale werplaatsen.
0 0
godenzonensuper
Klopt liet me even gaan in de emotie .
0 0
godenzonensuper
Hadden we die bijnaam maar nooit gekregen .
0 0
joodje!
Als je zo redeneert betekent dat eigenlijk dat je je oren laat hangen naar zulke leeghoofden. Dat is imo wel het laatste wat je moet doen.
0 0
Sjaakvaak
"Stadionverboden kunnen hier onderdeel van zijn. Toch denken wij niet dat alleen straffen de oplossing is."
Nee joh vindt je het gek, dan zouden ze hun hele harde kern mogen weren uit het stadion. Dit spreekkoor viel niet zo op tijdens de wedstrijd maar "Hamas, Hamas, Alle joden aan het gas" werd echt luidkeels meegezongen door dat halve stadium.

En die commentator doodleuk roepen "De fans van Utrecht zetten weer even aan om hun club te steunen". Pijnlijk.
0 0
ajaxmening
Inderdaad maar hierover heeft hij nadat het hem duidelijk was geworden zijn verontschuldiging aangeboden bij begin 2e helft.
0 0
Sjaakvaak
Oh dat had ik even niet meegekregen, mooi zo.
0 0
klopper
De opslossing is heel simpel. SV's werken niet. Gewoon voorafgaand aan de wedstrijd van de thuiswedstrijd komend seizoen...15 minuten lang de successen van Ajax laten zien op het grote scherm. Kun je je gedragen, dan tonen we dit nooit meer. Misdraag je je weer, wordt het elke wedstrijd opnieuw getoond. Moet je kijken hoe snel ze ophouden.

Dit is overigens cynisme...
0 0
henkie300
ajax fansite? aub geen politiek
0 0
AjaxD1986
Klopt dus laat nationaliteit en politiek dan ook buiten de club. Geen vlaggen en geen liedjes over Joden en Israel, want het is amusement en heeft er geen moer mee te maken!
0 0
klopper
Ajax en Joden heeft niets met politiek of de club, maar alles met de Ajax-supporters te maken...dus.
0 0
DappreStrijder
'En vinden we excuses aan diegenen die zich hierdoor gekwetst voelen, op zijn plaats.'

Ah, een excuus in de trend van 'sorry als je je beledigd voelt' in plaats van 'het is weerzinwekkend dat er anno 2015 nog dit soort geluiden te horen zijn, het getuigt van een compleet gebrek aan intellect van een deel van onze aanhang en we zullen alles op alles zetten om het goede voorbeeld te geven en deze mensen nooit meer een stap in de buurt van ons stadion te laten zetten'.

Want die stadionverboden gaan er niet komen, Utrecht gaat geen eigen initiatief tonen om dit maatschappelijke probleem aan te pakken waar ze op wijzen en volgend jaar is het gewoon weer raak in de Galgenwaard, de Kuip of Eindhoven. Of basically anywhere Ajax speelt.
0 0
klopper
Weet nog dat we een keer bij De Graafschap speelden...en er was toen ontzettend veel ophef geweest over "Hamas, hamas, de joden aan het gas" volgens mij ook door FC Utrecht aanhang. En dat mocht niet meer in een stadion klinken, anders zou de wedstrijd gestaakt worden. Dus de Ajacieden, in het uitvak speelden daar heerlijk op in: "Hamas, hamas...koeien eten gras" Ach, voetbalhumor...
0 0
ppierce34
ik zat zelf in stadion op de lange zijde (vak O), en ik moet zeggen dat ik het qua sfeer dit keer vrij mak vond. Zowel thuispubliek als uitvak. Ik had de Ajax-haat veel groter verwacht, er werd gewoon over Ajax gesproken en niet over \'j@den\' of \'020\'. Desalniettemin passeerde dit vreselijke lied een paar keer de revu, met de nodige palestina-vlaggen. Dit werd door het groepje \'utrecht youth\' gezongen, dat boven in het midden van de bunnikside staat. Ik zat er vrij dichtbij en heb alleen \'J@den branden het best\' verstaan. Verder werd dit zeker niet door de gehele bunnikside gedragen. Ik praat niks goed, want dit is ontzettend triest. Maar ik begrijp wel dat Fc Utrecht tijdens de wedstrijd dit niet vernomem heeft. Het mooiste was geweest als we ze met een vieze 0-1 naar huis hadden laten gaan. helaas....
0 0
Aeter
Ik heb het op tv bekeken en ook dit specifieke spreekkoor niet gehoord tijdens het kijken dus dat zal wel niet overal hoorbaar zijn geweest, maar het hamas, hamas... galmde toch echt door het stadion.

