Prijzengeld CL en EL flink omhoog

SamVR, 23-03-2015 om 22:54, 7940 views, Uefa |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het geld dat Ajax de komende jaren kan verdienen in Europa is flink toegenomen. De UEFA heeft vrijdag bekendgemaakt dat het prijzengeld voor zowel de Champions League als de Europa League wordt opgeschroefd.

In de Champions League is de komende drie jaar ruim een kwart meer te verdienen dan voorheen, terwijl het prijzengeld in de Europa League met maar liefst zestig procent is verhoogd. De UEFA komt daarmee de belofte na dat het financiële gat tussen de twee toernooien relatief verkleind wordt. Op 31 maart maakt de Europese voetbalband precies bekend hoe het nieuwe geld verdeeld gaat worden.

Het totale budget voor de deelnemers van de Champions League komt door de genoemde verhoging op 1,25 miljard euro per seizoen. In de Europa League is vanaf komend seizoen 380 miljoen euro per seizoen te verdelen door de deelnemers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ChristianoRonal
Dit noemen ze nou goochelen met cijfers. Kloof dichten? mijn reet

1250/1.25=1000.
1250-1000= 250 miljoen meer in de CL.
380/1.60=237,5
380-237,5= 142,5 miljoen meer in de EL.

En dat noemen ze dan \'de kloof dichten\'.
0 0
klopper
Waarom zou ik zo treurig zijn? Waarom zou ik in deze context dat woord gebruiken? Lees mijn andere posts nog maar eens terug, ik gebruik dat woord niet. Trouwens...kijk eens naar de tijd van mijn post...staat toch duidelijk 23:46...vertel mij het maar...want er was nog iemand die dit heeft zien staan, dus er heeft iets gestaan toen jullie posten...terwijl het er niet staat en ook niet in de text waar jullie reageren...roze blokje...dus nogmaals vertel het mij maar hoe dit kan? En reageer svp volwassen, zoals je altijd doet ;-) want nogmaals ik gebruik dat woord niet.
0 0
mickey2602
Eerder deze week was er iemand die had ingelogd op andermans account en vanaf dat account begon te schelden enzo...
Wie weet is dat ook het geval met jouw account?
Ik zie ook geen kk woord staan in jouw reactie...
0 0
mvdk
Dat heb ik niet meegekregen. Heel merkwaardig...

Maar iedereen heeft een wachtwoord. Ik vraag me dan echt af hoe ze op je account kunnen komen? Ik raad mensen aan die het niet vertrouwen om een nieuw en veilig wachtwoord aan te maken. Ik ga het melden aan de redacteuren.
0 0
klopper
Moet haast wel...zie onderstaande reactie die ik eerder heb geplaatst en nu wederom geplaatst wordt. Ik ben het niet geweest. Bedankt voor de info!
0 0
mvdk
Ik heb het ook niet zien staan... Was rond 1:15 nog online. Ik ging nu weer even kijken om te controleren, maar nog steeds niks.

Hopelijk draait het allemaal om een misverstand en kunnen we weer gewoon verder gaan met de discussie.
0 0
klopper
Heel merkwaardig dit. Te meer, omdat ik gewoon zeker weet dat ik dat niet geschreven heb...het vreemde is dat in ieder geval twee man het wel hebben gezien en terecht hebben gereageerd dat het K-woord nergens op sloeg...en dat vind ik ook. Bedankt voor je info...ben ik misschien toch niet helemaal gek ;-)
0 0
mvdk
Ja heel merkwaardig... Ik hou het wel even in de gaten.
0 0
klopper
Cool, bedankt!
0 0
Welja
"De UEFA komt daarmee de belofte na dat het financiële gat tussen de twee toernooien verkleind wordt."

Welke slimmerik heeft dit bedacht?

EL krijgt er 148M bij, CL 250M Volgens mijn berekening wordt het gat alleen maar groter.
0 0
mvdk
lol. Gat wordt idd alleen maar groter. Wel is het zo dat de Europa League financieel nu een stuk aantrekkelijk wordt dan het eerst was.
0 0
Voetbaldier
Zag het ook al gelijk. onderzoeksjournalistiek van de onderste plank weer
0 0
joodje!
Vraag me af wanneer de huidige identiteitscrisis van het voetbal dusdanig erg wordt dat de supporters beginnen weg te lopen en de boel ontploft, het heeft niets meer met sport te maken
0 0
klopper
Weer zo'n reactie...waarom denken mensen toch dat dit kan ploffen. Als jij niet naar CL wedstrijden gaat, zijn er een aantal die dat kaartje echt wel kopen, zeker CL-wedstrijden. Of dat allemaal echte voetbal-supporters zijn is een heel ander verhaal. Daarnaast wordt het echte geld met TV-kijkers verdiend, niet met de supporters in het stadion.
0 0
3*stars*3
Erg jammer van die K woord want was het eigenlijk voor 98% met je eens...
0 0
klopper
Wees gerust...ik scheld daar nooit mee. Zie het ook niet staan...no idea what happened.
0 0
SNTR
de \'kksupporters in het stadion\'... Stoer om dat te zeggen vanachter je schermpje terwijl je er zelf nooit komt.

Ik neem overigens aan dat AS schelden met ziektes niet tolereert?
0 0
mvdk
Ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit betrapt op schelden met ziektes of iets dergelijks en zie het nu ook niet staan. Wellicht dat het aangepast kan zijn, maar dan is het ook al duidelijk dat het daar niet expres stond. Wellicht te snel getypt dat het er per ongeluk stond? Natuurlijk wel een pijnlijke misser dan, maar als dat zo is geef ik hem graag het voordeel van de twijfel.
0 0
klopper
Dit soort pijnlijke missers maak ik eigenlijk niet, dus ik kan mij niet voorstellen dat ik dat echt geschreven heb, ook niet per ongeluk. Ik lees altijd een post na voordat ik deze plaats. En het belangrijkste voor mij...ik vind alle supporters...supporters...ieder vult dat op zijn of haar manier in en ben zelf ook jarenlang naar uit en thuiswedstrijden geweest. Dan zou een dergelijk nare opmerking niet stroken met mijn mening.

Toch bedankt voor je steun en ik hou er nu over op...;-)
0 0
klopper
Huh? Waar staat kk-supporters dan? Scheld trouwens nooit met kanker...zeg altijd kak...oftewel poep ;-) snap ook niet waarom ik in deze context dat zou neerzetten...want in deze context is kak-supporter ook niet van toepassing.
0 0
harry88
it's all about the money. 1,25 miljard voor paar potjes voetballen. Die luchtbel moet toch ook een keer klappen zou je zeggen, net als bankenwereld etc...
0 0
klopper
Hoezo luchtbel??? Het prijzengeld is ca. 50% van de inkomsten van de Uefa voor het gehele Europese voetbal, dus hoezo luchtbel?
0 0
harry88
Klopt, heb je gelijk in. 1,25 miljard voor ong 200 potjes voetbal vind ik gewoon bizar veel en vraag me gewoon af wanneer mensen er op uitgekeken zijn en er mindere tijden komen. Al geloof ik ook wel dat er steeds weer nieuwe aanwas komt van supporters die naar wedstrijden gaan etc als anderen afhaken.
0 0
klopper
Plus voetballiefhebbers die afhaken, komen meestal wel terug...het blijft toch in je bloed zitten ;-)
0 0
Bensco
it\'s what the people want..
0 0
ajaxminimax
Je zal het wel zeggen inderdaad...
0 0