Dat het om de jeugdafdeling van de supporters gaat, maakt het alleen maar triester.
0 0
AjaxD1986
Trouwens is het natuurlijk vervelend voor sommigen die spreekkoren. Maar zelf zou ik nooit aangifte gaan doen omdat iemand iets kwetsends of beledigends roept. Ik zou wel betere dingen met me tijdsbesteding kunnen bedenken dan urenlange aangifte doen van een stel ééncelligen die hun eigen naam vaak nog niet eens kunnen spellen.
0 0
AjaxD1986
Hoort Utrecht niet drie punten aftrek te krijgen of in ieder geval de wedstrijd reglementair te verliezen aangezien ze voor een aantal minuten gewoon met 12 man speelden?

Het lijkt me ook wel een goede straf, aangezien niets erger is dan verliezen van Ajax (vooral sportief gezien onterecht).

Dat zou wel lachen zijn en voor ons extra leuk aangezien die lampen dan nog een aantal rondes moeten wachten op die platte kar.
0 0
klopper
Hahaha...dat Utreg toch...dit is al jaren schering en inslag in met name Rotterdam en Utrecht en nu doen ze alsof het iets compleet nieuws is. En aanpakken bij de wortel? Wat gaan jullie doen dan? Die hele Bunnikzijde aka paupertribune afbreken en iedereen een SV voor het leven geven? Ik dacht het niet...dus niet zo hypocriet doen, jonkies.
0 0
ChristianoRonal
Wordt steeds debieler dit. Was gewoon duidelijk te verstaan.
0 0
JanTa
Wat is passend optreden in deze 'DOM'stad, je kop in het zand steken want wat je niet hoort of ziet is er niet.
0 0
vd.Vaart
Wtf? Ze weten toch echt wel wat ze zingen, echt een droevige argument om gelijk zand erover te doen.Club FCU is echt de weg kwijt bij deze..
0 0
Wayout
@Roodwit: Israel was Palestijns grondgebied van het jaar 50 NC tot 1948 NC . Bij de diaspora en de vernietiging van de tempel. Maar jij vergeet gemakshalve 4000 jaar joodse geschiedenis in het tijdperk voor Christus. In eerste instantie gaven de Romeinen Israel de nagaan Palestina toen ze het bezet hadden en toen het nog joods grondgebied was. Dat deden ze in een poging om de joden van hun identiteit te beroven. Als hij een stuk geschiedenis wilt vertellen dan moet je niet een tijdsvlak, het grootste tijdsvlak verzwijgen. En als je het een en ander goed bestudeert kom je er zelfs achter dat het heel lang is gekoloniseerd is geweest door o.a. de Britten, die de naam Palestina voor Israel bleven gebruiken. Als je geschiedenis wilt hanteren moet je niet het grootste tijdsvlak gemakshalve verzwijgen. Israel kreeg haar lang weer terug in 1948. Met de nadruk op TERUG!
0 0
AjaxD1986
Hun eigen Torah verbied het om Israel wederop te bouwen. Maar daar gaat het niet om het gaat erom dat die "stichtingen" slachoffertje spelen terwijl ze de geweldadige bezetting in Israel waar ook veel dooien vallen toejuichen. Dat zijn ook gezinnen die daar al generaties lang wonen en gewoon met geweld hun eigen huis uit worden gepleurd door die Israelische gestapo met kinderen en al. Om nog maar te zwijgen over het getreiter en gediscrimineer van hele bevolkingsgroepen. Hou die vlag lekker thuis en neem gewoon afstand van iedere vorm van politiek binnen de club. Zodra niemand meer liedjes over Joden zingt, verwateren die leuzen ook met der tijd. Dan zullen ze ongetwijfeld weer wat anders verzinnen om ons mee te beledigen en zullen er ook ongetwijfeld weer mensen en organisaties zijn die zich beledigd gaan voelen. Ik vind landsvlaggen een doorn in het oog bij een voetbalwedstrijd tussen clubteams. Er worden toch ook geen Nederlandse vlaggen massaal meegenomen om daar mee te gaan rondzwaaien bij een wedstrijd van de club? Die hele link met de club is gewoon dom en totaal uit de hand gelopen. Er lopen bij ons zoveel nationaliteiten rond dat we dan alle vlaggen van de wereld mee zouden moeten nemen om iedereen te kunnen vertegenwoordigen.
0 0
klopper
Really? 4000 jaar voor Christus??? Toen kwamen de eerste primitieve samenlevingen/beschavingen tot stand die De Nijl 'opklommen'. Dieren werden aanbeden/verheerlijkt, maar van een echte religie was nog helemaal geen sprake. Kom op, niet zo veel onzin uitkramen, je gewoon liever bij de feiten houden...met daarbij nog de voorkeur op Ajax, graag ;-)

Weet je überhaupt waarom Ajax Joden genoemd worden? Wie is de eerste?
0 0
ChristianoRonal
Prachtig verhaal.

Wanneer krijgen de indianen Amerika terug?
Wanneer de Aboriginals Australië?
Wanneer de Friezen hun deel van Nederland en Duitsland?

Echt ophouden met die flauwekul. Dat je ooit ergens de baas was betekent niet dat het altijd maar van jou is
0 0
Ajax97
we pakken hier wel heel erg de slachtofferrol. Ik denk dat minder dan 5% misscbcien zelfs 1% van de supporters jood is en dat een klein deel daarvan zich ook gekwetst zou voelen. Tuurlijk het is niet goed en moet zeker aangepakt worden maar het is niet alsof Utrecht hier extreem voor gestraft zou moeten worden.
Ajax-Feyenoord \'bommen op Rotterdam\' is dat dan wel goed?
0 0
Aeter
Oh dus omdat het om een kleine groep gaat, mag het allemaal wel van jou?
Ik vind dit van het zelfde niveau als de KKK die roept dat alle negers opgehangen moeten worden. Joden aan het gas, ze verbranden?

Ik zeg opsluiten deze zwakzinnigen. Dit is het verschil tussen onwetendheid en domheid, onwetenden kunnen nog leren van hun fouten, deze \"supporters\" zouden het keer op keer weer doen.
0 0
Jajijdaar
Ik hoor en lees hier en daar dat de KNVB Utrecht - Ajax over wilt laten spelen? Klopt dit? Kan dit?
0 0
MankeNelis
Dan lijkt me een reglementair verlies beter op zijn plaats. Dan straf je ze echt.
0 0
maxg
Precies regelmentair verliezen is beter. Straks winnen ze de wedstrijd dan worden hun daden alleen maar beloond.
0 0
boye04
De Federatief Joods Nederland wil dit. Slaat natuurlijk nergens op.

Ook advocaat en voorzitter van Federatief Joods Nederland (FJN) Herman Loonstein mengt zich in de discussie over de kwetsende spreekkoren afgelopen zondag. Loonstein is van mening dat de maat vol is. 'Als de KNVB een daad wil stellen dan laat de bond de wedstrijd overspelen. Dat is een signaal dat de bond de spreekkoren ook echt erg vindt.

Een wedstrijd hierdoor laten overspelen slaat nergens op en heeft nare gevolgen. Zodra Feyenoord bijvoorbeeld achter staat tegen Ajax gaan ze gewoon zoiets zingen en krijgen ze een herkansing. Hier gaat gewoon misbruik van gemaakt worden.
0 0
Wayout
@Mats jij bent eigenlijk net zo simpel als die utreg supporters. Je scheert een hele bevolkingsgroep over 1 kam, alsof alle joden pijpenkrulletjes en keppeltjes hebben. @ BoerGijs inderdaad aanpakken die utreg supporters en ja @godenzonensuper inderdaad sturen naar Auschwitz die hap maar of ze er wat van leren?
0 0
Wayout
@Mats jij bent eigenlijk net zo simpel als die utreg supporters. Je scheert een hele bevolkingsgroep over 1 kam, alsof alle joden pijpenkrulletjes en keppeltjes hebben. @ BoerGijs inderdaad aanpakken die utreg supporters en ja @godenzonensuper inderdaad sturen naar Auschwitz die hap maar of ze er wat van leren?
0 0
Koenniiee
Het was anders goed te horen, dus kan me niet voorstellen dat dit niet is waargenomen door FCU of andere partijen.
0 0
ajax4ever01
Ik vind het ook maar raar als je het op tv al kon horen bij Foxsports dan moeten die lui daar in Utrecht het al helemaal hebben kunnen horen punt uit.
0 0
Stuyvesant
Ik zat in het uitvak en dit spreekkoor heb ik niet gehoord. Wel hamas, hamas...., maar deze niet. Op het filmpje kan je ook zien dat deze gefilmd wordt op de bunnikside.
0 0
GeenRozeBril
prima reactie van fcu, vind ik.
0 0
geronimo
punten aftrek voor utrecht
0 0
Misc1990
Overspelen? De spelers van Utrexht kunnen hier direct ook niks aan doen. Het duel had gewoon even gestaakt moeten worden, een boete of een wedstrijd zonder publiek zou kunnen volgende x. Maarja als ze dat invoeren kan elke week wel een team zonder publiek spelen want deze leuzen hoor je toch zovaak in uitwedstrijden
0 0
mickey2602
Dan wordt er maar iedere week een wedstrijd zonder publiek gespeeld!
Zoals jij het hier stelt vind je dat we het maar moeten tolereren want het gebeurt overal,iedere week en in ieder stadion.
En ja,dit zou ik ook zeggen als het om Ajax supporters zou gaan.
Ajax supporters zullen weliswaar geen teksten zingen die direct verwijzen naar de holocaust maar Ajax supporters(sommigen dan en misschien ook niet direct Ajax supporters)zijn ook geen lieverdjes.
0 0
Wayout
@Mats jij bent eigenlijk net zo simpel als die utreg supporters. Je scheert een hele bevolkingsgroep over 1 kam, alsof alle joden pijpenkrulletjes en keppeltjes hebben. @ BoerGijs inderdaad aanpakken die utreg supporters en ja @godenzonensuper inderdaad sturen naar Auschwitz die hap maar of ze er wat van leren?
0 0
vd.Vaart
Zouden ze dat in Dresden ook zingen??.. Dan rennen ze voor hun leven stelletje IQ verlaagde tokkie volk uit de Domstad..
0 0
ChristianoRonal
Overspelen? Wat een flauwekul.
0 0
Boer Gijs
Aanpakken die hap. Niks overspelen, gewoon een wedstrijd zonder publiek. En bij volgend wangedrag: punten in mindering. Verder geen aandacht aan geven.
0 0
godenzonensuper
Verplicht die Utrechtse hufters naar Auschwitz sturen . Kijken of ze daarna dit liedje nog 1x durven te zingen . En de KNVB moet zowieso ingrijpen . Maar er zal wel weer niks gebeuren want als de KNVB ingrijpt . Krijgen ze de complot denkers uit Rotterdam en de rest van dit waardeloze land weer over zich heen . Die roepen dan weer dat Ajax altijd geholpen wordt enz .
0 0
GeenRozeBril
wat een onzin. de wereld laat toch ook niet alle blanken een jaar zonder geld werken en met de zweep krijgen als ze niks doen om te weten hoe het voelde voor de slaven?
0 0
Koekepeer
Je kunt ook overdrijven met die zweepslagen. Ik kan me zo voorstellen dat ook bedoelt kan worden dat ze op excursie gaan naar Auschwitz en de verschrikkingen daar zien....

Dat is wat anders dan ze zelf daadwerkelijk naar Auschwitz sturen en op te sluiten, enz.

Overigens denk ik niet dat het helpt..
0 0
El Mas Mejor
Zing jij liedjes over de slavernij dan?
Wie verkoopt hier nou onzin..
0 0
AFCAjax
Dat doen ze altijd voorafgaand aan interlands (ode aan de slavendrijver)
0 0
Mats
Ik vind die spreekkoren over joden die tegenstanders van Ajax altijd zingen zo ongelofelijk dom. Ze hebben een hekel aan Ajax de voetbalclub. Wij hebben Joden als geuzennaam aangenomen maar Ajacieden identificeren zich niet per se met het Joodse ras. Het stadion zit niet vol met mensen met pijpenkrullen en keppeltjes en wij hebben niet meer of minder met Joden dan de gemiddelde Nederlander.
De spreekkoren over Joden gaan altijd over verwijzingen naar de Holocaust. Die spreekkoren zijn wel kwetsend maar niet per se voor een Ajacied. Degenen die je hiermee kwetst zijn de etnische Joden die helemaal niks met zo'n voetbalwedstrijd te maken hebben.
0 0
shijmans
Joden zijn geen ras. Het jodendom is een geloof, en joden zijn een volk.
0 0
Ar-AFCA
Joden zijn idd geen ras, maar als je zijn stukje tekst niet snapt ben je minimaal net zo dom s die Utrechtse randdebielen die dit zingen!
0 0
shijmans
Just saying.. De strekking van zijn stuk ben ik t mee eens, maar het "etnische"gedeelte klopt niet. Ga alsjeblieft geen mensen vergelijken met beesten.
0 0
samajaxxx
Overspelen met Gudelj erbij ??
0 0
davidodo98
os de transfermarkt al open? nee, nou dan. bakkes houden
0 0
samajaxxx
Ja mensen dit is een troll
0 0
flyingsoccer
Een heleboel mensen vinden het gedrag van utrecht supporters ok moet kunnen. Nee dit gaat echt te ver en is volstrekt ongewenst en ronduit schandalig, het schijnt zelfs dat de directie van utrecht dit ook wel allemaal erg ver vindt gaan.

Voetbal hoort plezier te zijn en niet dit soort spreekkoren, het hoort niet thuis in het voetbal, rivaliteit ok maar dan op het veld en niet zo als nu, het gaat een aardig staartje krijgen dit zal en kan en mag niet door de vingers gezien worden. UTRECHT supporters schaam je diep en diep focus je op voetbal en laat de geschiedenis met rust en betrrek dit niet bij het voetbal.

Hoe diep kun je zinken 1 x per jaar tegen Ajax spelen en dan alles oorloven echt kut volk net zo erg als die kakkies misschien nog wel erger.
0 0
OKP-AFCA
Nogmaals, het hoef dat politiek (complot) gezeik hier niet te lezen op een Ajax site.

Voor jou info, ik lees ook verder dan de bekende media, want die stelt geen bal voor, het gaat mij er maar om dat ik dat hier niet hoef te lezen, ik word altijd erg moe van mensen die mij een Zionistisch complot door de strot willen duwen (zeg niet dat jij dat nu doet).

ISIS = Zionisten, Nationale banken = Zionisten, EU = Zionisten

Die lui zijn werkelijk gestoord, waaronder dat achterlijke wijf van de pvda, Yasmine Haifi ofzo.
0 0
Jambalaja
utreg uit extremisten ook verbieden als dit nog niet gebeurd is. Hopen op mismanagement bij die fascistische beweging utreg net als bij twente en 9 punten aftrek en eerst 12 wedstrijden schorsing in het nieuw seizoen. Hele vak naar kamp Westerborg of 1 van de andere vernietigingskampen lekker
blijven slapen en liedjes zingen in de nacht...

Hit them where its hurts. All problems resolve themselves !

0 0
MichelAngelo66
Wat een hoop gelul hier. Zionisten hier en daar, Wilders, complotten etc etc. Allemaal niet ter zake doende.
Dit hoort gewoon niet in een voetbalstadion. Moedig je club aan, zing ludieke nummers. Dit is gewoon Ajax kwetsen tot op het bod. Heeft niks met de joden te maken. Gewoon een grote groep eencelligen. Als club schaam je je toch kapot met zo'n aanhang. Helaas treden clubs als Feijenoord en Utrecht alleen niet op. Sterker, ze hemelen hun publiek op als zijnde zo'n goede 13e man. Stelletje hypocrieten. En de KNVB doet daar lekker aan mee.

Ajax moet gewoon van het veld stappen in dit soort gevallen. Geldt trouwens ook voor andere clubs. Mensen moeten eens een keer normaal doen.
0 0
TOOL
Je hebt wel gelijk alleen werkt het natuurlijk niet zo eenvoudig als even van het veld stappen.
0 0
AmsterdamFM
Dit is een Ajaxfansite geen politiek forum, ga deze onzin ergens ander verkopen. Tevens wil ik je nog even melden dat de Holocaust ontkennen meer dan dom is en zelfs strafbaar gesteld in onze wet.
0 0
OpNaarNummer4
Een wedstrijd zonder publiek zou redelijk zijn. Ajax kreeg dat al omdat ze 1 mongool niet onder controle komden houden en bij Utrecht een hele tribune.
0 0
godenzonensuper
Doet de KNVB niet . Ze hebben hetzelfde probleem als studio voetbal . Heel nederland roept dat ze pro Ajax zijn en om toch objectief over te komen durven ze niks meer in het voordeel van Ajax te doen .
0 0
Stuyvesant
Volgens mij hebben ze zelfs nog een voorwaardelijke straf staan van een wedstrijd zonder publiek wegens spreekkoren.
0 0
OKP-AFCA
Jij bent toch niet zo iemand die de joden via zionisten verantwoordelijk houdt voor al het leed in de wereld en stellig ontkent dat de holocaust gebeurd is?

Oftewel het zionistisch complot theorie.

Er zijn namelijk andere sites om zulke meningen te ventileren, ik heb je namelijk al meer zulke reacties zien posten als het onderwerp joden ook maar een beetje aangesneden werdt kwam jij gelijk met zionistisch dit en zionisten dat reacties.

Ik hoef dat soort politiek complot gezeik niet op een Ajax site te lezen.
0 0
henkie300
erg kortzichtig
0 0
Lelystad1981
mijn idee!! het joodse volk speelt graag de slachtofferrol. als je ook maar iets zegt met het woord jood erin krijg je 934 stichtingen achter je aan. neemt natuurlijk niet weg dat FC Utrecht gestraft moet worden voor deze spreekkoren! !
maar om nou gelijk een strafrechtelijk onderzoek te gaan beginnen gaat wat te ver.
0 0
AFCAMM
Want een Jood is hetzelfde als een Israëliër?
En alle moslims komen uit Mekka.
0 0
Lelystad1981
geloof me elke jood is een israelier. . of ze er nou van vandaan komen of niet,alle joden zijn verbonden met israel.
0 0
AFCAMM
Een jood die in Nederland of ergens anders geboren is, is geenszins verantwoordelijk voor het (slechte) beleid van Israël. Dat bericht slaat simpelweg nergens op.
0 0
Lelystad1981
ik ken genoeg nederlandse joden. en allemaal staan ze achter de oorlogsmisdaden die israel voert. voor elke jood is hun moederland het heilige israel vriend. de oorlogsmisdaden zijn volgens hun simpelweg het verdedigen van hun heilige land,omdat het zo omschreven staat in hun thora.
0 0
godenzonensuper
Zijn ook genoeg joden die niks met israel te maken willen hebben .
0 0
Lelystad1981
ik ben er nog niet 1 tegen gekomen. maar goed het gaat er eindstand om dat utrecht gestraft word. en de beste manier is in de portomonee.
0 0
RoodWit
Ik wel, Israël als land is nog niet eens zou heel oud, was daarvoor gewoon Palestijns grondgebied hoor.
0 0
ChristianoRonal
Ja. Vet moeilijk lopen doen over mensen met dubbele paspoorten in Nederland , terwijl een Jood geen dubbel paspoort nodig heeft om Israël / de Mossad van dienst te zijn.

Wil Wilders weleens vergeten. Maarja, die zit dan ook met zijn kop meters ver in de reet van Israël.
0 0
rdewaart
Tijdens de wedstrijd moeten staken. Laffe houding scheidsrechter en leiding FC Utrecht
0 0
bugz
Valt inderdaad wel op, gestaakt wordt er meestal alleen maar als het de scheids zelf betreft qua spreekkoren, nu hoort zogenaamd niemand weer iets, was zelfs op TV duidelijk te horen
0 0
ibrahendriks
Eens, maar dat is niet gebeurd. Er zijn beelden, oppakken en straffen. Laat ze daar maar een wedstrijd spelen zonder publiek. Zonde voor de goedwillende supporters, want die zijn daar ook. Maar ook terecht wat de leiding daar betreft, had die maar eerder in moeten grijpen. Angst is geen excuus, je bent van tevoren op de hoogte van de voor en nadelen, als je daar zitting in neemt.
0 0
gras
Tenzij je ze kunt identificeren, zal hier geen vervolging uitkomen, maar prima signaal dat de aangifte wordt gedaan. De hoolies krijgen weer te veel te zeggen de laatste jaren.
0 0
Lewis Hamilton
Dit gaat VEEL en VEEL te ver, ze komen niet meer weg met dat kut smoesje van ''we bedoelen het niet zo''. Donder op en aanpakken dit tuig.
0 0
ginonator1
echt belachelijk. Wedstrijd had sowieso gestaakt moeten worden. laten we met zn allen is even lekker normaal doen! ik vind trouwens dat \"bommen op rotterdam\" ook niet door de beugel kan. ik denk dat bijna alle clubs aanhangers hebben die dit soort spreekkoren zingen, dus laten we niet alleen utrecht aanwijzen als schuldige
0 0
Toon meer reacties